bende yeni başlayacam dikişe, çalıştığımdan dolayı malesef kursa gitme imkanım yok ama çok hevesim vr
öğrendiklerini paylaşırsan bende çok memnun olurum, blogunuda gönder bize burdan yada özelden takip edelim seni
bayıldım yaa hiç acemi işi değil ellerine sağlık iyi günlerde kullan tatlımBuda benim acemice diktigim takimim umarim begenirsiniz kizLar:*Eki Görüntüle 555013 Eki Görüntüle 555013
bayıldım yaa hiç acemi işi değil ellerine sağlık iyi günlerde kullan tatlım
merhaba a dostlar
simdiii elimde triko guzel bir kumas var...bunu pantolonla giyilebilecek sekilde uzun bir elbise dikmek istiyorum..yani diz altina kadar...
boyle hani basit elbiseler oluyor ya...bol elbise ve kollari uzun..nasil anlatsamki?? son yillarda cok moda oldu bu tarz tunikler elbiseler..oyle birsey dikmek istiyorum...ama nasil yapicam hic bir fikrim yok
yardimci olabilecek biri var mi bana? varsa fotograf filan yukleyebilirim demek istedigim modelin
canım hiç dikiş biliyor musun? ya da kalıp?
eğer elinde istediğin modele benzer bir elbisen varsa, ya da bir tanıdığında falan, al onu kumaşına güzeeelce ser çiz kenarından ve kes. al sana kalıp.
eğer yoksa, modeline göre kalıp çıkartman lazım muntazam olması için. kalıp bilmiyorsan da kendi kendine kalıbını çıkartabilmen çok zor.elbise diyorsun, pens yerleri vs olacak. ayarlaman zor olur.
bir de burda dergilerini yokla. belki istediğin modele yakın kalıplar vardır. ama yine dikiş ve kalıp çizmeyi öğrenmen gerek. o kalıpları kalıp kağıdına ya da gazeteye koyup çiziceksin. daha sonra da kestiğin parçaları kumaşının üzerine koyup kumaşı keseceksin ve birleştireceksin. yani hem zor hem kolay.
yardımcı oldum mu bilmiyorum ama inşallah işine yarar yazdıklarım
canim benim cok tesekkurler bilgiler icin...simdi bir kac seyi yapabiliyorumda...gerisini getiremiyorum sanirim sorunum orda..
mesela kalip cikartabiliyorum kumasida igneleyip ciziyorum ve kesiyorum 1-2 cm fazlalikla...kesiyorummm..ama kestikten sonra birlestirme isini hic beceremiyorum yaahangisini nerden basliycam dikemeye bilmiyorum..burda dergilerim vardir benim icinde bir suru kiyafet var hayallerimi susleyen, ama maalesef cok beceriksizim yaaa ): nerden baslayacagimi bilmiyorum kisaca...
aslinda istedigim bir kac etek dikmek ve boydan elbiseler..renk renk cesit cesit aahhhh
sende var mi boyle ornek gosterebilecegin etek ve basit dikimli elbiseler???