Dik oturamayan var mı

derin cok tessekkurler vallaha bende deneyecegim umarım ise yarar

ya belkı bana guluceksınız ama ben dık oturmaya calsıncaa sırtımm cok agrıyoo bı kere alıstııııı kambur oturmayaaa sımdı duzelemıyommmmm yaaaa

evet benimde ilk başlar öyle oluyodu epeydir dik durmaya çalışıyorum şimdilerde dikleştim ama sürekli dikkat etmek zorundayım ya kötü bişey bu kamburluk inşallah dimdikoluruz

bende pek dik durmayı beceremiyorum ama öyle çok kamburda değilim...düzeltmeside kolay olmuyo.dik oluncada sanki sopa yutmuşum gibi hissediyorum kendimi...çaresi sanırım hep kendi kendine kontrol etmek..

ya belkı bana guluceksınız ama ben dık oturmaya calsıncaa sırtımm cok agrıyoo bı kere alıstııııı kambur oturmayaaa sımdı duzelemıyommmmm yaaaa

benimde öyle dik oturarak 5 dk geçemedim unutunca hemen kamburlaşıyorum

ayy öle kazık yutmuş gibin oturamam ki.ama toplum içerisindeysem buna dikkat etmeye çalışırım.ama evde saldım çayıra mevlam kayıra.

ben dik oturmayı dik yürümeyi alışanlık etmişim sanırım özellikle toplum içinde yamuk yumuk oturmam .
oyüzden otoontrol sisteminin olması lazım unutmayacaksın dik durmalıyım diyeceksin kendi kendine sonra sonra bu sende alışkanlık olur. dik durmak kibar bir havada verir insana kambur duruş zaten yapıya da zaralı

ya ben hiç dik duramıyorum alışmışım kanburluğa yürürken bile kanbur arkam artık kanbur duruyo

ortopedi veya fizik tedavi bölümüne giderseniz hareket katologu veriyor doktor size...onları uygulayın derim...erkek kardeşimdede var aynı durum bi türlü dik oturmuyo :S

ahanda ben böyleydimmmmm.
beden egitimi hocam saolsun lisede kocakarı işi bişi öğretmişti bana ve azcık düzeldim. alışkanlık haline getirsem tamamen düzelirdim kesin.
koltuk altlarından oklava gecirion. sırtına destekli oluyor.
yaniiiiiii sag koltuk altın sora sırtınn soraaa sol koltuk altındannn. her akşam bunu yap müsait oldugunda. öyle otur. ailen gülecektir. ama zamanla kanburun düzeliyor ve sırtında oklava varmıs gibi duruyorsun
azcık tenbel oldugumdan egzersizleri ben hiç denemedimm

ben 3. link'i açamıyorum. yardımcı olabilir misiniz? :uhm:

evet 3. ben de açamadım ama ilk ikisi çok hoşuma gitti başlıcam teşekkrler paylaşımın için

bu hareketleri dneeyen varmı.
bana dik oturmaya çalışmak çok zor ve yorucu geliyo.
en fazla 1 dk. durabiliyorum

ben oyleyimdir aklıma geldıkçe dik yürümeye çalısıyorum
hastanedede masamada dik otur yazdım gerçi çalısştığım için hastalardan pek oturmak mümkün değil ama yinede faydası oluor hemen dik oturuyorus.
sefgilimde kızıyor dik yürüüüüüüü diyor insanın durusu değişiyor göğüsler onde felan daha şık ve sexi bence.

Arkadaşlar buna kesin çözüm pilates diye biliyorum çok fazla araştırdım, 1 ayın sonunda duruşunuz, yürüyüşünüz çok değişiyormuş :) Hazirana ben başlayacagım sizde deneyin :))

korse kullandım hemde düzenli değil ayda bir belki ama cok etkisi gördüm düzeltt,i düzenli kullansaydım suan dimdiktim

kesinlikle plates...
benim biraz düzelmişti ama hamile kalınca platesi bıraktım...

dik duruş korseleri var.. en ucuzu 20 ytl den başlıyor. ben kullandım 2 günde farkı hissediyorsunuz. omuzlarınızı ve sırtınızı destekliyor. kambur duramıyorsunuz. ama baya bir sırt ağrısı yapıyor. zamanla sırt ağırısı kalmayacağını söylediler. omurga gerçekten çok önemli, eğer omurganız çökerse herşey beraberinde çöker. bu yüzden ne makyaj malzemesine, ne çul çaputa en iyisi omurgaya yatırım yapmak.

Bu korseleri sürekli kullanmak şart mı?Bırakınca eski haline mi dönüyor

Bu korseleri sürekli kullanmak şart mı?Bırakınca eski haline mi dönüyor

yani eğer yapısal bir sorunun yoksa, sanmıyorum. bu korseler omuzlarının öne düşmesini engelliyor. omuzlarını sırtınla destekliyor. sırtın dümdüz oluyor. bu yüzden bayabir sırtın ağıyor. ağrılar kaslar güçlendikçe, dik duruşa alıştıkça geçecektir. belli bir zaman sonra dik duruşa o kadar alışıyormussun ki bu sefer kambur durunca ağrıların oluyormuş. spor da çok önemli bir faktör tabiki. platesin omurga üzerinde olumlu etkileri oldugunu bir çok insan söylüyor. sporu bir yaşam biçimi olarak benimsemekte fayda var.

X