Devlete atanmışken eve atanmak?

Harika bir iş başarmışsınız gerçekten. Bu yaşta iki çocuğa rağmen hem de sınav kazanmayı bile planlamadığınız hâlde... Tebrik ederim.
Ne olursa olsun giderdim ben. 6 yıl sistemi çok aileyi mağdur ediyor, emin olun kalkar bu sistem. Sonra gitmediğiniz için üzülürsünüz.
Üstelik eşiniz tek kalınca belki öfke problemleriyle yüzleşir ve değerinizi anlar. Düzelme bile yaşayabilirsiniz evlilikte.
dimi. türkiyede neler olmuyo ki. yarın bakmışsın yönetmelik değişmiş. sonra pişman olmaktansa ben olsam da giderdim. hem öğretmenlik çok güzel bir meslek. Keşke ben de öğretmen olsaydım derim hep. yinede can sağlığı buna da.

Aynı muhabbet dolayısıyla ben kpss ye öylesine girip çıkıyorum çalışmıyorum. Altı yıl bir yerde çakılı kalmak gözümü korkutuyor benimde eşim gelemiyor. Ama eğer evliligimde sorunlar olsaydı ve boşanmak gibi bir düşünce bı köşede dursaydi kesinlikle giderdim.

Atanıp direkt ücretsiz doğum iznine ayrıl :KK66:
İlk atama yerim bi dağın başıydı
İlçe merkezi olmasına rağmen ne sitesi ne apartmanı... böyle yerler de olduğunu bilerek git. 6 sene sürmez illaki bişeyler değişir geri gelirsin bi kaç seneye
Tebrikler ve başarılar
ücretsiz izin süreden sayılmıyor. orada çalışacağı süre uzar. Bence çalışsın. çocuğa da bakıcı tutar. eşi de gelsin arada bi. ben olsam öyle yapardım.

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Bence git...bende güneydoğuluyum ve burada görev yapiyorum önyargıyla gelen çoğu arkadaş tayin hakkı olmalarına rağmen geri dönmüyorlar burasi iyi burda kalacağız diyirlar kesinlikle değerlendir..tamam şırbak hakkari zor olur ama bi urfa,antep,diyarbakir,batman vb geri dönmek istemezsin

Çok çok zor bir karar. Eşim 6 yıl başka ile gidecek olsa beni bırakıp ben kesinlikle istemezdim. Kendimi eşinizin yerine koyunca haklı buluyorum ister istemez. Çocukları onun yanında olmadan büyüyecek 6 yıl uzun bir süre.
Fakat sallantıda olan çok güvenemediğiniz bir evliliğiniz varsa devlet memurluğunu kaçırmamak lazım. Hakkınızda hayırlısı

Sana 3500 tl için yaptığına bak diyenler seni cekemeyenlerdir . Kesinlikle değerlendirmelisin bu fırsatı esinlede sorun varmış kimseye kulak asma . Bu arada bölümün neydi 33 yaşındayım girmeyi düşünüyorum geç kaldım diyordum bir umut oldu bana
Hem hiç bir memur sadece 3500 almaz. bunun ek dersi filan da olur. 4000 i geçer. Seçimm vaadi olarak ek 3600 gösterge verecekler. o zaman öğretmen maaşları daha da artacak. Hem kariyer hemmaddi olarak bu işe gitmeli bence.

Zor bir karar..
Eger evliliğinde sorunlar varsa maddi guvencen olmasi açısından muhakkak degerlendirmelisin. Eşini ikna etmeye çaliş. Ama beni en cok dusunduren diger konuda bebeğime bir bakicinin bakacak olmasi ve onu denetleyecek ve yardimci olacak hickimsemin olmamasi olurdu.
Yinede buyuk bir sans diyebilirim. Hakkinizda hayirlisi olsun. Boyle dua ederseniz Allah bir yol gösterecektir inşalah

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Kocanla ilerde bosanmyi dusunuyrsan calis tabi. Ben esimden evlilik adina o kadr uzak kalmak istemezdim. Ama sizin aranizda zaten o bag yokmus.

Arkadasim sonuca sevindim :)
Ogretmen olacaksan zaten tatilin bol, sık sık bir araya gelirsiniz.
Esin de gelir hafta sonlarinda ara ara.
Ben olsam giderim, zaten evliligim garanti degil, kazancim garanti olsun diye dusunurum dogrusu.
Sonradan pisman olmaktansa denemekte fayda var. Baktin olmadi istifa edersin.
Ama denemeden karar vermeyin.

1.si 2000 bin kisi alindigi icin bolumunuzden calismadim kazandim atandim havasından kibrinden uzaklaşın acilen.Mucize degil biraz okudugunu anlayan biri yapar zaten 2bin alimda..40 kisi 10 kisi alinan bolumler var onlar calisip gidemiyor.

2.si hemen gidin 6 sene cabuk gecer..Kimseyi takmayin bence hayat sizin ve rahat yarim gun bir isten 3.500 almak kucumsenemez..

Benim bölümümde 18 bin kişi sınava girdi 1500. Oldum da öyle atandim. Yani 16 bin kişiyi gectim, muhtemelen konu sahibi de bi bu kadar insanı elemistir. Ne demek kibirlenme, yok bu cok kolay falan.
Bence siz ya hiç bu işleri bilmiyorsunuz ya da konu sahibini kiskanip eziklemeye calisiyorsunuz

gidip gitmeme konusunda bir şey söyleyemem ancak bende bu şartların iyileştirileceğini düşünenlerdenim. 6 yıl sürmez yeni bi şey çıkar 3-4 yıla hem sözleşmeliden kadroluya geçer hemde eş durumundan gelirsiniz...
milli eğitimde çalışıyorum, insan kaynakları (atamalar, özlük, emeklilik, yönetici atamaları, yurt dışı çıkışları, izinler, soruşturmalar.... gibi şeyler) ile ilgileniyorum bu arada. ücretsiz izin doğum sonrası hizmet yılına bakmaksızın kullanılabiliyor ancak göreve başladığı gibi ücretsiz izne ayrılabilir mi tam bilemiyorum. bi araştırmak lazım, kanunlar yönetmelikler o kadar fazla ve iş yükümüzde sadece atamalardan ibaret olmadığından, ezbere bir şey söyleyemem.

onun dışında tam tersi olsa eşinizin gitmesini hoş karşılar mıydınız? bunu sorun kendinize.... evet 2 çocukla ve yalnız çok zorlanacaksınız muhtemelen, ancak sonrası da eminim daha güzel olacaktır.

bir de baş sayfalarda bir arkadaş "ben yakınınız olsam, madem böyle bir niyetin vardı neden daha çok çalışıp daha yakın yerleri düşünmedin diye içerlerdim" gibi bir şey söylemişti.... atama yapılan yerler branşlar bazında değişse de %80-90 ı bu atama için doğu-güneydoğu.... yani mesela muğla yı da açmış da 7 kişi alıyor toplamda ama diyarbakır 170 kişi alıyor. zaten okul kontenjanları da 1-2 en fazla 3 oluyor. 95 alsan bile okul yazılcak okul kontenjanı 1.... batı da bir yer açılmamış ki doğru dürüst....

6 yıl deniliyor ama her an pat diye kadrolu olup es durumundan şehir değiştirebilirsiniz bu ülkede neyin ne olacağı belli olmaz.
Ki 6 yıl bile olsa idare edilir bence zaten somestri yaz tatili vs.derken 8 ay çalışılıyor sadece git gel yapılarak olur bu iş.
Kesinlikle fırsatı kaçırmayın derim ben kim ne derse desin gidin mutlaka .

Ben gitmezdim. Gidiyorsam evliligimde biseyleri gozden cikartmis olurdum. Siz gozden cikartmissiniz belli ki. Zaten sallantida giden bir evlilikse tabi ki kendinizi garantiye almak daha mantikli.

aynı fikirdeyim.

sonuçta çocukta, işi bırakmakta sizin kendi tercihiniz oldu konu sahibi. adama suç bulamazsınız. tabiki babadır onunda fikrini almalısınız giderken. ama eğer gidiyorsanız bişeylerden vazgeçmişsinizdir. ki öyle görünüyo.

Kesinlikle gidin, güzel bi tercih yapın Şırnak Cizre de 3 yıl çalıştım. 6 yıl olayı belki değişecektir hiçbir şeyin garantisi yok. Eşiniz de sizi çok seviyorsa izin zamanlarında uçakla gelir kalır. Belki 1 yıl sonra tayin isteyebileceksiniz bu hak verilirse tercih yapmadığınıza pişman olursunuz.
Bir kadın için maddi özgürlük önemli. Allah korusun boşanma durumu olsa 3 kuruş vermemek için takla atar eşiniz. O zaman ne aileniz ne başkası size ayda 3.500 verir, ki ek dersle 4bine yakın kazanabilirsiniz de.

Tatlı dil mümkün olmuyor hocam, en son bu akşam telefonda “aptal aptal konuşuyorsun, bilmemnesini bilmemne yaptığımın urfasında, antebinde işin ne? Diye bağırıp beni sokak ortasında gizli saklı ağlattı ya o anları hiç unutmayacağım.

Ben de böyle düşünüyorum.
Hatta evlilikler bitebilir ama devlet güvenceli iş daha garantidir diye fazla garantici de bakıyorum olaya.

Teşekkür ederim fikirleriniz için.
Ben de aynen böyle düşünüyorum.

Ben de onu anlatamıyorum işte.
Benim işim var mesleğim var gelemem diyor, e benle tanıştığında ben yöneticiydim, şahane işim vardı, kariyerim mükemmeldi. Sanki evde görüp aşık olmuş gibi kendi işini öne sürüp “ aslında hiç çalışmamanı istiyorum “ demesini anlayamıyorum ve uzlaşamıyoruz.

Ücretsiz izin işini hiç düşünmemiştim.
Hay fikrinize sağlık çok yaşayın e mi!
Yalnız ben sözleşmeli öğretmen olacağım, acaba hiç göreve başlamadan direkt ücretsiz izin verilebilir mi? Bunu araştıracağım, çok teşekkür ederim.

Eşimin uzmanlık alanına Türkiye’de sadece iki firma iş imkanı sağlıyor sadece. Ve şu an en büyüğünde çalışıyor. Diğeri de sanırım İstanbul’da. Onun muş, bitlis, bingölde ve öZellikle buraların köyünde mezrasında iş bulması imkansız.
Ama benim elde ettiğim şansı da tekrar yakalamam imkansız gibi.
O sebeple akıl danışmak istedim .
Teşekkür ederim.

Aynen.
Affı var, değişen sistemler var, var oğlu var.
Ben gitmekten yanayım ama kalpler kırılmasın diye uğraşmaktan saçlarım beyazladı 2 gündür resmen.
Canim kişisel olmasa da takim ici muhabbetimiz var
Yani esinle ilgili bildiklerimle sana tavsiyem cehennemin dibi de olsa git
Benim arkadasim 10yil ugrasyi atanabilmek icin ve bu sene Şırnak a Halk Eğitim Öğretmeni olarak gitti
Esi meslegini birakti orda is bulma ümidiyle gitti fakat bulamadi
O haldeyken arkadaşımın maasiyla geciniyorlarken adam tek bir gün bile başına kalkmadi kalkmiyor da
Yani diyecegim sevgi saygı varsa evlilikte fedakarlik gerektirir
Sen bildigin yoldan sasma
Isteyen arkandan gelsin zaten

X