Devlete atanmışken eve atanmak?

Bazı idareciler özellikle boş gün vermiyor malesef :KK43:
Bu konuda gittiği okulun idaresi çok çok önemli.
Kesinlikle şu an öğretmenlik bu acılardan en tercih edilebilecek meslek.
Bence yaz tatilimiz de gayet uzun.2.5 Ay kim tatil yapıyor bizden başka :)
Size de hayırlı olsun yeni işiniz:)
tesekkur ederim.

okulla ev yakin olursa bos gun olmasa bile eve gidip gelme yapabilir. çocuklar la ilgilenir en azindan. 21 saat hersekilde nimet bence buyuk oglumda eve yakin calisiyordum. ogle aralarinda eve geliyordum. atesi olsa tenefffus arasi gelip kontrol edip kosarak gidiyordum. daha rahat birakmistim buyugu. simdi kucukde napcam ne etcem diye dusunmekten helak oldum.
kotu idareciye denk gelirse isi zor ama yine de denenmeyecek kadar kotu degil bana gore

oncelıkle 2 cocukla sıze helal olsun demek ıstıyorum zoru basarmıssınız
bence bu sızın tercıh hakkınız esınızle bırlıkte bunun kararını verıp dıgerlerı kım olursa olsun kulagınızı kapatın duymayın derım

benım eltım 1 aylık evlıydı karadenız rızeye atandı
kaynımda ozel sırketde calısıyordu
kaynım ısı bıraktı karadenıze gıttı ev tuttu temızlettı yerlestırdı
eltım dırek hazırlanmıs eve gıttı ve o ay hamıle oldugu haberını de aldık

sımdı karadenız de cok mutlular kaynımda ıs buldu ıs bulması 2 ay surdu o sırada olması gerektıgı gıbı aılesı olarak hepımız ustumuze dusenlerı yerıne getırdık hamılelık haberını alınca bebegın tum ıhtıyaclarını eltım ve ben evın ıhtıyaclarını da kayınbabam aldı erzak olarak

kı psıkolojık olarak kotu hıssetmesınler dıye yoksa 2 ay herkes ıdare edebılır maksat agızlarının tadı bozulmasın.

sız kararınızı daha ıyı verırsınız cocukların annesı olan sızsınız sızden daha ıyı kımse aılenızı dusunemez onlara laf soylemek bıle dusmez aslında.

hakkınızda hayırlısı olsun ama sızın yerınızde ben olsam ıcımden nasıl gelıyorsa canım ne ıstıyorsa onu yapardım acıkcası

Son düzenleme:
Arkadaşlar,
Değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Eğer bir üyenin dediği gibi kibirli bir üslup kullanmışsam (sınava çalışmadan kazandım kısmı) kırdığım ya da irrite ettiğim üyelerden özür dilerim, amacım çok zeki ya da başarılı olduğumu vurgulamak değil sadece bir şansın bana verildiğinin altını çizmekti.

Bölümüm ingilizce öğretmenliği. 2000 kontenjan verilmiş ve sıralamam 1500. Atamalar artık 1,5-2 yılda yapılıyor ve malesef daha çok çalış iyi yere git olayı kalmadı. En büyük açık güneydoğu ve doğuda bu sebeple sınavdan 90-100 alanda misal bu atamada urfaya, antepe gidecek.

Eşimin iş bulması şöyle imkansız. Eşim atıyorum yangın söndürme aparatlarının hortumunu test reip üretiyor ve sadece bu alanda uzman. Van, muş, urfanın köyü ya da ağrıda böyle bir iş sahası yok ve eşim başka alanda uzmanlaşmamış 40 yaşında bir mühendis olduğu için atıyorum Şırnak’ta (varsa) bir elektronik mühendislik firmasında iş bulamaz.

Benimle gelecek kv, anne, abla, yeğen bir Allah kulu yok.

Gidersem kızı anaokuluna, oğlanı kameralı bir sistemle bakıcı ile evde bırakmayı planlıyorum.

Antep, urfa merkez güzeldir diyen arkadaşlara cevaben ;keşke puanım parlak olsa da merkezler olsa gönlüm çok rahat olurdu.

Sabah buradaki tek okulun müdürü ile ücretsiz izni konuştum. Pek bilgisi yoktu ama dediği şey; doğumdan 8 hafta sonra hemen 1 yıl ücretsiz izne çıktınız çıktınız sonrası olmaz. Yarın tercihlerimi onaylatırken milli eğitime danışacağım.

Şu an gönlümden ve aklımdan geçen ; merkezleri yazayım (tutması çok zor) en son tercihlere de en uzak (şırnak hakkari ağrı merkez) yerleri yazayım. Ücretsiz izin hakkım var ise ve şırnak, hakkari çıkarsa en azından oğlanın 1 yıl daha büyümesini bekleyip seneye gideyim ve iki çocuğu da anaokuluna yazdırıp kafam daha rahat çalışayım, bu 1 senede de eşimle durumlara bakayım. Yok eğer izin hakkım yok ve Şırnak merkez çıkarsa işte o zaman tekrar şapkayı önüme alıp b planları yapayım.

Özelde iş bulursun diyen arkadaşlara da teşekkür ederim. Deneyimim var, en son ayrıldığım üniversiteye şu an geri dönebilirim lakin derdim özelde çalışmak değil. Derdim düşeş olarak karşıma çıkan bu devlet atama fırsatını değerlendirmek. Böyle bir fırsat çıkmasa sanırım 1 sene daha çalışmaz oğlanı büyütürdüm ama şu an yarınlar neler getirir, ülkenin durumu ekonomisi ne olur ...bu tip kaygılardan dolayı kendimi devlet işi ile garantilemeyi arzuluyorum hazır elimde fırsat varken.

Artısıyla eksisiyle beni eleştiren, kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim. Telefondan giriyor ve iki bebekle ufak bir tatil beldesinde ikisi kucağımda mütemadiyen güreştiğim için tek tek alıntılayamıyorum, tekrar teşekkür ederim.

Tebrik ederim öncelikle.
Kesinlikle ben de giderdim.Dediğiniz gibi 36 yaşından sonra iş bulmak zor.Hele de evliliğiniz sallantıdayken bu işi kabul etmezseniz ilerde olası ayrılıkta pişman olursunuz.Ekonomik özgürlük herşey bence.
Hem 6 yılda neler olacağı belli olmaz.Belki tayin durumunuz olabilir belki eşiniz orda iş bulabilir belki biraz uzak kalmak evliliğinize iyi gelebilir vs. Gidin bence.

Bence doğru karar verdiniz. Gittiğiniz yerde her şey mükemmel olmayacaktır, mümkün değil. Ama sizin yerinizde olmak isteyen yüzbinlerce insan olduğunu düşünüp mutlu olun. Başarılar.

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Canım sakin kaçırma bu fırsatı yarının ne olacağı belli olmaz

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Çok akıllı mantıklı düşünüyorsunuz. Size yuvanı dağıtıyorsun diyenler sigorta primini ödeyecek mi, kocandan ayrılırsan evini açıp çocuklarınla sana bakacak mı? Boş laflar bunlar. Öfke problemi olan biriyle evlilik zor. Olmaz olmaz deme belki yarın çocuklarına öfkelenecek. Herkes 36 yaşında böyle bir şans bulamaz. Bence zaten bir daha böyle bir fırsatınızın olması mucize olur. Ülke şartları malum, ben olsam kaçırmazdım.

öncelikle hayırlı uğurlu olsun. şuan hangi şehirde hangi koşullarda yaşıyorsunuz bilmiyorum.
ama Gaziantep , Şanlıurfa,Kahramanmaraş , Diyarbakır , Mardin buralar olursa gözün kapalı gel derim.
hiç bir şey senin o oturduğun şehirde göründüğü gibi değil...
buraların ilçeleri de sıkıntılı değil .
diğer güneydoğu illeri ve ilçeleri dersen yine terör yok. çünkü terör her yerde...
sadece bu il ve ilçelerde sosyal yaşam pek fazla yok. olsun. sen gel iki çocukla şuan bulunduğun şehirde de her gün operaya gidemiyorsun sanırsam...
Ankara nın tam ortasında patlama olmadı mı İstanbul un tam ortasın patlama olmadı mı? yani ülke olarak terör bölgesindeyiz.
ailen senin yanında mı? eşinde buralarda çok ama çok rahat iş bulur. neden buradaki şantiyelerin mühendise ihtiyacı olmuyor mu?
bence ailece siz bu işin altından kalkabilirsiniz....

Doğu için bildiklerimi yazayım. Tercihler konusunda yardımcı olur belki.
Muş'un Korkut ve Hasköy merkeze çok yakın ilçeler.
Bulanık ve Malazgirt daha uzak. Varto bunlara göre daha yakın.
Bingöl Solhan Muş merkeze yakın. (50 km falan) Hava alanını kolay kullanabilirsin diye.Servisler var. Bingöl hava alanı yeni açıldığı için Muş'in ki kadar aktif değil. Zaten Bingöl hava alanı ile Muş'un mesafeleri hemen hemen aynı.

Hakkari'de Yüksekova'da hava alanı var. Şemdinlide arkadaşım görev yaptı 4 yıl. Tayin istediğinde ağlayarak gitti. Çok sevmişti oraları.
Van Başkale yazarsanız 80 km ile Yüksekova hava alanına ulaşabilirsiniz. Veya 120 km ile Van hava alanını kullanabilirsiniz.

Sizin için , çocuklarınız için hayırlısı olur inşallah.

Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar okul.muduru bilmez. normal 657 de 1 yil diye birsey yok. arkadasim.atandiginda cocugu 8 aylik falandi. 6-7 ayda egitim vs oyle ise basladi calisti. 26 aylik olana kadar hakki oldugu icin cocuk 17-18 aylikken ucretsiz izne ayrildi. okul mudurleri bilmez ama ilce mem lerdeki ik lariyla falan gorusebilirsin. hatta il merkezindekiler daha iyi bilir belki. bizim kurumda tasradaki ik si hicbirsey bilmiyor. ankaradaki merkezde bir tane tecrubeli kadin var mevzuata hakim hep ona soruyorlar. sen direkt sozlesmelilerin de ozluk haklari olarak kadrolularla ayni hakka sahip olup olmadigini ogren bence. ayni haklara sahipsen ucretsiz izin hakkin var. devlet personel islerinin gorusleri de oluyor. google dan aratirsan gorursun

Tatlı dil mümkün olmuyor hocam, en son bu akşam telefonda “aptal aptal konuşuyorsun, bilmemnesini bilmemne yaptığımın urfasında, antebinde işin ne? Diye bağırıp beni sokak ortasında gizli saklı ağlattı ya o anları hiç unutmayacağım.

Ben de böyle düşünüyorum.
Hatta evlilikler bitebilir ama devlet güvenceli iş daha garantidir diye fazla garantici de bakıyorum olaya.

Teşekkür ederim fikirleriniz için.
Ben de aynen böyle düşünüyorum.

Ben de onu anlatamıyorum işte.
Benim işim var mesleğim var gelemem diyor, e benle tanıştığında ben yöneticiydim, şahane işim vardı, kariyerim mükemmeldi. Sanki evde görüp aşık olmuş gibi kendi işini öne sürüp “ aslında hiç çalışmamanı istiyorum “ demesini anlayamıyorum ve uzlaşamıyoruz.

Ücretsiz izin işini hiç düşünmemiştim.
Hay fikrinize sağlık çok yaşayın e mi!
Yalnız ben sözleşmeli öğretmen olacağım, acaba hiç göreve başlamadan direkt ücretsiz izin verilebilir mi? Bunu araştıracağım, çok teşekkür ederim.

Eşimin uzmanlık alanına Türkiye’de sadece iki firma iş imkanı sağlıyor sadece. Ve şu an en büyüğünde çalışıyor. Diğeri de sanırım İstanbul’da. Onun muş, bitlis, bingölde ve öZellikle buraların köyünde mezrasında iş bulması imkansız.
Ama benim elde ettiğim şansı da tekrar yakalamam imkansız gibi.
O sebeple akıl danışmak istedim .
Teşekkür ederim.

Aynen.
Affı var, değişen sistemler var, var oğlu var.
Ben gitmekten yanayım ama kalpler kırılmasın diye uğraşmaktan saçlarım beyazladı 2 gündür resmen.
Hiç takmayın atanmış olmanın keyfini sürün , ben 6 yıl tatvan da yaşadım, çok güzeldi. Van a da yakın, uçak vs için.
Van Gölü cevresinde nere varsa yazın.

Evet yarım gün okul az da olsa var. Ben de çalıştım hatta birinde. Altıya çeyrek kala evden çıkıyordum sabahın karanliginda iki otobüs degistiriyordum falan filan. Her şey göründüğü gibi değil. Evet var ama az kaldı inşallah bütün okullar tam güne geçer. Benim orda demek istediğim yarım gün okula gideceğinin garantisi var mı? Belki köye atanacak-ki yüksek ihtimal sıralamasına bakılırsa- ve merkezde oturacak. Ben sadece bir yanlışı duzelttim. Sanki hepsi yarım gunmus gibi algılanmasın diye. Tamam az dersi olur. Geç gider erken çıkar vs olur da... Bir sürü yerde böyle şeyler okuyorum yok yarım gün yok 3 ay tatil yok yazın maaş yok yazın şöyle yapsınlar madem gibi... Yeri gelince düzelteyim dedim. Ve dedim de zaten bence gitsin... Eşine güvenerek bir ömür geçmez.
Ben bu ogretmen tribini anlamadim anlamayacagim. Yarim gun calistiginiz ogretmenler arasinda sır mı :) diger islere gore gayet rahat bi isiniz var calisma saatleri acisindan lutfen kabul edin bunu artik

Neden herkes sadece boşanmadan bahsediyor. Kimin yarin ne olacagi belli mi? Allah korusun adam vefat etse ne olacak? Kalan Uc kurus maasla iki cocugu kim buyutecek ondan sonra? 3.500 lira icin yaptigina bak diyenler cikartipn 3500 lirayi verecekler mi size?
Elinize boyle bi firsat gecmiş tepmeyin. Fedakarlik yapacak olan siz degilsiniz su saatten sonra. Sizin atandiginiz yerin sanayisinde iş arasin. Biraksin buyuk sirketteki kariyerini 6 yilligina, madem yuvasi bozulmasin istiyor.

Merhaba Arkadaşlar,
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;

Ben giderdim. Bencillik falan degil bu. Evliliginizde cok duzgun degilmis ki basanma durumunu dusunuyorsunuz. O yuzden kimseye bakmayin gidin. Hem bu sistemin isi belli olmaz 1 2 yila zorunlu gorevi kaldirdik veya azalttik da diyebilirler.

ben olsam da giderdim. Şu yaşında böyle işi özelde hayatta bulamazsın. haftasonu tatili, 15 tatil, yaz tatili, bu zarflarda görüşürüsünüz eşinle. sonucunda ölüm yok ya. o da katlanıversin biraz. etrafın dediğine bakmayın. hem onca yıl ünv okuyup niye evde oturacaksınız. gidin çalışın derim.

X