Devlete atanmışken eve atanmak?

tebrikler ..tasi taragi toplayip guneydoguya gidecek biri olarak soyluyorum ,esin de gelir seninle gayet is sahasi gelismis yerlerde var ,ve evet 5-6yil nedir ki ..zaten 11aylik biraz daha buyuse is arayisina gireceksiniz falan

öncelikle sizi tebrik ederim. sanırım öğretmensiniz. ben de 5 yıldır kolejde görev yapıyorum ve 3 senelik evliyim. eşim seneye hazırlan diye bana büyük destek veriyor. tüm düzenimizi bırakıp neresi olursa orda bir düzen kurarız düşüncesinde. sizle çok zıt bir durumdayız ama sizin yerinizde olsam koşarak gderdim. kolay değil koca bir kpss'yi devirmişsiniz.

Tebrikler, hayırlı olsun.
Arada kaldım,6 yıl bana çok uzun geldi
Ama evliliğinizin gelecek vaad etmediğini göz önüne alırsak,gitmek en mantıklısı.
Bu başarıyı geri tepmek ayıp olur sanki.
Belki eşinizle işler yoluna girer o da gittiğiniz doğu şehrinde iş bulabilir,neden olmasın.
2 ay önce çok kapsamlı bir doğu-güneydoğu turu yaptım,oldukça gelişmiş yerler eskiye nazaran.
Umarım iyi şeyler olur.

Son bir yılda kurallar değişmediyse sözleşmeli olsanız da bebeğiniz 2 yaşına gelene kadar ücretsiz izin alabilirsiniz hakkınız var.
Ayrıca arkadaşlardan biri söylemiş her an her şey değişiyor 6 yıl değişebilir belli olmaz. Yeni bakanımızdan umutluyum. Ben olsam giderdim hem garanti meslek hem de eşinizin dediği Allah’ın Antebinde, Urfasında hatta Şırnağında bile öğretmene ihtiyacı olan öğrenciler var. Ayrıca dediğiniz gibi zaman zaten geçiyor hatta o giderken üzüldüğünüz yerlere ayrılırken daha çok üzülüyorsunuz.
Eşini ikna etmeye çalış emin değilsen bile git 1 sene dene tapunu almıyorlar ya baktın yapamıyorsun istifa edersin. Bu şansı tepme. Dünyanın en iyisi de olsa bir kocaya güvenmektense mesleğe güvenmek daha iyidir.

Nekadar şanslısınız ben olsam 1sn bile düşünmezdim. Bende öğretmenim ama okadar uğraşmaya ve eşimin fazla fazla desteğine rağmen olmadı. Ki biz herşeye raziydik.eşim hiç problem yapmazdı. Zaten eşimde memurdu.keşke o şans bizede vursa. Benim alanımda alım çok az.kilpayi kaçırdım şimdide artık imkansız görüyorum o enerjmde yok.bence hiç kaçırmayın binlerce insan sizin yerinizde olmak isterdi. .

Önce aile birliği derim.Çevremde bırak evli çocuklu olmayı bekar bir sürü insan var doğuya gitmeyi göze alamayan puanları yettiği halde yapmıyorlar.sizden daha gerçekçi bakıyorlar yani.
Evliliğinizi de gözden çıkarmış gibisiniz bi memuriyet için.
Çocuklarınız da eşiniz de siz de çok mağdur olacaksınız.Benim hiç kafama yatmadı
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Tebrikler! Su anda gitmek hem sizin icin hem de cocuklar icin cok dogru bir karar bence. Onumuzdeki birkac yil icinde bosanabileceginizi soylemissiniz. Kendinizi garantiye almak hem de yalniz yasamayi bir denemek cok iyi fikir bu yuzden. Cocuklarinizin doguda bir ilde okula gitmesini istemiyorsaniz da mesela simdi gitmek mantikli. Onlar okul cagina gelene kadar sizin zorunlu hizmetiniz bitmis olur. Ayrica en kotu ihtimalle ne olabilir ki? Baktiniz olmuyor, dayanamiyorsunuz, basarsiniz istifayi donersiniz. Ama ben oyle olacagini sanmiyorum. Bence orada huzur bulacaksiniz ve kendinize guveniniz yerine gelecek.

Ayakçım vicdan yapma kendin için bebeklerin için doğru olan bu.. Şartlar değişir iyileşir bilemeyiz ama sana şans oldu değerlendirmelisin koşarak bunu.
koca kişisi de köstek olacağına destek olsun..
Tercih yapma aşamasındaysan ve varsa tercihler arasında Iğdır ı öneririm kardeşim Iğdır da görev yapıyor öğretmen çok memnun hayatından.

Güncel gelişmeler ile sizi son kez bilgilendirip sanırım konunun kapanışına gelmiş bulunuyorum.

Eşim akşamüstü sürpriz yaparak 250km yol yapıp elinde çiçeği ve hediyeleri ile ağlayarak geldi. “Çocuklar olmadan nefes alamam, sensiz kalamam” cümlesinden başlayıp neler neler anlattı.

Bana bir teklifle geldi; madem sen öğretmenlik yapmaya hazır ve çok isteklisin, Şırnak sınırda öğretmenlik yapmak yerine sana bir kreş/bakım evi/ etüt merkezi/ kurs ne istersen açalım (kredi çekeceğim, yetmezse evi satar parasını kullanırız) bebekleri de koy eğitim kurumunun içine, bir de araba alayım sana orada mesleğini yap, batarsan batarsın mutlu olursan devam edersin, yeter ki beni sizden ayırmayın...

Şunda uzlaştık; ben 20 tercih yaptım (antep uzak ilçeler-urfa uzak ilçeler ve van merkez). Buralar çıkarsa öncelikle ücretsiz izin hakkım varsa kullanıp 8 aylık olan bebeğimin bir sene daha büyümesini bekleyip seneye gideceğim, izin hakkım yoksa bebeklerle direkt gideceğim. Eğer bu tercihler olmazsa iş kurup kendi işimin başında öğretmenlik yapacağım.

Bölümüm ingilizce ve malesef açılan yerlerin en gözde illeri; antep, urfa ve van.
Bu sebeple 1500. Olarak (toplamda 2000 alım var) bu illeri ancak rüyamda görürüm.

Açıkçası eşimin dramatik sözleri değil ama Şırnak’ın sınır ilçesinde 2 bebekle çalışmak yerine İstanbul’da yaşadığım sitenin karşısında kendi okulumda çalışmak daha cazip geldi. Gene de gönlüm bir mucize olmasından ve ilk 20 tercihime atanmaktan yana.

Hakkımda en iyisi ne olacaksa umarım o olur.

(Atandın mı /atanacak mısın diye soran arkadaşlar; sonuçlar Pazartesi açıklanacak. Ben sadece sıralamam gereği Şırnak, hakkari, van köylerini, çok uç sınırlarını yazarsam atanmam kesin oluyor, gidip Antep merkez yazarsam (en gözde en batı) tabii ki atanma ihtimalim olmuyor.

Tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Mune Mune konumu kapatabilirsiniz.

bence atanin. 657 li olacaksaniz ucretsiz izin hakkinizda vardır. kucuk 26 aylik olana kadar ucretsiz izin kullanirsiniz. hem kadronuz olur hem cocuklar biraz toparlar. iki cocukla su an icin cok zor olur yaniniza biri gelmeden. ee kadro da geri cevrilmez. dedigim.durumu bir arastirin
Sözleşmelide ücretsiz izin yok maalesef.

Sözleşmeli olunduğu için ücretsiz izin yok.
2013 du yanlış hatırlamıyorsam görümcem ağrı diyadine atandı imza attirdilar 4 yıl kesinlikle tayin istemeyeceğim diye onunla atananlar evlenip evlenip gitti gorumcemde 3 yılın sonunda il dışı istedi. Herşey değişir milli eğitimde , yarın okullar açılabilir bile yani o kadar süprizli bi kurumdayız

Sözleşmelide ücretsiz izin yok maalesef.

simdi baktim dogumdan sonra sozlesme fesh edilerek 1 yila kadar kullanilabiliniyirmus..1 yil icinde tekrar sozlesme yapmak gerekiyormus. bu durumda konu sahibi icin yok gibi birsey oluyor. hem sozlesme imzalanır imzalanmaz fesih edilmesi problemi cikabilir hemde fesih etse bile kucuk 1 yasina gelmek uzere zaten.

konu sahibi hakkinizda hayirlisi olsun. ucretsiz izne bakarken sozlesmenin genel durumunu da okudum. bence su an verdiginiz karar iyi oldu. dogrudan kadrolu olsaniz van koyune de gidersiniz ama sozlesmede bir sıkıntı sikayet vs oldugunda fesh edilme durumu da varmis. tam olarak bir is guvencesi yok. 4 yil sabrin sonunda selamet var gibi. bransiniz iyi olmasa yine hersekil gidin derdim ama ingilizce icin sadece ozel ders verseniz yine sizi idare eder. hakkinizda hayirlisi olsun.
bir akrabamiz sirnak a atanmisti. ustelik yillarca almanyada yasamis ve yasi 40 lardayken gelmisti tr ye. vakti zamaninda atanmis istifa etmis ordan geri donus saglayarak mi atanmis ne oyle bir sekilde atandi. sirnakda bir olaylar eylemler sirasinda basina tas darbesi almış. eve gitmis onemsememis. tek kaliyordu zaten ailesi almanyadaydi. ertesi gun oldugu yerde sandalyede ölü bulunmus. annesi de acisina dayanamadi sanirim 1 hafta sonra vefat etti. ayy baya kotu ornekler verdim ama herseyin hayirlisi diyorum kisaca.

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bir tanidigimin basina geldi 5 sene ayri kaldilar cocuk annedeydi.

5 sene sonra yanyana geldiler ama inanilmaz zorluk cektiler. Bir kere evlilik hayatindan cekince elini kolunu bidaha alisamadilar. Adam bu sure zarfinda baska kadinlarla olmus hep. Kadin sacini supurge etmis. Cocuklari babalarini ayda 1 gorduklerinden unutmuslar. Cok cok fena bir durumdu. Atlattilarmi bilmiyorum. Eger gidecekseniz bosanip gidin yoksa geri dönüsü olmuyor.

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Esinizle aranizda sorun varsa kaybetmekten korkmuyorsaniz gidebilirsiniz. Sizi korkutmak degil amacim ama evet inanilmazi basarmissiniz. Ben olsam esimle anlasip anlasamadigima bakarim. Ona gore de giderim.

X