Devlete atanmışken eve atanmak?

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ya o eğlenceli bloğunuzdan sizde ki zeka parıltısı belliydi zaten.

Eşiniz gitmenize karşı değil gibi anladım, doğru mu? O da istiyor, siz de istiyorsanız kimsenin lafına bakmayın.

Hem sadece 1 yıldır sıkıntılıyız diyorsunuz. Belki ayrı yaşamak iyi gelir, sizin ve çocukların kıymetini anlar. Öğretmen olduğunuz göre 3 ayı da birlikte geçireceksiniz, izinlerinde de eşiniz gelse, belki 4 ay olur bu, di mi?

Çocuklar güvende, ebeveynler mutlu olacaksa denemeye değer. Baktınız olmuyor, geri dönersiniz bence.

Yani burda muhakkak gaza getirecekler gidin diye. Ama burda sadece evli olan bir kadindan konusmuyoruz. Ortada iki cocuk ve onlarin düzenleri ve babalari da var. Basta konu sahibi girgirina girdigine söylüyor,simdi sinavi kazaninca bunun ugruna esini geride birakmak ve cocuklari da alip gitmek var. Ben bunu tam anlamadim. Baskasinin evliligi icin ahkam kesmek kolay. Ama konu tam tersi olsa ve erkek cocuklari alip baska sehire gitse (sen istersen kal diyerek) acaba burda tepkiler ayni olurmuydu cok merak ediyorum

Evet ben de bunu anlamadım.. 6 yıl o çocukları babalarından mahrum bırakmak gibi bir hak nasıl olabilir?
Adamın gidemeyeceği, spesifik bir alanı olduğunu konu sahibi kendi söylüyor zaten.
Birde baba çocukları orada yetişmesin istiyor olabilir... maddi olanaklar nasıl bilmiyorum ama büyüğü için daha kaliteli bir eğitim hayal ediyor olabilir... Çocuğun üzerinde annenin daima fazla söz hakkı olduğunu savunan biriyim, bu kadar babayı Yok saymak bana bile fazla geldi.

Yani burda muhakkak gaza getirecekler gidin diye. Ama burda sadece evli olan bir kadindan konusmuyoruz. Ortada iki cocuk ve onlarin düzenleri ve babalari da var. Basta konu sahibi girgirina girdigine söylüyor,simdi sinavi kazaninca bunun ugruna esini geride birakmak ve cocuklari da alip gitmek var. Ben bunu tam anlamadim. Baskasinin evliligi icin ahkam kesmek kolay. Ama konu tam tersi olsa ve erkek cocuklari alip baska sehire gitse (sen istersen kal diyerek) acaba burda tepkiler ayni olurmuydu cok merak ediyorum

Kesinlikle ayni fikirdeyim.

Tek meb bakani degisti, kurallar degisebilir yazdi bi arkadas. Oyle bir sey olursa da ve gitmemis olursa uzulebilir cok.
Benim kardesimin doneminde af gibi birsey olmustu, zorunlu gorevden 2 yil gibi bir sure yapip muaf olmustu sonrasinda.

Hos bana bir yil iki yil da cok uzun geliyor ama biraz rahatliktan o da sanirim. Ben de muhendisim mesela, asla gitmem, cunku batida hatta ulke disinda cok secenek var. Konu sahibi giderim derken esinin seceneklerinin daha fazla oldugunu unutmamali. Bazi arkadaslar o da sizinle gelsin yazmislar ama cok mantikli degil.

çocuklar çok küçük..
hele ki babaları ile iyi bir ilişkileri var ise bu gelişim döneminde bu kadar uzun ayrılıklar onları olumsuz etkileyebilir.
fakat 657ye tabii olacaksanız ben sizin yerinizde olsam başvururdum, başvurur başvurmaz doğum sonrası ücretsiz izin hakkımdan yararlanıp izne çıkar yine düzenimi bozmazdım. bu süreçte de eşimle olan durumum netleşirdi. boşanma durumu olursa iznimi bozar işe başlardım, yok işler yoluna girer de ücretsiz iznim bitince aile birliğimi bozmak istemezsem istifa ederdim. bence ailede huzursuzluklar varsa boşanma düşünülüyorsa bu atama şansı en azından cepte kalmalı..

Evet ben de bunu anlamadım.. 6 yıl o çocukları babalarından mahrum bırakmak gibi bir hak nasıl olabilir?
Adamın gidemeyeceği, spesifik bir alanı olduğunu konu sahibi kendi söylüyor zaten.
Birde baba çocukları orada yetişmesin istiyor olabilir... maddi olanaklar nasıl bilmiyorum ama büyüğü için daha kaliteli bir eğitim hayal ediyor olabilir... Çocuğun üzerinde annenin daima fazla söz hakkı olduğunu savunan biriyim, bu kadar babayı Yok saymak bana bile fazla geldi.

Bide es yok sayiliyor. Diyorum ya karsi taraf aynisini teklif etse bu kadar alkis tutulur muydu. Para her zaman her yerde kazanilabilir,ama yuvani tam bir kere yikabilirsin. Herkesin tercih meselesi tabi,ama ben kendi cikarlarim icin cocuklarimi babalarindan ayirmam

Son düzenleme:
Ama o işler öyle kolay olmuyor ki 21 saatten fazla istemeyebilir ama atıyorum o zaman 5 6 saat kalıyor geriye o kadar ders için ücretli de gelmez idare bunalır.huzursuzluklar olur

Ben lütfen yanlış anlamayın ama bir terci h yapılacağı zaman enine boyuna tartılması gerektiğini düşünüyorm.

Kimse kimsenin çocuğunu evliliğini idare etmek zorunda değil.

Mesela bu sene çok saçma bi ders programım vardı ama evliler ve cocuklularinki muhteşem.bu da doğru değil.
Memur olsak akşam 5 e kadar çalışacaktık.simdi kimisi az derse girip iyi ders programına sahipken kimisi istemeden çok derse girip boş ders dolu programa sahip.
Bu konuda çok dolmuşum:) yazmadan geçemedim.
dolu oldugunuz konulari anliyorum ama programinda vosluk bile olsa evini okula yakin tutarsa ara bosluklarda eve gelebilir. yine normal memuriyete gore ogretmenlik yorucu olsa da kat kat daha iyi.

iki mezuniyetim var. ogretmenligi ozelde yaptim. saatlerim kamuya gore cok daha fazlaydi. 36 saat falan giriyordum ustelik 45+15 di bizim ders saatleri. ama ona ragmen bos gunum.oluyordu programimi sıkıştırıp bosluk elde ediyordum.

simdi diger mezuniyetimden kamuya atandim. hala ucretsiz izindeyim baslamayi bir turlu gozum kesmiyor. sabah 8:30 aksam 5:30 . yol gelis gidis toplam 4 saat. 13 saat evden ve cocuklardan ayri 5 gun gecirmeyi gozum kesmiyor su an. iste daha rahat olcam ama aklim cocuklarda kalcak. eski is yerimde asiri yorulurdum eve halim bile kalmazdi. ama yine 3 gun falan bos gunum olurdu. elim kolum kalkmazdi yorgunluktan ama oglumla acar birlikte bir animasyin gilm izler sarilirdik vakit gecirmis olurduk.

normal memurluk olsa 6 yil icin gitme derdim ama ogretmenlik icin kesinlikle deger. tatilleri 3 ay diyenlerden degilim ne oldugunu biliyorim..ama.seminer donemi esnek cogu cocugunu getiriyor okula. ve yine normal memuriyet olsa 20 gun izni olcakti haftasonu dahil. 2 ay +15 gun yine guzel bir sure. uzaktan evliligi goturmeye yeter bence.

Bu arada sozlesmelide 4 sene sonra eş durumundan tayin hakkı var.yani 6 sene kalacak olanlar eş durumu yapamayacak olanlar
Çünkü 4 sene sonunda kadroya geçiyoruz.
Aslında zaman çabuk geçiyor
Ama gidip doğuda ücra bi yere atanirsaniz o zaman çok zorlanirsiniz

Anne ya da kv gelmesi lazim o bebeklerle bakmak için.
Eşini getiremeyip doğuya atanan çok evli kadın var
Ama sizin eşiniz rıza göstermiyor. Aslında bunu onunla konuşmanız lazım.onun hiç rızası olmadan tercih yapıp giderseniz zaten fiili olarak ben boşanmak istiyorum demiş olursunuz

Ama siz de haklısınız 40tan sonra özelde iş bulmak çok çok zorlar.her yerde bi yaş sınırı çıkar zaten karşınıza.

Bide es yok sayiliyor. Diyorum ya karsi taraf aynisini teklif etse bu kadar alkis tutulur muydu. Para her zaman her yerde kazanilabilir,ama yuvani tam bir kere yikabilirsin. Herkesin tercih meselesi tabi,ama ben kendi cinarlarim icin cocuklarimi babalarindan ayirmam

Eşler arasındaki muhabbete bir şey diyemem.
Adam hakaret edebilen, küfürlü konuşabilen, karısına saygısı sorgulanabilir biri...
böyle birini kadın Yok saydı diye ahlanıp vahlanacak değilim.
Ama çocukların baba ile ilişkisi, babanın çocukları üzerinde söz hakkı meselesi ayrı.

dolu oldugunuz konulari anliyorum ama programinda vosluk bile olsa evini okula yakin tutarsa ara bosluklarda eve gelebilir. yine normal memuriyete gore ogretmenlik yorucu olsa da kat kat daha iyi.

iki mezuniyetim var. ogretmenligi ozelde yaptim. saatlerim kamuya gore cok daha fazlaydi. 36 saat falan giriyordum ustelik 45+15 di bizim ders saatleri. ama ona ragmen bos gunum.oluyordu programimi sıkıştırıp bosluk elde ediyordum.

simdi diger mezuniyetimden kamuya atandim. hala ucretsiz izindeyim baslamayi bir turlu gozum kesmiyor. sabah 8:30 aksam 5:30 . yol gelis gidis toplam 4 saat. 13 saat evden ve cocuklardan ayri 5 gun gecirmeyi gozum kesmiyor su an. iste daha rahat olcam ama aklim cocuklarda kalcak. eski is yerimde asiri yorulurdum eve halim bile kalmazdi. ama yine 3 gun falan bos gunum olurdu. elim kolum kalkmazdi yorgunluktan ama oglumla acar birlikte bir animasyin gilm izler sarilirdik vakit gecirmis olurduk.

normal memurluk olsa 6 yil icin gitme derdim ama ogretmenlik icin kesinlikle deger. tatilleri 3 ay diyenlerden degilim ne oldugunu biliyorim..ama.seminer donemi esnek cogu cocugunu getiriyor okula. ve yine normal memuriyet olsa 20 gun izni olcakti haftasonu dahil. 2 ay +15 gun yine guzel bir sure. uzaktan evliligi goturmeye yeter bence.

Bazı idareciler özellikle boş gün vermiyor malesef :KK43:
Bu konuda gittiği okulun idaresi çok çok önemli.
Kesinlikle şu an öğretmenlik bu acılardan en tercih edilebilecek meslek.
Bence yaz tatilimiz de gayet uzun.2.5 Ay kim tatil yapıyor bizden başka :)
Size de hayırlı olsun yeni işiniz:)

Kesinlikle ayni fikirdeyim.

Tek meb bakani degisti, kurallar degisebilir yazdi bi arkadas. Oyle bir sey olursa da ve gitmemis olursa uzulebilir cok.
Benim kardesimin doneminde af gibi birsey olmustu, zorunlu gorevden 2 yil gibi bir sure yapip muaf olmustu sonrasinda.

Hos bana bir yil iki yil da cok uzun geliyor ama biraz rahatliktan o da sanirim. Ben de muhendisim mesela, asla gitmem, cunku batida hatta ulke disinda cok secenek var. Konu sahibi giderim derken esinin seceneklerinin daha fazla oldugunu unutmamali. Bazi arkadaslar o da sizinle gelsin yazmislar ama cok mantikli degil.

KPSS bu yönden zor

İyi puan aldım ama gidemedim yine

Çalıştığım şehir açılmadı

Tayin olan kurumlar açıldı ama ben ilkokul 3 e giden çocuğumu bırakıp bir ya da 1,5 yıl gidemedim

Arkadaşımın biri 5 yaşında bıraktı bir yıl gitti

Bir diğeri çocuğu yanına aldı 3 yaşında iken eşini bıraktı

Ama ben yapamadım

6 yıl çok uzun süre her an her şey olabilir de ya olumsuz olursa 6 yıl o yaştaki çocukların ömürlerinde çok uzun

Evet size bize belki uzun değil ama ömrü ay ile ifade edilen Bebek için kaç ömür ediyor

Kısa vadede çözüm başlayıp doğum izni almak icin bitinceye kadar bir şeyler değişir belki ya da sizin hayatınız netleşir daha güzel iş bulursunuz vs vs

Her şey gönlünüzce olsun ama çocukların babasızlık durumunu tekrar düşünün zira boşanan aileler bile tayinlerini yakın yere almaya çalışıyorlar görüşebilsinler diye

Eşler arasındaki muhabbete bir şey diyemem.
Adam hakaret edebilen, küfürlü konuşabilen, karısına saygısı sorgulanabilir biri...
böyle birini kadın Yok saydı diye ahlanıp vahlanacak değilim.
Ama çocukların baba ile ilişkisi, babanın çocukları üzerinde söz hakkı meselesi ayrı.

Ben onu diger yorumlara istinaden yazdim. Bir "garantin olsunda,es olmasa da olur" gibi akil verenler var. Bende bunu anlamiyorum. Kadin deseki "bosanmak istiyorum onun icin bu firsati degerlendirmek istiyorum" anlarim. Ama sanirim konu sahibin öyle bir niyeti yok. Esi küfür etmekte haksiz tabi. Ama benim esimde cocugu alip baska yere gidecegini söyleyip duysa bende belli bi saatdan sonra kafayi yerim sanirim

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Yerinizde olsam bi dk düşünmem ve giderim

eş çocukları alıp başka yere gitse nasıl olurdu diyen arkadaşlar var. Tabiiki yuvayı dağıtmamak çocukları anne ve babadan mahrum bırakmamak gerekiyor. Ama Türkiye şartları diye de bir durum var. Erkek işe alınırken sadece çalışması ve tecrübesine bakılırken, bir kadını işe alırken 'kaç çocuğunuz var?', 'Çocuk yapmayı düşünüyor musunuz?' diye sorulabiliyor. Çünkü maalesef özel sektör izin alan, süt iznini kullanmak isteyen, çocuğu hastalandığı için sabaha kadar başında bekleyip uykusuz işe gelmiş anneyi istemiyor. Ben 5 yıl özel sektör deneyimimden sonra devlete atandım. inanın 8-5 mesai saatleri bile beni mutlu ediyor. Umarım eşinizle orta yolu bulabilirsiniz ama öylece kestirip atılacak bir konu değil. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Tatlı dil mümkün olmuyor hocam, en son bu akşam telefonda “aptal aptal konuşuyorsun, bilmemnesini bilmemne yaptığımın urfasında, antebinde işin ne? Diye bağırıp beni sokak ortasında gizli saklı ağlattı ya o anları hiç unutmayacağım.

Ben de böyle düşünüyorum.
Hatta evlilikler bitebilir ama devlet güvenceli iş daha garantidir diye fazla garantici de bakıyorum olaya.

Teşekkür ederim fikirleriniz için.
Ben de aynen böyle düşünüyorum.

Ben de onu anlatamıyorum işte.
Benim işim var mesleğim var gelemem diyor, e benle tanıştığında ben yöneticiydim, şahane işim vardı, kariyerim mükemmeldi. Sanki evde görüp aşık olmuş gibi kendi işini öne sürüp “ aslında hiç çalışmamanı istiyorum “ demesini anlayamıyorum ve uzlaşamıyoruz.

Ücretsiz izin işini hiç düşünmemiştim.
Hay fikrinize sağlık çok yaşayın e mi!
Yalnız ben sözleşmeli öğretmen olacağım, acaba hiç göreve başlamadan direkt ücretsiz izin verilebilir mi? Bunu araştıracağım, çok teşekkür ederim.

Eşimin uzmanlık alanına Türkiye’de sadece iki firma iş imkanı sağlıyor sadece. Ve şu an en büyüğünde çalışıyor. Diğeri de sanırım İstanbul’da. Onun muş, bitlis, bingölde ve öZellikle buraların köyünde mezrasında iş bulması imkansız.
Ama benim elde ettiğim şansı da tekrar yakalamam imkansız gibi.
O sebeple akıl danışmak istedim .
Teşekkür ederim.

Aynen.
Affı var, değişen sistemler var, var oğlu var.
Ben gitmekten yanayım ama kalpler kırılmasın diye uğraşmaktan saçlarım beyazladı 2 gündür resmen.
Erkekler evlilikte biz gezegen olalım, karımız uydumuz olsun kafasındalar. Öyle bir tane de bizim evde var hep sen ona uyacaksın, onun işi ilk sırada gelecek. Bu elbette mümkün ama hoş tutulduğumuzda... madem eşiniz hoşlukla çözmüyor bu işi ve asabiyet yapıyor, direnmeniz normal

11 aylık dert birtek 3 yaşında ki Allah korusun bakıcı kötü davransa söyler
11 aylık için eşinin ailesinden birini en azından ayarlayamaz mısınız 6-7 ay deyin en azından tek tük kelime söyleme başlayıncaya kadar en azından
birde doğu da kreş için rahat konuşmuşsunuz ama kreş büyük illerde bile dert ikiside önce evde kalsın bence 6-7 ay en azından

36 yaşından sonra gerçekten büyük şans
ve şanslar red edip sonradan durumlar düzelince tekrar çıkmıyor

KPSS bu yönden zor

İyi puan aldım ama gidemedim yine

Çalıştığım şehir açılmadı

Tayin olan kurumlar açıldı ama ben ilkokul 3 e giden çocuğumu bırakıp bir ya da 1,5 yıl gidemedim

Arkadaşımın biri 5 yaşında bıraktı bir yıl gitti

Bir diğeri çocuğu yanına aldı 3 yaşında iken eşini bıraktı

Ama ben yapamadım

6 yıl çok uzun süre her an her şey olabilir de ya olumsuz olursa 6 yıl o yaştaki çocukların ömürlerinde çok uzun

Evet size bize belki uzun değil ama ömrü ay ile ifade edilen Bebek için kaç ömür ediyor

Kısa vadede çözüm başlayıp doğum izni almak icin bitinceye kadar bir şeyler değişir belki ya da sizin hayatınız netleşir daha güzel iş bulursunuz vs vs

Her şey gönlünüzce olsun ama çocukların babasızlık durumunu tekrar düşünün zira boşanan aileler bile tayinlerini yakın yere almaya çalışıyorlar görüşebilsinler diye

Her cocuk farkli tepki verebilir elbette,
Ama benim 1,5 yasindaki oglumu alip 1 ay tatil yaptigimda dondugumuzde bir hafta babaya trip yapiyor ya, adam sanki suc islemis gibi gonlunu almaya calisiyor.

Simdi konu sahibi kendisi icin guzel bir plab yapmak isterken esini cok caresiz birakiyor bence. Evlilikte kiliclar cekildiginde de en cok etkilenen cocuklar olacak.

Gitme diyemem konu sahibine, muhakkak ki gitmek istiyorsa gitmeli. Ama esinin hakli oldugunu dusunuyorum; kirilmakta tepki gostermekte hatta bosanmakta.

Merhaba Arkadaşlar,
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;

eşinizle aranızın kötü olduğunu okuyana kadar ben de mutlu yuvanızı dağıtmayın mantiğindaydim ama böyle bir durum varsa ekonomik güvencenizin olması en doğrusu
Allah yardımcınız olsun

Her türlü hakkınız bende ve sizi sevip sağduyu gösteren herkes gitmenizden yana olur kanımca bir daha kazanmak çok düşük ihtimalken gitmezlik yapmayın mesleğinizi icra edin xaten bakıcı tutup zaman sonra 2 çocuğa da yardımcı olacak birisi oldu mu yatılı akrabaya da gerek kalmaz doğu da daha uyguna yardımcı bulabilirsiniz çevreyi tanıyıp gıvendikten sonra

X