Devlete atanmışken eve atanmak?

Kazandiginiz firsat güzel tebrik ederim..ama simdi gaza gelip cocuklari da alip baska yere gidip o simdiden dillendirdiginiz bosanma büyük ihtimalle olacak. Ben düsünüyorumda: ben istenedigim halde esim iki cocugumu da alip baska sehire gidermis ben ne yapardim acaba. Iyi düsünün tasinin. Ilerde bunun hesabini cocuklariniza da vermeniz lazim. Elalemin ne dedigi umrumda olmaz. Ama es ve cocuklar önemli.

Tebrik ederim seni bence gitmelisin ama eşinle de güzelce konuş ikna et. 3 gün sonra hazirladigim halde gireceğim sınavdan umutlu olamıyorum bu şansı kaçırma derim 6 senedir atanamayan biri olarak

Sizi tebrik ederim öncelikle, sürpriz bir başarı ve çok iyi sonuçlanmış :)

Ben olsam giderdim, güvencesiz bir evliliğe garanti bir işe tercih ederdim. 10 sene sonra size tak edip boşanayım deseniz işsiz kalma ihtimaliniz o yaştan sonra epey yüksek. Umarım emeğinizi heba etmezsiniz.

Sizinle meslektasiz bende ilk atanacagim zaman yeni evliydim.21.tercihi acsam kesin giderdim ama acmadim ve 3 yil beklemek zorunda kaldim.simdiki aklim olsa bi saniye durmaz giderdim diyorum.o zaman 1 yil kalma sarti vardi.6 yil cok uzun bi sure hic kolay degil.evlilik diye bisey kalmaz.kadinlarin is hayatinda olmasini destekliyorum ama sizinki cok farkli.tatiller falan var ama cok az.ayrica sozlesmeli olunca izinler cok kisitli.esinize de yazik ccouklarda ayri kalacak.bence iyice dusunun evliliginiz aileniz eskisi gibi olmayacak

Amanın siz harikasınız :eek: arkadaşlarım g.tuyle göğüne kalkıyor yıllarca uğraşıyo da atanamıyor siz böyle kolaylıkla atanmışsiniz bu fırsatı kaçırmayın lütfen lütfen lütfen :KK20: eşinizle de aranız iyi değilmiş yarın bir gün boşanma durumu olsa sizi ezmeye kalkar. Ayrıca her yıl kanunlar değişiyor bundan yıllar önce de sözleşmeli öğretmenlik vardı 2010 da hepsi kadroya alındı. Bir de merak ettim sakıncası yoksa bransinizi öğrenebilir miyim? Ayrıca o eşinizin beğenmediği doğu güneydoğu şehirlerine girmek için çırpınan milyonlar var. Oralar da eskisi gibi değil artık bicok memur büyük sehirlerdense oralarda yaşamayı tercih ediyor

ben çok benzeri bir akrabamın yaşadıklarını sizde gördüm. onlarda tüm aile kenetlendi, kadın çocuğunu aldı şırnağa gitti yarım dönem kendi ailesi yarım dönem kayın valide kayın peder derken 2 yılı öyle geçtiler. sizde durum daha farklı çünkü 6 yıl diye bir şey var... zor, gerçekten zor... eğer ki eşiniz cesaret edip bırakabilirse, orada iyi kötü demeden bir iş de ayarlayabilirseniz eşinize, çok mükemmel olur. 6 yıl birikim yıllarınız olur. eşiniz az bile kazansa hiç mesele değil... hele ki freelance bir şeyler yapabilirse muazzam olur..

hayırlı olsun şimdiden

Ya ne saçma şu 6 sene sözleşmeli olma olayı inşallah en yakın zaman da düzelir.

Ben de 5 senelik evliyim, 5 sene özelde çalıştım 2 senedir özel ders veriyorum. Evliliğim de mutlu olduğum için 6 sene ayrı kalmayı göze alamadığımdan kpssye hiç girmedim bile ama evliliğim sallantıda olsa kesin girerdim. Hele ki kazanmışken kesin gidin. 6 seneye kim öle kim kala, belki yeni bi şeyler çıkar 3-4 seneye iner. Zorlukları olsa da devlette öğretmenlik gibisi var mı,özel de resmen sömürüyorlar insanı.

Merhaba, geçenlerde bir arkadaşımdan sözleşmeli öğretmenlikte ücretsiz izin hakkı bulunmadığını, izne ayrılmak için sözleşmenin bozulup başlandığında yeniden sözleşme imzalandığını duydum. Bu sizin için önemli bir kriterse lütfen araştırıp emin olun. Yerinizde olsam tercihimi yapardım ben de. Muhtemelen zorunlu hizmet bölgesi olan bir yere atanacaksınız. Arkadaşların da söylediği gibi tercih edeceğini yerde havaalanı olmasına dikkat edin. Bir de yarım gün çalışacağım demişsiniz ancak atacağınız bölgelerde sınıf mevcutları az olduğu için tam gün eğitim verilmekte, yani 08.00-16.00 de olabilir çalışma saatleriniz. 6 yıl şuan gözünüzde büyüyor olabilir ancak zaman çok çanuk geçiyor. Ancak siz kendinizin dışında çocuklarınızı da düşünmek zorundasınız. Ailenizden sizinle birlikte atanacağınız yere gelebilecek bir büyüğünüz var mı? Ya da çocukları yaşadıkları yerde bırakabileceğiniz bir büyüğünüz? Bu şekilde daha kolay olabilir sanki sizin için. En azından ilk sene bir düzen oluşturana kadar.

6 yil cakili goreve takilmayin bence de. Burasi Turkiye. Yarin bile degisebilir her sey. Benim atandigim donemde batinin en ucu dahil her yer acilmisti. Dogu gorevini batida yapabilirdim ama 4 yilda kim ole kim kala deyip buyuksehir merkezi yazdim. Atandiktan 2 yil sonra af geldi. Bulundugum yerde kaldim. Ben olsam degerlendirirdim. Dogu gorevini cocuklariyla yapan cok arkadasim var. Zaman bir sekilde geciyor.
Ayrica deneyip gormeden zor mu degil mi bilemezsiniz. Hep aklinizda kalacak.

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Annem der ki "ne kocan için ne çocukların icin işini bırakma"...

İşin senin gelecek güvencen sakın vazgeçme. Eş çocuk bir yere kadar...

Bir zamanlar birlikte calistigim doktor arkadas (arkadaş dediğime bakmayın emeklisi yaklasmis çocuklarını okutup iş hayatına baslatmis) çocuklarım için aşırı fedakarligimi, arada bir acaba işi bıraksam mı cümlelerime karşılık " sakın, yapman gerekenden fazlasını asla yapma, ilerde vefasizliklarini görünce kahroluyorsun" derdi..hala aklımdan çıkmaz..

Ben olsam.giderdim.kacirmazdim dediginz gibi yarin gun calisacgz resmi tatil vs hepsindenn yararlanilan bir meslek okdugi icin evlatlarinizada zaman ayirabicksiz sonucta insanlar gece gunduz nobetti olan mesleklerde bile calisiyr.simdiden hayirli olsun bi firsati kacirmayin derim

Hayirli ugurlu olsun.

Ben gitmezdim acikcasi. Saydigin sebeplerin hicbirinden dolayi degil ama. Tayin olayi bana tamamen ters. Yasayacagin yere karar verememek falan. O yuzden hic memuriyet dusunmedik sahsim ve esim olarak.

Sana da gitme diyemem ki, evlilikte huzur yoksa endiselenmek gerekiyor gercekten. Ama eski isyerinle gorusuyor musun? Suan seni istesen geri alirlar mi mesela?

X