Devlete atanmışken eve atanmak?

Tatili vs. cok degil arkadaslar. 2 ay yaz tatili onun disinda izni yok. 10 ay bir fiil calisacaksin. Yarim gun calisma vs. boyle bir sey de yok. Resmi tatilde (dini degil)okuldasin zaten. Tam gun egitim artik her yerde 4 de cikiyorum ben. 5 de evdeyim. O cocuklara bakici da lazim. 1 yil degil 2 yil degil 6 yil. Secim yeni yapildi kadro hemen gelmez. Evlilik sıkıntıya girer mutlaka gozden cikarilmissa gidilmesi mantikli. Bosanacak kadar kotu gelmedi bana. Gidilmemesi daha hayırlı gibi. Illa calisilacaksa ozelde de calisilabilir. Kadrolu olsa ok 1 yilda gelinir. Zor karar

Isin bu boyutu da var. Aslinda bir acidan bosanma sebebi zaten tek basina.

Boşanmayı bir kere ağzına alan kişinin evliliği bitmiştir.
Ki siz boşanmayı konunuza yazmışsınız.
Rayında giden bi evlilik olsaydı, eşiniz anlayışlı olsaydı. Düşünün derdim fakat siz bu fırsatı sakın kullanmamazlık etmeyin.
Gidin memurluk görevinize başlayın.
6 yıl nedir ki.
Göz açıp kapatınca ya kadar geçer.

Sizin koşullarınızı bilemem ama ben gitmezdim yapamam uyum sağlayamam adapte olamam eşimden ayrı kalamam, deniz görmeden yaşayamam...

Özel üni de okutmanlık yapmıssınız ben olsaydım tekrardan yönetimle görüşüp işime dönmek isterdim. Devlette atanma olmuyor yaştan dolayı sanırım en son 35 ti siz 36 yaşındayım yazmışsınız. Uzmanlık alanınızı bilmiyorum ama MYO larda ders verebilirsiniz belki..

Tercih sizin en iyi siz karar verirsiniz kalbinizin sesini dinleyin.

Ben gitmezdim.
O bölgede 6 yıl yaşayabileceğimi zannetmiyorum.
Sadece terör mevzusu, güvenlik vs değil.
Turist olarak gitmeme rağmen rahatsızlıklarım olmuştu.
6 yıl iki çocukla tek başıma yaşayamam diye düşünüyorum.
Yada açık cezaevi gibi çok izole yaşardım. Ona da ben gelemem..

yaş sınırı 40 ..

Tebrik ederim öncelikle 3 yıldır şuan yaşadığınız mucizeyi bekliyorum. Bu fırsatı kesinlikle değerlendirin. Düşünürseniz Gaziantep sanayi şehri eşiniz mutlaka iş bulur iyi de maaş alır. Şehir de gerçekten güzel ve terör olayları yok. Şanlıurfa da hakeza çok benzer. Daha Doğu hakkında bilgim yok.
Ailenizi çok fazla etkilemeyecektir. Bu fırsatı kaçırmayın.

okul tam gun olsa bile sozlesmeliye de ayni haklar olduğunu var sayarak soyluyorum 21 saatten sonrasina isterse girmez. tam gun olsa bile 5 gun gitmeyebilir. ha kotu idareci denk gelir o 21 saati 5 gune dagitabilir tabi biraz şans. ama denenmeyecek birsey degil. kucuk biraz buyuyunce zaten calsimak isteyeceksinizdir. ozeldense kamu her zaman iyidir. cocuklarin yas farkinin az olmasi ve iki tane olmasi sizi zorlayabilir biraz. ama yine de denenmeyecek birsey degil bence. denemediginiz zaman daha cok pisman olursunuz. istifa edildiginde tazminat falan yoksa tercih yapın mutlaka

Genel olarak bu sınav denilen zımbırtıda bu kadar çalışmadan böyle bi başarı gösterebiliyorsanız oturup çalışın seneye sıralamanızı yükseltip çok daha güzel bi okula yerleşin derim,Şırnakta on gün kaldım öyle iki bebeyle gidilecek yer değil,siz zaten kariyeri ve birikimi olan bi kadınısınız eşinizle ayrılsanız bile özel üniversitelerde sektörde mutlaka iş bulurmuşsunuz gibi geliyor,bence fazla maceracı bi tutum. Ben 657liyim evet avantajı çok ama 6 yaşında kızımla ve karnımdaki bebeyle gitmezdim,makul olun bence.

bir tanidigim batmandaydi. giderken tedirgin gitti 4 yil falan kaldi orda. cok memnun kaldi . hem sehir ucuzdu kiralar falan olsun ozel hastane olsun. kan testlerine falan 25 tl den daha fazla odemiyorlardi. dogum desen ozel hastane olmasina ragmen 250 tl falandi.

Sevgili Meslektaşım başarınızı tebrik ediyorum.
Hayırlı olsun. Eşinizin bakış açısı sorunlu.
Öfke kontrolü olmaması çok ciddi bir sorun.
Boşanmayı aklınızdan geçiriyor oluşunuz evlilik birliğinizin çok sağlam temellere dayanmadığını gösteriyor.
Telefonda size 'aptal aptal konuşma' deyip arkasından küfürleri sıralayan bir kocayla bu evlilik nasıl yürür? Ne kadar yürür? Muamma.
Yine de çocuklarınız küçük olduğu için öncelikle bir uzlaşma zemini aranmalı.
Uzlaşıp anlaşamıyorsanız rest çekip atandığınız yere gitmelisiniz diye düşünüyorum.
Çünkü uzun vadede siz her şeye 'olur' deyip uyum göstermezseniz bu evlilik sallantıda. Hiç değilse devlet güvenceniz olur.
Not: 25 yıllık evliyim ve anneyim, yani bol keseden atıp tutmuyorum.

Isin bu boyutu da var. Aslinda bir acidan bosanma sebebi zaten tek basina.

Yani burda muhakkak gaza getirecekler gidin diye. Ama burda sadece evli olan bir kadindan konusmuyoruz. Ortada iki cocuk ve onlarin düzenleri ve babalari da var. Basta konu sahibi girgirina girdigine söylüyor,simdi sinavi kazaninca bunun ugruna esini geride birakmak ve cocuklari da alip gitmek var. Ben bunu tam anlamadim. Baskasinin evliligi icin ahkam kesmek kolay. Ama konu tam tersi olsa ve erkek cocuklari alip baska sehire gitse (sen istersen kal diyerek) acaba burda tepkiler ayni olurmuydu cok merak ediyorum

Ama o işler öyle kolay olmuyor ki 21 saatten fazla istemeyebilir ama atıyorum o zaman 5 6 saat kalıyor geriye o kadar ders için ücretli de gelmez idare bunalır.huzursuzluklar olur

Ben lütfen yanlış anlamayın ama bir terci h yapılacağı zaman enine boyuna tartılması gerektiğini düşünüyorm.

Kimse kimsenin çocuğunu evliliğini idare etmek zorunda değil.

Mesela bu sene çok saçma bi ders programım vardı ama evliler ve cocuklularinki muhteşem.bu da doğru değil.
Memur olsak akşam 5 e kadar çalışacaktık.simdi kimisi az derse girip iyi ders programına sahipken kimisi istemeden çok derse girip boş ders dolu programa sahip.
Bu konuda çok dolmuşum:) yazmadan geçemedim.

Bu kişiye göre değişir. Ben memuriyetimi bıraktım eşimle aynı ilde olamayacağım için ki benim gibi eş durumu yapamayıp memuriyetten istifa eden çok tanıdığım var. Aynı şekilde eşini bırakıp 2 çocukla Şırnak'a atanan kuzenim de var. Ben kocamdan bir gece bile ayrı kalmak istemezken bir başkası geleceğini garantiye almak için eşinden ayrı yaşamayı tercih edebilir. Bu size bağlı aslında nasıl bir hayat istiyorsanız öyle devam edin kimseye kulak asmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…