Devlete atanmışken eve atanmak?

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
1.si 2000 bin kisi alindigi icin bolumunuzden calismadim kazandim atandim havasından kibrinden uzaklaşın acilen.Mucize degil biraz okudugunu anlayan biri yapar zaten 2bin alimda..40 kisi 10 kisi alinan bolumler var onlar calisip gidemiyor.

2.si hemen gidin 6 sene cabuk gecer..Kimseyi takmayin bence hayat sizin ve rahat yarim gun bir isten 3.500 almak kucumsenemez..

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Çok zorlanacaksınız bu kesin ama imkansız da değil tabi ki..
Mesleğiniz de öyle çok yoğun iş saatleri olan bir meslek değil bu bile büyük şans..
Eşinizi ikna etmeye bakın..

sizde ucretsiz izin yok hemen baslarsiniz ve 6yil kıpirdamazsiniz affa ugrayacagini sanmam..oralara giden kaciyo giden kaciyo..Devlet napsin ordaki cocuklar napsin surekli degisen ogretmenler...6 sene cabuk gecer..Hayat ucuzken birikim yapar ve orda cocuklari buyutmus olursun..

Bundan 9 yıl önce oğlum 1 yaşındayken sizin gibi ani bir kararla eşimi bırakıp Kilis e gitmiştim ama annemle babam benimledir evladıma da bakmışlardı ve tabi 1.5 yıl sonra eşimin yanına dönmüştüm pişman mıyım asla iyi ki gitmişim diyorum. İlk etapta zor gelecek ama sonra iyi ki dersiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Merhaba Arkadaşlar,
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;

Bakan değişti. Epey de köklü değişikliklee yapack birine benziyor. Belki yarın öbür gün o 6 yıl şartı kalkacak. Değerlendirin derim ben. Tebrikler

Meb bakanı değişti belki 6 yıl olayı da değişir yakında. Ama kesin değil tabi. Ben de sizi tebrik ediyorum haftasonu kpssye girecek biri olarak. Ben ilk üniversitemden mezun olduğumda calismadim. Kpssye de girmedim. (Bölümüm öğretmenlikti) gecici isler buldum. Evlendim. Niyetim cocuklarimla beraber olmakti. Annem calistigi icin cok eksikligini hissetmistim küçükken. (Annem haftanin 6 günü çalışır pazar günü de full temizlik yapardi) ve nitekim suan cocugumuz olmuyor iki sene oldu. Ben okudugum 2. Üniversiteyi de bitirdim. Bu süreçte 6 yil olayi cikti ve öğretmenlikten vazgectim. Diger bölümümden atanmaya calisacagim. O da en az ögretmenlik kadar iyi sartlar olarak. Simdiye kadar atanmadigima pismanim ama. Bebek tedavilerinde maddiyat cok gerekli. Insan basina ne gelecegini bilmiyor hic.
Sizin yerinizde olsam ne yapardim bilemiyorum. Iki küçük çocugunuz var. Esinizle de büyük problemleriniz yok sanki. Bir huyu kötü olmus birkac zamandir anladigim kadariyla. Evlilik emek isteyen birsey. Herseye katlanin tabi ki demiyorum. Bu durum tamamen size kalmis birsey ama esiniz istemeden giderseniz evliliginiz bitebilir. Ben sadece cocuklari düsündüm bu meselede. Babalari yanlarinda olmadan 6 yillari gececek. Belki daha fazlasi. Onlarda kötü etki birakmaz mi?

Kesinlikle yapın tercihinizi. Devlet memuru olacaksınız izniniz olur üzretsiz izin olur hem burası Türkiye bugün 6 yıl çakılısınız yarın değişmeyeceği ne malum??

Havaalanı olan illeri yazın hem gidip gwlmek koaly olur. Diyarbakır Mardin Batman Erzurum Van bu iller çok çok rahat (ilçeleri bilmiyorum merkezden bahsediyorum ).

Ben sadece 1 seneyi -onda da haftanın 3 günü esimden ayrı 4 günü beraber olacak şekilde- oglum 3bucuk aylıkken başladığım okulda geçirdim ve evet çok zordu ama iyi ki de yapmışım diyorum simdi...
Bana kayınvalidem kayinpederim annem kız kardeşim Allah razı olsun ki çok çok destek oldular onların desteği olmasa başaramazdım..

Çok yipranacaksin ama sonu güzel olacak inşallah. Senin ve evlatlarının hakkında hayırlısı olsun. Yine de gideceksen eşinle gemileri yakma derim. Hiç bir kapıyı sert kapatmamak lazım şu hayatta...

Gitmezsen de şu saatten sonra mutlu bir evlilik olmayacak gibi gorunuyor. Belli ki yaşadığın hayat seni mutlu etmiyor...

Memur tayinleri 1 yılken 5 yıla çıktı. Daha sonra 3 yıla düştü..
4+4 sistemi olduğu için muhtemelen yine 4 yıla inecek diye düşünüyorum..

Bir kere zaten üniversiteyi bırakmışsınız.. Tebrik, takdir mi edildiniz sanki.. Eşiniz size ayak uydursun artık.. Bu arada bu süreçten sonra, "atandın değiştin", "atandın bir tarafların kalktı" sözlerini duymaya da kendini alıştır.

Tebrik ederim ☺️
Belki açılan bölgeleri ve olma olasılığı yüksek yerleri paylaşırsan o illerdeki arkadaşlar daha rahat yorum yapabilir.
Bir arkadaş, giden geri dönüyor, demiş.
Temel eğitimde öyle olabilir fakat ortaokul ve liseler köyde olmadığı içim daha merkez yerler açılmıştır diye düşünüyorum.
Gaziantep’te çalışan öğretmen arkadaşlarım oldu, güzel şeyler söylüyorlardı.
Bugün 6 yıl zorunlu hizmet olması yarın kalkamayacağı ya da eş durumunun batıya doğru evrilmeyeceği anlamına da gelmiyor.
Bakanlık yerler açılmadan önce Doğu bölgelerde doluluk olduğunu ve Batı’ya atamaların artacağını söylemişti , yerler açılınca bu yüzden şaşıran çok oldu.
Demem o ki günden yarına çok şey değişiyor, eşini ikna edebilirsen ve ailenden biri en azından düzenin oturana dek yanında olabilirse denemekle ne kaybedersin?

Merhaba Arkadaşlar,
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;

Kim ne derse desin boş verin.siz bu işi başarım üstesinden gelirim diyorsanız başlayın işe.

Gitmezsen çok pişman olabilirsin. Bizim okulda ücretli bir öğretmen vardı . Kadrolu olma imkanı açıldı ona da . Oda yok çocuk duzenimiz bozulacak doğuya gideceğim diye tercih yapmadı. Şimdi o sevgili kocası onu boşuyor katlanamıyormuş kıza. Kaldı öyle çocukla beş parasız

X