Devlete atanmışken eve atanmak?

Bir arkadasımın basına geldi. Eşi hakimdi, kız atandığı halde eşi müsaade etmedi. Sonra hakim olan eşi mesleğinden ihraç olmuş, arkadaşımında ataması yandı gitti. Şimdiki aklı olsa napardı bilmem. Ben sizin yerinizde olsam eşime de güvenim biraz problemliyse gidersim tabiki. He eşiniz 4-4lük olsaydı evliliğinize zarar gelmesin diye gitmeyin derdim ama malum geleceğe dair korkularınız da var. Fırsatınızı tepmeyin ilerde pişman olabilirsiniz.

Ben çocuklarla bir aydır hiç bilmediğim bir yerde tatildeyim tek başına. Eşimin ara ara gelmesini ya da bizim gitmemizi tercih etmiyorum, kafa dinliyor huzurla tatil yapıyorum. Atanma işi olmasaydı 1 ay daha kalacaktım.

Yani atanıp taşınıp 6 ay yalnız kalsam gelme gitme yapmam. (7 yıllık evlilik, belki bıkmışlık...)
Benim olayım eşim değil (boşanmak bile mümkün bu dönem)
Sadece acaba yaptığım şey macera mı, saçmalık mı ve çocukları harcıyor muyum kaygısı.

Teşekkür ederim.
Boşanmak varsa işin ucunda düşünmeyin gidin.

Valla o 3.500 lira doğuda baya artar, düşünmediğinizi ima ettikleri çocuğunuz için yatırım olur. Sigortanız da sizin geleceğinize yatırım. Kaldı ki tek kuruş artmayacak olsa bile çocuklarınızA bağımsız, güçlü bir rol model olma şansını yakalamışınız. Tebrik ederim sizi yüreğinizin sesini dinleyin!

Merhaba Arkadaşlar,
18 yaşında başladığım iş hayatına 33 yaşına kadar devam ettim. En son özel bir üniversitede okutman olarak çalışırken hamile kalıp ayrıldıldım ve yaklaşık 3 senedir çalışmıyorum.
Kızım 2,5 yaşında oğlum 9 aylık.
Yaşım 36.

Sıkıntım şu;
2. Çocuğuma hamileyken ve ilki hala kucağımdayken bunaldığım bir gün kpss sınavına başvurdum. Amacım belimi ve kollarımı dinlendirip 2-3 saat sınava giriyorum ayağına uzaklara bakıp keyif yapmaktı. Lakin genel kültürü, yeteneği, eğitim bilimleri, özel alan bilgi sınavı, mülakatı derken o sınavdan bu sınava kitap açmadan gire çıka ben şaka gibi sınavı kazandım.

Olanlar da işte o zaman oldu. Kimse kazanacağıma ihtimal vermediğinden şu an herkes üzerime yürüyor.

Bu atama 6 yıllık tayin hakkı olmayan zorunlu bir görev ve açılan iller Gaziantep en batı olacak şekilde Şırnak dahil tüm güneydoğu ve doğuyu kapsıyor.

Ben alanımda alınacak 2000 kişinin 1500. Kişisiyim aşağı yukarı. Yani Urfa, Antep lüks ama Şırnak da çıkmaz gibi gibi...

Şu an tercih yapıp kazandığım yere 2 çocuğumla gideceğim ve eşim özelde mühendis olduğu için ve benim gideceğim yerlerde iş sahası olmadığından gelmeyecek.

Eşim ve eş dost “ Sen aile birliğini dağıtıyorsun, çoluk çocuğu düzeninden ediyorsun, maceraya atlıyorsun, 3.500 lira için yaptığına bak...”vb gibi şeylerle canıma okuyor.

Bense insanların günde 20 saat çalışıp kaZanmaya uğraştıkları sınavı 2 bebekle 36 yaşında şaka gibi kazanmışım , devlet güvencem olacak, bir daha iş aramak (hele de 36dan 40lardan sonra) zorunda kalmayacağım , günde yarım gün çalışacağım, bayramı , tatili vs var, hem 6 yıl nedir ki insanın ömrü geçiyor şeklinde düşünüyorum.

Bu arada eşimin öfke ve sinirini kontrol edememe problemi var ve belki bir senedir hiç tadımız yok. (İleride olası bir boşanmada da şu an bu atamayı değenlendirirsem işim olmuş olacak, ama değerlendirmezsem seneye ya da sonrasında olur da boşanırsam işsiz güçsüz olacağım.)

Yani arkadaşlar Allah aşkına çok mu bencil ya da saçma düşünüyorum? Benim durumumda/ yaşımda olsanız ve böyle bir şans elde etmiş olsanız ve evliliğinizde de sıkıntılarınız olsa devlet öğretmenliğini reddeder evinizde oturmayı mı tercih ederdiniz?

(Atanma durumunda 3 yaşındaki anaokuluna gidecek, 11 aylık olacak olan bakıcı ile evde kalacak, ev site içerisinde ve terör bölgesinden uzak olacak, benimle kalacak tek bir yakınım yok)

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sizin adınıza çok sevindim, ben evli ve 2 çocuk annesi biri olarak örgün olarak eğitimime devam ediyorum ve hedefim ya öğretmenlik yada memurluk, evet eşimi seviyorum amaaa ölüm var, ayrılık var, hastalık var ve önce can sonra canan, tabi karar yine sizin.

Ben olsam mutlu bir evliliğim varsa gitmem. Sonuçta oradan geldiğinizde 42 yaşında olacaksınız ve 6 sene geçmiş olacak. Bu süreçte aile diye bir şey kalır mı, pek sanmıyorum. Ama bir gözü toprağa bakan bir evliliğim varsa kendimi garantiye almak için giderdim.

Yarım gün çalışılan okul nerede söyleseniz herkes gitse... Konuyla bağlantısız oldu ama şu yarım gün çalışılıyor muhabbeti artık sikmadi mi? Bilen de öyle diyor bilmeyen de... Neyse konunun özüne dönersek bence gidin.deneyin şansınızı. Bir bakın görün.
Yarım gün okul yok mu??
Tam gün uygulamasına geçilmeye çalışılsa da hala yarım gün pek çok okul var.
Kaldı ki tam gün de saat 15 olmadan bitiyor, başka çalışma saatleri düşünülünce gayet makul.
Konuya gelirsek bu şartlarda ben kesinlikle giderdim

Yarım gün okul yok mu??
Tam gün uygulamasına geçilmeye çalışılsa da hala yarım gün pek çok okul var.
Kaldı ki tam gün de saat 15 olmadan bitiyor, başka çalışma saatleri düşünülünce gayet makul.
Konuya gelirsek bu şartlarda ben kesinlikle giderdim
Evet yarım gün okul az da olsa var. Ben de çalıştım hatta birinde. Altıya çeyrek kala evden çıkıyordum sabahın karanliginda iki otobüs degistiriyordum falan filan. Her şey göründüğü gibi değil. Evet var ama az kaldı inşallah bütün okullar tam güne geçer. Benim orda demek istediğim yarım gün okula gideceğinin garantisi var mı? Belki köye atanacak-ki yüksek ihtimal sıralamasına bakılırsa- ve merkezde oturacak. Ben sadece bir yanlışı duzelttim. Sanki hepsi yarım gunmus gibi algılanmasın diye. Tamam az dersi olur. Geç gider erken çıkar vs olur da... Bir sürü yerde böyle şeyler okuyorum yok yarım gün yok 3 ay tatil yok yazın maaş yok yazın şöyle yapsınlar madem gibi... Yeri gelince düzelteyim dedim. Ve dedim de zaten bence gitsin... Eşine güvenerek bir ömür geçmez.

Harika bir iş başarmışsınız gerçekten. Bu yaşta iki çocuğa rağmen hem de sınav kazanmayı bile planlamadığınız hâlde... Tebrik ederim.
Ne olursa olsun giderdim ben. 6 yıl sistemi çok aileyi mağdur ediyor, emin olun kalkar bu sistem. Sonra gitmediğiniz için üzülürsünüz.
Üstelik eşiniz tek kalınca belki öfke problemleriyle yüzleşir ve değerinizi anlar. Düzelme bile yaşayabilirsiniz evlilikte.

Gidince evliliğiniz niye tehlikeye giriyor onu anlamadım..bence evliliğinizi hafife almayın.cocuklariniz çok kucukmus o yüzden tartışıyor olmanız normal.biraz büyüdüklerinde sizde stresten uzak olursunuz ve tartışmalar durulur.ben şahsen sırf devlet işi diye çocuklarımın geleceğini tehlikeye atmazdim.esimin gönlünü almaya çalışır daha sağlam adım atardım.bu durum sizin resmen evlilik birliğinizi sarsiyorsa bence daha naif olup,eşinizin endişelerini azaltmaya çalışın.ne bilim gittiğimde heran seni düşüneceğim,uçakla gelir gider şık görüşürüz.6 yıl diyorlar ama o süre belki daha az olur gibi

Urfa antep cok guzel sehirlerdir nefes alirsiniz valla giderseniz. Memur olarak mi atandiniz. Yoksa ozel bir alan var mi ? Cubku maasiniz cok daha yuksek olur. 3500 den.

Amcam cok karsiydi karisininn memur olmasina. O da 2 ccocukla kazandi. Karisi hirs yaptı gece 11 den sonra çalıştı. Amcam ne hakaretler ederdi kadina. Kadin dinlemedi gitti memurluga simdi amcam pesinde kul köle olmus. Kimseyi takmiyor onceligi karisi ve çocukları. Bence hic durma ayaklarin ustunde dur. Onun korkusu senin guclenmen bence.

Hayırlı olsun. Bende sizin gibi 36 yaşında, 4 aylık bir bebekle, son anda İstanbul'a atandım. Eşime sormadım bile. Babam nereyi istiyorsan yaz. Annende seninle gelecek dedi. Çıktık geldik. Ev tuttuk. Yeni düzen kurduk. Eşim antalya'da kaldı. Ben İstanbuldayım. Eşimden daha fazla maaş alıyorum. Hiç pişman değilim. Özelde olsa iş sıkıntısı, izin, maaş ayrı dertti. Sonuçta çocuğum için yaptım bu seçimi. Siz gidin düzeninizi kurun. Su akar yolunu bulur.

Teşekkür ederim.
Ben de böyle düşünüyorum.
Özellikle yaş geçtikçe özelde de devlette de yer edinmek zorlaşıyor. Hazır şans elde etmişken değerlendirmek istiyorum.

29 yaşındayım, 25 yaşında atandım. Yani 4 yıldır devlet memuruyum. Çok şükür halimize, ilk 13 ay başka şehirde çalıştım, sonra eş durumundan geldim. Geldim dediğime bakma, merkeze uzak ilçeye verdiler. 7 ay gittim geldim falan filan.

Özellikle buradaki konuları okudukça çok şükür diyorum. İyi ki atanmışım. Çok şükür evliliğimde herhangi bir sorun yok, ama memur olduğum için kafam daha rahat. Olur da ileride ayrılmak zorunda kalırsam çocuğuma yetebilirim tek başıma. Bu nasıl bir rahatlık, nasıl bir lüks aslında.

Bence değerlendirin ve gidin. 6 yıl bir evlilik için çok zor evet ama bu fırsat da bir daha gelmeyebilir, ayrıca evliliğiniz de o kadar iyi değilmiş. Zaten yarın ne olacağını kim bilir?

Çok yerinde bir karar, yanlış anlamayın ama siz zaten yolunuzu seçmişsiniz ve eşinizle bir geleceğinizin olma ihtimalini düşük gördüğünüz için özellikle bu yoldan gitmek istiyorsunuz.
Kimseye çok çok açıklama yapmak zorundayız değilsiniz, sözleşmeli öğretmenler de ücretsiz izinden süt izninden faydalanıyor diye biliyorum. Ama hiç durmayın hemen herhangi bir okula gidin ve personelden doğrudan bileği alın

Gercekten tebrikler. Ben de giderdim. Ihtimalleri göz önünde bulundurdugunda en iyisi gitmek. Eşinizin bu surecte belki öfkesi yatışır.Olur da problemler artarak devam ederse hem uzak olursunuz hem çocuklarınız yanınızda olur kendi ayaklarınızın üstünde durursunuz bu fırsat geri tepmeye gelmez. Ne yaşadığınızı siz bilirsiniz. Bence 2 cocukla gitmek delilikfalan değil. Boyle diyenlere de kulak asmayın. Benim ayni sekilde bir arkadasim gitti daha doğuya esi cocuklara bakiyorno da ogretmrn atanamadi bayan çalışıyor, gül gibi geçiniyorlar yuvayı falan da dağıttığı yok kimsenin. esinizin is durumunu okudum. once can sonra canan
su durumda siz ve çocuklarınız ön plândasınız. geleceginizi ateşe atmayin. Geleceginizi de düşünün. anlık karar verseniz bike en mantiklisi gitmek diyorum ben.

Atanıp direkt ücretsiz doğum iznine ayrıl :KK66:
İlk atama yerim bi dağın başıydı
İlçe merkezi olmasına rağmen ne sitesi ne apartmanı... böyle yerler de olduğunu bilerek git. 6 sene sürmez illaki bişeyler değişir geri gelirsin bi kaç seneye
Tebrikler ve başarılar

X