-
- Konu Sahibi eftelya2015
o zaman sendikaya bu konuyu kabul ettirmek lazımHaklısınız, ama inanın grev yapılamıyor. Ben kamudaki öğretmenlik hayatım boyunca bir kez bir grev konusu konuşuldu, okul müdürümüz malum sendikanın verdiği grev kararları dışında yapılan bütün eylemlerin soruşturmaya tabi olacağını söyledi.
Ben keyfiyeti şu cümlelerden anlıyorum :Ben de onu dedim, masaustu var demis ama neden laptop istiyor onu soylememis (bozuk mu, calismiyor mu, sirf keyfinden mi vs).
Benim babam ve kardesim de egitimci, sulalem ogretmen dolu, o yuzden az cok biliyorum MEB dunyasini, o yuzden fazla keskin yorumlar yapmayacagim. Belki de dediginiz gibi keyfinden istemistir, ben sadece kisisel esyalarin is yerinde kullanilmasi beklentisinin normalllesmemesi gerektigini belirtmistim. Tekrar kolayliklar dilerim size.
Benim de sinir olduğum şey, siz öğretmenler de hep mağdursunuz, hepiniz para peşinde koşuyorsunuz demesiydi mesela. Konudaki öğretmeni onayladığımı hiç söylemedim. Bilgisayar almak zorunda değil veli dedim de zaten. Benim karşı olduğum komple bir meslek grubuna ithamda bulunulmasıydı. Yukarıda yorumlaştığınız arkadaş komple bir camiayı gömdü mesela. Buna ok diyor musunuz?Aşağıya yakında olduğu için cevabı kimin yazdığı hatırlayabildiğim bir arkadaş böyle demiş mesela. Yazım üslubu ve seviyesi beni benden almakla beraber arkadaşta bilgisayar olmaz ise bunun karşılığı öğrencilere 2. Sayfayı deftere yazın talimatıymış. Bunun gibi bir sürü bu mevalde cevap veren meslektaşınız oldu. Vaktiniz varsa cevapları geriye dönük okuyun. Ben olmasında demiyorum. İlkokul seviyesinde şahsi olarak teknoloji ve ekran temelli eğitime karşı olmakla beraber okulda imkanı varsa onu da yapsın ama bunun bir sürü muadili oyunla, örnekle, münazara ile, deney ile eğitim şekli varken , sen bana bilgisayar almazsan ben kitabı okur yazdırır geçerim tavrı beni sinir eden. Ben her öğretmen aldırıyor demedim zaten. Ancak aldırmayan meslektaşlarınız da aldırmaya çalışan konu sahibinin çocuğunun öğretmenini körü körüne savunmuş. Kendi mesleğim için biz bir meslektaşımız yanlış yaptığında herkesten önce biz eleştiriyoruz., hatta yeri geliyor meslek birliklerimiz ceza veriyor. Öğretmenler de bunu yapabilmesi gerekir diye düşünüyorum . Burada da olaya gerçekten objektif yaklaşan birkaç öğretmen de oldu mesela ancak çoğu körü körüne yapılan yanlışı savunuyor. Akıllı tahtası olan sınıfa konu sahibinin çocuğunun ilkokul öğretmeninin tepe göz, projeksiyon, laminasyon, yazıcı, laptop gibi bir sürü üstelik bazıları diğerinin muadili olabilecek teknolojik cihazı ihtiyaç listesi diye veliye aldırmaya çalışması.
ilaçlarda ya daBirkaç kez tehdit diye yazdınız da bu konuda fikrimi belirtmek istedim
Bir kişinin kurumun yeterlilikleri bu kadar, ben onunla işimi belli bir verimde yapabilirim, ama şu şu imkanlar olsa verimlilik çok artar demesi bence tehdit değildir. Örneğin hastanelerde de oluyor, bir tanıdığım devlet hastanesinde ameliyat oldu, ameliyat sonrası verilen ilaçlardan birinin etkinliği iyi değilmiş, doktor bunu belirtince kendisi daha etkili olan ilacı satın alarak gitti. Doktorun bu imkanlar yoksa ameliyat yapmam demesiyle eş tutulabilecek tavır öğretmenin bilgisayar yoksa derse girmem demesidir. Ama bilgisayar olmazsa dersi ancak kitaptan, elimdeki kısıtlı araçlardan işleyebilirim, olsa daha verimli bir öğrenme süreci olur, benim de içim daha rahat eder bir öğretmen olarak demesini tehdit olarak değerlendirmem.
Derse girip ders kitabının ikinci sayfasını deftere geçirin dediğinde veliyi bunu yapmakla korkuttuğunda dersi anlatmış mı oluyor yani. Bende öğretmenlerden eğitim faaliyetini yapmasını talep ediyorum zaten. Doktor ile ilgili verdiğim örnek tam da nokta atışı kusura bakmayın. Misal bundan tam 30 sene önce kulakları çınlasın ilkokul öğretmenim fen dersinde dünya hareketleri konusunu bize oyunla öğretmişti. Her birimiz bir gezegen ay ve güneş olmuştuk. Kızım bu sene o slayt lara rağmen hala karıştırıyordu. Aynı oyunu evde tekrar kızım için oynadık. Pekiştirdi öğrendi eğlendik. Ve öğretmenimi andık bol bol eğitimci olmak budur. Dersi eğlenceli hale getirmek video açmak mı yani? İmkanı varsa onu da yapsın tamamda yoksa da veliye bunu zorunlu tutmasın. Bir meslektaşınız daha atıp tutmuş ya çoklu zeka öğretimi için gerekli diye. Çoklu zeka öğretimi tamda benim öğretmenimin bundan tam 30 sene önce öğrettiği o oyundu. Hem bana anı kaldı, hem eğlendim, hemde çekiştirerek çok da güzel öğrendim.Birkaç kez tehdit diye yazdınız da bu konuda fikrimi belirtmek istedim
Bir kişinin kurumun yeterlilikleri bu kadar, ben onunla işimi belli bir verimde yapabilirim, ama şu şu imkanlar olsa verimlilik çok artar demesi bence tehdit değildir. Örneğin hastanelerde de oluyor, bir tanıdığım devlet hastanesinde ameliyat oldu, ameliyat sonrası verilen ilaçlardan birinin etkinliği iyi değilmiş, doktor bunu belirtince kendisi daha etkili olan ilacı satın alarak gitti. Doktorun bu imkanlar yoksa ameliyat yapmam demesiyle eş tutulabilecek tavır öğretmenin bilgisayar yoksa derse girmem demesidir. Ama bilgisayar olmazsa dersi ancak kitaptan, elimdeki kısıtlı araçlardan işleyebilirim, olsa daha verimli bir öğrenme süreci olur, benim de içim daha rahat eder bir öğretmen olarak demesini tehdit olarak değerlendirmem.
Yok ben çocuğuma her şeyi almıyorum.Siz çocuğunuza her şeyi alanlardansız sanırım kendinize de bilahare had alın olur mu?
konu sahibinin yorumları arasında şuna rastlamıştımBen de onu dedim, masaustu var demis ama neden laptop istiyor onu soylememis (bozuk mu, calismiyor mu, sirf keyfinden mi vs).
Benim babam ve kardesim de egitimci, sulalem ogretmen dolu, o yuzden az cok biliyorum MEB dunyasini, o yuzden fazla keskin yorumlar yapmayacagim. Belki de dediginiz gibi keyfinden istemistir, ben sadece kisisel esyalarin is yerinde kullanilmasi beklentisinin normalllesmemesi gerektigini belirtmistim. Tekrar kolayliklar dilerim size.
Siz merak etmeyin ben işimi de çocuklarımı da çok seviyorum. Bilgisayar desteğini fazla kullanmıyorum zira alanım tartışmalara, mektuplar ve şiir gibi yazma becerilerine, dramalara kısacası öğrenci temelli öğrenmeye yatkın.Yok ben çocuğuma her şeyi almıyorum.
Çocuğum yok da zaten.
Konu sahibi kişiye de bilgisayar için para vermesi gerektiğini söylemiyorum. O yüzden dikkat ettiyseniz sadece sizi alıntıladım.
Kimse kişisel bilgisayarını iş yerinde kullanmak zorunda değil. Sadece bunu söylemeye geldim ve gidiyorum. İşinin kölesi olmaya devam etmek isteyenler edebilirler.
İşte tam da doktorun o malzeme olmadan ameliyat etmem demediği gibi öğretmen de bu malzeme olmadan ders anlatmam demiyor, anlatırım eldeki imkanlarla ama bence yetersiz diyor.ilaçlarda ya da
mesela kapalı ve daha az komplikasyonlu yolu varken açık yöntem kullanılması gibi müdahele yöntemlerinde elimizde net skorlama var, şeffaf ölçüm yöntemleri var.
ama burada laptop öyle bir malzeme değil kimi hoca daha verimli kullanırım diye düşünüyor olabilir ona da eyvallah fakat net objektif bir daha iyi olma skoru yok elimizde.
yoksa ilkokul düzeyi için konvansiyonel yöntemlere göre kesin olarak daha iyi olduğu bilinen bir eğitim şekli olsa ona kimse ses etmezdi (en basiti, dünyada hiç dijital sistem kullanmayan bir sürü gelişmiş ülke var ve tüm metriklerde bizden kat kat ilerideler eğitimde) .ha başka şeyleri yine konuşurduk neden 4 senede bir alınıyor neden alınan sahip çıkılmıyor gibi ama en azından "mutlak gerekli olması" konusunu konuşmazdık. bu gerekli, nasıl tedarik edilmeli, olurdu konumuz.
bence dengi hocanın "derse girmem" demesi değildir bu arada. doktor da o malzeme yoksa ameliyat etmem ya da o ilaç yoksa etmem mı demiş? yoooo. ederim ama etkisi düşük bilginiz olsun deniyor, eldeki ile yapılıyor aynı sizin anlattığınız gibi. (benim işim bu alan, stent gibi ameliyatın 1. derece malzemesi eksik olmadıkça doktor etmem ameliyat demiyor).
ama bizim hocalarımızda "laptop olmadan bu kadar ders olur sonra öğrenciler neden öğrenmiyor filan demeyin"e gelen bir tavır var.
aslında herşeyde bu tavırları var yani sürekli bir kulp, sürekli bir bahane. (konu o yüzden öğretmenler niye böyle hep mızmız tandansı yakaladı bir yerden sonra, e 1 değil 2 değil biz de etrafta öğretmenden hep mızmızlanma duyuyoruz) bu çocuklar gerçekten laptopsuz tepegözsüz öğrenemiyor mu okumayı yazmayı? yani hani slaytı olmasa ders anlatamayacak üniversite hocası da aynı. (tamam materyal gerekir, oradan daha güzel örnekli anlatır üniversitede hoca tamam, linç etmeyin, ben de üniversitede ders anlatıyorum. ama elektrik de olmasa laptop da olmasa ben o dersi anlatırım.)
konuda karatahtada da dersimi anlatırım diyen hocaları tenzih ediyorum.
hocanın önce kendine bi güveni olsun yahu ben dersimi her türlü anlatırım havada karada öğretirim bi desin...o olmazsa ders olmaz, bu olmazsa ben de dümdüz yazdırır geçerim filan bunlar pek iyi intiba oluşturan ifadeler değil yani.
tabii ki her camiada her türlü insan var daYa arkadaşlar, işin içinde insan varsa iyisi de vardır kötüsü de. Avukatmışsınız, sizin camiada da vardır. Ben buna karşı çıktım.
valla okul müdürünüz de bir öğretmenHaklısınız, ama inanın grev yapılamıyor. Ben kamudaki öğretmenlik hayatım boyunca bir kez bir grev konusu konuşuldu, okul müdürümüz malum sendikanın verdiği grev kararları dışında yapılan bütün eylemlerin soruşturmaya tabi olacağını söyledi.
Var ama ben burada bile bir avukat arkadaşım bir üyeye yanlış yapmışsa açık açık söylüyorum. Avukat yanlış yaparsa herkesten önce biz şikayet ediyoruz. Ancak konu sahibi haklı olarak serzenişte bulundu diye bir sürü öğretmen meslektaşınız bu uçuk talepleri bir güzel güzelleyip üstüne, bizi öğretmenleri eğitim fakültesi tercih etmedik diye onları kıskanmak ile hatta bazıları alıntıladığım arkadaş gibi dersi ders kitabı okutup yazdırmak ile tehdit eder tarzda konuşuyor. Öğretmen olup konu sahibini haklı bulan arkadaşlara sen biçim öğretmensin edası ile cevap veriyor. Dediğiniz doğru her meslek grubunda çürük elmalar var ama sizin meslekte olan çürük elmaları da sağlam olanlar kapatmaya çalışmaktan vazgeçecek. Artık ciddi olarak söylüyorum, şu her açılan öğretmen konusunda bir sürü öğretmenlerin öğretmen olamadınız diye kıskanıyorsunuz, biz atandık seçildik, öğretmen şöyle zor iş yapıyor, kolaysa gel sen sınıfta dur öğret laflarından gına geldi. Yanlışa yanlış demek bu kadar zor olmamalı yaBenim de sinir olduğum şey, siz öğretmenler de hep mağdursunuz, hepiniz para peşinde koşuyorsunuz demesiydi mesela. Konudaki öğretmeni onayladığımı hiç söylemedim. Bilgisayar almak zorunda değil veli dedim de zaten. Benim karşı olduğum komple bir meslek grubuna ithamda bulunulmasıydı. Yukarıda yorumlaştığınız arkadaş komple bir camiayı gömdü mesela. Buna ok diyor musunuz?
Ya arkadaşlar, işin içinde insan varsa iyisi de vardır kötüsü de. Avukatmışsınız, sizin camiada da vardır. Ben buna karşı çıktım.
O yazımdan o anlam mı çıkıyorAşağıya yakında olduğu için cevabı kimin yazdığı hatırlayabildiğim bir arkadaş böyle demiş mesela. Yazım üslubu ve seviyesi beni benden almakla beraber arkadaşta bilgisayar olmaz ise bunun karşılığı öğrencilere 2. Sayfayı deftere yazın talimatıymış. Bunun gibi bir sürü bu mevalde cevap veren meslektaşınız oldu. Vaktiniz varsa cevapları geriye dönük okuyun. Ben olmasında demiyorum. İlkokul seviyesinde şahsi olarak teknoloji ve ekran temelli eğitime karşı olmakla beraber okulda imkanı varsa onu da yapsın ama bunun bir sürü muadili oyunla, örnekle, münazara ile, deney ile eğitim şekli varken , sen bana bilgisayar almazsan ben kitabı okur yazdırır geçerim tavrı beni sinir eden. Ben her öğretmen aldırıyor demedim zaten. Ancak aldırmayan meslektaşlarınız da aldırmaya çalışan konu sahibinin çocuğunun öğretmenini körü körüne savunmuş. Kendi mesleğim için biz bir meslektaşımız yanlış yaptığında herkesten önce biz eleştiriyoruz., hatta yeri geliyor meslek birliklerimiz ceza veriyor. Öğretmenler de bunu yapabilmesi gerekir diye düşünüyorum . Burada da olaya gerçekten objektif yaklaşan birkaç öğretmen de oldu mesela ancak çoğu körü körüne yapılan yanlışı savunuyor. Akıllı tahtası olan sınıfa konu sahibinin çocuğunun ilkokul öğretmeninin tepe göz, projeksiyon, laminasyon, yazıcı, laptop gibi bir sürü üstelik bazıları diğerinin muadili olabilecek teknolojik cihazı ihtiyaç listesi diye veliye aldırmaya çalışması.
İhtiyacın ucu yok ki bir de. Araba da ihtiyaç. Öğretmenler toplu taşıma ile gitmek zorunda mı. Araç sağlanmalı da denilebilir. Bu arada bu ihtiyaçlar için ben her yerde itirazımı yapıyorum. Mesela site yönetimi de bir sürü aidat topluyor. Küçücük site her yere arabayla gidiyor görevliler. Tamam yürümek zorunda değil ama elektrikli ufak araclar var. Bunlar da iş görebilir. Yani ihtiyaçin ucu çok açık. Aynı şekilde aynı isler daha makul şekilde de çözülebilir. Teknoloji olmadan önce eğitim olmuyor muydu.Konuya yeni bir boyut getiriyim büyük ekran tv ve bulaşık makinesi var okul yönetimi ihtiyaç diyerek aldırmış okul aile birliğine şu an ki müdür çok kızıyor bu nasıl densizlik diyerek yapan yapıyor yani
Kesinlikle video açmak dersi eğlenceli hale getirmiyor bence ben sıkılıyorum mesela, öğrenci bir kez gmrüyo olabilir o videoyu ama ben girdiğim her sınıfta görünce içim kalkıyor artık.Derse girip ders kitabının ikinci sayfasını deftere geçirin dediğinde veliyi bunu yapmakla korkuttuğunda dersi anlatmış mı oluyor yani. Bende öğretmenlerden eğitim faaliyetini yapmasını talep ediyorum zaten. Doktor ile ilgili verdiğim örnek tam da nokta atışı kusura bakmayın. Misal bundan tam 30 sene önce kulakları çınlasın ilkokul öğretmenim fen dersinde dünya hareketleri konusunu bize oyunla öğretmişti. Her birimiz bir gezegen ay ve güneş olmuştuk. Kızım bu sene o slayt lara rağmen hala karıştırıyordu. Aynı oyunu evde tekrar kızım için oynadık. Pekiştirdi öğrendi eğlendik. Ve öğretmenimi andık bol bol eğitimci olmak budur. Dersi eğlenceli hale getirmek video açmak mı yani? İmkanı varsa onu da yapsın tamamda yoksa da veliye bunu zorunlu tutmasın. Bir meslektaşınız daha atıp tutmuş ya çoklu zeka öğretimi için gerekli diye. Çoklu zeka öğretimi tamda benim öğretmenimin bundan tam 30 sene önce öğrettiği o oyundu. Hem bana anı kaldı, hem eğlendim, hemde çekiştirerek çok da güzel öğrendim.
İşte genellemek doğru değil bence. Hepiniz paragözsünüz cümlesiyle, doktorlar da dayağı hak ediyor cümlesi arasında çok da bir fark yok bence. İkisi de eşit derecede genelleme içeriyor. Ha buradan da doktor nefretim olduğu falan çıkmasın sadece örnek vermek istedim.Var ama ben burada bile bir avukat arkadaşım bir üyeye yanlış yapmışsa açık açık söylüyorum. Avukat yanlış yaparsa herkesten önce biz şikayet ediyoruz. Ancak konu sahibi haklı olarak serzenişte bulundu diye bir sürü öğretmen meslektaşınız bu uçuk talepleri bir güzel güzelleyip üstüne, bizi öğretmenleri eğitim fakültesi tercih etmedik diye onları kıskanmak ile hatta bazıları alıntıladığım arkadaş gibi dersi ders kitabı okutup yazdırmak ile tehdit eder tarzda konuşuyor. Öğretmen olup konu sahibini haklı bulan arkadaşlara sen biçim öğretmensin edası ile cevap veriyor. Dediğiniz doğru her meslek grubunda çürük elmalar var ama sizin meslekte olan çürük elmaları da sağlam olanlar kapatmaya çalışmaktan vazgeçecek. Artık ciddi olarak söylüyorum, şu her açılan öğretmen konusunda bir sürü öğretmenlerin öğretmen olamadınız diye kıskanıyorsunuz, biz atandık seçildik, öğretmen şöyle zor iş yapıyor, kolaysa gel sen sınıfta dur öğret laflarından gına geldi. Yanlışa yanlış demek bu kadar zor olmamalı ya
Herkes para kazanmak için bir meslek seçer eğitimini alır, diplamasını alır çalışır. Mesleğini beğenmeyen , çalışma şartları maaşı kötü gelen varsa istifa edip başka iş bakar. Kimsenin mesleği diğerinden az ya da çok kutsal değil günümüzde. Herşeyi Avrupa'dan ya da Amerika'dan örnek aldığınız gibi meslek ne etiğini de örnek alsa öğretmenler keşke
Peki ne diyorsunuz, biz kendi başımıza grev kararı mı verelim?tabii ki her camiada her türlü insan var da
öğretmenler milyon tane
hepimizin ya öğrencisi var ya eşi dostu öğretmen. Alah'ın günü avukatlar-müvekkiller konusu geçmiyor evlerde. hayatında avukata işi düşmemiş milyar milyor insan vardır. ama herkesin en azından bir öğretmeni olmuştur.
ve gerçekten öğretmenler kadar ağlayan, ama eğitim sistemini çözmek için değil böyle çok ilginç şekillerde ağlayan yok yani ne yapalım? öğretmenler ağlamıyor ya da öğretmenler karakteristik bazı tavırlar sergilemiyor -genelleyebilecek kadar- da biz mi uyduruyoruz? herkes genelleme yapıldığını bilecek kadar eğitimli şurada herhalde değil mi?
yoksa okullarda zibilyon tane sorun var. biz istemez miyiz bu sorunlar çözülsün? öğretmenler de daha yi maaş alsın, tüm memurlarda. sonra el ele tutuşup şarkı söyleyeyim...
fakat öğretmenlerin kahir ekseriyeti o kadar değişik bir yerden bakıyor ki olaya...korkarım asla çözülmeyecek yani eğitimdeki sorunlar bu şekilde. bunun iyi olmakla kötü olmakla bir ilgisi yok ki. çok iyi insan olabilir ama öğretmen olarak yetersizdir, pasiftir, kötü niyete açık eylemlere karşı gelemiyorduri kompleks düşünemiyordur.... biz hocaların mesleki tutum ve sosyal hayatta bunu yansıtma şekilllerini, genelleyerek, konuşuyoruz burada. yoksa iyi insan kötü insan olmalarını değil -çünkü neye göre kime göre. o konuya kimse de girmedi. hiç de girmesin zaten. ne alaka.
her gün avukatlar ağlasa ben onlara da derim heeep ağlıyor bu avukatlar diye.
valla okul müdürünüz de bir öğretmen
buradan bakınca öyle yani
kamuda grev yapan diğer insanlara işyeri amirleri "ay cicimm tabii hemen koş grev yap" mı diyor sanıyorsunuz?
Ben çocuğumun etkinlik gününde radyo ile ilgili birşey hazırladım. Tabi PC den çaldım hazırladığım içeriği. Çocuklar sürekli ekranı görmek istedi. Ekran olmayınca odaklanmadilar. Veliler olarak da çok fazla ekrana maruz bırakıyoruz. Bir de okullarda bu şekilde ekran olmazsa olmaz anlayışının sonu nereye varacak bilmiyorum.Derse girip ders kitabının ikinci sayfasını deftere geçirin dediğinde veliyi bunu yapmakla korkuttuğunda dersi anlatmış mı oluyor yani. Bende öğretmenlerden eğitim faaliyetini yapmasını talep ediyorum zaten. Doktor ile ilgili verdiğim örnek tam da nokta atışı kusura bakmayın. Misal bundan tam 30 sene önce kulakları çınlasın ilkokul öğretmenim fen dersinde dünya hareketleri konusunu bize oyunla öğretmişti. Her birimiz bir gezegen ay ve güneş olmuştuk. Kızım bu sene o slayt lara rağmen hala karıştırıyordu. Aynı oyunu evde tekrar kızım için oynadık. Pekiştirdi öğrendi eğlendik. Ve öğretmenimi andık bol bol eğitimci olmak budur. Dersi eğlenceli hale getirmek video açmak mı yani? İmkanı varsa onu da yapsın tamamda yoksa da veliye bunu zorunlu tutmasın. Bir meslektaşınız daha atıp tutmuş ya çoklu zeka öğretimi için gerekli diye. Çoklu zeka öğretimi tamda benim öğretmenimin bundan tam 30 sene önce öğrettiği o oyundu. Hem bana anı kaldı, hem eğlendim, hemde çekiştirerek çok da güzel öğrendim.
Evet tam da olanlar çıkıyor, teknolojik alet kullanmadan gidip öğrencilere kitap sayfası geçirin mi diyelim diyen sizsiniz neticede. Bildiğinizi belirttiğiniz çoklu zeka kuramı temelli eğitimde size teknolojik alet olmazsa çocuklara kitapları deftere yazın demişler sanırım. Yalnız bilin diye söylüyorum o kuramların ortaya atıldığı yıllarda okullarda masaüstü bilgisayar bile yoktu.O yazımdan o anlam mı çıkıyor
yahu hocam koşulların yetersiz olmaması diye bir şey yok kiBir de hocanın kendine güveni olsun ben dersimi her türlü yaparım desin ifadesi irrite edici geliyor bana. Doktorun da kendine güveni olsun o zaman koşullar yeterli değilken ben her türlü işimi yaparım desin.
hocam şimdi o konu da burada gereksiz uzayacakPeki ne diyorsunuz, biz kendi başımıza grev kararı mı verelim?
Öğretmenlerin soruşturma, ceza pahasına grev yapmasıyla çözülecek sorunlar yani bunlar, peki..