Canim benim ogretmenim ben. Sizi tenzih ederek yaziyorum.Bu mantik cok yanlis drvlet okulu para vermeyelim. Ozel okulda ne isterlersr amenna . Ozrl okul adi altinda arkadaslar resmen somuruluyorlar. Devlet okullarinda uc kurusluk isimizi halledemiyoruz. devlet okullarinda devlet okula para gondrriyor mu zannediliyor acaba.Devletin kurusunu goremiyoruz. Sinifima cebimdrn ne paralat harcamisimdir. Ne guzrl dusunmusler cocuklarin guvenligi icin turnike koyiyorlar. Bunun icin mem den yada mebden odrnek alamiyorlar malesef. 50 lira ucreti kart icin istrmiyorlardir. O sistemin kurulmasi da ucret sonucta. Hee okulinuzun sayisi cok fazla ise 50 × okul mevcudu iyi para yapar ama planladiklari baska seylerde vardir. Ona buna para istemek cok zor oliyor toplamisken halletmek istemislerdir. Atiyorum 30 u turnike sistemine gidiyorsa 20 lirayi baska is icin saklayabilirler. Boyle yapiyorlar demiyorum genelde boyle yapilir. Bunun takibini de okul aile birligindeki velileryapar onlardan bilgi alabilirsiniz. Bence bu kadar tepkili olmayin