• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlet mi özel mi ?

Bakın siz mimarsınız bende inşaat mühendisiyim . Çalışma alanlarımız az çok yakın . Kesinlikle deneyimli elemansanız sizi havada kaparlar .. asla iş sıkıntısı çekeceğinizi dusunmuyorum :) bugün o ofis , yarın o ilçe, başka bir gün başka bir yer .. siz kesinlikle hamilelikte sizi çok yormayacak yeri seçin. Bebeğinizi tebrik ediyorum ayrıca . İnşallah sağ salim kucağınıza alırsınız .:KK200::nazar:
amin inşallah tatlım desteğin için teşekkürler:KK74:

Şartlar böyleyse gözün kapalı git,şuanki yerde kalsam diye kafanın karışması bana mantıklı gelmedi
yeni işe girmek şu arada doğru mu onu bilemedim o yüzden sordum ceyzcim :KK19:

diğeriş en doğrusu sanırım
bence d eo mantıklı geliyor

Arkadasım git haftada 3 gun calısıp aynı maaşı alacağın ıse basla.. Hala buradamı oyalanıyorsun Yoksa.. Hayırlı uğurlu olsun.. Bebegın de , İşinde..
çok teşekkğrler tatlım

bence babanızın yanı daha mantıklı gibi.
bana da öyle geliyor bakalım hayırlısı

Diger isi secmemeniz icin bir tane neden goremiyorum.
Boyle bir firsat varken durdugunuz hata
görüşmelere başlayacağım inşallah buradan maaşımı alayım da

allahım sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
ben hamile iken eşimin görevi gereği başka bir ilde yaşadım. hamilelik boyunca işe araba ile gidip geldim. hatta her ay otobüsle memleketime gidip geldim.
doğuma 5 gün kalana kadar araba da kullanıyordum. son ana kadar da kullanırdım da artık eşim tepki göstermeye başladı.
benim doktorum bu otobüsle şehirler arası gidip gelmeler için sen mutlu isen koltuk da rahatsa hiç sorun olmaz molalarda yürü sadece dedi.
kısacası uzak muzak sen işinde mutlu olacaksan o yollar sana hiç sorun olmaz.
belli ki seni sömüren pislik bir sistemle karşı karşıyasın.
yollarda da bebeğine hiçbir şey olmaz allahın izni ile.. biraz tevekkül olmak lazım..
bende öyle düşünüyorum yollar da çok güzel zaten inşallah bir problem olmaz

çalışma şartları anlattıgına göre çok daha iyi duruyor babanla git gel

hem daha daha rahat edersin

bukadar sıkıntılı bir işyerinde çocucgu düşürürsün mazallah
aynen adamı kanser bile eder bunlar

İnsanlar kamuda çalışabilmek için yıllarca emek veriyor, sınav sınav koşturuyor. Böyle ne yapsam diye düşündüğünüzü görseler aglarlar herhalde. :KK51: yarım saat hiçbir şey değil. 1-1,5 saat yol gidenler var. Hem özel aracınız da varmış hali hazırda giden. Üstelik haftada 3 -4 gün diyorsunuz. Daha ne olsun? Orası farklı mıdır bilmiyorum da, belediyeler genelde iyi maaş verir. Bence öbür işin hiç şansı yok.
bence de yok da biraz cesaret lazımmış sanırım onu da kk kadınları sağolsun sizlerden aldım gazımı En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK:KK48:

İlçe işi daha mantikli. Buarada bebegin hayirli olsun.
Mimar arkadasim evden calisiyor onun da bebegi var, senin de oyle bir imkanin olsa aslinda ne guzel olurdu, en azindan bebegin dogup biraz buyuyene kadar?
evden bende çalışıyordum ama şu an bilgisayarım yok laptop da yeterli olmuyor 3d çalışmalar yapıyordum bekarken bir kaç sitem var iyi de iş geliyor ilerleyen zamanda ofis açıcam nasipse

merhaba arkadaşlar iş ile ilgili bir konu danışmak istiyorum sizlere.Ben üç senedir özel sektörde çalışıyorum kendi ofisimi açmak isterken evlendim şu an düğün borcumuz var o yüzden ofis hayalleri seneye ertelendi.Çok sıkı çalışan hasta olup ölsen bile izin verilmeyen bir ofiste haftanın 6 günü çalışıyorum.İki gün önce hamile olduğumu öğrendim şimdi size sorum sözleşmeli olarak bir ilçeye gitme imkanım var babam o ilçede çalışıyor hergün babamla gidip gelsem mi yoksa burada çalışmaya devam mı etmeliyim ? Bu ofiste zaten doğum izni diye birşey de yok ilçede de haftanın 3-4 günü çalışacağım artısı çok ama hamileyken nasıl olur bilemiyorum...
anaaaaa çok sevindim bizim minnakmimar hamiş mi şimdi ayyy :KK200:

merhaba arkadaşlar iş ile ilgili bir konu danışmak istiyorum sizlere.Ben üç senedir özel sektörde çalışıyorum kendi ofisimi açmak isterken evlendim şu an düğün borcumuz var o yüzden ofis hayalleri seneye ertelendi.Çok sıkı çalışan hasta olup ölsen bile izin verilmeyen bir ofiste haftanın 6 günü çalışıyorum.İki gün önce hamile olduğumu öğrendim şimdi size sorum sözleşmeli olarak bir ilçeye gitme imkanım var babam o ilçede çalışıyor hergün babamla gidip gelsem mi yoksa burada çalışmaya devam mı etmeliyim ? Bu ofiste zaten doğum izni diye birşey de yok ilçede de haftanın 3-4 günü çalışacağım artısı çok ama hamileyken nasıl olur bilemiyorum...
devlet desek olacak mı?

Kaçırdıysam pardon da.☝
1,5 yıldır aynı şirkette çalışıyorum demişsin yıllık izini ya kullanmalisin yada ücretini almalısın bence atlama sonuçta hakkın
bebeginde hayırlı uğurlu olsun

yani 3,5 -3,8 maas alırsın.çok zorlamazlar izin hakkın olur.raporun olur ama mesleki tatmin yanı pek olmayabilir
inşallah bakalım tatlım

Kaçırdıysam pardon da.☝
1,5 yıldır aynı şirkette çalışıyorum demişsin yıllık izini ya kullanmalisin yada ücretini almalısın bence atlama sonuçta hakkın
bebeginde hayırlı uğurlu olsun
görüşeceğim bakalım işler netleşsin de inşallah çok teşekkürler

Meslektaşız. Çok katı bir işyerin var, hamileliğin ilerleyen safhalarını düşün. Sadece çalışma olarak düşünme, kafan da rahat olmalı, Mutlu olmalısın.
Bahsettigin gibi bir ofisse bunlar imkansız.
Sözleşme ilçe Bld. Sine git bence. ;)

ilçe yarım saat babamla gidip gelebilme imkanım ayrıca kendi arabam da var.
izin durumu dediğim gibi haftada zaten 3-4 gün çalışılacak burda 6 gün çalışıp ölsem izin alamıyorum bayram harici tatilim olmadı hiç.akşam beşte çıksam beş buçuk altı arası evde olurum ki burda zaten 6 buçukta çıkıyorum.Burasının bana kataacağı artı artık yok deneyimim çok çünkü artık öğreneceğim birşey de kalmadı.

bana biraz cevap belli gibi geldi. yaklaşık olarak 21 aydır devlette çalışıyorum, atandım. ondan önce de özelde çeşitli kurumlarda tecrübelerim oldu. devlette son çalıştığım yer (bugün naklim gerçekleşti, ptesi başka yerde göreve devam inş) yatılı hizmet veren bir kuruluş ve bir sürü şirket elemanı çalıştıran bir yer, yani bu şirket elemanları bir nevi özelde çalışıyor gibi düşünün. aynı hizmeti veren özel bir kuruluşta çalışmak ile devlet kuruluşunda çalışmak arasında dağlar kadar fark var. her ne olursa olsun devlet kurumu öncelikle, herhangi bir aksaklık özele göre daha ciddiye alınıyor, şikayetlerin vs etkisi daha büyük oluyor. neyse demem o ki ben özel yerine devleti tercih ettim, siz de edin derim. tabii hamilelik süreci de göz önünde bulundurulmalı, eğer devleti tercih etme ihtimaliniz daha yüksekse doktorunuza kesinlikle danışın derim; hamilelikte yolculuk sıkıntılı olabiliyor ne yazık ki.... ama mesafe kısaysa ki dediğinize göre kısa, yolculuktan sonra 10- 15 dk yürüyüş yaparak belli başlı riskleri azaltmayı deneyebilirsiniz

BABANLA GIT

Bence ilçe daha mantıklı.zaten burda ne süt iznin olucak doğru düzgün ne doğum izni alabilceksin uzun uzun.doğuma yakın gidip gelmekte zorlandığın zaman da izin alcaksın.yarım saatte öyle uzak bi yol değil.şuanki patronun gibi biri olmaz başında verirsin raporunu kimse ağzını açamaz

Bence o yeni yeri tercih etmelisin canım. Çok çok iyi olur.Karnın daha yokken orayı basamak olarak kullanırsın.

Back