• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlet mi özel mi ?

Ruhen ve bedenen kendini en rahat hissedebileceğin işi tercih et canım . Sonuçta hamileymissin zamanla hamilelik seni yoracak bir şekilde. Bu arada Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

3 sene aynı yerde çalışmadım tatlım 1 buçuk senedir buradayım kalan zamanda başka bir ofiste çalışmıştım.İlçe olduğu için işler yoğun değil iş oldukça gidiliyor yani sadece proje kontrol ediliyor.tabi ilçe belediyesi benim dediğim yer belediyede sözleşmeli mimar olacağım eğer olursa .İlçe de arabayla 20 dakika -30 dakika arasında gidiliyor yakın yani
belediyedeki sözleşmeliler de 8-5 ve 5 gün çalışır tıpkı memurlar gibi.
3-4 gün çalışma nasıl oluyomuş.
bence bu işi değerlendirin tabi.

ilçe yarım saat babamla gidip gelebilme imkanım ayrıca kendi arabam da var.
izin durumu dediğim gibi haftada zaten 3-4 gün çalışılacak burda 6 gün çalışıp ölsem izin alamıyorum bayram harici tatilim olmadı hiç.akşam beşte çıksam beş buçuk altı arası evde olurum ki burda zaten 6 buçukta çıkıyorum.Burasının bana kataacağı artı artık yok deneyimim çok çünkü artık öğreneceğim birşey de kalmadı.

Orası farklı bir işyeri Hımmm
Ora iyi gibi duruyor 3 4 gün çalışma ve izin fln is çıkışı gibi gibi
Lakin yol ben hamileyken vasitaya binemezdim
Haftanın 3 günü idare edebilirim diyorsanız gidin benim hergun 1 saatim yolda geçiyor

Öncelikle bebeğiniz için kutlarım :nazar:

Bence ilçeye geç.. Biz istanbul trafiğinde günde toplam 2 saat harcıyoruz nerdeyse, sizin ulaşım saatleri keşke bizde olsa :halay:

Hem artık deneyime de ihtiyacın yokmuş, ulaşımının daha uzun sürmesine rağmen eve daha da erken gideceksin, haftasonun olacak, haftaiçi mesain az olacak, köle gibi çalıştırılma yok.. Para da aşağı yukarı aynıymış.. Şimdiki işinize kıyasla şartlar süper bence.

Sancılandığınızda dahi doktor tarihini ona göre ayarlasaydın diyen patronlar da şaka gibiymiş.. Sanki sancı haber vererek geliyor. Normal doktor kontrolüne izin vermemeyi geçmiş, ayrı bi evreye yükselmişler gaddarlıkta resmen..

Haftanın 3 4 günü ilçede çalışmak daha mantıklı geldi bana. Diğer günler dinlenmiş olursun. Kendine ve bebek hazırlıklarına zaman ayirirsin

Babanla git gel kuzu
Bebegin hayirli olsun:KK66:
çok teşekkürler tatlımm:KK60:

Ruhen ve bedenen kendini en rahat hissedebileceğin işi tercih et canım . Sonuçta hamileymissin zamanla hamilelik seni yoracak bir şekilde. Bu arada Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...
amin inşallah canım çok teşekkürler

belediyedeki sözleşmeliler de 8-5 ve 5 gün çalışır tıpkı memurlar gibi.
3-4 gün çalışma nasıl oluyomuş.
bence bu işi değerlendirin tabi.
3-4 gün şöyle oluyor ilçe olduğu için çok fazla iş olmuyor araziye gidileceği ve kontol olacağı zamanlarda çalışılıyor biraz esnek yani bu da meslekten kaynaklı sanırım fen işlerinde olsam hergün çalışmam gerekir mesela ama bölüm farklı işte

Orası farklı bir işyeri Hımmm
Ora iyi gibi duruyor 3 4 gün çalışma ve izin fln is çıkışı gibi gibi
Lakin yol ben hamileyken vasitaya binemezdim
Haftanın 3 günü idare edebilirim diyorsanız gidin benim hergun 1 saatim yolda geçiyor
ederim sanırım çünkü babamla giderim kullanamayacak duruma gelince arabanın arkasında yatar giderim en olmadı zaten yarım saat bir mesafe

Öncelikle bebeğiniz için kutlarım :nazar:

Bence ilçeye geç.. Biz istanbul trafiğinde günde toplam 2 saat harcıyoruz nerdeyse, sizin ulaşım saatleri keşke bizde olsa :halay:

Hem artık deneyime de ihtiyacın yokmuş, ulaşımının daha uzun sürmesine rağmen eve daha da erken gideceksin, haftasonun olacak, haftaiçi mesain az olacak, köle gibi çalıştırılma yok.. Para da aşağı yukarı aynıymış.. Şimdiki işinize kıyasla şartlar süper bence.

Sancılandığınızda dahi doktor tarihini ona göre ayarlasaydın diyen patronlar da şaka gibiymiş.. Sanki sancı haber vererek geliyor. Normal doktor kontrolüne izin vermemeyi geçmiş, ayrı bi evreye yükselmişler gaddarlıkta resmen..
patronlardan çok çektim hakkımı da helal etmiyorum zaten maddi olarak muhtacım diye yapmadıklarını bırakmadılar:kızgın:

sözleşmeli olanı tercih et
şimdilik görüşüm o yönde

çok teşekkürler tatlımm:KK60:

amin inşallah canım çok teşekkürler

3-4 gün şöyle oluyor ilçe olduğu için çok fazla iş olmuyor araziye gidileceği ve kontol olacağı zamanlarda çalışılıyor biraz esnek yani bu da meslekten kaynaklı sanırım fen işlerinde olsam hergün çalışmam gerekir mesela ama bölüm farklı işte

ederim sanırım çünkü babamla giderim kullanamayacak duruma gelince arabanın arkasında yatar giderim en olmadı zaten yarım saat bir mesafe

patronlardan çok çektim hakkımı da helal etmiyorum zaten maddi olarak muhtacım diye yapmadıklarını bırakmadılar:kızgın:

şimdilik görüşüm o yönde
açıkcası bu kısmı bana değişik geldi işin içinde olduğumdan.
sözleşmeli de olsan mimar da olsan iş olmasa da aynı yasaya tabiler sözleşmeliler.
iyice eminmisiniz.
5 gün olsa da kaçırma:))
imkanları kıyaslanamaz bile.
köle gibi çalışıyormussun çünkü burada

AçıkcasI yıllarca devlette körelirim diye özelde çalışmış birisiyim.
10 yıl sonra devlete geçtim yine kendi istegimle. Şu an kendimi daha iyi hissediyorum. Daha çok gelisiyorum. Meslegimle alakali kongrelere katılıyorum. Körelmiyorum tersine bana daha iyi geldi. Körelmek biraz kişinin kendisi ile alakali bence.

Sormana bile gerek yok tabiiki belediye.

Hatta iş koşullarını yazdıktan sonra, diğer seçenek olmasaydı hamile halinle kır dizini otur bile diyebilirdim. Bir de muhtemelen patronun ya mimar, ya inş mühendisi. Okumuş ama adam olamamış cahil biriymiş. Ayrıca mimarlar evden bile iş yürütebilir, neden bu kadar sıkıyor, anlaması zor.

Ayrıca bence büro açma, mimarlıkta tanınmış değilsen ya da çok çevren yoksa iyi para kazanamıyorsun. Paranın yarısını devlet, Mimarlar odası falan alıyor. Projelerden para bile kazanamıyorsun, her zaman daha ucuza yapan biri çıkıyor. Çok ciddi birkaç proje yapacaksın belki öyle kazanırsın...

Zaten ihtiyaç sahibi çalışanlar yolunacak kaz gibi görünür patronlara ! İgreniyorum böyle insanlardan Allah dusurmesin ellerine ! Bu surecte yorulmaman ve stres altında olmaman lazım iyi düşün taşın artık tek değilsin :)) icinde büyüyen minicik can var :KK46:

Hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza almanız dileğiyle :)

Hamilelikte stres inanılmaz etkiliyor bebeği ben de özel sektördeyim ve maalesef devlet kurumuna geçmek gibi bi lüksüm yoktu bebeğim 6 ay boyunca gözünü açtığı gibi ağlayıp uyuyana kadar susmuyordu kolik bebekti de :) 3,5 aylıkken işe başlamak zorunda kalmıştım 6 aylık ücretsiz izin hakkıma sıcak bakmadıkları için teklif bile edememiştim şirkete :( Kesinlikle devleti öneririm. Çıkarken umarım tazminatınızı öderler

öncelikle bebeğin hayırlı olsun meslektaşım, maşallah size :nazar:
bence düşünmeni gerektiren hiç bişey yok, yarım saat yol dediğin de bişey değil ki, azıcık şehir merkezinin dışında otursan her iş için bu yolu gitmen gerekecek zaten. hem devletin şartları tartışmasız oranda daha iyi olur her zaman, sen de rahatça büyütürsün bebeğini :KK46: hayırlı olsun senin için canım :KK60:

3 sene aynı yerde çalışmadım tatlım 1 buçuk senedir buradayım kalan zamanda başka bir ofiste çalışmıştım.İlçe olduğu için işler yoğun değil iş oldukça gidiliyor yani sadece proje kontrol ediliyor.tabi ilçe belediyesi benim dediğim yer belediyede sözleşmeli mimar olacağım eğer olursa .İlçe de arabayla 20 dakika -30 dakika arasında gidiliyor yakın yani

bence gidin değişcek pek bişi olmayacak sizin için.
iş yükünüz azalır, hamileyken izin falan almanız gerekecek daha rahat edersiniz.

açıkcası bu kısmı bana değişik geldi işin içinde olduğumdan.
sözleşmeli de olsan mimar da olsan iş olmasa da aynı yasaya tabiler sözleşmeliler.
iyice eminmisiniz.
5 gün olsa da kaçırma:))
imkanları kıyaslanamaz bile.
köle gibi çalışıyormussun çünkü burada
eminim birkaç özel durum var o sbebepten böyle ama 5 gün olsa bile şu anki işimden daha iyi en azından cumartesim boş olur:rapci:

AçıkcasI yıllarca devlette körelirim diye özelde çalışmış birisiyim.
10 yıl sonra devlete geçtim yine kendi istegimle. Şu an kendimi daha iyi hissediyorum. Daha çok gelisiyorum. Meslegimle alakali kongrelere katılıyorum. Körelmiyorum tersine bana daha iyi geldi. Körelmek biraz kişinin kendisi ile alakali bence.
körelsem de en fazla bir sene çalışırım sonra zaten ofisimi açıcam inşallah

Sormana bile gerek yok tabiiki belediye.

Hatta iş koşullarını yazdıktan sonra, diğer seçenek olmasaydı hamile halinle kır dizini otur bile diyebilirdim. Bir de muhtemelen patronun ya mimar, ya inş mühendisi. Okumuş ama adam olamamış cahil biriymiş. Ayrıca mimarlar evden bile iş yürütebilir, neden bu kadar sıkıyor, anlaması zor.

Ayrıca bence büro açma, mimarlıkta tanınmış değilsen ya da çok çevren yoksa iyi para kazanamıyorsun. Paranın yarısını devlet, Mimarlar odası falan alıyor. Projelerden para bile kazanamıyorsun, her zaman daha ucuza yapan biri çıkıyor. Çok ciddi birkaç proje yapacaksın belki öyle kazanırsın...
çevrem var çevrede çalışanlar hep böyle şeyler söylediler iki arkadaşım korka korka da olsa ofis açtı ve gayet güzel işler yaptılar hiçbirşey olmasa bile köylerden besihane projeleriyle o ofisler dönüyor o yüzden korkmuyorum ofis açmaktan hem kosgeb gibi bir şans da var hem ben ofis haricinde dışarıdan da iş alıyorum normalde o yüzden sıkıntım olacağını sanmıyorum tatlım

Zaten ihtiyaç sahibi çalışanlar yolunacak kaz gibi görünür patronlara ! İgreniyorum böyle insanlardan Allah dusurmesin ellerine ! Bu surecte yorulmaman ve stres altında olmaman lazım iyi düşün taşın artık tek değilsin :)) icinde büyüyen minicik can var :KK46:
işte beni tekk düşündüren bebek zaten en rahat nasıl olurum diye düşünüyorum ama devlet hakkında pek fikrim yoktu o yüzden danışayım dedim :KK60:

Geç bence devlete stres stres nereye kadar yahu... Hayırlı doğumlar olsun
çok teşekkür ederim

Hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza almanız dileğiyle :)

Hamilelikte stres inanılmaz etkiliyor bebeği ben de özel sektördeyim ve maalesef devlet kurumuna geçmek gibi bi lüksüm yoktu bebeğim 6 ay boyunca gözünü açtığı gibi ağlayıp uyuyana kadar susmuyordu kolik bebekti de :) 3,5 aylıkken işe başlamak zorunda kalmıştım 6 aylık ücretsiz izin hakkıma sıcak bakmadıkları için teklif bile edememiştim şirkete :KK43: Kesinlikle devleti öneririm. Çıkarken umarım tazminatınızı öderler
işte ben burda devam edemem öyle durumda direkt işten çıkartıyorlar siz yine 3.5 aylığa izin alabilmişsiniz

öncelikle bebeğin hayırlı olsun meslektaşım, maşallah size :nazar:
bence düşünmeni gerektiren hiç bişey yok, yarım saat yol dediğin de bişey değil ki, azıcık şehir merkezinin dışında otursan her iş için bu yolu gitmen gerekecek zaten. hem devletin şartları tartışmasız oranda daha iyi olur her zaman, sen de rahatça büyütürsün bebeğini :KK46: hayırlı olsun senin için canım :KK60:
çok teşekkürler canım benimm rabbim sana da göstersin inşallah :KK60::KK60:

Back