devlet mi özel mi ?

minnakmimar

Real eyes,Realise, Real lies..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
14.815
13.544
298
merhaba arkadaşlar iş ile ilgili bir konu danışmak istiyorum sizlere.Ben üç senedir özel sektörde çalışıyorum kendi ofisimi açmak isterken evlendim şu an düğün borcumuz var o yüzden ofis hayalleri seneye ertelendi.Çok sıkı çalışan hasta olup ölsen bile izin verilmeyen bir ofiste haftanın 6 günü çalışıyorum.İki gün önce hamile olduğumu öğrendim şimdi size sorum sözleşmeli olarak bir ilçeye gitme imkanım var babam o ilçede çalışıyor hergün babamla gidip gelsem mi yoksa burada çalışmaya devam mı etmeliyim ? Bu ofiste zaten doğum izni diye birşey de yok ilçede de haftanın 3-4 günü çalışacağım artısı çok ama hamileyken nasıl olur bilemiyorum...

ilçe dediğin yerle mesafe nasıl

maddi fark nasıl

izin vs durumu nasıl

yani doğumdan sonra ücretsiz izin vs alınıyor mu

akşam kaçta çıkıp kaçta evdesin

bir süre olabilir gibi geldi

burası sana çok artı katmıyorsa

hamilelik ve bebek küçükken rölantide çalışmak iyi olabilir

anlayamadım pek.
üç senedir bir yerde haftanın 6 günü çalışıyorsunuz. İzin konuları sıkıntılı. Burası özel sektör. 3 sene çalıştıktan sonra hamile olup işten çıkılırsa tazminat alınıyor mu?

yeni gideceğiniz yer neden 3 4 çalıştıracak sizi. bide ileride ne olacak. mesela doğum iznine çıkma durumun falan. bu devlet mi?

o ilçe nekadar uzaklıkta? bünya meselesi. bazıları hiç arabaya binemez, bazıları istanbulda metrodan metrobüse koşar hamileyken.

ilçe yarım saat babamla gidip gelebilme imkanım ayrıca kendi arabam da var.
izin durumu dediğim gibi haftada zaten 3-4 gün çalışılacak burda 6 gün çalışıp ölsem izin alamıyorum bayram harici tatilim olmadı hiç.akşam beşte çıksam beş buçuk altı arası evde olurum ki burda zaten 6 buçukta çıkıyorum.Burasının bana kataacağı artı artık yok deneyimim çok çünkü artık öğreneceğim birşey de kalmadı.

Yol uzaklığı ne kadar? Hamileliğinizi etkileyecek bir durumu varmı yolun?
Bunun haricinde geliri nasıl? Eğer şu anda aldığınız maaş ile orantılı ise ona göre değerlendirebilirsiniz.
Eşinizin bu konuda düşüncesi nedir? Sizi destekliyor mu?
İlçeye giderseniz yasal doğum iznini kullanabilecek misiniz? Hamilesiniz ve hamileliğinizi bildirmeniz halinde size "gidici-geçici" gözü ile bakabilirler.

Zaten hamile iken mutsuz olduğunuz ve gerektiğinde rahatça kontrolleriniz için veya acil bir durum için size izin vermeyecek biryerde çalışmanızın mantığı yok. Kısaca insani değerlerin olmadığı yerler bana göre değil derim hep.

3 sene aynı yerde çalışmadım tatlım 1 buçuk senedir buradayım kalan zamanda başka bir ofiste çalışmıştım.İlçe olduğu için işler yoğun değil iş oldukça gidiliyor yani sadece proje kontrol ediliyor.tabi ilçe belediyesi benim dediğim yer belediyede sözleşmeli mimar olacağım eğer olursa .İlçe de arabayla 20 dakika -30 dakika arasında gidiliyor yakın yani

Sizin Şuan ki Çalıştığınız Şartlar Gaddarca Hamilesin Kontrollerin Olacak Onu Geçtim Doğurunca da mı İzin Verilmeyecek Yani Tuhaf Geldi Nasıl Bir Ofis Orası Ne İş Yapıyorsunuz?

eşim sen bilirsin diyor ilçe işi daha mantıklı geliyor ona geçen ay iki kere doktora gittim birinde çok sancılandım patronum bana daha geçen hafta gittin baştan düşünüp adam akıllı bi yere gitseydin dedi insana verdikleri değeri düşünün yani ki ben ikinci kez doktora gitmek istediğimde çok sancılanmıştım ağlaya ağlaya gitmiştim bu kadar zalimler yani
valla o zaman git yani

ne kaybedeceksin ki

deneyim katmıyor izin vermiyor

çok para veriyorsa onu bilmem ama

öyle de demiyorsun

neden çekesin ki

dediğim gibi bedenen bari az yorul zira hamilelik bebek yorucu süreçler
para olarak aralarında fark yok pek açıkçası

Sizin Şuan ki Çalıştığınız Şartlar Gaddarca Hamilesin Kontrollerin Olacak Onu Geçtim Doğurunca da mı İzin Verilmeyecek Yani Tuhaf Geldi Nasıl Bir Ofis Orası Ne İş Yapıyorsunuz?
mimarlık ofisi mimarım ben de en deneyimli benim burada o yüzden bana daha da sıkı davranıyorlar.Ofiste bir arkadaşım daha hamile bu hamileliğini söyleyince patronumuz kararını bana bildir bende işlere ona göre devam edeceğim dedi resmen işten çık ya da izin almadan eşşek gibi çalış dedi yani

Kontrolleri Ve Doğumu Patronunuz Yaptırsın O Zaman Sinir Oldum Ben

bence devlet her türlü imkanlarınızı devlette kullanabilirsiniz izin de sıkıntı yaşamazsınız ama özel de patroncukların keyfine kalmış
Hem yarım saatin sorun olacağını sanmıyorum

düşünmen bile hata o zaman

para farkı da yoksa rahatlık önemli

körelir miyim diye de düşünülür tabii de

hamilelik ve bebek sonrasında kendi işini kurmak gibi düşüncen var galiba zaten

o nedenle azıcık körel bir şey olmaz

İstanbul'da olsanız zaten o kadar Zaman trafikte geçecekti. En iyisini siz ve doktorunuz bilir ama ben yarım saatlik mesafeyi zor görmüyorum. Ben olsam ilçedeki işi seçer, babamla rahat rahat gider gelirdim :)

Bence devlete geçin. Zaten özelde sizede aynı şeyi söyleyeceklerdir. "Kararini bize bildir" hiç insanca değil.
Bu arada bebis hayırlı olsun Rabbim sağlık versin inşallah :)

Kontrolleri Ve Doğumu Patronunuz Yaptırsın O Zaman Sinir Oldum Ben
o zaman hamile değildim bugün erkenden doktor gittim o gelene kadar düşün yani korkuyla gidip geliyorum mobbing desen gırla gidiyor zaten

yarım saat bence yol bile değil:)

hem baba da orada gün içinde bir sıkıntınız olsa yardımınıza koşar, maaş da fark etmiyor madem düşünme bile

hafta sonu da mesai yoksa bal-kaymak:)
bence de değil hem ben küçükken 12 sene o ilçede yaşadık insanları da beni tanırlar

bence devlet her türlü imkanlarınızı devlette kullanabilirsiniz izin de sıkıntı yaşamazsınız ama özel de patroncukların keyfine kalmış
Hem yarım saatin sorun olacağını sanmıyorum
aynen öyle özel sömürüyor işçiyi başka bir şey değil

işte körelmekten korkuyorum ama burada çalışınca zaten doğum zamanı da işten ayrılmam lazım illa ki

Düşünme bile direk git başla yeni işin hayırlı olsun.
çok teşekkür ederim

İstanbul'da olsanız zaten o kadar Zaman trafikte geçecekti. En iyisini siz ve doktorunuz bilir ama ben yarım saatlik mesafeyi zor görmüyorum. Ben olsam ilçedeki işi seçer, babamla rahat rahat gider gelirdim :)
istanbulda okudum buraya geri dönmemdeki tek sebep buydu zaten trafik,yarın bir gün çoluk çocuk olursa yetişemem hiçbir yere diye düşünüp geri dönmüştüm memlekete

o zaman yeni işin hayırlı olsun:)

bebeğin de tabi... Allah sağlıkla sıhhatle doğurmayı nasip etsin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…