Devlet mi Özel mi ?

Bu işin net bir doğrusu yok. Ben özellere önyargılıyım mesela. Özelden çok memnun olan da var. Devletten çok memnun olan da var, olmayan da var.

Devlette normal doğumu doktor değil ebeler takip ediyor. Pek çok saygısız ve terbiyesiz tavırla karşılaşan insanların tecrübelerini dinledim. Eşi asgari ücretle çalışan arkadaşım dahi gidip pazarlığını yapıp özelde doğum yaptı, doğum esnasında kötü bir tecrübe yaşamamak için.

Yani sana sacma geliyorsa devlet ile devam edebilirsin bence.
Ozel tercihi, dogumda daha cok , konforla alakali.

Genellemiyorum ama devlettekiler sert ve kati, ozeldekiler kibar ve alakali geliyor.

Yani kalabalık oldugu icin devlettekiler bu sekil olabilir.

Devlette randevu bulabiliyor musunuz ki? benim yaşadığım şehirde devlette kadın doğum randevusu bulmak çok zordu o dönem. hiç düşünemedim bile. Özelde otel hizmeti alıyorsunuz, randevu bulamama sorunu olmuyor. Kan verme sırası beklemedim mesela hiç. Temizlik bir de. Devlet hastaneleri pis geliyor bana hep.

Romantiklikten değil aslında, ben doğurduğumda yanımda beni doğuranı değil o çocuğu yaptığım insanı isterim psikolojik olarak. Onun dışında dediğim gibi muayene bana sıkıntılı geliyor ben içeride muayene edilirken başka bi hastanın da odada olması garip geliyor bana kötü muamele edilenleri de çok duydum işte ağrıdan acıdan bağıran anneye "e bilmem neyi yerken böyle bağırmadın ama" diyenler falan var-mış. Ama hepsi mış benim için birebir şahit olmadım bunlara. Özel daha konforlu geliyor. Ama sıkıntılı bi durumda ilk tercihim devlet olur o ayrı, özeldeki doktor günde 10 hasta görüyorsa devletteki 70 hasta görüyor daha fazla hasta çoğu zaman daha fazla profesyonelleşme demek. Ya da bi sorun olduğunda özelde o doktorun alternatifi 1'ken devlette 5, bu da artı bi konu. O yüzden içiniz rahat değilse devlette de sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ben.

Benim için tek sorun eşimin yanımda kalamayacak olması olurdu. Şehir hastanelerinde doğum yapanlar çok memnun genelde. Kıytırık bir özel hastanede doğurmaktansa ben de devlet tercih etmek isterdim açıkçası yenidoğan çetesinden sonra..

Ben iki doğum yaptım birini devlette biri özelde. Devlette prof. Doktora gittim o devlette doğum yaptırıyordu . Doğum sonrası şartlari hastane açısından iyi değildi, doktora para verdik ama hastaneye ozel oda ücreti. İkinci oğlumda özelde oldm proftu 2023 de 60 bin tlydi. Ama ben doktora göre hastane belirledim. Her ikisininde artilari var elbette bence asıl doktor secmeli

Peki risk durumunuz var mıydı ? Doktoru ne şekilde seçtiniz ? Doktor seçiminde önceliğiniz neydi ?
Yorumunuz için teşekkür ederim

İlk kızımı özel bir hastenede doğurdum safra kesemde taş olduğu için çok sancilandim ve özel hastane uzak olduğu için devlete gitmek zorunda kaldım zaten sancidan kivraniyorum eşimi almadılar onu sağım solum suriyeli doktor dövecek nerdeyse öyle konusmasi vardı sonra öğretmen olduğumu öğrenince ses tonunda yumuşama kendini acindirma bizimki de hayat mı 24 saattir ayaktayim falan şikayet ederim diye korktu sanırım kaldığım oda leş gibiydi rutubet küf tavanlar bir daha hiç gitmedim Allah da mecbur etmesin. Ben zaten çalıştığım icin paramı kazanıyorum ve hayatımda maksimum iki üç kez deneyimleyecegim doğumu bu tarz muamelelerle mahvedemem. Özelde kapıda karsilaniyorum güler yüzle ugurlaniyorum doktoruma 7 24 ulasabiliyorum. Dogumuma o girdi hatta son haftalarda istanbula gitmis bursadayiz biz gözüm telefonda dogurursun diye cok korktum dedi yani başkası girmesi söz konusu değildi o bazı devletten hallice özel hastanelerde olur ona da gitmeyin bence neler döndüğünü görüyoruz tvlerde o yüzden tavsiyem maddi durumunuz da müsait ise köklü güzel bir hastaneye gidin

Peki risk durumunuz var mıydı ? Doktoru ne şekilde seçtiniz ? Doktor seçiminde önceliğiniz neydi ?
Yorumunuz için teşekkür ederim
İlkinde seçtiğim zaman yoktu ama kuzenimin doktoruydu fakülte Hastanesi'ndeydi gittim ama hamilelikte tansiyon sorunu yaşadım . ikincide yine tavsiye üzerine başka doktora gittim önceki hamilelikte tansiyon sorunu olduğu icin ,rahimde myom olmasindan dolayi. Birde ilk hamileliğim sirasinda baska bir kuzenimle hamileydik onun ikinciydi ilk doğumda alt dikişleri iyi olmamış demişlerdi. İkinci doktorum perinatoloji uzmanıydi. Olmaz ama üçüncü bir hamilelik yaşasaydim belki yine baska bir doktora giderdim sunuda soyleyim develtte bence tek sorun hasta odasinin temizligiydi. Birde gittiğim doktor hep gittigim doktor olmasından dolayı özel odayi filan o ayarladı. Ama tabi fakülte hastanesi olmasından dolayı yenidoğan yoğun bakim servisi vs olmasinada bakmıştım. Devlette kan tahlilleri vs ücretsizdi. Büyük bir ilde olduğunuzu söylemişsnz üniversite hastanelerinde hocalarda bakıyor tabi muayene ücreti oluyor ama makul ,doğum ücreti alir. Ben ilk doğum 2014 yılında yaptım doktor 2 cumhuriyet altini istemişti. İkincide 2023de yaptım 60bin doktora verdim ama ben 4 aya yakin ayda iki defa gittim muayene ücreti tahliller vs nerden baksan 90bin olmuştur 2023 icin cok bir paraydi.
Bence hastane ve doktor olarak araştırılarak bakılabilir devlet ya da özel

Benim annem operasyon geçirmek zorunda kaldı devlette. Birkaç sene oldu.Tabi yanına babam falan giremiyo paylaşımlı oda. Telefonla haberleşiyolar.
Yan yatağına bir kızcağız gelmiş ilk doğumu olacakmış sancısı da varmış. Doktor gelmiş terslemeye başlamış ne zırlıyosun sus ne var bunda ağlayacak diye. Doktor gidince annem kalkıp yanına geçmiş o haliyle destek olsun diye.

geçen bekliyorum doktor kapısının önünde, arkamdaki kadın ilk bebeğini devlette doğurmak istemiş sancısı varken ebelerden azar yemiş ne var bunda ne bağırıyosun ağlıyosun falan demişler onlar da. İllaki iyilerine denk gelenler vardır da bunlar da azımsanacak kadar az değiller bence maalesef

Benim başıma geldi bu. 1 sene doktor araştırdım 2kişi arasında karar verip birine gittim. İki doktor da gittim özel hastanedeydi. Son haftada doktorum 1 haftalık izne ayrıldı ve doğum olursa il dışında olacağını söyledi, olmazsa da pazartesi yatış yapıcaktım. Sizin gibi ne anlamı kaldı buraya gelmenin dedim. Çok moralim bozuldu ağladım. Saatlerce eşimle konuştuk ne yapalım diye. Sezaryen olmayı dahi düşündüm sırf kendi doktorumda doğum olsun diye. Sonra asistanıyla konuştum dedim ki diyelim sancım başladı geldim doktor seçebiliyor muyum? İlla burda nöbetçi olan doktor mu bakmak zorunda diye. Hayır doktor isteyebilirsin dedi. Güvenebileceğim doktor kim dedim sağolsun isim verdi, verdiği de benim diğer araştırdığım doktordu. Cuma nstde sancı çıkınca telefonda iletişime geçtik, kendisi beni diğer hekime yönlendirdi. O doktora doğum yapacağım gün muayene oldum sadece. Ama çokta memnun kaldım. Her şeyin bi sebebi vardır dedim. Çok rahat bi doğum yaşadım. Çok cesaretlendirdi beni, çok moral verdi gülen yüzüyle. Doğum aşamalarını adım adım anlattı hatta simülasyon video izletti. Olası senaryolardan bahsetti, endişelerimi yatıştırdı. Doktorumla ilk kez karşılaşmamıza rağmen sanki takipli hastasıymışım gibi ilgilendi. Bu süreçte kendi takipli olduğum doktorumla da iletişim halindeydiler süreç için. Yani işin özü bende sizin gibi düşüncelerle kendimi çok yedim ama çok şükür memnun kalarak ayrıldım.

Mesajınız için çok teşekkür ederim. Benim için çok aydınlatıcı oldu

Mesajınız için çok teşekkür ederim. Benim için çok aydınlatıcı oldu
Rica ederimmm. Doğum sürecinde ister vajinal doğum olsun ister sezaryen, insan gülen yüz ve moral bekliyor. Bahsettiğim moral eş ya da aile için değil, doğum ekibi için. Çünkü dakikalar ya da saatler sonra ellerinde olacaksınız o insanların. Haliyle endişeli ve telaşlı oluyoruz, üzerine bir de azar işitmek istemedim ben açıkcası. Devlet hastanelerinde azımsanacak kadar iyi ki devlette olmuş diyen kadınlar var. Genel olarak kötü tecrübeler mevcut maalesef.

Süreciniz inşallah çok güzel geçer her neyi seçerseniz seçin inşallah hep iyi insanlarla karşılaşırsınız sağlıkla kavuşun bebeğinize

Çok teşekkür ederim. Sizin de yolunuz hep güzel insanlara denk gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…