merhabalar daha önceden kızkardeşimle ilgili konu açmıştım onu okuyarak konunun nerden başladığı hakkında bilgi edinebilirrsiniz
kısaca toparlayacak olursak kızkardeşim evine geri döndü ama verilen sözler tutulmadı 1 ay dolmadan herşey eski düzene dnmeye başladı fiziksel şiddet olmadıysada sözlü şiddet psikolojk şiddet giderek arttı kaynanası ile konuşmayınca görümcelerde sırt çevirdi herkes kağı arkalarında fıs fıs dedikoduya başladı damat zaten hala annesinin eteğinin dibinde ...
15 gün önce artık son haddeye gelinmiş herşey yüzlere bağıra çağıra haykırılmış kavga kıyamet kopmuş kızkardeşmin kaynı abisine yani kardeşimin kocasına götür bunu babasının evine at demiş kaynanası kardeşlerinde arasını bozacaksın burda huzur bırakmadın diye söylenmiş kayınpeder ayrı söylenmiş buyuk amca ayrı kısaca herkes ağız dalaşına girmiş kız kardeşimde boşanmak istiyorum artık seni istemiyorum sevmiyorum diye haykırmış gidicem demiş bırakmamışlar gece 4 de herkes uyurken resmen kaçmış anneme gelmiş....kızınıa bırakarak bi pantolan bi çanta başkada bişey yok...
önce bir iki yumuşak konuşmalar geri dönsün diye sonra tehditler sonra kızıyla sınamalar kızını doldurmalar alamazsın göremezsin getirmiycez vermiycez hemen ardında düğün takıları kavgası onları hemen vereceksin sana yedirmem .... tehditleri sen dolandırıcısın hırsızsın hakaretleri anlat anlat bitmez...
neyse biz olayın 2. günü kadın hakları şiddet merkezine gittik olayı kısaca anlattık bazı evraklar istediler hazırladık ertesi günü nöbetçi avukat için randevu verdiler anlattı kızkardeşim tehdit altındayım dedi nöbetçi avukat işte hemen koruma vericez dava açıcaz felan filan dedi barodan avukatın atanması 10 gün sürdü bu süreçte kızı hastalandı tekrar kadın haklarına gittik hani bişey yapın çocuk hasta alayım diye işte avukatın görevlendirme merkezi gelmeden bişey yapamayız polisi arayın dediler 155 i aradık bulunduğunuz bölgeye yakın karakola gidin isteyin verirler dediler biz istanbulun bi yakasındayız çocuk öbüğr yakada zor bela mesai bitimine yetiştik karakolda bizde geçici velayet kağıdı olmadan ekip felan veremeyiz dediler orada hemen o bölgenin adliyesi var aönce savcı ile sonra aile mahkemesi hakimi ile görüştük o adliyede değilde bu yakda bi adliyede işlemi başlattığımız için bişey yapamayız dediler elimize baka baka koca bi hüsranla geri döndük tehdit altına gidemiyo canı pahasına olsun kızı için gene gitsin o nasıl anne diyenler varsa elini vicdanına koyup bi kez daha düşünmesini istiyorum öyle cahil bi aileki çocuğu vermemek için ona bile bişey yapabilirler
velhasıl kelam bu gün ilk defa atanan avukatla görüşebildi avukat çok yogun 2 gündür anca çağırdı vekalet istemiş felan filan verdik tekrar evrak tekrar yaşanılanların özeti zaman akıp geçiyor
15 gün oldu hala elde avuçta bi şey yok kız orada anne diye ağlıyor anne burada kızım diye ağlıyor adam durmadan tehdit ediyor şimdi çıktım geliyorum biranda çıkıcam karşına takip ediyorum vs vs hala ne bi koruma var ne bi uzaklaştırma
yani sonrada kadınlar ölüyor devlet koruyamadı dediğimiz zaman işte devlet herşeyi yapıyor daha ne yapalım gibi bi durum oluyor
yani hiç yoktan ilk şikayette karakoldan gidip hakkınızda şikayet var aramayın uzaklaştırma kararınız var siz 4.5 yaşındaki kıza bakamazsınız mahkemeye kadar annede kalsın gerekçelerinizi sunarsınız mahkemede hakim o zaman neye uygun görürse onu yapar dense yada ne bileyim hukuk adamı değilim ama bize kadın hakları ile bi katpçık verdiler haklarınızı bilin diye dudağım uçukladı bizim bu kadar hakkımızmı vardı diye kağıt üstünde hakkımız çok kocayı evden kovup biz bile oturabilirmiş tabi haklı gerekçelerimiz varsa tabi şiddet kadını tamamen haklı kılıyo yüz kızartıcı bi suç yoksa
yani ne diyeceği ne yapacağımı şaşırdım
sizce benmi yanlış düşünüyorum
(null)
nedense bazı yorumcular inatla çocuğu bırakmakla suçluyolar daha önceki konuyu okudunuzmu bilmiyorum daha önce çocuğuylada kaçtı geldi
ben çocuğu bıraktık ne yapacağız diye konu açmadım çocuğu hukuksal yolla alacağız kimse yaşamadan bazı şeyleri anlayamaz
çaresizlik yaşadınızmı bilmiyorum ama ben bir abla olarak çaresizce seyrediyorum ve çok kötü bişey
esas konum devletin bu tarz işlerde önlem alıyormuş gibi davranıp ama ne polisin ne kadına şiddet merkezleirnin gerççek anlamda bu işlere el atmamış olması baro bize avukat atadı işçi mahkemelerine bakan bir avukat kadına şiddete kendi gönüllü isteği ile bakıyor sağolsun ama oda yoğun bir avukat
yani demek istediğim devlet reklamını yaptığı kadar gerçekten kadına el uzatmış olsa kadın şiddete uğruyorum diye merkeze basvurduğunda kocaya hemen hop kardeşim ne yapıyosun dağ başındamıyız dense polis reklamlarda yaptığı gibi 7-24 halkın hizmetindeyiz diyo ya gittiğinde gözyaşları içinde sana yapacak bişeyimiz yok demese
benim derdim bu sadece
yoksa kardeşim kızını terkedecek kadar vizdansız bir anne değildir bu konuda kızkardeşim kızına kavuşamıyor başlığı altında açılmadı devlet kadına şiddeti önlemiyor diye açıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?