canım bu doktor degıl sadece orda kan ıcın kayıt alıp barkot veren bırı ısmını bıle bılmıyorum keske bılsem ınan okadar sınırlendm uzuldumkı gozlerım doldu hala cok sınırlıyım nekadar kolay bısey ınsan hayatı bu
lafınıza karışıyor gibi oluyorum ama sizi dövmeyen şiddet uygulamayan bir insana karşı şiddet içerikli fiilleriniz sizi maalesef ki haksız duruma düşürür. nasıl ki marketten bulgur alırsın bozuk çıkar marketi şikayet edersin sahibini dövmezsin bu da öyle. bana babaannem geçen anlatıyor, aile sağlığı merkezindeki aile hekimi en son gidişlerinde "bir daha randevu almadan gelmeyin, bakmam" demiş. aklınca karşısında yaşlı, cahil biri var, ben bunu nasıl olsa kandırırım diye düşündü herhalde. halbuki böyle bir şey yok kayıtlı tüm hastalarına bakmak zorunda randevulu veya randevusuz olsun. bir dahaki gidişinde selam söyle eğer randevusuz gittin diye bakmazsa torununun onu ilgili tüm makamlara şikayet edeceğini de belirt dedim. yaşlı kadın, dedemin gözleri görmüyor randevuyla mı uğraşacaklar. ama doktorun yaptığı bu artistliğe rağmen gidip de ben bunu bi döveyim benim hastama bakmamak ne demek demiyorum. uygun şikayet yolları varken bu şekilde davranmak despotluktur. şikayetlerin sonuç alması veya almamasının bir manası yok, benim üzerime düşen işin peşini bırakmamak, dövmek değil. o zaman bir zamanlar dükkanımız soyulmuştu gelen polisler hiçbir şeyle ilgilenmedikleri gibi rüşvet olarak da dükkanda olan çorap vs lerden istediler ,o zaman bu polisleri de dövelim? sıkar biraz demi. ben biliyorum ki her meslekte olduğu gibi doktorlarda var polislerde de var çürük yumurta, taksicisinde de öğretmeninde de. içlerinde fedakarlıkla çalışanlar olduğu gibi hayatın kanunu gibi işini sallayan, üstünlük taslayanlar da çıkacaktır.
Nerelerde şiddet gerektiğini söylediğini işaretledim ayrıca neresi alakasız konuyla? Doktor dövmekle hiçbir şey çözemezsiniz bunu meşru da gösteremezsiniz. Hayatın hiçbir alanında şiddet meşru olamaz buna doktor, hemşire, çalışan da dahil.
kızlar hayatımda bukadar kendını begenmıs umursamaz bı ınsan gormedım vallahı... bugun ınanın cınnet gecırdım genetık bazı testlerımı yaptrımak ıcın sabah erkenden kan alma bolumu ıcın sıra aldım beklıyorum 7 tüp kan alıncak bekledım sıram geldı verdım kagıdı.... bayan dedı yukardan tuplerı al gel aldım geldım yanındada bır erkek calısan kayıt yapıp barkot verıcek tek yapacagu bu.... herkeze yaslı genc demeden bagırıyor dengesız ıcımden dedım kesın bu banada bısey der.... neyse kan alıcak olan hemsıre elımdekı tuplerı gordu dedı barkot ala bı eksık olmasın adamın yanıa gıttım gıt alsın kanını vermıyorum barkot dedı neyse hemsırenın yanı dondum dedım boyle dıyor hemsırede seslendı benı gonderdı gene bana sen hala burdamısın ne barkotu gıtt dıyorum sana sınırlendırme benı dedı ben bısey demedım ben pek ses cıkaramayn hep susan bırı oldugum ıcın oldugum ıcın neyse.... bayan 6 tup kan aldı benden onları yukarı cıkarmam lazımdı genetık laborotuarına cıkardım ordakı bayanlar cok ıyıydı valla allah razı olsun.... ordakı bayn dedıkı sana barkot verılmedımı bı karısıkklık olucak 3 tubu baana ver assadan barkot al 3 tubude yanımdakı arkadaıma verceksın sımdı verme karısır 2 3 kere us kat alt kat gıt gel yaptım bıda ındım assa barkot vermeyen bagıran adamın yanındakı bayana uzattım kımlıgı dedı eksık var 1 tup daha kan alınck barkotu verdı hemsıreye gıttım elımde tupte kanlar pıhtılascak nerdeyse hemsıre dedı ben sana demedımmı barkot cıkar bak ıkıncıkez delıncek kolun bende ben napım kovdu benı 2 kere dedımm kanı aldı ıyneyı cıkardı kolumdan nasıl kan bosalıyor ama kolum hep kan oldu ben itp tırombasıt hastasıyım ıyne bıle batsa elıme kanama ve kanamnın durmama rıskı var dusnun artık okadar cok uzuldumkı sınırlendımkı bısey dıyemedım us kata cıktım 3 kanı bıde barkotları verdım ordakı bayan gordu komudakı kanları dedkı ben dun aksam senın kanını almadımkı kolun 2 kere delınmesın dıye bende anlattım durumu bunlarnasıl ıs yapıyor sana bagırmaya kovmaya boyle davramaya nehakkı var.... ben ses cıkarmadım ama esım yanımda olsaydı ortalık cok kotu karısırdı onun yuzunden hayatım tehlıkeye gırbılırdı dengesız hıc dınlemeden sureklı bagırdı cagırdı agzımı acmama ızın vermedı kolum okadar cok agrıyorkı cok kan kaybettım bugun...
Canım ben doktorları söylüyorum sende karıştırdın konuyu evet bana hakaret etse şikayet etsem sonuç alamıyorum ama orada paralarsam içim rahatlar istediği yere de şikayet edebilir benim için böyle
aynen canım ınan ondekı hava ne doktorda ne doktorun sekreterınde ne laborutuar calısanlarında kımsede yoktu hepsı nazık anlayıslı ıyı davranan ınsanlardı... sadece bana degıl benden once 2 kısıye enaz bagırdı yaslı bı amcaya teyzeyeALLAHIMDAN bulsun bişey diyemiyorum oraya oturunca bişey olduk sanıyolar doktorda yok onların havasıemin ol o memur bile değil bildiğin taşören firmanın işçisi, ama adam olduya hani
dikkat et bir gün bi doktoru dövdüğün yada hakaret ettiğin için kodese tıkmasınlar seni.
Bana gerizakalı derse yada aynı eyleme girerse ben kendimi meşru görürüm al sana gerizekalı diye bu kadar basit
Zaten onlardaki hava kimsede yok. Sikayet et yine de hastanede sor illa edilecek biri vardır.canım bu doktor degıl sadece orda kan ıcın kayıt alıp barkot veren bırı ısmını bıle bılmıyorum keske bılsem ınan okadar sınırlendm uzuldumkı gozlerım doldu hala cok sınırlıyım nekadar kolay bısey ınsan hayatı bu
Sizden güçlü birine denk gelirseniz görürsünüz şiddeti ne kadar faydalıymış.
aradım canım ısımı aklıma geldıde radım sıkyet ettım ınsallah gereken yapılırDaha once yazıldı mı bılmıyorum ama ''ALO 184'' saglık bakanlıgı sıkayet hattı, derhal aramalısın ve sıkayet etmelısın.
Ederim canım kamera vs varsa ona göre saldırırım sonra açıklasın ben hakaret ettim bana saldırdı diye ki diyebilirse
Evet onların gücü yetiyor gerizekalı demeye hakaret etmeye benimde illa yeter yetmez ise siz göbek atarsınız artık ne diyeyim
yanına bır arkadası gelmıs teblette bıseye bakıp sohbet edıyordular canım hemsıre zaten seslendı hastay barkot ver dedı oda dedı vermıyorum alsın kanını sınırlendırme benı dedı bana hemsırede mecbur barkotsuz aldı kanı tublere gore... arkadasyla sohbete devam ettı bursuru kıseye bagırdı canım ama benımkı bagrılmanın otesındeydı bıldıgın hayatımlada oynadı benım kanımın durmama rıskı var zaten 2 kere delındı kolum ve hemsıre ıyneyı cıkardıgında cesme gıbı kan bosaldı kolumdan yerelere damladı okadar halsız bıtkınımı suanDiğer barkod alacakları neden kovmuyor sonuçta zaten işi o nasıl vermiyorum diyebilir ki öylr bir lüksü yok yani önce barkod verilir onu kan alan bayana verirsiniz sonra kanınız alınır zaten kan alan bayan önce barkoda bakar sonra kanı alır siz neden ses çıkarmıyorsunuz kaç kere barkod al demiş hemşire yani hemşire gönderdi al dedi sorun çıkar dedi demek çok mu zor bir inadı neden siz de tutmuş anlamadım ama ben olsam azarlardım valla hiçte susmazdım.
Evet dramatizasyonumuz da başladı hayırlı olsun. Göbek atarsın seviyesine gelmeden şiddetin hayatın herhangi bir alanında bir çözüm olamayacağını anlasanız keşke.
Yok canım biz de böyle değil,kan vermek için sıra alıyorsun,barkod veriyorlar,daha sonra sıran gelince kanını veriyorsun,hepsi bu tüp götürme,getirme yok bizde.yok canım barkot verılıyor tublerı hangı bolum ıstedıyse testı ben genetık ıcın yaptırdım genetık raboturu verıyor tubu assada kan aldırım gerı yukarı cıkarıyon tabı bana barkot vermedıgı ıcın barkotsuz recete yazan tahlıllere gore aldırdım kanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?