Pimpirikli bir Anne kötü bir hemşireden daha çok zarar verir çocuğa.
Valla bak, inan bana. benim annem de pimpiriklidir. Şöyle söyleyeyim, yaşım 30ken bir gece tulumba tatlisi boğazıma kaçtı,az daha boğuluyordum, ailem sertçe vurarak ağzımdan atılmasını sağladı. Olayı ben unuttum geçti,sonuçta boğulmak anlık bir şey. Ertesi gün iş yerindeyken annen arayıp 'kizim iyisin di mi?' diye sordu, evde de sordu, sonradan birkaç kere olayı andı. Yani ben meseleyi o tatlıdan kurtulunca bıraktım,annemse uzun zaman birakamadi ve bana da unutturmadi.
Bu panik hali ben çocukken de böyleydi.
Çocuk acidan vs çok anlamaz..en basiti koltuktan düşüp aglayamaya başlayan çocuğa bakıp bakıp kahkaha atarsanız çocuk da acısını unutur güler, giderken duvara elinizle vurup küt sesini duyunca sanki çocuğunuzun kafası çarpmış gibi ona 'iyi misin,bebeğim iyi misin,aciyo mu' diye sorarsan yaygarayi koparır (ki bir akimdi bir ara bir sürü aile boyle videolar paylaşmıştı).
Sizin olayda da çocuğun canı acımıs elbet. Ama can acımasi anlık bir sey. Yanında panik anneyi gördükçe daha çok korkmuş,aglamistir. Çünkü siz onun en güvendiği kişisiniz ve "her şey yolunda" mesajı vermemişsiniz. İşin içinde iğne olmasa bile sizin bu halinize tanık olan çocuk zaten ağlardı. Çünkü anne kötü haldeyse kötü bir durum vardir.
Kendinizi sakinleştirmeyi öğrenin
Çocuk bu, daha hayatın başında. Zamanla serumlar takılacak, belki Allah korusun bir teşhisten suphelenecekler haftalarıniz hastanede gececek, belki yaramazlık yaparken düşecek dikiş atilacak, kolu alçıya alinacak, belki parmağı servis kapısına sikisacak , belki kulağına cisim sokacak operasyon geçirecek... Ki bu saydıklarım her çocuğun basina gelen şeyler,ben ve ablam çok steril /fanusta bir çocukluk yaşamamıza rağmen saydıklarımin bazıları bizim basimiza geldi . Gerçek bir sorun olduğunda ne yapacaksiniz? Böyle panik halde çocuğu daha da telaslandirmaya devam mı edeceksiniz???
Cooook acil kendinize cekiduzen verin. Pimpirik anne gercekten coook zor. Çocuğunuzu seviyorsaniz gerekirse kıyafetten vs kısin, terapi alin. Bu aşırı tepkilerinizin elbet çocukluktan kalma sebebi vardır, öğrenin çözün..yoksa çocuğunuzun da ömrü çocukluktan kalma problemlerini çözmeye çalışmakla geçer