lafınıza karışıyor gibi oluyorum ama sizi dövmeyen şiddet uygulamayan bir insana karşı şiddet içerikli fiilleriniz sizi maalesef ki haksız duruma düşürür. nasıl ki marketten bulgur alırsın bozuk çıkar marketi şikayet edersin sahibini dövmezsin bu da öyle. bana babaannem geçen anlatıyor, aile sağlığı merkezindeki aile hekimi en son gidişlerinde "bir daha randevu almadan gelmeyin, bakmam" demiş. aklınca karşısında yaşlı, cahil biri var, ben bunu nasıl olsa kandırırım diye düşündü herhalde. halbuki böyle bir şey yok kayıtlı tüm hastalarına bakmak zorunda randevulu veya randevusuz olsun. bir dahaki gidişinde selam söyle eğer randevusuz gittin diye bakmazsa torununun onu ilgili tüm makamlara şikayet edeceğini de belirt dedim. yaşlı kadın, dedemin gözleri görmüyor randevuyla mı uğraşacaklar. ama doktorun yaptığı bu artistliğe rağmen gidip de ben bunu bi döveyim benim hastama bakmamak ne demek demiyorum. uygun şikayet yolları varken bu şekilde davranmak despotluktur. şikayetlerin sonuç alması veya almamasının bir manası yok, benim üzerime düşen işin peşini bırakmamak, dövmek değil. o zaman bir zamanlar dükkanımız soyulmuştu gelen polisler hiçbir şeyle ilgilenmedikleri gibi rüşvet olarak da dükkanda olan çorap vs lerden istediler ,o zaman bu polisleri de dövelim? sıkar biraz demi. ben biliyorum ki her meslekte olduğu gibi doktorlarda var polislerde de var çürük yumurta, taksicisinde de öğretmeninde de. içlerinde fedakarlıkla çalışanlar olduğu gibi hayatın kanunu gibi işini sallayan, üstünlük taslayanlar da çıkacaktır.