Devlet hastanesi kadın doğum muayene

simonskitty

Her şey geçer, hayat kalır.
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
1.256
1.731
333
Iyi geceler herkese.. aklımı kurcalayan bir şey var en iyi danışacağım yer burası diye yazayım dedim. Yarın için devlet hastanesi kadın doğum bölümünden randevu aldım. Rutin kontrol ve smear testi için. Ama daha önceden hiç devlet hastanesinde alttan muayene olmadım. Özelde gittiğim doktorum gayet hijyenikti. Kullandığı alet nasıldır, aletin ucuna koruyucu bir şey takıyor mudur acaba diye huylandım simdi. Gideceğim hastane ankara yenimahalle devlet hastanesi. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Devlet hastanelerinde vajinal muayene hijyenik midir???

Kimse yok mu?? Konum pek ilgi çekmedi heralde başlığı kv veya hayırsız eş diye değiştirip tekrar mi konu açsam acaba :KK16:

Kimse yok mu?? Konum pek ilgi çekmedi heralde başlığı kv veya hayırsız eş diye değiştirip tekrar mi konu açsam acaba

Eşinizle birlikte gidin, hijyenik değilse doktora saldırırsınız.

Özel hastanelerin çoğunda da devlet hastanesinde olduğu gibi alttaki
örtü çok sık değişmez. Değiştirilmesini isterseniz değiştirebilirler.
Ama asıl konu spekulumdur, onlar tek kullanımlık olur, usg bakılacaksa da mutlaka kondomu değiştirilir. Doktorlar düşündüğünüz kadar eşek değil. Hastalık bulaşmamış kadına da biz bulaştıralım demezler.

Kimse yok mu?? Konum pek ilgi çekmedi heralde başlığı kv veya hayırsız eş diye değiştirip tekrar mi konu açsam
:KK48: neden doğumevine gitmediniz ben yakın zamanda zekai Tahir Burak doğum evinde bu rutin kontrolleri yaptırdım gayette hijyeniklerdi üstelik doktorlar çok ilgiliydiler,tavsiye ederim
simonskitty simonskitty

Ama asıl konu spekulumdur, onlar tek kullanımlık olur, usg bakılacaksa da mutlaka kondomu değiştirilir. Doktorlar düşündüğünüz kadar eşek değil. Hastalık bulaşmamış kadına da biz bulaştıralım demezler.
Ablacım bir stresin mi var?Ne bu şiddet bu celal:KK59::KK57:

Evet degistiriliyor. Degismezse ki mümkün değil, muayene olmazsınız.
O sorun değilde üste, alta ortulen örtü temiz olmuyor.
Kendi ortunuzu yanınızda götürebilirsiniz.

Hayirdir noluyor devlet hastaneleri sizin orda dort dortluk galiba dogru duzgun sorulara cevap vermeyen doktorlarla dolu ben hamileleigim basinda kan revan icinde devletin aciline gittiginde kanama alani icin ne desem yalan olur diyen dr vardi kusura bakmasin kimse derdim saglikcilari kotulemek degil ama devlet hast drlar bize hizmet etmek icin maas aldiklarini ubutuyorlar

Evet degistiriliyor. Degismezse ki mümkün değil, muayene olmazsınız.
O sorun değilde üste, alta ortulen örtü temiz olmuyor.
Kendi ortunuzu yanınızda götürebilirsiniz.
Alt örtüsü şu rulo kağıt havlu şeklinde olanlardan. O konuda bir sıkıntı yok. Daha önceden çok sefer aynı doktora karından muayene oldum. Sadece diğerini merak ettim. Teşekkürler..

Kadın doğum değil ama bi süredir iğneye gidiyodum özel hastane aciline evimize yakın diye. O kadar baştan savma davranıyolar ki. El yıkamadan bi hastadan diğerine geçiyolar. Ne bileyim ben giden kişide ne hastalık var mesela. Örtü değiştirmiyolar. Baştan savma hareketler. Yaa iğneyi resmen elinden çöpe düşürdü. Bi de para alıyolar. Mecbur kalıyoruz işte.

Ablacım bir stresin mi var?Ne bu şiddet bu celal:KK59::KK57:

Yahu ne şartlarda çalışıyor oralarda insanlar. Günde kaç tane hasta muayne oluyor, hijyenik olmama şansı var mı? Doktorlar bir yandan tedavi etmeye uğraşırken bir yandan da hastalık mı bulaştıracaklar?

Ha dediğim gibi alttaki ve üstteki örtü Pek değişmez.

Valla kimseye eşek demedim ya da onu kastetmedim. Ama hem devlette hem de özelde işini severek ve bilerek yapan doktor sayısı çok az. Bu doktoru tanıyorum. Daha önceden de gebelik süresince de muayene oldum. Sadece devlet hastanesindeki şartlar konusunda tereddütlerim var.

Yahu ne şartlarda çalışıyor oralarda insanlar. Günde kaç tane hasta muayne oluyor, hijyenik olmama şansı var mı? Doktorlar bir yandan tedavi etmeye uğraşırken bir yandan da hastalık mı bulaştıracaklar?

Var malesef iceri 10 hasta birden aliyorlar onlarinda meslegi bu hepimiz kendimize uygun meslekleri seciyoruz amacimiz isimizi en iyi sekilde yapmak yapamayacaksak birakmak

Konu sahibi doktoru değil de siz konu sahibini dövecek gibisiniz??

Hijyenik olma şansları var mi deseniz daha mantıklı sanki

Hijyenik olma şansları var mi deseniz daha mantıklı sanki

O zaman gitmeyin, cinsel yolla bulaşan hastalıkları araştırın derim, Hpv, hiv, hcv, gonore, sifiliz, trichomonas, mantarlar zibilyon tane hastalık hepsi aynı pakette olur dediğiniz gibi herkese aynı spekulumu sokuyorlarsa.

O zaman gitmeyin, cinsel yolla bulaşan hastalıkları araştırın derim, Hpv, hiv, hcv, gonore, sifiliz, trichomonas, mantarlar zibilyon tane hastalık hepsi aynı pakette olur dediğiniz gibi herkese aynı spekulumu sokuyorlarsa.

Bence siz bi sakin olun. Hastaneler ve doktorlar dört dörtlük ben paranoyagim teşekkürler...

Benim güvenim daha dün sarsıldı tabi yinede genellemeyecegim sizde hiç genellemeyin. Beşer şaşar da diyemeyeceğim çünkü iNisan hayatı söz konusu. .
Dünkü yaşadığımızı anlatayım siz tekrar düşünün.
Anneme 9 sene önce üniversite hastanesinde Lösemi ye dönecek bir kan hastalığın var dediler ismini burdan yazmayacağım bu hastalığın tıpta tedavisi yok sadece kan değerlerinin hiç düşürülmemesi lazım ve destekleyici tedaviye başladılar dile kolay 9 sene ailece bizde ne moral kaldı,ne huzur hep diken üstündeydik ,babam hep anneme üzüldü kanı hep iyi olsun diye elinden geleni yaptı..
Babamı 2.5 sene önce ağır bir hastalıktan kaybettik babam o acıyla öldü..
Dun annemi kendi ellerimle rutin kontrolleri icin hastaneye götürdüm doktor dosyamıza baktı ve senin böyle bir hastalığın yok gibi dedi tabi biz anlamadık dosyaya hocamızda baksın dedi biz tekrar odasına geçtik bize ne desin beğenirsiniz sizin böyle bir hastalığınız yok değerleriniz çok çok iyi size yanlış teşhis konmuş dedi .Artık siz bizim hastamız değilsiniz dedi biz şoka girdik üzülsek mi sevinsek mi anlayamadık. .Diyeceğim o ki sağlık sektörüne de kayıtsız şartsız güvenmemek lazım.Temkinli olmak lazım

Back