Devamlı hayal dunyasin da olma hali

ee yani biraz bilin lütfen çocuk yetiştirmeyi neyse 6 yaşına kadar toparlar inş şimdiden başlamanız lazım ama

Benim kızim da 3 yaşinda şuan
Geçen yıl onunda iki hayali arkadasi vardi
Ayşe ve mete.. bunlar bide servis arkadaşiymis ve okula beraber gidiyorlarmis

Hiç okula kreşe gitmedi bu arada

Ay gece uykusuzluktan nasıl yazmışım anca fark ettim

Çok tatlı oluyor ama ya. Biz beraber oyun oynadık, yemek yedik, uyuttuk. Hatta annem bir kere yanlışlıkla üzerine oturuyordu hepimiz bir çığlık atmışız kadıncağız bize deli gözüyle baktı. O hayali arkadaşlar yokmuş gibi davranmamak gerekiyormuş zaten. Vakti zamanı geldiğinde anlıyorlar kuzucuklar.

ee yani biraz bilin lütfen çocuk yetiştirmeyi neyse 6 yaşına kadar toparlar inş şimdiden başlamanız lazım ama

Çocuklara bunları yapmasınlar yazik gerçekten. Mükemmel çocuk yetiştiriyorum diyemem tabiki kimse diyemez illaki hatalarımız var ama en azından hayallerine çocukluklarına karismayalim öyle değil mi

Benzer bir anneyle büyümüs benzer bir çocuk olarak kızınıza böyle yapmaya devam ederseniz özgüvenini zedeleyeceksiniz. Farklı olmak kötü değildir ama kötü olduğunu düşünecek. Kimsede olmayan güzelim hayalgücünden utanacak. Çocukla çocuk olamıyorsunuz anlıyorum ama üstüne gitmeyin. Yoksa ileride kızınız sizden iyiliğimi istiyordu ama öyle bunalttı ki, elalemden gördü gördü benden bekledi, şimdi her şey iyi ama çocukken aşıladığı özgüvensizliği ve her hareketimi yorumlayıp inceleyip elalemle kıyaslamasını napacağız diyecek haberiniz olsun. Çocuk diye anlamaz sanmayın, büyüdükçe özellikle lisede geçmişini düşündükçe ne yaptığınızın farkına gayet de varır. Onun dışında onunla birlikte hayal kurarak, o yazmayı öğrenince hikaye yazmaya teşvik ederek enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz o zaman daha gerçekçi olur. Çevresinin farkında olup sıkıcı bulan çocuk hayal dünyasına kapılabiliyor. Ve en önemlisi elalemin dediklerinden etkilenmeyi bırakın iyi bir ilişkiniz olsun istiyorsanız. Yazdıklarım sert gelebilir ama kızınıza çok benziyordum. Ve ne yazık ki sizde anneme çok benziyorsunuz.

Kıyaslama konusun da haklısınız ama kızımla aramızda ki bağ iyi sayılir. Hayal gücü olması sıkıntı değil ama bu durum biraz normalin üstünde bu da saçma konusuyo izlenimini veriyor bazı konuma yazan arkadaşlar olayı yanlış anladılar çocukça konuşmasına kızıyorum anladılar ama benim demek istediğim normalden biraz daha fazla olması bu durumun yemek yicekmisin kızım dediğim de evet hayır da diyor ama bazen de örümcek adamlar yemek yemez diye cevap veriyo

Benim de annemle aram iyi, en iyi arkadaşım o. Özrünü de diledi. İlk çocuktun ve senin için en iyisini istiyordum. Seni hiperaktif sandığımızdan her hareketini irdeliyordum dedi. Ben de affetsem de hala özgüven sorunlarım var. Onun dışında ben de evde ajan gibi davranırdım mesela. Annemlerden saklanırdım, yemeğe seslerdi gitmezdim falan. Çok güzel bir hayalgücü var. Bu sorun olabiliyor anlıyorum.
Babam benimle hayal gecesi yapardı. Beni uyutmadan istediğimiz kadar hayal kurardık. Ve bana iyi gelirdi. Hikayeler uydururdum ve dinlerdi. O zaman anlamıyordum ama hem nasıl hissettiğimi görmek hem de hayalgücüm nelerden etkileniyor onu sezmek için yapıyormuş meğer.
İlkokula başlayıp kitap okumaya geçince hayal dünyam iyice coştu. Kendimi öyle kaptırıyordum ki karakterlerle günlük hayatta sohbet ediyordum ya da annem bir yemek koyduğunda misal gullivere bunu yemez gibi karakterlerden örnek veriyordum. Tabii bunlar ben sosyalleştikçe azaldı. Aslında sorunum yoktu ama hayat sıkıcıydı ve böyle eğleniyordum Muzurluk işte
Kendimden sık bahsetmemin sebebi de sizi biraz rahatlatmak Su an; gayet sosyal, fen lisesi mezunu, bilgisayar mühendisliği 3.sınıf birisiyim. Endiselenmemeyi deneyin zor da olsa

Tabi ki bir pedagogtan yardım almayı ihmal etmeyin bu olaylar durulunca kesinlikle

Bakın esas sorun sizde su anda insanların düşünceleri önemli değil zihnini rahat bırakın kızınızın o daha bir çocuk .çocuğunuz gayet normal herkesle kıyaslamaktan vazgeçin öncelikle ve evet baskıyı azaltın ona saygı duyun .iyi bir pedagog şöyle anlatmıştı bu durumu 10 yaşında oğlu karantinada evde online ders alıyor arada ödevlerini yapmıyormuş kadın sorduğunda ben bir köpeğim köpekler ödev yapmaz diyip gülüyormuş ( çocuk 10 yaşında tekrar ediyorum) anne çocuğuyla köpekle iletişim kurar gibi kuruyor o gün mesela şey diyor haklisin köpeğim o zaman patilerinle bakalım deftere belki sen bilge bir köpek olursun gibi oyunlarla konuşuyor ve köpek köpek oynuyorlar ödev yapıyorlar. Ki sizin kızınız daha 4 yaşında bile değil o kadar normal ki bu tavırları ama sizin düşünce sisteminiz normal değil . Elalem diğer çocuklar diğer insanlar çevre derdine düşerseniz zamanla evde duygularını kaybetmiş hayattan mutlu olmayan bir robot bulursunuz .bırakın çocuk mutlu bir şeker olsun yarn mutlu bir kedi olsun . O da biliyor kedi olmadığını şeker olmadığını sadece oyun oynuyor .oyun yere oyuncakları döküp oynanan birşey değil zihnen de oynanabilir. Normal bir çocuğa anormal gibi yaklaşırsanız zamanla cidden çok anormal bir çocuk olup çıkar . Lütfen psikolojik kitaplar okuyun videolar izleyin çocuk eğitimi ile ilgili cevreye degil annelik icgudusune ve eğitime onem verin .

Bu örnekleme de güzel bı diyalog var benim demek istediğim normalden biraz daha fazla olması sıkıntı normal konuşmanın içine devamlı serpmesi yoksa hayal kurmasini niye sıkıntı edeyim. Anlatamıyorum ki cok zeki çok akıllı olsun siyaset politika mi konussun diyorum ben bu durum bizde biraz fazla bu da çocuğumu hayal dünyasyla fazla yaşamasının sebebi baskıcı kiyaslayici tavrim olabilir diyorum. Daha ne demeliyim nasıl aciklamaliyim da anneliğim sorgulanmasa lütfen ramazan mübarek günde kırmayın zira ben de kirmamaya özen gösteriyorum yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim

Yok paylaşımınızi çok faydalı buldum teşekkür ederim anneninizin tıpatıp aynisiyim dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum ben de çok sık hayal kurmakta belirtiler arasinda. Evet geçmişe baktığımda şimdiden pişmanım zaten artık sorunu kendim de aramaya başladım inşallah kızım da siz gibi birisi olur ileri de

Size Doğan cuceloglunun kitaplarını önerebilirim. Sizin ve çocuğunuz için yararlı olacaktır
Çok teşekkür ederim doğan Cüceloğlu nu bol bol okuyorum zaten hatanın kendim de olduğunu da farkındayım biraz da böyle takıntı yapmamın sebebi kızımın ikizini kaybettikten sonra başladı korkuyorum iyi olsun saglikli olsun istiyorum normal olsun istiyorum diğer ikizi agir engelliy di tabi bu durum beni etkiledi kziimi çok seviyorum kaybetmek istemiyorum o kadar uğraş verdim ki anlatamam neler yaptım işte burda ipin ucunu kaçırdım ne yazik ki ama yazılanlar da iyi oldu hatamı daha iyi gördüm evet ben hataliydim

Benim kızımda o yaşta.. çok normal geldi yani bizimki de öyle çünkü..
Bazen benim annem oluyor,bazen babasının gelini oluyor..Bazen prenses elsa..bırakın hayal dünyası geniş olsun,siz de endişelenmeyin.

Yok hayır sizi kırmak değil maksadım örnek vererek anlatmaya çalıştım. Çocukça konusuyo falan demişsiniz şaşırdım ve üzüldüm açıkçası çünkü zaten bı çocuk ve cocukca konuşacak tabiki. Hepimizin hataları var bende bazen baskın davranıyorum bilmeden ya da bir sürü hatam var benim size demek istediğim sadece çocuğunuzu kimseyle kıyaslamayın hayallerine karakterine saygı duymanız.

Mesela benim oğlumun iki senedir hayali bı arkadasi var adı da luguluguluggu Mantıklı mı tabiki değil etraftan herkes yadırgadımiyo mu tabiki yadirgiyor ama inanın umrumda değil biz bile konusuyoruz onunla

Mesela benim oğlumun iki senedir hayali bı arkadasi var adı da luguluguluggu Mantıklı mı tabiki değil etraftan herkes yadırgadımiyo mu tabiki yadirgiyor ama inanın umrumda değil biz bile konusuyoruz onunla
Bizimkinin de hayali korktugu canavra var adı da gabanne inşallah normal boyutlara iner şu karantina bitince tekrar sosyallesir

Çocuğunuz çok fazla çizgi film izliyor mu? Eğer sizinle düzgün bir iletişimi yoksa çizgi filmlerde gördüğü konuşmaları tekrarlayarak iletişim kuruyor olabilir. 4-5 yaş grubu çocuklar her şeyi tekrar ederek taklit ederek öğrenirler. Çocuğu tüm teknolojik aletlerden uzaklaştırarak sadece oyuncakları ile oyunlar oynamanız, günlük hayatı anlatan evcilik gibi oyunlar ile sohbet ederek onun konuşma becerisini geliştirmeniz gerekiyor. Durumu çok ayrıntılı bilmediğim için bunları tavsiye edebilirim size.

Benim kızım da (2,5 yaş) ben Elif Masal değilim kediyim diye diretiyor. Hatta üstüne gidersek ağlıyor bile arada gelip miyavvvv miyavv mama istiyom diyor ben de kedi acıkmış mama vereyim diyorum
hiç sorunları olabileceği aklıma gelmedi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…