Devamlı hayal dunyasin da olma hali

Yok paylaşımınızi çok faydalı buldum teşekkür ederim anneninizin tıpatıp aynisiyim dikkat eksikliği olduğunu düşünüyorum ben de çok sık hayal kurmakta belirtiler arasinda. Evet geçmişe baktığımda şimdiden pişmanım zaten artık sorunu kendim de aramaya başladım inşallah kızım da siz gibi birisi olur ileri de
Buna sorun da diyemeyiz Her anne gibi onun iyiliğini mutluluğunu istiyorsunuz ve yine her anne gibi endiseleniyorsunuz Zamanla her sey rayına oturur Bu kargaşa bitince de bir uzmanla görüsebilirsiniz kızınız icin tabii ki Buradaki kırıcı yorumları cok umursamayın lütfen Nazik cevabınız için teşekkür ederim İyi günler

Aynen öyle kendinize dert etmeyin bunları çok şükür sağlıkları yerinde çocukluğunu yaşasın istediği gibi☺️
Bi de şey yapiyo kizim sizinkiler yapıyor mu mesela kitaptan veya başka bi görsel bulup kitaptan örnek verim orda bı karakterin resmini açıp ona bakıp bakıp hopluyo onu o an canlı zannediyor bunlar mesele değil ama biseyi bastırmak için yapiyo gibi sanki yalnız olduğu için mi ya da benim baskıcı tavrimdan mi kendini oyalama yolu mu bu ??

O yaştaki çocuk akşam tvde panele mi çıksın yoksa osmanlı kültür medeniyeti hakkında sohbet mi etsin.Çok mantıklı konuşanlara da çok bilmiş falan diyor bizim toplum.O yüzden takma kafaya.
Bilmişte olsun istemiyorum ama normal muhabbeti daha uzun tutsun istiyorum haklısınız millet devamlı bişey bulur zaten

Başlığı görünce ben de öyleyim demeye gelmiştim:)))

4 yaşındaki çocuğun hayal dünyasında olması normal bence.Ama sizin bunu bastırmaya çalışmanız bana anormal geldi.Bi pedagogla konuşun,çocuğunuza nasıl yaklaşmanız konusunda size yardımcı olsun..böyle zorlayarak gerçek dünyaya döndürmek istiyorum, kendi ayakları üzerinde dursun istiyorum diyerek çocuğa zarar verirsiniz. Küçük bi çocuk var karşınızda ,o dedikleriniz zamanla olacak şeyler.

(Kuzenimin oğlu da çocukken böyleydi ve biz oyun oynardık.O spiderman olurdu falan.Şimdi 7 yaşında şimdi de youtubercılık oynuoz haha.Çocuk işte yaa özenir ,oynar ve bırakır.Saplantı haline getirmedikçe sıkıntı ne.Hele sizinki daha bebek sayılır.)

Bi de şey yapiyo kizim sizinkiler yapıyor mu mesela kitaptan veya başka bi görsel bulup kitaptan örnek verim orda bı karakterin resmini açıp ona bakıp bakıp hopluyo onu o an canlı zannediyor bunlar mesele değil ama biseyi bastırmak için yapiyo gibi sanki yalnız olduğu için mi ya da benim baskıcı tavrimdan mi kendini oyalama yolu mu bu ??

Siz kendinizi daha iyi tanırsınız çocuğunuza karşı tutumunuzu bilemem ama çok takıntılı biri oldugunuzu sezdim bu çocuğu bunaltmis olabilir. Ama yine de hayal kurması kötü bişey degil siz kendi eksikliklerinizi gidermeye çalışın yeter.

Siz kendinizi daha iyi tanırsınız çocuğunuza karşı tutumunuzu bilemem ama çok takıntılı biri oldugunuzu sezdim bu çocuğu bunaltmis olabilir. Ama yine de hayal kurması kötü bişey degil siz kendi eksikliklerinizi gidermeye çalışın yeter.
Haklsiniz tabi ki bu kadar hayale yonelmesinin sebebi benim takıntılı halim olabilir

biz 4 cocuk bir arada buyuduk hepimizin tuhaf hayalleri vardi.
birimiz gunesi yakalamistik ogun oyuzden karanlik olmustu.
oteki hayatinda hic gormedigi treni parmagiyla durdurmustu vs.
yani cocuklarin boyle abartili hayalleri olabilir yalnizliklada alakasi yok.
siz neden ne konuda cocugunuza surekli baski uyguluyorsunuz onu tam anlayadim.
bu kadar bunaltmaya gerek yok bence
kuzenimin kizi parmak boyasini eline alir gayet amacina uygun kullanir
benim kiza her verdigimde kollarini bile boyar ilk zamanlar bende yasitlarinin kullandigini sanip kizimin amacina uygun kullanmadigini dusunup soylenirdim.
simdi bakiyorum onun hayal dunyasi farkli her cocugun gelisimi hayal dunyasi bir birinden farkli.
istekleri farkli biz yetiskinler nasil bir birimizin kopyasi degilsek cocuklarda oyle.
onun cocugu bunu yapiyo benimki soyle yapiyo diye dusunmek cocugu oz guvensiz yapmaktan yipratmaktan baska hic bir ise yaramiyor.

Benim yeğenim 4 yaşındayken bilmiş bilmiş konuşurdu tatlı bir şekilde. Nedense aklıma o geldi. Mesela o da şekerim vs derdi. Bazen alakasız şeyler söylerdi sizinki gibi. Bence normal bişey ya

4 yasindami cocuga "cocukca" konusmalar yapiyor diye mi kiziyorsunuz?
Zavalli cocuk , sansi olsa sizi secer miydi acaba anne olarak

bence youtube acmakta artik bir sorun yok. 4 yasindalar. onemli olan izlwyevegi icerigi secmek. ben artik youtube da açıyorum telefon da veriyorum. youtubedan 20dakikalik bir tiyatro ya da gosteri aciyorum mesela onu izliyor kapatiyorum. telefonuma ona harfleri sayilari öğreten 2 uygulama indirdim onlarla oynamasina izin veriyorum. yani butun gun evde oyalamak cok zor. ekran zamani ister istemez artiyor.
Evet o uygulamalardan indirdim ben de ama YouTube de sürpriz yumurta acma videolarına bakmak istiyo

4 yasindami cocuga "cocukca" konusmalar yapiyor diye mi kiziyorsunuz?
Zavalli cocuk , sansi olsa sizi secer miydi acaba anne olarak
Zavallı mi! bizi secmezmiydi ? Emin olun ne zavallı ne de başka bişey kızım gerçekten fazlasıyla şımarık ama mutlu bı çocukta. Niye mutlu olmasın ki etkinlik yapan devamlı oyunlar oynayan ona sevdiği şeyleri pişiren her yaptığı yardıma teşekkür eden belki de çok yakindigim fazla olan hayal dunyasinin gelişmesine de benim emeklerim faydalı olmuştur. Baştan beri anlamicak ne yazdım ki ben asıl beni eleştirenler sığ bakiyolar. Ben demedim ki bu çocuk hayal kurmasin filozof olsun mantıklı konuşsun diye.. ben diyorum ki fazlaca kapiliyo hayale bu da sıkıntı değil ama normal muhabbet esnasin da devamlı bu tarz konuşmaların cooookk fazla olmasıni sıkıntı etmiştim. Bu kadar fazla olmasının sebebi benim haramdan mi sebeb acaba?? Diye soruyorum.. bu neden anlaşılamadı? ya da rahat anlaşıldı da içinden seçilen cümlelerle hadi şu anneye anneligini sorgulatalim falan mı bu!!

Benim yeğenim 4 yaşındayken bilmiş bilmiş konuşurdu tatlı bir şekilde. Nedense aklıma o geldi. Mesela o da şekerim vs derdi. Bazen alakasız şeyler söylerdi sizinki gibi. Bence normal bişey ya
Kızım da bilmiş tavırlar yok daha çok hayale dönük konuşmalar olduğu için biraz farklı anlana biliyor

Majik dönemde.
Normal bir dönemde.
Size anlamsız gelen hayali şeyler uydurup söylemesi de dönemin özelliği.
Ne bulup ne okuyorsunuz bilmiyorum ama başkalarının çocuklarıyla kıyaslayıp durmayın rahat bırakın çocuğu.
Normal olan onun anormal olan sizin davranışınız.
Evet bu yaş özelliği bunu iyi biliyorum fazlaca kaptırmasinda ki sıkıntıyı bulmak istiyorum buda benim yanlış davranislarim baskıcı davranışlarım sebeb olmuş olabilir😔

Merhaba benim 4 yaşına girecek bı kızım var zamanin da otizmli mi diye çok konu açmıştım ama otizmli değil. Bu ara bişey dikkatimi çekti çok fazla hayal gücü var ne var bunda iyi bişey demeyin nette bı yazı okudum fazla hayal kuran çocuklar ailelerinin hatalari sayılmış baskı kabul görme vs vs bu yazıyı okuyunca evet kizim bu sebeblerden hayal dunyasin da yasito daha çok şöyle ayaklari yere sağlam bassın konuşsun istoyorum. Normal olan bitenlerin de farkında da olduğu oluyo.. sohbet etmeyi bu hayal dünyası saçma hale getirebiliyor ama bir iki kere olmuyo baya oluyo mesela ananenle neden konusmuyodu telefon da dediğim de ben şekerim nasıl konuşayım ya da örümcek adamlar konuşmaz ki falan diye çocukça konuşmalar yapiyo kizarsam istemiyorum diyo baskiladigimiz icin mi kendini oyalamaya çalışıyor hayallerle bu kafama takıldı dert ettim kendim yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim
Cocugu rahat birakin kimseyle konusma ya zorlamayin ben oturup kendim konusuyom cocuklarda gelip yanimda bakiyorlar Kameraden saklaniyorlar zorlanmazki cocuk o yas için gayet normal

Evet bu yaş özelliği bunu iyi biliyorum fazlaca kaptırmasinda ki sıkıntıyı bulmak istiyorum buda benim yanlış davranislarim baskıcı davranışlarım sebeb olmuş olabilir😔
Sorunun kaynağının bu olduğunu düşünmüyorum çünkü sorun yok ortada ama yine de bu ya da başka bir dönemde baskıcı davranmamalısınız. Mesela giyeceği pijamayı kendi seçmeli, malzemeleri ayarlayıp önüne koyduğunuz da döküp saçsa da kek çırpabilmeli. Siz ona fark ettirmeden onu başına gelebilecek zarardan korumalısınız ama bağımsız olabileceği alanlar bırakmalısınız.

Evet daha küçük ama yaşıtları daha adam akıllı sohbet ederken ara ara hayal dünyasından biseyler katarken kızım bunu daha sık yapiyor fazla olduğunun farkindayim bunun da bizim baskıcı olmamızdan mi kaynaklaniyor ya da başka bi hatamız mi var bunu soruyorum aslinda
Neden ve nasıl baskıcısınız ?

Sorunun kaynağının bu olduğunu düşünmüyorum çünkü sorun yok ortada ama yine de bu ya da başka bir dönemde baskıcı davranmamalısınız. Mesela giyeceği pijamayı kendi seçmeli, malzemeleri ayarlayıp önüne koyduğunuz da döküp saçsa da kek çırpabilmeli. Siz ona fark ettirmeden onu başına gelebilecek zarardan korumalısınız ama bağımsız olabileceği alanlar bırakmalısınız.
Bu tarz şeyler de fazlasıyla söz sahibi istedigini giyer istediğini yer daha çok yabancılarla iletişimi çokta iyi değil ben hadi merhaba de bay bay yap kızım nasılsın dermisin gibi aptal saptal takintilarim var kahretsin kendimden nefret eder oldum ya çocukları seviyo bı iki tane sevdiği arkadaşı var. Ama şöyle bıcır bıcır herkesle konuşan kız olsun ustemistim yani öyle olur sanmıştım kız cocuklafini meğerse hepsi şahsına münhasır oluyolarmis şimdi yeni aydim daha benim kızım da böyle

Yine de herkese çok teşekkür ederim biraz daha hatanın farkına vardım ogrendiklerim rahat biracikam olduğu gibi kabullencem bı de millet için de telore edebilmeyi ogrenirsem tamamdır bence. Çünkü biri bişey deyince düşüyorum çocuk deyip gecmeyi gülerek yapmalıyım ki iyi telore etmiş öliim ti ye alanlara da kızmıştım ama iyi yaptılar bana iki gündür rahat bıraktım içime de bı mutluluk geldi teşekkür ederim valla iyi ki varsınız 😍😍

Back