Benim oğlum da 4 yaş 1 aylık oldu. Maşallah R harfini bile dikkat edince söylüyor . Ama oyun oynarken hızlı konuşmaya çalıştığından yada eski alışkanlık arada bozuyor. Nasıl diyorduk bide de bakıyım dıyınce düzeltiyor. Ama tatlılıkla diyince tabi . Kızar gibi dersen tüm gün inadına gözünün içine baka baka bozarak konuşur.
Tatlılıkla sık sık konuşmayı düzeltmeye çalışmak ve bol konuşmak lazım.
İkinci önerim ise youtube internet varken kullanıyorsa televizyondan daha zararlı daha hızlı bir akış ve efektli takıp edemıyor cocuklar bence.sen eğitici video indirdim izletiyorum diyorsan bilmiyorum.Ama o bile sıkıntı olabilir
Kızım 2 yaşında oğlum geriden kızım maşallah biraz ilerden gidince birbirlerine yakın pisikososyal (mı desem ne desem ) seviyedeler. Ben oğlumun takıntıları çıkmasın diye sürekli onla ilgilenince .Kızıma gün içinde yarım saat sadece adesebaba nın klasık çizgi filmlerinden izlettiyordum kızıma telefona indirmiştim . İlk başta beraber izledik anlattık iyi gibiydi . Sonra ben abinle oyun oynuyorum senin uykun varsa beşiğe geç cizgi film bi tane izleyebilirsin sonra uyu diyordum. Sanıyorum 15 gun sonra kızım sürekli kırmızı başlıklı kızı ve diğer masallarıı kendince anlatmaya başladı hatta karma yaptı biz güldük aferin dedik. Çünkü oğlum zarzor konuşan atipik otizmli bir çocuk olunca kızımın konuşması hoşumuza gitti. Kızım coştu coştu ve fark ettik göz teması azaldı.fark ettikki yanlız kalmaktan zevk almaya başladı. Demekki bıraksak iç dünyasına dönecekti. Doktor ona da dikkat edin demişti zaten .yatkınlığı var demekki . Ki çok çok az kullandırdım aynen dediğim gibi.
Demekki diyorum bi genetik yatkınlığı varsa EKRAN çocuğu yavaş yavaş zehirliyor.
Yatkınlığı olmayan binlerce çocuk zaten saatlerce izliyor.
Yani bize ekran 6 yaştan önce olmuyacak galiba. Yada sadece kısa süre 20 dk geçmeyecek şekilde ve interaktif. Yani aa bak naptı şimdi ay pastasının tadını ne güzeldir kim bilir. Hatta arada videoyu dırdurup taklidini yapıyorum kütüğü taşırken aynı böyle zorlandı diye kırlenti sırtıma yüklüyorum.
sen beni otizm konularından hatırlarsıın.
[/QUOTE]
Siz nasil otizm tanısı aldınız hala inanmıyorum 4 yaşına kadar normal olup konuşmayan çocuklar var her çocuk farklı oluyor kimisi daha girişken kimisi geri çeken kendini sizde ki sıkıntı kendi dünyasında ve adına zor donmesiydi değil mi? Göz teması benim kızımın da hiç iyi değil ama iletsime geçiyor kizdiginda çok iyi göz teması kuruyor küçük küçük kuruyor genelde. Yine de en iyi siz bilrisiniz evladinizi biraz daha büyüyünce bı iki Dr görüşü daha alırsınız heralde zaten umarım atlatır. TV konsuna gelince YouTube izliyor evet hızlı geçiş renkli ekran normal hayatta ki yaşam siki gelebiliyor çocuklara bazıları çok daha kaptiriyo kendini tv ye kziim da biraz kaptırır günlük yarım saat izliyor şu sira