Devamlı hayal dunyasin da olma hali

Şöyle soylim şimdiye kadar günlük yarım saat video izliyorsa karantina döneminde bu bir veya iki saati buluyo karantinadan önce de vardı bu durum ne olur yardımcı olmak isteyenler yazsın anneligimi sorgulayanlara cevap yazmicam ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum zaten

Sadece 4 yaşinda çok çok normal ve cok tatli geldi bana.
Başkalarının çocukları ile lütfen kiyaslamayın. Birinin konuşma becerisi harika olur,birinin el becerisi ,birinin dans etmesi Vs Vs uzar.
Kimi çocuk çok geç konuşur geç yürür. Ama sonuç olarak kazanir bunları. Biraz kendinizi de çocuğu da Salın. Böyle yaparsanız sanki sorun haline gelir.
Ben çocukluğumda herseyi ama herseyi erken yapar herkesin heves ettiği bir çocuktum. Kardeşim daha donuk ve benim kadar becerikli zeki görünmüyordu . Sonuç aramızda en başarılı en zeki o oldu ve suan çok güzel bir mesleği var. Sonradan açıldı bende kapandım😄
Ben köreldim büyüdükçe geri kalmadım ama eskisi gibi olamadım. Kardeşim ise koşmaya şaha kalkmaya başladı.
Demem o ki üzülmeyin hiç canınızı sıkmayın .
Bakın yeğenim ufakken hayali arkadaşı ile takılırdı ismi bile vardı. .Ne olsa ondan dı fazla abartmişti durumu annesi yardım aldı dr'dan birseyi yok gayet normal dediler.
Çok teşekkür ederim size yardımcı olmaya çalıştığınız için evet zaman ne gösterir bilinmez umarım ben de hatalarımı düzeltir kızıma daha yardımcı olabilirim

Ben çocuk sahibi değilim ama bunlar bana normal geldi. Her çocuk gördüğünü izlediğini yapar. Fakat sizin Google psikologluğu yapmanız hoş birşey değil. İnternet üzerinden teşhis koyup da çocuğa baskı kurduğunuz düşünüyorum. Akıl sağlığı normal bir çocuğu siz değiştirebilirsiniz. Ve YouTube olayını ben de tasvip etmem açıkçası. Annem yaşıma uygun kitaplar alırdı. Arkalarında da çizgifilm cdleri olurdu. O kitabı okuduğumda çizgi film cdsini kardeşimle izlerdim mesela. Bu annem sayesinde geliştirdiğim bi sistemdi. Siz de mesela resimli kitaplar falan alabilirsiniz ona. Ya da birşeyler okursunuz. Onunla sohbet etmek bile birşeyler kazandırır ona. Ya da desenli birşeyle test edebilirsiniz. Annem kardeşime falan yapmıştır bunu(bebekli halımızda bir yeri gösterip resimdeki bebeğin kulağı nerede? Gibi bi soru sorup tepkimizi ölçmüştür)

Ben farkında değilim ama eşim çok baskiladigimi söylüyor bı de otizm şüphesiyle her hareketine yaklaştım ondan biraz fazla baskı yapabiliyorum çocuk deyip gecemiyorum ne yazik ki bı de çevreden de az olumsuz bişey duysam etkileniyorum yaşıtları gibi olsun istiyorum bazı yaşıtları adam akıllı sohbet ediyo mantıklı cevaplar verirken kızım böyle konuşunca saçma bulunabiliyo insanlar tarafından bana öyle geliyo ya da
Kiyaslamaya şimdiden başladıysanız çok geçmiş olsun. İlerde hem mutsuz hem ozguvensiz bir çocuğunuz olacak

Ben çocuk sahibi değilim ama bunlar bana normal geldi. Her çocuk gördüğünü izlediğini yapar. Fakat sizin Google psikologluğu yapmanız hoş birşey değil. İnternet üzerinden teşhis koyup da çocuğa baskı kurduğunuz düşünüyorum. Akıl sağlığı normal bir çocuğu siz değiştirebilirsiniz. Ve YouTube olayını ben de tasvip etmem açıkçası. Annem yaşıma uygun kitaplar alırdı. Arkalarında da çizgifilm cdleri olurdu. O kitabı okuduğumda çizgi film cdsini kardeşimle izlerdim mesela. Bu annem sayesinde geliştirdiğim bi sistemdi. Siz de mesela resimli kitaplar falan alabilirsiniz ona. Ya da birşeyler okursunuz. Onunla sohbet etmek bile birşeyler kazandırır ona. Ya da desenli birşeyle test edebilirsiniz. Annem kardeşime falan yapmıştır bunu(bebekli halımızda bir yeri gösterip resimdeki bebeğin kulağı nerede? Gibi bi soru sorup tepkimizi ölçmüştür)
Masal kitabı fazlasıyla okuyoruz uzuvlarini sorduğum da cevep verir evet YouTube açmakta yanlış yapiyorum

Masal kitabı fazlasıyla okuyoruz uzuvlarini sorduğum da cevep verir evet YouTube açmakta yanlış yapiyorum
Konuşma konusunda izlediklerinden örnek alıyor olabilir. Benim staj yaptığım yerde birisinin 3-4 yaşındaki yeğeni ingilizce konuşuyo. YouTube dan yabancı yayınları izliyormuş mesela

Konuşma konusunda izlediklerinden örnek alıyor olabilir. Benim staj yaptığım yerde birisinin 3-4 yaşındaki yeğeni ingilizce konuşuyo. YouTube dan yabancı yayınları izliyormuş mesela
Olabilir haklisiniz gerçek hayatta çok bulunamadığı için oluştu galiba bizde ki durum. Teşekkür ederim

Bu ne ki :KK48: biz yeğenimin iki tane hayali 2 kardeşiyle yaşadık 3 yıl :))) Alirıza ve Efe.. :rolleyes:bildiğin onlar var gibi hareket ettik hepimiz.

Yaklaşık 3 yaşından 6 yasina kadar devam etti. Hey gidi günler heyy... Şuan 11 yaşında, gayet sağlıklı ve başarılı.

Merhaba benim 4 yaşına girecek bı kızım var zamanin da otizmli mi diye çok konu açmıştım ama otizmli değil. Bu ara bişey dikkatimi çekti çok fazla hayal gücü var ne var bunda iyi bişey demeyin nette bı yazı okudum fazla hayal kuran çocuklar ailelerinin hatalari sayılmış baskı kabul görme vs vs bu yazıyı okuyunca evet kizim bu sebeblerden hayal dunyasin da yasito daha çok şöyle ayaklari yere sağlam bassın konuşsun istoyorum. Normal olan bitenlerin de farkında da olduğu oluyo.. sohbet etmeyi bu hayal dünyası saçma hale getirebiliyor ama bir iki kere olmuyo baya oluyo mesela ananenle neden konusmuyodu telefon da dediğim de ben şekerim nasıl konuşayım ya da örümcek adamlar konuşmaz ki falan diye çocukça konuşmalar yapiyo kizarsam istemiyorum diyo baskiladigimiz icin mi kendini oyalamaya çalışıyor hayallerle bu kafama takıldı dert ettim kendim yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim
Cevrenizde gördüğünüz cocuklar kendine has kişiliğe gelişime beceriye sahip cocuklar.Tipki sizin çocuğunuzun kendine has ozellikleri gibi.Biraz rahat birakin çocuğu bence😊Benim kizlarim net konuşamiyor mesela 23 nisan da tam anlasilir cumle kurup video cekemedik.Fakat ayni yaşta kuzenimin kızı edalı edalı video çekmiş.😅Sorun mu aramalıyım?Hayal dünyası yalnizlik ve kaygidan olur bahsettiğim yalnizlik kisi degil anlayış kaynaklidir.Kizlarim ikiz birde oglum var haliyle cok ilgilemiom hepsiyle ayri ayri mumkun olmuyor.Kizımın biri süper süper kahraman kizsamda havlulari pelerin yapıyor koltuklardan zıplıyor🤣Onunla biraz oyun oynasam süper kahramanligi evde hav hav diye gezinen köpisligi bırakıyor.Cok öte hayal dünyası gerçeklikten kopuş ve sizi ciddi rahatsız eden durum varsa doktorla görüşebilrsiniz.

Bu ne ki :KK48: biz yeğenimin iki tane hayali 2 kardeşiyle yaşadık 3 yıl :))) Alirıza ve Efe.. :rolleyes:bildiğin onlar var gibi hareket ettik hepimiz.

Yaklaşık 3 yaşından 6 yasina kadar devam etti. Hey gidi günler heyy... Şuan 11 yaşında, gayet sağlıklı ve başarılı.
Benim kız da ona doğru gidiyo gibi sanki

Cevrenizde gördüğünüz cocuklar kendine has kişiliğe gelişime beceriye sahip cocuklar.Tipki sizin çocuğunuzun kendine has ozellikleri gibi.Biraz rahat birakin çocuğu bence😊Benim kizlarim net konuşamiyor mesela 23 nisan da tam anlasilir cumle kurup video cekemedik.Fakat ayni yaşta kuzenimin kızı edalı edalı video çekmiş.😅Sorun mu aramalıyım?Hayal dünyası yalnizlik ve kaygidan olur bahsettiğim yalnizlik kisi degil anlayış kaynaklidir.Kizlarim ikiz birde oglum var haliyle cok ilgilemiom hepsiyle ayri ayri mumkun olmuyor.Kizımın biri süper süper kahraman kizsamda havlulari pelerin yapıyor koltuklardan zıplıyor🤣Onunla biraz oyun oynasam süper kahramanligi evde hav hav diye gezinen köpisligi bırakıyor.Cok öte hayal dünyası gerçeklikten kopuş ve sizi ciddi rahatsız eden durum varsa doktorla görüşebilrsiniz.
Çok tatlilarmis😍 direk ciddi bı kopuş yok ama önünü almam gerekiyo teşekkür ederim

4 yaşındaki çocugun mu yere ayakları sağlam basacak bu nasıl bir tabir ya
Çocuk gelişimini bence araştırın
Bu yaşlards çok normal benım de kuzenım bu yaşlards hayali midillileriyle oynuyordu

aynı şeyi ben de yapıyordum
Bu yaşlarda olması gereken bu
Allahasşkına çocuga kızmak da ne şöyle ilginç
Şeyler için çocuğa kızmayın ancak yaratıcılıgını baskılarsınız böyle

Ben farkında değilim ama eşim çok baskiladigimi söylüyor bı de otizm şüphesiyle her hareketine yaklaştım ondan biraz fazla baskı yapabiliyorum çocuk deyip gecemiyorum ne yazik ki bı de çevreden de az olumsuz bişey duysam etkileniyorum yaşıtları gibi olsun istiyorum bazı yaşıtları adam akıllı sohbet ediyo mantıklı cevaplar verirken kızım böyle konuşunca saçma bulunabiliyo insanlar tarafından bana öyle geliyo ya da
Ne güzel. hayalgucu calisan, cıvıl cıvıl bir kızınız var. Neden onu etraftaki sıradan insanlara benzetmek istiyorsunuz??? Etrafınızdaki çocuklar çok mu matah? Çişini tutamayan çocuklar neticede hepsi :)

Konuyu okudukça bir çocuk kitabı aklıma geldi. Adını hatırlayamadım ama tinkerbell gibi kanatları olan biri kız vardı. Herkese benzemesi için kanatlarını kesiyorlardi . Siz öyle yapmayın, bırakın Çocuğunuzun kanatları varsa çırpsın. Her çocuk birbirinden farklıdır.
Anne değilim ama ayrı ayrı işlerde pek çok çocukla çalıştım. Bence ailelerin yapması gereken
1) elalem denen organizmaya kulağını kapatmak
2) çocuğunu olduğu haliyle kabul etmek. Onun farklı ve eşsiz olduğunu bilmek.
Bunlar olduktan sonra o ilişkide her şey rayına oturuyor bence.
Ayrıca kocanız bile diyorsa sıkıntı sizdedir. Lütfen bir pedagogla konuşun, o sizi çocuk yetistirmedeki yanlışlarının hususunda yonlendirir.

4 yasinda kiz sizinle oturup siyasetmi konussun
ayaklari yere bassin ne ya yok bi de “anne ben artik size yuk olmak istemiyorum kendi parami kendim kazanicam” da desinmi
benim babamda bu kafadaydi bana “4 yasindan beri baba parasi yiyosun” diyordu..

Evet daha küçük ama yaşıtları daha adam akıllı sohbet ederken ara ara hayal dünyasından biseyler katarken kızım bunu daha sık yapiyor fazla olduğunun farkindayim bunun da bizim baskıcı olmamızdan mi kaynaklaniyor ya da başka bi hatamız mi var bunu soruyorum aslinda
Çocuk normal.siz baskicisiniz.rahat bırakın eleştirmeyin tenkit etmeyin.kucucuk yaşta kendini savunmak zorunda bırakmayın.simdi kendini doğru ifade edip savunamazsa hırçın olur.özguvensiz olur.otizmli değilmiş daha ne istiyorsunuz .sevgiler

Benim kızim da 3 yaşinda şuan
Geçen yıl onunda iki hayali arkadasi vardi 😂
Ayşe ve mete.. bunlar bide servis arkadaşiymis ve okula beraber gidiyorlarmis 😂

Hiç okula kreşe gitmedi bu arada

bence sorun sizde. cocuktan beklentinis cok fazla. baskari ile kiyasliyorsunuz. cocuga bagiriyorsunuz. o oyun oynarken onunla hareket etmek yerine ona karsi cikiyorsunuz. sizin kendinize yonelmenizi, daha rahat olup, cocukla koordine olmanizi tavsiye ederim.

bence youtube acmakta artik bir sorun yok. 4 yasindalar. onemli olan izlwyevegi icerigi secmek. ben artik youtube da açıyorum telefon da veriyorum. youtubedan 20dakikalik bir tiyatro ya da gosteri aciyorum mesela onu izliyor kapatiyorum. telefonuma ona harfleri sayilari öğreten 2 uygulama indirdim onlarla oynamasina izin veriyorum. yani butun gun evde oyalamak cok zor. ekran zamani ister istemez artiyor.

Majik dönemde.
Normal bir dönemde.
Size anlamsız gelen hayali şeyler uydurup söylemesi de dönemin özelliği.
Ne bulup ne okuyorsunuz bilmiyorum ama başkalarının çocuklarıyla kıyaslayıp durmayın rahat bırakın çocuğu.
Normal olan onun anormal olan sizin davranışınız.

Back