Devamlı hayal dunyasin da olma hali

Çocuklar fabrikadan çıkmış ürünler değiller ki hepsi birbirinin aynısı olsun. Başka çocukları çocuğunuzla kıyaslamanın onun özgüveninden çok şey götüreceğinin farkında olun. İleride kendisini ifade etmeye çekinen, pasif bir birey yetiştirmek istemiyorsanız da lütfen çocuğunuzu rahat bırakın.

Şu an bu konuya bile kafa yormanız baskıcılık değil mi? istediği gibi konuşsun neden kızıyorsunuz çocuğa?

Kizinizdaki bu durumun biraz daha ileri versiyonu Kuzenimin 9 yaşındaki oğlunda var aynı bu şekilde karşına alıp sohbet etmeye başladığında 2 dk kalmadan bir film karakterini canlandırmaya başlıyor hemen hem fiziksel hem sohbet ederek asla normal cevap vermiyor ama bunun sebebi evde yaşına uygun filmlere maalesef dikkat edilmeyerek aksiyon gerilim korku türlerinin çok fazla izlenmesinden kaynaklı.

Kizinizdaki bu durumun biraz daha ileri versiyonu Kuzenimin 9 yaşındaki oğlunda var aynı bu şekilde karşına alıp sohbet etmeye başladığında 2 dk kalmadan bir film karakterini canlandırmaya başlıyor hemen hem fiziksel hem sohbet ederek asla normal cevap vermiyor ama bunun sebebi evde yaşına uygun filmlere maalesef dikkat edilmeyerek aksiyon gerilim korku türlerinin çok fazla izlenmesinden kaynaklı.

kizim icin muge anlidan vazgectim ben yaa :)) karantinanin ilk gunlerinde kulaklikla dinledim sonra ara verdi de eziyetim bitti :))

Çocuğunuza baskı yaptığınızı farketmeniz güzel ama neden hala devam ediyorsunuz anlayamadım. Daha 4 yaşında. Benim kızım biraz daha büyük ve o da bazen öyle konuşuyor.
Kızınız için pedagog(içiniz rahat olsun da çocuğu bırakın diye) kendiniz için de psikolojik destek almanız faydalı olur.

4 yaşına girecek bir çocuktan ayakları yere basan konuşmalar beklemek haksızlık değil mi ? yoksa ben mi saçmalıyorum. çocuk bu napacak, oturup covid19'un dünya düzenine etkilerini mi tartışacak anlamadım?

Sizin gibi annesi var cocuk hayal dunyasina kaciyo ne yapsin? Cocuk bu konusur konusmaz neden adam gibi davranmasini bekliyosunuz otizim sebebiyle cocuga zaten baskici davranmissiniz simdi birde bu cikti yazik cocuga siz gidin destek alinda birakin cocuk rahat davransin diledigi gibi

Merhaba benim 4 yaşına girecek bı kızım var zamanin da otizmli mi diye çok konu açmıştım ama otizmli değil. Bu ara bişey dikkatimi çekti çok fazla hayal gücü var ne var bunda iyi bişey demeyin nette bı yazı okudum fazla hayal kuran çocuklar ailelerinin hatalari sayılmış baskı kabul görme vs vs bu yazıyı okuyunca evet kizim bu sebeblerden hayal dunyasin da yasito daha çok şöyle ayaklari yere sağlam bassın konuşsun istoyorum. Normal olan bitenlerin de farkında da olduğu oluyo.. sohbet etmeyi bu hayal dünyası saçma hale getirebiliyor ama bir iki kere olmuyo baya oluyo mesela ananenle neden konusmuyodu telefon da dediğim de ben şekerim nasıl konuşayım ya da örümcek adamlar konuşmaz ki falan diye çocukça konuşmalar yapiyo kizarsam istemiyorum diyo baskiladigimiz icin mi kendini oyalamaya çalışıyor hayallerle bu kafama takıldı dert ettim kendim yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim
Henüz küçük normal bu durum

Otizmli bir çocuğum var , hayali oyun oynadığında sevinçten ağladım 4,5 yaşındaydı . Hayal dünyasının genişliği otizm değil tam tersi duygusal zekasının yüksek olduğunu gösterir . Yine bir uzmana danışın ama ileride okul ve iş yaşamında çok aranılan bir olacak bence kuzunuz

Evet daha küçük ama yaşıtları daha adam akıllı sohbet ederken ara ara hayal dünyasından biseyler katarken kızım bunu daha sık yapiyor fazla olduğunun farkindayim bunun da bizim baskıcı olmamızdan mi kaynaklaniyor ya da başka bi hatamız mi var bunu soruyorum aslinda
Sizinle oturup platonun devlet hayalini konuşamaz. Hayal dünyasının yeniş olması çok güzel. Yazarlar, tiyatro oyuncuları çocukken hayal dünyalarının ne kadar geniş olduğunun söylendiğinden bahsedenler. Bu kötü bir şey değil. Ben de okuma yazmayı öğrenince kendi kendime uçan ekmekli, yürüyen Elmalı hikayeler yazmışım. Hala durur hatıra defterim. Atandım öğretmen oldum demek ki sorunlu biri değilmişim. Rahat mı bıraksanız çocuğu. Hayal dünyası geniş dşye kızıyorsanız bu çocuk yarın Başka ve gerçekten saçma olacak şeyler yaptığında ne tepki vereceksiniz? Tv izliyorsa ya da telefon veriyorsanız vermeyin eline

Bazı siyasi ve ekonomik konjektürlerle ilgili değerlendirme bekliyormuş anne. Off hep sana sataşasım geliyo yanlış anlaşılıcamm 🙈
Benim büyük oglan (temmuzda 4 yaşında olacak) gelecek seçimlerde adaylığını koyacak bi zahmet başkaları da siyaset ve eknomi konuşsun 😁

Otizmli bir çocuğum var , hayali oyun oynadığında sevinçten ağladım 4,5 yaşındaydı . Hayal dünyasının genişliği otizm değil tam tersi duygusal zekasının yüksek olduğunu gösterir . Yine bir uzmana danışın ama ileride okul ve iş yaşamında çok aranılan bir olacak bence kuzunuz
Hayali oyunlar oynuyo kısmen de olsa ama daha çok hayali biseylerdrlen bahsediyo oyundan ziyade.. geçen yaşıtı iki kız çocuğu güzel hayali oyun oynadılar kızım o oyunu hiç anlayamadı ne bilieyim daha küçük gibi davranıyor

Merhaba benim 4 yaşına girecek bı kızım var zamanin da otizmli mi diye çok konu açmıştım ama otizmli değil. Bu ara bişey dikkatimi çekti çok fazla hayal gücü var ne var bunda iyi bişey demeyin nette bı yazı okudum fazla hayal kuran çocuklar ailelerinin hatalari sayılmış baskı kabul görme vs vs bu yazıyı okuyunca evet kizim bu sebeblerden hayal dunyasin da yasito daha çok şöyle ayaklari yere sağlam bassın konuşsun istoyorum. Normal olan bitenlerin de farkında da olduğu oluyo.. sohbet etmeyi bu hayal dünyası saçma hale getirebiliyor ama bir iki kere olmuyo baya oluyo mesela ananenle neden konusmuyodu telefon da dediğim de ben şekerim nasıl konuşayım ya da örümcek adamlar konuşmaz ki falan diye çocukça konuşmalar yapiyo kizarsam istemiyorum diyo baskiladigimiz icin mi kendini oyalamaya çalışıyor hayallerle bu kafama takıldı dert ettim kendim yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ederim
Merhaba kusura bakmayın lütfen çocuk için açtığınız konuları hatırlıyorum. ..lütfen çocuk için değil kendiniz için takintilqriniz için bir uzmanla görüşün de çocuk da ÇOCUKLUĞUNU YAŞASIN ARTIK ..

konuşmak istemiyorsa neye zorlasın ki çocuğu telefonla konuşsun diye? 4 yaşında ayakları yere sağlam bassın mı??????? şaka olduğunu düşünüyorum bacım senin. çocuğa da üzülüyorum. bu kadar beklentiyle bu kafayla çocuğa 6 yaşında bileklerini jiletletirsiniz siz. yazık cidden.

Ben farkında değilim ama eşim çok baskiladigimi söylüyor bı de otizm şüphesiyle her hareketine yaklaştım ondan biraz fazla baskı yapabiliyorum çocuk deyip gecemiyorum ne yazik ki bı de çevreden de az olumsuz bişey duysam etkileniyorum yaşıtları gibi olsun istiyorum bazı yaşıtları adam akıllı sohbet ediyo mantıklı cevaplar verirken kızım böyle konuşunca saçma bulunabiliyo insanlar tarafından bana öyle geliyo ya da

Çocuğunuzu karşınıza alıp ülke,dünya gündemi konuşmak istiyosunuz galiba ben anladım. Zaten dört yaşında çocuğu olan bizlerde çocuklarımizla birer kahve alıp elimize mantıklı harika sohbetler ediyoruz!!! Siz iyi misiniz?? 4 yaşında bı çocuğun söyledikleri hayal dünyasında kurduğu şeylere saçma sapan demek nasıl bı mantıktır. Su hayatta hiç elalem ne derci olmadım şükürler olsun Allah'ım... Başkasının çocuğu nasılmış gelişimi nasılmış ne konuşurmus hiç umrumda olmadı. Bazı kriterler vardır çocuğun sağlık durumunu özetleyen çocuğumun yaşı bunları sağlıyorsa ne mutlu bana şükrederim. Kendine özgü herşeyi benim için paha biçilmezdir çocuğumun hep desteklerim hiç biseyini de sacma bulmadım bu zamana kadar.

Oho sen benim kız altı yaşında üç yaşından beri hayal dünyasında hatta beni de içine alır .oyuna dönüştürürüz.masallara bayılır kendi kendine saatlerce konuşur.ki bende öyleydim çocukkken.
Ne düşüneyim ben şimdi.bir tuhaflık mı var

Hatta daha bu sabah 'annecim sen hiç hayal kurmayı bilmiyosun sana ogreticem 'dedi ve bana hayal kurdurdu bı öğretmenin olduğunu hayal et sana bı ödev verdiğini hayal et ve ödevin evde yastıklardan bı oda olduğunu hayal et falan diyerek. Çok mutlu oldum ben ne deyim çocuğa aa ne saçma bı hayal daha mantıklı şeyler koşalım mi deyim.

Hatta daha bu sabah 'annecim sen hiç hayal kurmayı bilmiyosun sana ogreticem 'dedi ve bana hayal kurdurdu bı öğretmenin olduğunu hayal et sana bı ödev verdiğini hayal et ve ödevin evde yastıklardan bı oda olduğunu hayal et falan diyerek. Çok mutlu oldum ben ne deyim çocuğa aa ne saçma bı hayal daha mantıklı şeyler koşalım mi deyim.

yanlış yapmışsınız.. saçmalıyorsan bırak hayal dünyasını gel g4 zirvesini, güneş patlamalarını ve kuantum fiziğini tartışalım demeniz gerekirdi. bir yıl içinde de çocuğun kendi kendine konuşmak hayal kurmak gibi gereksiz işler yerine corona veya bir sonraki pandemik virüs türüyle ilgili çalışmalara başlaması gerek ennn geç. bunları yapamıyorsa bi dönüp kendinize sorun niye bu kadar saçma oldu bu çocuk yahu diye. elalem ne diyecek Sadelikherşeydir in çocuğu oyun oynayıp hayal kuruyo diyecek nasıl bakarsınız milletin suratına bir daha :D

yanlış yapmışsınız.. saçmalıyorsan bırak hayal dünyasını gel g4 zirvesini, güneş patlamalarını ve kuantum fiziğini tartışalım demeniz gerekirdi. bir yıl içinde de çocuğun kendi kendine konuşmak hayal kurmak gibi gereksiz işler yerine corona veya bir sonraki pandemik virüs türüyle ilgili çalışmalara başlaması gerek ennn geç. bunları yapamıyorsa bi dönüp kendinize sorun niye bu kadar saçma oldu bu çocuk yahu diye. elalem ne diyecek Sadelikherşeydir in çocuğu oyun oynayıp hayal kuruyo diyecek nasıl bakarsınız milletin suratına bir daha :KK70:

Ay aman mazallah valla ben nasıl yaptım böyle bı hatayı hemen gidip çocuğumu en yakın labaratuvara bırakıp başla bakalım Yavrucuk çalışmalara demeliyim😂😂😂 bu ne boş beleş hayal kurmaktır sen koskoca dört yaşına girdin sonuçta 🤣🤣🤣

Back