• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

destek değiller bari köstek olmasınlar

seyyah2806

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
2.629
369
198
henüz bir haftalık evliyim düğünümüzü de evimizi de eşimle alın terimizle tırnaklarımızla kazıyarak yaptık. ailelerden e madi ne manevi bir destek görmedik. anneciğim dışında... harçlıklarından biriktirerek öyle güzel bi çeyiz yapmış ki bana :1hug:
düğünden sonra babam bana sadece takılan 20 kusur altından 20sini verdi eşimin ailesi de taktıkları bilezikleri ve takı setini bıraktı kalan ne varsa aldılar. oysa başta böyle konuşmamaıştık. zaten bütütn harcamaları biz yaptıgımız için takılanlar bizde kalacaktı ve biz borçlarımızı ödeyecektık. ama olmadı.. biz eşimle yine tek başımıza kaldık borçlarımızla :çok üzgünüm: bütün bu süreç çok sancılı geçtı borçlarımızı ödeyemedik ve verdikleri 4 bileziğimle takı setini ertesi gun satmak zorunda kaldık bana aldıkları bilezik okadar uydurukmuş kı sadece 505 tl tuttu bırı setımde1250 ye sayıldı. üstelik bunları ben seçememiştim bile biliyormusunuz yaşadıkları şehirden ( ki altınıyla ünlü bi şehirdir) bana sormadan göstermeden aldılar ve getirdiler düğün günü :sinifsinif: sadece düğün için bi tanıdığımızdan 3000 tl borç almıstık onu ödedik bi iki borcu kapatacaktık kı bingo!!! tlf çaldı arayan eşimin babasıydı benım takılarımı ödünç almıslar tanıdık kuyumcudan düğünden hemen sonra ödeyecez diye söz vermişler fakat önceliği başka borçlara verdikleri için paraları yetmemiş bizden 500 tl istiyorlar yarın öğlene kadar yatırmazlarsa adam icraya verecekmiş!:olmaz: artık dayanma gücüm kalmadığı için sayelerinde bir günlük evli biz sağlam bi kavgaya tutuştuk. eşim beni sakinleştirmeye çalıştıkça ben daha da delirdim. eşim verelim kurtulalım bu düğün borcu mevzusu da kapansın burda onlara borçlu olmak istemiyorum dedi. bense gelinliği mi bile kendim almıstım şimdi altınlarımın parası yıne bana ödettırılıyordu. üstelik kendim seçememeiş ve hatta kullanamamistım bile. lanet olsun deyıp yolladık parayı. ama ben eşime aynen söyle dedim. bu parada benım emeğım benım alın terım ve öfkem kırgınlığım var. yolluyorum ama asla hakkımı helal etmıyorum bu paradan hayrını göreceklerını sanıyorsan yanılıyorsu:olmaz: sorun 500 1000 tl meseslesı deıldı para deıldı bızı önemsememeleri bencillikleri delirtiyordu beni:çok üzgünüm:
aradan 1 hafta geçtı benım sinirim yatıştı hala kırgınım ve aramadım hiç onları. tabı başka bir sürü nedeni var bunun.
ama dün ne oldu. babam aradı benım babam. düğün için o da borç almıs kuzenımden. 2000 tl. düğünden sonra öderım demış. 1500 tamamlamıs ama 500 eksik. benden maaşımı istedi düşünebiliyormusunuz.bugun maaş aldığımı biliyo. kuzenım bugun 3e kadar yolla demiş ödemem var demiş :( ıkı gundur arıyo para ayarla bana diyo mafoldumben nasıl ayarlarım baba bizim de taksıtlerımız var diyorum ama nafile bulamadım adam beklıyo dıyo. en sonunda patladım. bugun 1500 ü gönder kalanı yarın gönderecem de dedim. evde bı bileziğim var annemın kuruş kuruş bırıktırıp aldığı düğünde taktığı. bi onu satmamiştim onu da sen al sat öde borcunu dedim.mafoldumben tamam dedi ya adam tamam dedi. yok kızım herseyı sattınız zaten oda kalsın kenarda demedı. tamam dedi.mafoldumben o kadar kırgınım ki şuan :( eşimi aradım durumu anlattım. müsade edersen vermek istıyorum sonra yapacak bana aynısından dedım ama tekrar yapacağına ben bile ınanmıyorum. eşimde inanmadı. yıne dde ver tabı dedi.
babam dün arayıp söylediğnde reddetmiştim yok demiştim. eşime söyledim ne tesadüf ki babam da 500 tl istedi dedim. eşim şakayla karışık şöyle dedi bana istersen ver sen şimdi sizinkılere verdık onlara da verecez dersın dedi gülerek. bende dedim eğer verme deseydin derdim ama benım önce düşünmem gereken yeni bi ailem var artık.. msj alındı aşkım dedi ve konu kapandı. yani ben kapandğını sandım :çok üzgünüm: ama bugun ısrarla aradı ve bende yarın ona kalan son bileziğimi verecem. böylece okadar laf ettiğim eşimin ailesiyle aynı şeyi yapmış oldu babam şimdi eşim bana ne kadar laf söylese yeridir....

off destan yazdım resmen. özür dilerim başınızı ağrıttım. ama inanın paylaşınca rahatlıyo insan

Madem paraları yok yardım etmeye, o zaman hava yapmaya da gerek yok.
Borçla bu kadar masraf yapıp, sonra bu kadar rezillik yaşatmaya,
elinizden ne varsa almaya hakları yok.
Hiç takmasınlar ya da siz kendiniz kendi imkanlarınız doğrultusunda yapsaydınız birşeyleri.
Açık açık durumlar bu bizim size bir katkımız olmayacak demelilerdi.
Hava yapacağım diye takı takarlar, sonra de geri isterler, ne kadar ayıp.
Ben olsam sınırımı koyardım şimdiden, kusura bakmasınlar.

ay çok kötü bi durum gerçekten nasıl aile bunlar anlamadım doğrusu yapacak yorum bile bulamıyorum ama çok ayıp. görüşmezdim bile artık.

Son düzenleme:
Bir haftalık evlilik verdiği mutluluk tartışılır,yaşattığı dertte anlatılmaz yaşanır...

Son düzenleme:
destekte vermezler köstekte olurlar canım ben iyi bilirim marım devamı gelmez
bende 1 günlük evliyken eşimin ailesine çeyreklerimi bozdurup 600 lira para vermiştim niyeymiş borçları varmış banneee benim için yaptı borcu sanki
seninki genede az bende bide kayın var ki onun 4 milyar borcunu ödedik yetmedi 2 gün önce 50 lira para istedi eşimde ban verelim demez mi ??????
valla 3 saat sinirden tepindim alsanaalsanasmile
dediğin gibi sorun miktarı değil ama bu olanlar çok fazla geliyo bu ne ki yaa allah yardımcın olsun
ama ağırlığını koy hem ailene hem eşinin ailesine yoksa sonunu alamassın boshayallersmile

o kadar soğudum ki onlardan bırbucuk haftadır evliyiz işte 26 eylüldeydi düğünümüz. içimden aramak gelmiyo :( sadece kendi adetlerini önemsiyorlar ama bu kız ne ister ne düşünür onların adeti nedir demiyorlar. kız ailesine akrabalarına mahcup olmadın diye düşünmüyorlar. herşeyleri gösteriş. onları da elıne yuzune bulaştırıyorlar. oralarda ev düğünü yapmak büyük şeymiş erkek çocuklara. 3 gün düğün yaptılar o yemekler davullar zurnalar.. ziyan olan paranın hatti hesabı yok. boyları uzadı sankı. millet ne der diye düşünmekten heba oluyorlar bizi burda perişan ederken utanmıyorlar ama

kusura bakma cnm ama sende hatalisin
bastan mesafeni koymaliydin :delphin:
madem aileleriniz bu kadar düsüncesiz, sizde onlar gibi düsüncesiz olup vermeseydiniz..
yeni evli bi ciftsiniz sonucta:1closedeyes:
elinizde avucunuzda bisey kalmamis
kenarda üc bes kurusda olsa bi birikmisin olmasi gerekir kötü günler icin...
ne deyim insallah aldiklarini geri öderler..

Allahım insanlara birazcık merhamet biraz Allah korkusu versin yaa.. dışarda kalanların derdi geriyo işte mutlu olacam diye attığın her adımda bi engel çıkıyor.. borçlar kapandıysa kimseye daha yok düğündür borçdur para verin şöyledir böyledir diye laf düşürme arkadaşım kim ne yapıyosa yapsın boşver..

kusura bakma cnm ama sende hatalisin
bastan mesafeni koymaliydin :delphin:
madem aileleriniz bu kadar düsüncesiz, sizde onlar gibi düsüncesiz olup vermeseydiniz..
yeni evli bi ciftsiniz sonucta:1closedeyes:
elinizde avucunuzda bisey kalmamis
kenarda üc bes kurusda olsa bi birikmisin olmasi gerekir kötü günler icin...
ne deyim insallah aldiklarini geri öderler..

haklısın arkadaşım elimden gelenı yaptım ben mesafe koydum ama bu seferde kötü gelin oldum. sürekli arıza çıkartıyormusum :( oysakı huzur dışında hiçbirsey istemedim ben :( bi sandık istedim oymalı falan o memleketin işi olsun dedim ( bizde erkek tarafı alır) onu bile almadılar bızde kız tarafı alır ben kızlarıma aldım hep dedi eşimin annesi :(

Benim anlam veremediğim yer şu oldu...

Size takılan altınları neden geri aldılar ki?

O takılanlar gelin ve damadındır, yanlış mı biliyorum?

Madem alacaklardı niye taktılar?

eşimin ailesinin maddi durumu iyi deıl zaten arkadaşlar kayınpederim mevsimlik çalışıyo çifttçi. milletin tarlasında çalısıyo yazları sonra hasat mevsımınde parasını alıo. zaten bende ona kızıyorum mıllete hava yapacam diye ayranı yok içmeye paytonla gidiyo düğüne offf offfffffff

Benim anlam veremediğim yer şu oldu...

Size takılan altınları neden geri aldılar ki?

O takılanlar gelin ve damadındır, yanlış mı biliyorum?

Madem alacaklardı niye taktılar?

doğru biliyorsun bizde öyle biliyorduk. ama aldılar işte. takılanlar toplandı düğün bitti( orda pazar gündüz bitiyo düğünler) ben gelinliği mi çıkarttım banyoya gordım. yangından mal kacırır gıbı o 20 dk içinde dağıtmışlar paraları.çalgıcıya aşçıya erzak aldıkları toptancıya kuyumcuya falan herkeze düğünden hemen sonra verecez diye söz vermişler. biz farklı şehirdeydık minibusle burdakı kına gexesıne geldıler. araba parasını falan ödemişler. hemde altınla! paraya bile cevirmeden... yuh aryık dedım ya yuhhh

Köy yerlerinde bu tarz uygulamalar oluyor, düğün bir nevi gösteriş kırsal yerlerde...

Anladığım kadarıyla şu hafta sonları 2-3 günlük olan düğünlerden sizinkide... :delphin:

Ama gerçekten yaptıkları çok garip, her ne olursa olsun takıları geri almamaları lazım.

Bende bunu anlamıyorum; hem durumları yok düğün kaldırmaya hem de örften adetten geri kalmıyorlar...

benim anlamadigim sey dügünde takilan lari neden aileniz paylasti bastan
sonradan size verildi dügünde takilanlar damatla gelinin degilmi?

onun disinda gercekten tebrik ediyorum sizi cok anlayisli birisiniz
bukadar anlayisi ben gösteremezdim acikcasi

nefret edıyorm böyle ailelerden eşimin babasıda aynı seyı yapmıstı bize hatta dgnmzde 2 bilezik takıp bana herkese 6 bilezik tktım ben dıe hava atmıstı bunu yapınca eline ne gecti bilmyrm ama benım bildgm tek bişey var paradan da böyle insanların görmemişliklerındende bıktımm . neyın var neyin yok çalcaksın yüzlerine dicem ama böyleleri ondanda anlamazlar ,utanmazlar.yazık yaa daha 1 hftlk evlisiniz kımse düşünmemiş işte bencillik bu resmen..biz bunlar yuzunden eşimle cok tartıştık zamnnda cünkü ben gururuma yedrememiştim böyle para olaylarınn konuslup tartışılması yok benım ailemde oyuzden anlmsız geldi bisüre huzurumu mutluluğumu bozdum onlar yuznde sonra akıllandım aman sizde dikkat et yenı baslayan evlilğinizi böyle insanlar yüüznden yıpratmayın.Allah yardımcnz olsun.

sorumun cevabi üste yaziyomus okumadim pardon

üzüldüm geercekten onlarin adeti buysa hic hos bir adet degil
evlenenler yük altina sokuluyor neyi var neyi yoksa ellerinden aliniyor
allah yardimciniz olsun

aynı şeyi kardeşim yaşadı kaçarak evlendi o gerçi ama annem ona çeyiz vermedi 1 bilezik yaptı sadece okadar kaynanası ben gelinimin bileziklerini almam dedi ama hepsini aldı hepsini altın para bilezik ne varsa aldılar borca gitti utanmasalar alyansıda alırlardı öde öde bitmedi borç kardeşime ayrı ev açılmadı eşya alınmada gelinlik çok ucuza kiralandı 3 bilezik taktılar onuda geri aldılar annemin teyzelerimin taktıklarınıda aldılar ama ne bitmez borçsa bitemedi ne diyim ben böyle ailelere yaşadığım için şaşırmadım üzülme yapacak bişey yok bundan sonra mesafeli olursun

hatta kardeşim el öpmeye geldi 1 çeyrek ben yaptım 1 çeyrekte annem onu bile almışlar kızın elinden korkuyorum yiğenim olsa kardeşime bilezik yapmak istiyorum kötü gün için onuda alırlar elinden bırakmazlar borç varr kızım derler

Keske vermeseydiniz altınlarınızı zaten bir yardımları olmamıs almaya hakları da yok.

Back