DertSizsiniz

İnmiyor ki sağ olsun, kucağa da kendi kendine alıştı nasıl olduysa, ben emzirip yatırıyordum kucağa alışmasın diye ana alışmış.
Bebeklerde alisma olayı 4. Ayda başlıyor. Eskilerden gelen efsanelere inanıp bebeğini kokundan mahrum etme.
Yok kucağa alışır yok sallamaya alışır yok emziği alisir... bebeklerin ilk ayları ile ilgili video yada yazı okumani öneririm.
Şimdi bebek 4.trimaster döneminde.
Yani kendisini hala senin vücudunun bir.parçası olarak görüyor.
Senin kalp atışlarından kokundan sesinden seni tanıyor. Sakinleşiyor.

Valla bugün alırım gidip :-) çoook teşekkür ederim. Ben de büyüse de kangru alsam diyordum :-)
Loreth Loreth doğru söylüyor canım. Doğumdan itibaren kullanılabilen kanguru ve slingler var. Ergonomik olanları iyi araştır. Facebookta babywearing turkiye grubu var. Bir göz at istersen. Çok güzel yönlendiriyorlar :)

Ağzımız sürekli böyle :-)

Eklentiler

• Screenshot_20181031-121418.webp
    Screenshot_20181031-121418.webp
    9 KB · Görüntüleme: 43
Yok canım zaten kafa dağıtmak için konu açmıştım. Ban yememek için de sorunumu yazdım ama bu derde şükür tabi ki. Kolik çocuklar çok zor oluyor. Hayatımız etkileniyor .10 saat ağlıyor yeri geliyor kesintisiz, ne yaparsan yap susmuyorz hastaneye koşuyorsun her gece, bir şey yok gaz diye gönderiyorlar, damlalar işe yaramıyor, çaresizce kucağında ya da sallanmayla bile susmayan çocuğa ayrı üzülüyorsun.
Ama hep pozitif oldum şükür :-) kendimi de eğlence konusu yapıp gülüp eğleniyorum, dans falan ediyorum. Çekeceğiz bir şekilde.

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde modunda hunileri takıp oynayalım işte :D

.

Bebeğim hiiççç durmuyor çok bunaldım :-( kafaları yicem :-( gazlı çocukmuş. Anne olmak çok zormuş :-(
Gaz için masaj senin için bitki çayları gaz çözümü için

Heee insan en çok mutlu olmak istiyor bu zamanda çünkü kusmuk kokusu ara sıra bebeğin tebessümu diski gözlenen bezden başka yakınlık arıyor insan :deli:

Bebeklerde alisma olayı 4. Ayda başlıyor. Eskilerden gelen efsanelere inanıp bebeğini kokundan mahrum etme.
Yok kucağa alışır yok sallamaya alışır yok emziği alisir... bebeklerin ilk ayları ile ilgili video yada yazı okumani öneririm.
Şimdi bebek 4.trimaster döneminde.
Yani kendisini hala senin vücudunun bir.parçası olarak görüyor.
Senin kalp atışlarından kokundan sesinden seni tanıyor. Sakinleşiyor.
Aynen kucağıma aldığımda hızlı hızlı nefes alıp ağzını açıyor :-) ben emzirip yatırıyordum annem kızdı sonunda çocuğu kokundan, anne sıcağından mahrum ediyorsun diye yapmadım bir daha.

Loreth Loreth doğru söylüyor canım. Doğumdan itibaren kullanılabilen kanguru ve slingler var. Ergonomik olanları iyi araştır. Facebookta babywearing turkiye grubu var. Bir göz at istersen. Çok güzel yönlendiriyorlar :)
=))) Ben de tam özel mesajla o grubu atmıştım konu sahibine. Yaşasın beybiviring kardeşliği o zaman. :KK76:

Oynatmaya az kaldı doktorum nerde modunda hunileri takıp oynayalım işte :KK70:
Aynen bir de ben çok gülerim sinirliykrn. Ebem diyor sağlık ocağında en pozitif gebem, nasıl pozitif enerjiksin, çocuk çok gazlı beni öldürüyor diyorum olur olur diye geçiştiriyor inanmıyor ki kadın :-)

Aynen canım doktorlar sıkı sıkı tembihledi 3 farklı doktor da emzirme şu çocuğu dedi. Bazen kıyamayıp veriyorum sussun diye kıpkırmızı kızarıyor, nefessiz uğunuyor. Bazen de direnip vermiyorum. Hamak aldım ama pek sevmedi benimki gece yanımda yatmadan uyumuyor. Kafası mememin üstünde olacak. Ben hamağa alıyorum 10 dk geçmeden ağlıyor, geri uyutup yatırıyorum sonra tekrar ağlıyor. Tabi bunlar 3 ten sonra gece. Gece 3 e kadae asla uyumuyor. Yanımda bir iki saat uyuyor sabaha karşı koynumda. O koynumda olunca ben korkup uyuyamıyorum.

Birileri gelince ya da biz gidince emzir çok aç, yazık nasıl kıyıyon, daha yeni emzirdim diyorum baksana aç, emzirsene başımın etini yiyorlar. En son kızdım çocuk hızlı kilo alıyor, sindirmeden tekrar emiyor, doktordan iyi mi bileceksiniz, ben çocuğumu niye aç bırakayım, gece sabaha kadar ağlıyor siz mi yaşıyorsunuz bunu dedim.
Canım tabiki normal bir bebek olsa ben de meme ver, her istediğinde ver derim. Ama bu hazimsizlik sorunu yaşayan bir bebek.
Doktorlarını dinlemeni öneririm en azından bir hafta dene.
O birileri yok mu. İnsanı hasta ederler. Bunlar geçecek hepsi sadece sabırlı ol. Ben kendime hep bu şarkıyı söylerdim. Ağlaya ağlaya
Annesisin annesisin
Sen bu bebeğin annesisin
Herkes kızar sen kızma
Herkes söyler sen söyleme
Herkes bağırır sen bağırma....
Gibi uydurma şarkılar motive edici oluyor :))))

Kızım da öyleydi. Kırkı çıkınca geçer dediler yok geçmedi. Üç ay bitince geçer dediler yine geçmedi. Kendi kendine dönmeye başlayınca gazı geçti ama hala kucak ister. Bu arada 17 aylık olacak neredeyse ve ben 17 aydır kesintisiz 2 saat uyuyamadım. Uslu bebek annelerine çok imreniyorum. Size bol sabır diliyorum.

Canım tabiki normal bir bebek olsa ben de meme ver, her istediğinde ver derim. Ama bu hazimsizlik sorunu yaşayan bir bebek.
Doktorlarını dinlemeni öneririm en azından bir hafta dene.
O birileri yok mu. İnsanı hasta ederler. Bunlar geçecek hepsi sadece sabırlı ol. Ben kendime hep bu şarkıyı söylerdim. Ağlaya ağlaya
Annesisin annesisin
Sen bu bebeğin annesisin
Herkes kızar sen kızma
Herkes söyler sen söyleme
Herkes bağırır sen bağırma....
Gibi uydurma şarkılar motive edici oluyor :))))
Vavvv :-) ben geçen şarkı söyledim bebeğe :-) neden ağlıyorsun, sussana, sinirlerim bozuluyor sussana, ee eee eee eeee :-)

Valla bugün alırım gidip :-) çoook teşekkür ederim. Ben de büyüse de kangru alsam diyordum :-)
Evden cikma imkanım yoktu. Eşim sipariş vermişti. Neko baby di galiba markası.
Ben siyah aldım. Ama yazın kullanışlı olmadı sıcağı çektiği için. Gri almanı öneririm. Yaz da kış da kullanırsın. Bağlaması pratiklik istiyor

Back
X