DertSizsiniz

Ya bir annenin bulmakta asla sıkıntı yaşamayacağı şeydir "DERT". Dert olan bebek&çocuk değil ama yaşadığı ve yaşattığı bir çok şey dert işte ne yapalım. Çocuğun çektiği gaz sancısına ve dolayısıyla hem kendine, hem anne&babaya çektirdiği uykusuzluğu da methiyeler düzecek halimiz yok. Dert işte. :confused:
Eşim kafaları yiyor her gece uykusuzum bilgisayar başında uyuyorum işte diyor :-) herkes 40 ını bekle düzelir dedi. Biz bir umut bekledik :-) 40 ında muzcize bir şekilde düzelecek diye bayram havası yaşadık. Bir iki gün sonra tekrar doktorluk olduk 4 aya kadar düzelir dedii :-) annem bile kaçıyor çocuktan :-/

Demirden korksak trene binmezdik ;)
Ağlayacak, hayatımın içine edecek, muhtemelen hiçbir şey planladığım gibi olmayacak.
E çocuk sahibi olmanın bedeli bu.
Şikayetçi olmak bence hakkınız ama çok da abartıp hayatınız negatifliklerle doldurmayın.

Eşim kafaları yiyor her gece uykusuzum bilgisayar başında uyuyorum işte diyor :-) herkes 40 ını bekle düzelir dedi. Biz bir umut bekledik :-) 40 ında muzcize bir şekilde düzelecek diye bayram havası yaşadık. Bir iki gün sonra tekrar doktorluk olduk 4 aya kadar düzelir dedii :-) annem bile kaçıyor çocuktan :-/
Ay ne diyeyim Allah kolaylık versin. Biz akşamları uyumadan önce bir kovaya ılık su koyardık, boynuna kadar daldırırdık içine. Bir sakinleşirdi, mayışırdı. Gece uykuları kötü değildi, oradan yırtıyorduk. Biogaia dahil bir sürü probiyotik kullandık ama öyle mucize bir etki görmedik. Bir de gazlı bebekler için özellikle sling kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Sizin hareket halinde olmanız ve sıcaklığınız iyi geliyormuş. Bir araştırın isterseniz. İlk bebeğimde sling&kanguru olaylarını geç keşfettim ama bu seferkini slingde büyüteceğim kısmetse.

Aminn canım herkese. Geçen misafirliğe gittik benim kızla aynı yaşta bir çocuk vardı maşaALLAH. Ne gaz ne başka sorun. Yeyip, içip, mışıl mışıl uyuyormuş. Dedim neyim normal ki çocuğum normal olsun illa ki ağzıma edecek :-)
Geçen arkadaşlar geldi bebek görmeye. Bende yakınıyorum uyumuyor huysuz ağlıyor diye,resmen yalancı çıktım zira tam 3 saat uyudu ,arkadaşlar gitti kalktı.
Belki oda öyledir.

Demirden korksak trene binmezdik :KK66:
Ağlayacak, hayatımın içine edecek, muhtemelen hiçbir şey planladığım gibi olmayacak.
E çocuk sahibi olmanın bedeli bu.
Şikayetçi olmak bence hakkınız ama çok da abartıp hayatınız negatifliklerle doldurmayın.
Yok canım zaten kafa dağıtmak için konu açmıştım. Ban yememek için de sorunumu yazdım ama bu derde şükür tabi ki. Kolik çocuklar çok zor oluyor. Hayatımız etkileniyor .10 saat ağlıyor yeri geliyor kesintisiz, ne yaparsan yap susmuyorz hastaneye koşuyorsun her gece, bir şey yok gaz diye gönderiyorlar, damlalar işe yaramıyor, çaresizce kucağında ya da sallanmayla bile susmayan çocuğa ayrı üzülüyorsun.
Ama hep pozitif oldum şükür :-) kendimi de eğlence konusu yapıp gülüp eğleniyorum, dans falan ediyorum. Çekeceğiz bir şekilde.

Ay ne diyeyim Allah kolaylık versin. Biz akşamları uyumadan önce bir kovaya ılık su koyardık, boynuna kadar daldırırdık içine. Bir sakinleşirdi, mayışırdı. Gece uykuları kötü değildi, oradan yırtıyorduk. Biogaia dahil bir sürü probiyotik kullandık ama öyle mucize bir etki görmedik. Bir de gazlı bebekler için özellikle sling kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Sizin hareket halinde olmanız ve sıcaklığınız iyi geliyormuş. Bir araştırın isterseniz. İlk bebeğimde sling&kanguru olaylarını geç keşfettim ama bu seferkini slingde büyüteceğim kısmetse.
Aslında aklıma geldi ama küçük ya slinge koyabilir miyim?

Bu suyu deneyeceğim :-) ben de götünü yıkıyorum yatmadan susup bekliyor, bitince basıyor çığlığı :-)

Geçen arkadaşlar geldi bebek görmeye. Bende yakınıyorum uyumuyor huysuz ağlıyor diye,resmen yalancı çıktım zira tam 3 saat uyudu ,arkadaşlar gitti kalktı.
Belki oda öyledir.
Benimki de bir yerlere gidince uyuyot ve aslında böyle değil diyorum :-) ahahah

Yok ya o çocuğun annesi de diyor nazar değerse senden bilirim queen diye :-)

Ben de yaşadım aynı şeyi. Senin bebekte olan benim oğlan la aynı.
Hazımsızlık !
Çok emiyor çok emiyor sindirmeden bir daha emmek istiyor. BBizde 4 ay çektik. Sınra düzelmeye başladı. Hareketlenince geçiyor. Şimdi zayıf bir çocuk 1.5 yaşında yemiyor.
Şimdiki aklım olsa doktorun bana dediği 3 saatte bir emzir kuralını uygularım. Kıyamadım istedikçe verdim memeyi yazık diye düşündüm ama emdikçe daha yazık oldu.
Bir daha gaz sorunu yaşarsam inşallah yaşamam. Saatli emziririm.
En az 2 saat koymak çok etkili oluyor.
Zaten büyüyünce yemiyirlar, o tomris bebek kalmadı.
Ama geçecek bu bir süreç bunu unutma. Şarkılar söyle ninniler tv aç. Bebeği çok sallayıp sarsıp zarar verme.
Bir de doğalgaz borusuna çingene beşiği yapmıştık. Onu sevdi. Kundak yarim kundak sevdi.
Zaten ayakta dik tutmak iyi geliyordu çocuklara. İnan göğsümde uyudu aylarca kedi gibiydi

Doktor diyor ki sen saat başı emziriyon mu asla 2 saatte bir ver. Bilse ki benimki 15 dakikada bir emiyor :-) o meme istemiyordur her ağladığında verme diyor. Evde at gibi koşuyorum yine susmuyor memeyi alana kadar komşularıma ALLAH sabır versin :-)
Emzirme konusunda sen iç güdülerine kulak ver. Bebek ne zaman isterse o zaman emzir. Meme bu, sadece süt demek değil.
Canı acır gazdan, memede teselli bulur. Acıkır, susar meme ister. Uykusu gelir meme ister. Canı sıkılır meme ister. Çünkü bildiği tek şey sensin. Ve acı gerçek.. Sen şu an onun için bir çift memesin :))

Kızım 3 yaşında. Ya kardeşlerin karakterleri birbirine benzemez, genelde zıt olurlar inanışına sarılıyorum şuan. =)) Zira kızım bize feci bir psikolojik şiddet uyguluyor inadı, bilmişliği ve huysuzluğuyla. Ailecek mağduruz. :KK45:İkincinin çok mülayim, sakin, uslu olacağını düşlüyorum. Olmadı battı balık yan gider diyeceğiz ne yapalım. :deli:
Ben bebekler kitapta yazanlar gibi olur sanırdım. Oğlum çok rahat bir bebek olmasına rağmen bebek olayının tamamen piyango olduğunu öğrendim. Kızıma hamileyken bakalım bahtımıza ne çıkacak piyangodan derdim :) İnşallah sakin olur iki numara, ne diyeyim :)

Allah hepimize güç kuvvet sabır versin :)

Aslında aklıma geldi ama küçük ya slinge koyabilir miyim?

Bu suyu deneyeceğim :-) ben de götünü yıkıyorum yatmadan susup bekliyor, bitince basıyor çığlığı :-)
Esnek slingler doğumdan itibaren kullanılıyor. Artık doğumdan itibaren kullanılan kangurular da var ama en ergonomik olan sling olduğundan özellikle ilk 3 ay sling diyor babywearingci uzmanlar. Sonra dokuma sling denen daha kalın kumaşlı, esnemeyen slinglere geçiliyor filan. Siz bir bakın bence. İnsanın eli ayağı oluyor o zımbırtılar vallahi. Hele kucak isteyen bir bebekse, annenin eli kolu boş, daha özgür oluyor. Evde kendi işlerinizi de görüyorsunuz, içinde emzirebiliyorsunuz da, dışarı da çıkıyorsunuz.

Ben de yaşadım aynı şeyi. Senin bebekte olan benim oğlan la aynı.
Hazımsızlık !
Çok emiyor çok emiyor sindirmeden bir daha emmek istiyor. BBizde 4 ay çektik. Sınra düzelmeye başladı. Hareketlenince geçiyor. Şimdi zayıf bir çocuk 1.5 yaşında yemiyor.
Şimdiki aklım olsa doktorun bana dediği 3 saatte bir emzir kuralını uygularım. Kıyamadım istedikçe verdim memeyi yazık diye düşündüm ama emdikçe daha yazık oldu.
Bir daha gaz sorunu yaşarsam inşallah yaşamam. Saatli emziririm.
En az 2 saat koymak çok etkili oluyor.
Zaten büyüyünce yemiyirlar, o tomris bebek kalmadı.
Ama geçecek bu bir süreç bunu unutma. Şarkılar söyle ninniler tv aç. Bebeği çok sallayıp sarsıp zarar verme.
Bir de doğalgaz borusuna çingene beşiği yapmıştık. Onu sevdi. Kundak yarim kundak sevdi.
Zaten ayakta dik tutmak iyi geliyordu çocuklara. İnan göğsümde uyudu aylarca kedi gibiydi
Aynen canım doktorlar sıkı sıkı tembihledi 3 farklı doktor da emzirme şu çocuğu dedi. Bazen kıyamayıp veriyorum sussun diye kıpkırmızı kızarıyor, nefessiz uğunuyor. Bazen de direnip vermiyorum. Hamak aldım ama pek sevmedi benimki gece yanımda yatmadan uyumuyor. Kafası mememin üstünde olacak. Ben hamağa alıyorum 10 dk geçmeden ağlıyor, geri uyutup yatırıyorum sonra tekrar ağlıyor. Tabi bunlar 3 ten sonra gece. Gece 3 e kadae asla uyumuyor. Yanımda bir iki saat uyuyor sabaha karşı koynumda. O koynumda olunca ben korkup uyuyamıyorum.

Birileri gelince ya da biz gidince emzir çok aç, yazık nasıl kıyıyon, daha yeni emzirdim diyorum baksana aç, emzirsene başımın etini yiyorlar. En son kızdım çocuk hızlı kilo alıyor, sindirmeden tekrar emiyor, doktordan iyi mi bileceksiniz, ben çocuğumu niye aç bırakayım, gece sabaha kadar ağlıyor siz mi yaşıyorsunuz bunu dedim.

Emzirme konusunda sen iç güdülerine kulak ver. Bebek ne zaman isterse o zaman emzir. Meme bu, sadece süt demek değil.
Canı acır gazdan, memede teselli bulur. Acıkır, susar meme ister. Uykusu gelir meme ister. Canı sıkılır meme ister. Çünkü bildiği tek şey sensin. Ve acı gerçek.. Sen şu an onun için bir çift memesin :))
Aynen ineğin geldi kızım diyorum :-) memeyi o kadar çoook seviyor ki sürekli memem açık olsun bunun yanında olsun :-) yalancı emziğe alışırsa rahatlarım belki. Ama ağzını kocaman açıyor almıyor yalancı emziği

Esnek slingler doğumdan itibaren kullanılıyor. Artık doğumdan itibaren kullanılan kangurular da var ama en ergonomik olan sling olduğundan özellikle ilk 3 ay sling diyor babywearingci uzmanlar. Sonra dokuma sling denen daha kalın kumaşlı, esnemeyen slinglere geçiliyor filan. Siz bir bakın bence. İnsanın eli ayağı oluyor o zımbırtılar vallahi. Hele kucak isteyen bir bebekse, annenin eli kolu boş, daha özgür oluyor. Evde kendi işlerinizi de görüyorsunuz, içinde emzirebiliyorsunuz da, dışarı da çıkıyorsunuz.
Valla bugün alırım gidip :-) çoook teşekkür ederim. Ben de büyüse de kangru alsam diyordum :-)

Aynen ineğin geldi kızım diyorum :-) memeyi o kadar çoook seviyor ki sürekli memem açık olsun bunun yanında olsun :-) yalancı emziğe alışırsa rahatlarım belki. Ama ağzını kocaman açıyor almıyor yalancı emziği
Emzik meme reddi yapabilir canım, aman dikkat :) Ben ikisine de vermedim emzik. Beni emdiler. Hala emiyorlar :)

Back
X