• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertmi değil mi bilmiyorum

butterfly3434

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
10
1
6
31
Merhaba hanımlar,
buraya sık sık girip insanlarda ne gibi dertlerle karşılaşıyor diye merak edip uğruyordum hep. Şimdi ise belki banada yardımcı olabilirsiniz veya bir öğüt verebilirsiniz diye düşünerek yazmak istedim.
Ben yakında nasip olursa nişanlanacağım. şehir dışında ailemle yaşıyorum sözlüm ise istanbulda. Aileler birbirini henüz pek tanımıyorlar 1 defa sözlümün ailesi ile görüşme fırsatını bulduk dışarıda. Şimdi bidahaki görüşmelerimiz evde olucak nasip olursa. Şöyle ben sözlümle gayet iyi anlaşıyorum aramızda hiç bir problem yok ama sözlümün ailesi ev düzeni huzurları yok gibi bişey ve ben bu durumdan aileme hiç bahsetmedim çünkü onların evinde olan bi durum. Huzursuzluk mesela akşam yemeğini asla saatinde yememeleri annesinin sorumsuz olup mesela her akşam 10 gibi yemek yemeleri nebileyim evine özen göstermemesi. Ben bunları çok dert ediyorum çünkü çok huzurlu mutlu düzeni tertibi olan bi ailede yaşadım büyüdüm sizce ileride bunlar bize yansırmı veya şimdiden düşünüyorum biz evlerine gittiğimizde bizi nasıl ağırlayacaklar ikramları nasıl olacak vs çok kafa patlatıyorum :( umarım beni anlamışsınızdır yorumlarınızı merak ediyorum sadece..

akşam yemeğini asla saatinde yememeleri annesinin sorumsuz olup mesela her akşam 10 gibi yemek yemeleri nebileyim
Yemek yemenin tam bir saati var mı ki?Herkesin düzeni biyolojik yapısı farklı sonuçta.Ama bunun huzursuzlukla bir alakası yok bence.Ya da ben bağlayamadım. :kahve:

Ben sizi anlamadım. Evin annesinin sizin deyişinizle "sorumsuz" olması akşam yemeklerini hazırlamaması ya da geç hazırlaması evde huzursuzluk olduğu ya da aile düzenleri olmadığı anlamına gelmez.

Sizin düzenden anladığınız aynı saatte yenilen akşam yemekleri, pırıl pırıl bir ev mi??

Kadın diyelim ki tembel ama eminim görgüsüz değildir..Misafiri nasıl ağırlayacağını bilir.Ya sizin yaş kaç? Çok tuhaf şeylere takılmak olmak için takılmışsınız.Yaş küçükse hemen evlenmeyin,biraz olgunlaşmayı bekleyin derim.

Herkesi olduğu gibi kabul edin. Esinizin ailesi yemegini istediği saatte yer , annesi evinde istediği gibi yaşar. Siz kendi evinizde farklı düzen kurarsınız olur biter.

Bence çok gereksiz şeylere takılmışsınız. Aileler ayrı şehirde görüşecekleri zaman belki bayramdan bayrama, torun doğunca, düğünde o kadar. Sizi nasıl ağırlayacakları, ikramlık meselesi sizin değil onların düşünmesi gereken şeyler. Yemek saati örneğini de çok alakasız buldum kusura bakmayın. Askeriye mi yaşadığımız evler her gün aynı saatte herkes masada hazır olsun?

Hanımlar benim sorunum değil tabiiki ama sözlümde bu durumdan çok ama çok rahatsız. Tabiikide beni ilgilendirmez yemek saatleri hemen tavır almışsınız..

Ayrıl bence. Büyük sorunlar olacaktır. Sizin ailenize ikram yapamazlarsa of düşünemiyorum. 😩 Bi de yemek yeme saatleri de yokmuş vay canına 🤯

Hanımlar benim sorunum değil tabiiki ama sözlümde bu durumdan çok ama çok rahatsız. Tabiikide beni ilgilendirmez yemek saatleri hemen tavır almışsınız..

O da sözlünüzü ilgilendiren bir durum. Sizinle yine alakası yok. Neden size tavır alalım ki düşündüğümüzü söyledik. Eleştiriye kapalısınız sanırım.

Başka sorunlar yoksa kafanıza takmayın bunu daha yakından tanıyın sevgiliniz ve ailesini.Onlarin düzeni aynı evde yasamiyacaksaniz evlenince kaynanayla sorun olarak görmeyin bunları,
bende kafama göre iş yaparim yemek temizlik aman su saatte olsun diye uğraşmam evimdeki kisilerde buna ses etmezler

Akşam yemek saatinden aile huzursuzluğu diye bişi olmaz.Sözlün sana altan alttan mesaj veriyor.Anneme benzeme, evi tertemiz tut,akşam yemeklerini saatinde isterim ona göre mesajı bu..Belki de bu işler kadının işidir de diyip evlendikten sonra elini işe sürmemek için yol yapıodur..

Ayrıca siz kayınvalide adayınızı düşünene kadar kendi annesinin dedikodusunu yapmaya utanmayan adamı nasıl sevdim ,doğru mu yaptım die onu düşünün.

Başka sorunlar yoksa kafanıza takmayın bunu daha yakından tanıyın sevgiliniz ve ailesini.Onlarin düzeni aynı evde yasamiyacaksaniz evlenince kaynanayla sorun olarak görmeyin bunları,
bende kafama göre iş yaparim yemek temizlik aman su saatte olsun diye uğraşmam evimdeki kisilerde buna ses etmezler
Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Akşam yemek saatinden aile huzursuzluğu diye bişi olmaz.Sözlün sana altan alttan mesaj veriyor.Anneme benzeme, evi tertemiz tut,akşam yemeklerini saatinde isterim ona göre mesajı bu..Belki de bu işler kadının işidir de diyip evlendikten sonra elini işe sürmemek için yol yapıodur..

Ayrıca siz kayınvalide adayınızı düşünene kadar kendi annesinin dedikodusunu yapmaya utanmayan adamı nasıl sevdim ,doğru mu yaptım die onu düşünün.
Dedikodu değil hanımefendi annesiyle de konuşuluyor bu konu ama bi sonuca varamadı malesef..

Merhaba hanımlar,
buraya sık sık girip insanlarda ne gibi dertlerle karşılaşıyor diye merak edip uğruyordum hep. Şimdi ise belki banada yardımcı olabilirsiniz veya bir öğüt verebilirsiniz diye düşünerek yazmak istedim.
Ben yakında nasip olursa nişanlanacağım. şehir dışında ailemle yaşıyorum sözlüm ise istanbulda. Aileler birbirini henüz pek tanımıyorlar 1 defa sözlümün ailesi ile görüşme fırsatını bulduk dışarıda. Şimdi bidahaki görüşmelerimiz evde olucak nasip olursa. Şöyle ben sözlümle gayet iyi anlaşıyorum aramızda hiç bir problem yok ama sözlümün ailesi ev düzeni huzurları yok gibi bişey ve ben bu durumdan aileme hiç bahsetmedim çünkü onların evinde olan bi durum. Huzursuzluk mesela akşam yemeğini asla saatinde yememeleri annesinin sorumsuz olup mesela her akşam 10 gibi yemek yemeleri nebileyim evine özen göstermemesi. Ben bunları çok dert ediyorum çünkü çok huzurlu mutlu düzeni tertibi olan bi ailede yaşadım büyüdüm sizce ileride bunlar bize yansırmı veya şimdiden düşünüyorum biz evlerine gittiğimizde bizi nasıl ağırlayacaklar ikramları nasıl olacak vs çok kafa patlatıyorum :( umarım beni anlamışsınızdır yorumlarınızı merak ediyorum sadece..
Ben sizi cok iyi anladim.Aslinda cok haklisiniz.Cogu genc yasta kiz buna dikkat etmezdi.Siz büyük resmi önceden görerek ve düşünerek bana göre burda yazilanlarin aksine olgun bir tavir sergilemişsiniz.Kimsenin aile düzeni kimseye uymaz evet ama evlenirken her iki tarafin ailesi yaklasik kültür ve sosyo ekonomik durumda olmali ki sorun ciktiginda bile uzlasmaci olunsun.Cok seviyorsaniz da bu konuda yapacaginiz tek sey kendinizden ödün vermemeniz.Daha ilk günlerden tavir ve mesafeye dikkat etmeniz.Evlenince de kendi düzeninize asla karistirmayin kimseyi.Mücbir sebeplerle arada gece 10 da da yemek yenebilir tabii ama sürekli böyleyse benim icin de sıkıntı olurdu acikcasi.Cunku ben de sizin gibi planli,tertipli ,sorumlulugun ön plana ciktigi bir ailede büyüdüm.Bastan cizin sınırlarınızı.Tertipli,planli olmak her zaman iyidir .

Merhaba hanımlar,
Ben yakında nasip olursa nişanlanacağım. şehir dışında ailemle yaşıyorum sözlüm ise istanbulda. Aileler birbirini henüz pek tanımıyorlar 1 defa sözlümün ailesi ile görüşme fırsatını bulduk dışarıda. Şimdi bidahaki görüşmelerimiz evde olucak nasip olursa. Şöyle ben sözlümle gayet iyi anlaşıyorum aramızda hiç bir problem yok ama sözlümün ailesi ev düzeni huzurları yok gibi bişey ve ben bu durumdan aileme hiç bahsetmedim çünkü onların evinde olan bi durum. Huzursuzluk mesela akşam yemeğini asla saatinde yememeleri annesinin sorumsuz olup mesela her akşam 10 gibi yemek yemeleri nebileyim evine özen göstermemesi. Ben bunları çok dert ediyorum çünkü çok huzurlu mutlu düzeni tertibi olan bi ailede yaşadım büyüdüm sizce ileride bunlar bize yansırmı veya şimdiden düşünüyorum biz evlerine gittiğimizde bizi nasıl ağırlayacaklar ikramları nasıl olacak vs çok kafa patlatıyorum :KK43: umarım beni anlamışsınızdır yorumlarınızı merak ediyorum sadece..
Bdv 'nin " dert" tanımina uymayan bir konunuz var, 3 sizi hayırla uğurluyoruz .. 🤣

Ben sizi cok iyi anladim.Aslinda cok haklisiniz.Cogu genc yasta kiz buna dikkat etmezdi.Siz büyük resmi önceden görerek ve düşünerek bana göre burda yazilanlarin aksine olgun bir tavir sergilemişsiniz.Kimsenin aile düzeni kimseye uymaz evet ama evlenirken her iki tarafin ailesi yaklasik kültür ve sosyo ekonomik durumda olmali ki sorun ciktiginda bile uzlasmaci olunsun.Cok seviyorsaniz da bu konuda yapacaginiz tek sey kendinizden ödün vermemeniz.Daha ilk günlerden tavir ve mesafeye dikkat etmeniz.Evlenince de kendi düzeninize asla karistirmayin kimseyi.Mücbir sebeplerle arada gece 10 da da yemek yenebilir tabii ama sürekli böyleyse benim icin de sıkıntı olurdu acikcasi.Cunku ben de sizin gibi planli,tertipli ,sorumlulugun ön plana ciktigi bir ailede büyüdüm.Bastan cizin sınırlarınızı.Tertipli,planli olmak her zaman iyidir .
Cevabınız okadar güzelki.. bana vermiş olduğunuz tavsiye için çok teşekkür ederim mutlaka uygulayacağım..

Evet yurtdışında yaşıyorum sanırım türkçemle ilgili bir sorun var anlatamadım derdimi :) herneyse tabiikide işin içinde başka mevzularda var anlatmak istesem roman olur ben yanlış anlaşılmak istemezdim..

Herkesin düzeni farklıdır kaldı ki ailenizle eşinizin ailesi 7/24 görüşmeyecekler görüşseler dahi herkesin düzeni farklıdır, gelin ve kayana düzeni bile farklıdır.

Back