Bence konu sahibi akşam herkesin aynı sofra etrafında toplandığı, birbiriyle paylaşım yaptığı sonra çay saatinde meyve saatinde bir araya gelindiği aile kavramının dolu dolu yaşandığı bir düzenden geldiği için yemek saati belirsiz akşam toplanıp birbiriyle sohbet edilmeyen bir aileyi yadırgıyor. Kendi perspektifinden bakınca çok haklı. Ben de ilk türe yakın bir ailede yetiştim. Ve bunlar benim için de aşırı önemlidir. İstisnai durumlar hariç belirli bir saatte akşam yemeği beraber yensin, çay içilsin sohbet edilsin isterim.
Nişanlım ise aile düzeni olmayan, dağılmış bir aileden. Birlikte yaşıyoruz ilk başta garip garip huyları vardı. Ben yemek hazırlarım adam tezgahta yer gider, kendisi yer kalkar, yemek saatinde yok ya sen ye ben yemicem derdi falan. Mesela çay hiç içmezdi. Benim için çok önemli. Çay bahane sohbet şahane yanii.. Neyse oturdum neredeyse 10 kere konuştum tartıştım. Sonra benim ailemle haşır neşir ola ola, benimle yaşaya yaşaya öğrendi.
Şimdi sabah beraber kahvaltı hazırlar sonra yeriz. Çayımızı kahvemizi içeriz. Akşam beraber hazırlar yeriz. Ben ders çalışırım o çayı demler getirir. Mola verince çağır der mutlaka benimle içer. Hatta ben aksi şekilde hareket etsem eeee çay, muhabbet yok mu bu masanın çay borcu mu var der
Yani biz beraber yaşamanın avantajını kullandık ve evlenmeden çözdük bu işi. Aksş taktirde başka düzenden gelen biri ile aynı evde yaşamak zulüm bana göre.