• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleşmeye ihtiyacım var 😔

Goncagul16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2021
111
36
48
İyi akşamlar hanımlar.
o kadar mutsuz bi durumdayım ki kimseye bişey anlatamıyorum. Biraz akıl, biraz dertleşmek ne derseniz artık, içimi dökmek istedim. Eşimle görücü usulüyle evlendik. 3 aylık flört ardından söz nişan derken tanıştıktan 1 sene sonra evlendik. Nişan süreci çok yıpratıcı geçti ailesinden dolayı. Sürekli sorunlar çıkarttılar bir sürü vaatler verip yapmadılar vesaire.. ben eşime öyle çok aşık olmuştum ki herşeye göz yumdum hiç bir talepte bulunmadım. İtiraf etmek gerekirse nisanliyken bile eşimde bende olan aşkı görmedim. Aramaz sormaz yapım bu derdi hep. İyi, ılımlı, yumuşak yüzlü bir insandır. Bu yüzden hep görmezden geldim evlenince mutlu olacağımıza inandirdim kendimi. Evlendik ama tabi ilk günden başladı kabus. Tam 4 buçuk ay vajinismus ile uğraştık. Bu süreç bizi zaten yıprattı. Maddi sıkıntılar, borçlar cabası. Çalıştım eşime destek oldum hep. Yemeğimi yaptım, kendime özel tek bir harcama bile yapmadım, bir yere çıkmadım o olmadan. İdeal eş olmaya çalışmışım kendi kendime. Ama hiç kiymetim olmadı. 40 yılda bı bı yere gitmek istesem bahaneler sunup götürmez ama onun istediği her yere gideriz. Hiç öyle durup dururken güzel bı söz cikmaz ağzından. Hamileyim mesela 1 gün bile naz yapmadım. Hiç yardımcı değilsin çalıştığım halde bütün işler benim omzumda diye dırdır yaparsam oylelikle birkaç gün yardım eder sonra yine aynı. Henüz 1 yıllık evliyiz ama nasıl desem sanki yıllanmış birbirinden bıkmış çiftler gibiyiz. Örneğin geçenlerde 3 günlüğüne şehir dışına çıktım 1 kere bile aramadı ben aradım aptal gibi. Mesajlastik arada. Defalarca çok özlediğimi söyledim. Bir kere bile ben de özledim demedi. Geldim,gelir gelmez arabasının arızalarını anlatmaya başladı ne bı sarılmak ne bı sıcaklık. Konuşmayı kestim ben de hiç bişey söylemedim. Birkaç defa ne olduğunu sordu geldi özlemiştin hani dedi yüz vermedim. Artık içimden hiç bişey gelmiyor sadece ağlamak istiyorum nasıl bı evliliğin içine düştüm diye kendi yiyorum. Üstelik hamileyim ve böyle mutsuz bi anne olduğum için evladima haksızlık yaptığımı düşünüyorum. İstediğim tek şey sevilmekten sevmekten ibaretti ama o kadar hissetmiyorum ki bunu ne yapacağımı şaşırdım artık

İyi akşamlar hanımlar.
o kadar mutsuz bi durumdayım ki kimseye bişey anlatamıyorum. Biraz akıl, biraz dertleşmek ne derseniz artık, içimi dökmek istedim. Eşimle görücü usulüyle evlendik. 3 aylık flört ardından söz nişan derken tanıştıktan 1 sene sonra evlendik. Nişan süreci çok yıpratıcı geçti ailesinden dolayı. Sürekli sorunlar çıkarttılar bir sürü vaatler verip yapmadılar vesaire.. ben eşime öyle çok aşık olmuştum ki herşeye göz yumdum hiç bir talepte bulunmadım. İtiraf etmek gerekirse nisanliyken bile eşimde bende olan aşkı görmedim. Aramaz sormaz yapım bu derdi hep. İyi, ılımlı, yumuşak yüzlü bir insandır. Bu yüzden hep görmezden geldim evlenince mutlu olacağımıza inandirdim kendimi. Evlendik ama tabi ilk günden başladı kabus. Tam 4 buçuk ay vajinismus ile uğraştık. Bu süreç bizi zaten yıprattı. Maddi sıkıntılar, borçlar cabası. Çalıştım eşime destek oldum hep. Yemeğimi yaptım, kendime özel tek bir harcama bile yapmadım, bir yere çıkmadım o olmadan. İdeal eş olmaya çalışmışım kendi kendime. Ama hiç kiymetim olmadı. 40 yılda bı bı yere gitmek istesem bahaneler sunup götürmez ama onun istediği her yere gideriz. Hiç öyle durup dururken güzel bı söz cikmaz ağzından. Hamileyim mesela 1 gün bile naz yapmadım. Hiç yardımcı değilsin çalıştığım halde bütün işler benim omzumda diye dırdır yaparsam oylelikle birkaç gün yardım eder sonra yine aynı. Henüz 1 yıllık evliyiz ama nasıl desem sanki yıllanmış birbirinden bıkmış çiftler gibiyiz. Örneğin geçenlerde 3 günlüğüne şehir dışına çıktım 1 kere bile aramadı ben aradım aptal gibi. Mesajlastik arada. Defalarca çok özlediğimi söyledim. Bir kere bile ben de özledim demedi. Geldim,gelir gelmez arabasının arızalarını anlatmaya başladı ne bı sarılmak ne bı sıcaklık. Konuşmayı kestim ben de hiç bişey söylemedim. Birkaç defa ne olduğunu sordu geldi özlemiştin hani dedi yüz vermedim. Artık içimden hiç bişey gelmiyor sadece ağlamak istiyorum nasıl bı evliliğin içine düştüm diye kendi yiyorum. Üstelik hamileyim ve böyle mutsuz bi anne olduğum için evladima haksızlık yaptığımı düşünüyorum. İstediğim tek şey sevilmekten sevmekten ibaretti ama o kadar hissetmiyorum ki bunu ne yapacağımı şaşırdım artık
Bence eşinize herseyi açıkça söyleyin konusun cocuk olunca belki ilgisi daha artar aile olma psikolojisine girer

Yani kendiniz de söylüyorsunuz, nisanlilikta hissetmissiniz sevilmediginizi...her zaman derler ya evlenince düzelir, çocuk olunca düzelir olmuyor iste düzelmiyor aksine daha beter oluyor,ne yapacağınıza gelince calisiyormussun boşanmayı düşünür müsün bilmem ama bence mantıklı olan bu eğer yapmam dersen kendine çocuğunla bir hauat kur, eşini onemseme

Butun bunlarin ustune evlenmeniz, ustune hamile kalmaniz hep kaderin sucu. Bebeginizi saglicakla kucaginiza alin. Sonra kaldiginiz yerden aynen devam.
Şu an zaten tek dayanağım bebeğim. Hep kaderine boyun eğen bir insan oldum hayatım boyunca. Bağırdım çağırdım kızdım küstüm ama hep en çoğunu içime attım ve yoluma bakmaya devam ettim. Nereye kadar gidecek bu böyle bilmiyorum

Yani kendiniz de söylüyorsunuz, nisanlilikta hissetmissiniz sevilmediginizi...her zaman derler ya evlenince düzelir, çocuk olunca düzelir olmuyor iste düzelmiyor aksine daha beter oluyor,ne yapacağınıza gelince calisiyormussun boşanmayı düşünür müsün bilmem ama bence mantıklı olan bu eğer yapmam dersen kendine çocuğunla bir hauat kur, eşini onemseme
Boşanma durumum olamaz. Ailem klasik aile kafasında. Dövmesi yok sovmesi yok iyi çocuk diyorlar. Gerçekten de iyi bı insandır bana karşı. Umut dünyası işte hep düzelir diye bekledim hala da düzelmesini umut ediyorum

1senelık evlılıkte neden bebek. Bence cok cok erken. Şimdi cocuk var dıye bosanamazsın da. Mecbur cekeceksın üzgünüm. Adam sinyal vermıs nişanlıyken sana.
O kadar haklısınız ki.. bebek için acele ettim ben de farkındayım ama eşim o kadar çok istedi ki çocuk. Vajinismustan dolayı zaten özgüvenim kırılmıştı. Bı de çocuğum olmazsa diye çok korktum

İyi akşamlar hanımlar.
Peki niye çocuk? İyi olan tek bir şey yokken bu bencillik niye?

Peki niye çocuk? İyi olan tek bir şey yokken bu bencillik niye?
Bilmiyorum hep düzelir alisiriz birbirimize diye umut ettim. Bı de vajinismustan dolayı özgüvenim alt üst olmuştu kendimi kadın yerine bile koymadigim 4 buçuk aydan sonra bı de ya çocuğum olmazsa eksikliğini yaşamak istemedim

O kadar haklısınız ki.. bebek için acele ettim ben de farkındayım ama eşim o kadar çok istedi ki çocuk. Vajinismustan dolayı zaten özgüvenim kırılmıştı. Bı de çocuğum olmazsa diye çok korktum
İkinciyi bali yapma. Çünkü eşin düzelmez. Benim bi arkadaşım var. 2cocuk yaptı, çok pişman. Kocası ılgısız, sevgısız. Boşanmak istıyor, gıdecek yerı yok. O kadar mutsuzkı. İlgisiz koca ile cok zor. İnşallah düzelir ama.Eve baglamak için, düzelsin dıye sakın 2.ciyi yapma.

Diyardan gidemem. Deveyi gütmek ye nasıl olacak bilmiyorum
Ortak bırseyler yapmayı deneyin...Size karsı sıfır ılgıyle ya da sevgısızlıkle evlenmıs olamaz asla ılla kı sızde hosuna gıden bırseyler bulmustur...Mesela fılm ızlemekten hoslanıyorsanız ıkınızde musaıt zamanlarınızda guzel ask fılmlerı ızleyın ya da ızın verın o secsın beraber ızleyın...Ne bılım bıraz dıkkatlıce bakın ona nelerden hoslanıyor,hangı sohbetlerı etmekten belkıde paylaşacak ortak bır hobınız olmadı ...Ya da belkı sıkıntısı vardır maddi manevı derdını anlatmasını saglayın...Beraber bebegınız ıcın alısverıse cıkın o da ozendıgı bısıler alsın cocuguna...Hadi bu saatler kahve saatımız olsun deyın sız gununuzu anlatın ona sorular sorun konusmasını sızınle ıletısım kurmasını saglayın mesela ...Aklıma bunlar gelıyor ...Kendini üzme lütfen seni hiç sevmeseydı bırak evlenmeyı yanından gecmezdı ama pekıstırılmesı gereken bır sevgınız olabılır karsılıklı.Pozıtıf dusun her zaman ✔️🌟

Ortak bırseyler yapmayı deneyin...Size karsı sıfır ılgıyle ya da sevgısızlıkle evlenmıs olamaz asla ılla kı sızde hosuna gıden bırseyler bulmustur...Mesela fılm ızlemekten hoslanıyorsanız ıkınızde musaıt zamanlarınızda guzel ask fılmlerı ızleyın ya da ızın verın o secsın beraber ızleyın...Ne bılım bıraz dıkkatlıce bakın ona nelerden hoslanıyor,hangı sohbetlerı etmekten belkıde paylaşacak ortak bır hobınız olmadı ...Ya da belkı sıkıntısı vardır maddi manevı derdını anlatmasını saglayın...Beraber bebegınız ıcın alısverıse cıkın o da ozendıgı bısıler alsın cocuguna...Hadi bu saatler kahve saatımız olsun deyın sız gununuzu anlatın ona sorular sorun konusmasını sızınle ıletısım kurmasını saglayın mesela ...Aklıma bunlar gelıyor ...Kendini üzme lütfen seni hiç sevmeseydı bırak evlenmeyı yanından gecmezdı ama pekıstırılmesı gereken bır sevgınız olabılır karsılıklı.Pozıtıf dusun her zaman ✔️🌟
Yapamıyorum işte şuan o kadar kırgın o kadar değersiz hissediyorum ki kendimi. Sanki onunla bu konuları konuşmaya çalıştıkça kendimi küçültmüşüm gibi düşünüyorum

Nisanliyken beni beğendiğini düşünüyordum açıkçası. Çirkin bir insan değilim aksine çevreden de güzel yorumlar alıyorum hep. Eşimden güzel olduğumu söyleyenler de çoktu. Ama evlendikten sonra bı sure beni yargılamaya başladı. O problemi yaşadık bı ara da. Mesela kendisi göbekli ve orantısız bı fiziğe sahip aslında. Benim de fiziğim beğenilir kendi de begenirdi hep. Evlendikten sonra göbeğin çıkmış demeye başladı mesela. Göbeğimden minik tüylere taktı kafayı. Azıcık biyigim çıksın ona laf etti. Göğüslerin sarkık dedi yani o kadar çok örnek var ki sürekli beni eleştirdi bı dönem böyle

Yapamıyorum işte şuan o kadar kırgın o kadar değersiz hissediyorum ki kendimi. Sanki onunla bu konuları konuşmaya çalıştıkça kendimi küçültmüşüm gibi düşünüyorum
Belki de bir boşluğa düştü...Bence erkekler duygusal anlamda çok zayıflar...Biz kadınlar gerçekten onlardan daha güçlüyüz...Onlar dısarıdan güçlü gözüküyorlar çünkü...Genelı fazla konusmayı ve dert anlatmayı sevmez Psikolojık bır savas vermıssınız kolay seylerde degıl yasadıklarınız...Önce siz ipleri elinize alana kadar hanı derler ya "dereyi geçene kadar ayıya dayı de" bir fırsat olusturun esınıze mesela bılemıyorum sureklı bır sorununuzu dıle getırıyorsanız ya da surat atıyorsanız bıcak gibi kesıp atıp elınızde çay çekirdek girin yanına gülerek şaşırsın bu halınıze noluyor ya dedırtın bı ....Eee naptın ne ettın dıye gırın konuya ...Anlatın sızde gununuzu bı kafa resetlemeye calısın anlıyorum hamılesınız ve duygusalsınız ama siz bı el atın su ıse bı dıkkatını cekmeyı basarın esınızın sonra sıra sıze gelır sız ızlersınız onu bence bu hayatta hersey karsılıklı ilgi,sevgi,saygı....Herşeyyy....

Konunuza bakıyorum acele yapılmış evlilik acele yapılmış çocuk. Sonra yorumlara kaderime razı oldum diyorsunuz. Kader bu olmuyor, bunlar tamamen sizin seçimleriniz. Kalbinizi kırmak değil niyetim. Ama ilk seneler genelde evliliğin alışma için zor ama aynı zamanda severek çok mutlu evlenenler için canım cicim dönemleridir. Daha bu dönemde bile sizi aramayan, size kıymet vermeyen adam sizce 5 sene sonra mı verir? Kısaca evliliğinizi olduğu gibi kabul etmekten ve beklentiye girmemekten başka çareniz yok gibi gözüküyor.

Back