Dertlerim bitmiyor :(

İkinize de çok teşekkür ederim. Açık öğretim istememin nedeni, okul bittikten sonra zaten babamın yanında işe başlayacak olmam. Zaten turizm sektöründe ilerlemicem. Babamın tek isteği 4 senelik üniversite mezunu olmam. Ben de sırf 4 senelik mezun olmak için istemediğim bölümü okumak istemiyorum. Ama ona da kıyamıyorum :KK43: Emeklerini boşa çıkartmak istemiyorum. Ya da açık öğretime girip mezun olup, kendimi geliştirmek istiyorum. Ailecek oturup, konuşmadan ben kendi kendime çözüme varamıcam sanırım.

herşey senin dediğin gibi gitmeyebilir, babanın işine güvenmeden sen ne olur ne olmaz bitir okulunu. bitince istersen yine babanla çalışırsın

herşey senin dediğin gibi gitmeyebilir, babanın işine güvenmeden sen ne olur ne olmaz bitir okulunu. bitince istersen yine babanla çalışırsın

En önemli şey de bu zaten. İnsan yarın ne olacağını bilmiyor. İlgin için çok teşekkür ederim Ulytau, inşallah her şey güzel olur.

İkinize de çok teşekkür ederim. Açık öğretim istememin nedeni, okul bittikten sonra zaten babamın yanında işe başlayacak olmam. Zaten turizm sektöründe ilerlemicem. Babamın tek isteği 4 senelik üniversite mezunu olmam. Ben de sırf 4 senelik mezun olmak için istemediğim bölümü okumak istemiyorum. Ama ona da kıyamıyorum :KK43: Emeklerini boşa çıkartmak istemiyorum. Ya da açık öğretime girip mezun olup, kendimi geliştirmek istiyorum. Ailecek oturup, konuşmadan ben kendi kendime çözüme varamıcam sanırım.

Babanın kendi işide olsa,trilyonerde olsan 4 yıllık örgün eğitimde okumalısın.
Hayata atılmak için acelen ne?
Bölümünü sevmiyorsan istediğin bölümü kazanmaya çalış..
Bu dünyada herşey gelir insanın başına.
Bak ben sana kuzenimi anlatayım..
Üniversite 1. sınıfta okulu bıraktı,evlendi..
Eşi fabrikatördü..
Evliliğinin 10.yılında iflas ettiler.
Kendi lise mezunu,eşi 2 yıllık üniversite.
İş bulamadılar,gidip kayınvalidenin yanına yerleştiler.
30 yaşından sonra bir iş bulabilmek için üniversiteye girmeye çalıştılar o yaştan sonra onuda beceremediler..
Şuan ne yapıyorlar, 1 yıl dayımların yanında, 1yıl kayınvalidede kalıp ,ordan oraya sürükleniyorlar.

Babanın kendi işide olsa,trilyonerde olsan 4 yıllık örgün eğitimde okumalısın.
Hayata atılmak için acelen ne?
Bölümünü sevmiyorsan istediğin bölümü kazanmaya çalış..
Bu dünyada herşey gelir insanın başına.
Bak ben sana kuzenimi anlatayım..
Üniversite 1. sınıfta okulu bıraktı,evlendi..
Eşi fabrikatördü..
Evliliğinin 10.yılında iflas ettiler.
Kendi lise mezunu,eşi 2 yıllık üniversite.
İş bulamadılar,gidip kayınvalidenin yanına yerleştiler.
30 yaşından sonra bir iş bulabilmek için üniversiteye girmeye çalıştılar o yaştan sonra onuda beceremediler..
Şuan ne yapıyorlar, 1 yıl dayımların yanında, 1yıl kayınvalidede kalıp ,ordan oraya sürükleniyorlar.

Evet, en çok ta bunları düşünüyorum zaten. İnsanın yarın ne olacağı belli değil ki daha önce bir iflas olayı yaşamıştık. Yeni toparlanıyoruz, her şey insanlar için. Babamın işine güvenip okulu bırakmam zaten, bırakmamalıyım. Zaten önümde mantıklı sebeplerim olsa 1 dakika düşünmem. Ama ben de kendim mantıklı bir sebep bulamıyorum sizin gibi. Ailemle oturup konuşacağım, tek başıma karar vermeyeceğim bu sefer.

Peki şimdi mutlu musun? Aman sevmiyorsam sevmiyordum, ama okusaydım diyor musun? Gerçekten kafam çok karışık. Uyudum, uyandım kafamda yine aynı düşünceler gram eksilme yok.

Açıkçası diyorum keşke dişimi sıksaydım, madem benle alakası olmayan bi bölüm kazandım kayıt yaptırıp, 9 ay okuyup sonra öf pöf edip bıraktığıma pişmanım.. Ozaman pes etmek yerine az daha diş sıkaydım belki okurken bi yandan yine sınava girip başka istediğim bölüme gidebilirdim.. Enazından kayıt sildirip düşen puandansa devam halindeki düşen puan daha az oluyor.. Tabiiki hayat ve tercih senin..

Açıkçası diyorum keşke dişimi sıksaydım, madem benle alakası olmayan bi bölüm kazandım kayıt yaptırıp, 9 ay okuyup sonra öf pöf edip bıraktığıma pişmanım.. Ozaman pes etmek yerine az daha diş sıkaydım belki okurken bi yandan yine sınava girip başka istediğim bölüme gidebilirdim.. Enazından kayıt sildirip düşen puandansa devam halindeki düşen puan daha az oluyor.. Tabiiki hayat ve tercih senin..

Anladım canım. Dediğim gibi, ailemle konuşup bir karara varacağım. Bu sefer her şey net olmalı. Allah senin de yolunu açık etsin, teşekkür ederim.

Okuduğun bölümü sevmiyorsan sevdiğin bir bölüm okumaya çalış.
Aklında keşke şu bölümü okusam dedin bir dal var mı?

Anladım canım. Dediğim gibi, ailemle konuşup bir karara varacağım. Bu sefer her şey net olmalı. Allah senin de yolunu açık etsin, teşekkür ederim.

Rica ederim canım.. Umarım doğru kararını verirsin..

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım hayatta her zaman mutlu olacağın şeyleri yap. Kararları verirken önce kendini düşün, çünkü bu hayatı sen yaşayacaksın.
Anneni, babanı düşünmen çok çok güzel fakat onlar da seni zorlamıyor hep yanında olduklarını söylüyorlar, ne güzel.
Hayatta keşke yapsaydım diyecek hiç bir şey yapma umarım mutu olursun

Canım hayatta her zaman mutlu olacağın şeyleri yap. Kararları verirken önce kendini düşün, çünkü bu hayatı sen yaşayacaksın.
Anneni, babanı düşünmen çok çok güzel fakat onlar da seni zorlamıyor hep yanında olduklarını söylüyorlar, ne güzel.
Hayatta keşke yapsaydım diyecek hiç bir şey yapma umarım mutu olursun

Gözlerim doldu yazdığını okurken :KK43:

Evet, onlar biz senin hep yanındayız dedikçe ben yerin dibine giriyorum. Çok teşekkür ederim yazdıkların için, umarım sen de çok mutlu olursun.

Okuduğun bölümü sevmiyorsan sevdiğin bir bölüm okumaya çalış.
Aklında keşke şu bölümü okusam dedin bir dal var mı?

Ne yazıkki yok. Tek düşüncem açık öğretim okumak şu anda. Zaten bu düşüncemde tıkanıp kalıyorum.

Ne yazıkki yok. Tek düşüncem açık öğretim okumak şu anda. Zaten bu düşüncemde tıkanıp kalıyorum.
Şu an bir hedefin yok aslında ve hiç okuma hevesin de yok gibi geldi.
Bunu şımarıklık olarak düşünmedim bazı insanların okumaya gönlü yoktur olabilir eğer aöf düşünüyorsan şunu diyebilirim örgünden daha zordur kendin çalışmak zorundasın hoca yok danışabileceğin. Örgünde zaten 2. sınıfmışsın bence bir abla tavsiyesi 2 sene daha sık dişini bitir okulunu ondan sonra ne istersen onu yap hem aöf ile uğraşmazsın hem de lisans diploman olur:KK34: Bu devirde üni mezunları bile iş bulmakta zorlanırken en azından elinde bir altın bileziğin dursun dünyanın bin türlü hali var

Şu an bir hedefin yok aslında ve hiç okuma hevesin de yok gibi geldi.
Bunu şımarıklık olarak düşünmedim bazı insanların okumaya gönlü yoktur olabilir eğer aöf düşünüyorsan şunu diyebilirim örgünden daha zordur kendin çalışmak zorundasın hoca yok danışabileceğin. Örgünde zaten 2. sınıfmışsın bence bir abla tavsiyesi 2 sene daha sık dişini bitir okulunu ondan sonra ne istersen onu yap hem aöf ile uğraşmazsın hem de lisans diploman olur:KK34: Bu devirde üni mezunları bile iş bulmakta zorlanırken en azından elinde bir altın bileziğin dursun dünyanın bin türlü hali var

Aslında 3 sene var. 1 sene kesin uzuyor okul. Evet hiç bir zaman üniversite okumak istemedim. Hep zor geldi, sanırım zorluktan kaçtım. Ama ders çalışmakta hiç bir sorunum yok. Ben hep okula gitmekten kaçtım bu zamana kadar. Dershaneye bile gitmeden kazandım bu okulu. Çünkü ders çalışabiliyorum. Ama okula gitmek işkence gibi geliyor. Ve bunu sadece babam için yapıyorum. Bir yanımda babanın değil, senin hayatın diyor. Ama baba aşkı daha ağır basıyor ve orada tıkanıyorum. Teşekkür ederim tavsiyelerin için, umarım kendim için en doğru yolu bulabilirim.

Okuduğum bölüm turizm işletmeciliği. Ve ben bunu sırf babam 4 senelik okumamı istediği için seçtim. Turizm işinde çalışmam için üniversite bitirmesem bile olur. Ve sonunda bu kadar emek verip, okulu bitirdikten sonra okuduğum mesleği yapmamak çok koyar. Açık öğretim düşünüyorum şu anda. Eğer istediğim şeyi yapacaksam asla tembel olmam biliyorum. Ama içimden gelmiyorsa tembelin en önde gideni olurum. Ne bu okul, ne bu bölüm benim hayalim değil, babamın hayali... 2 senelik istedim hep. Hem üniversite mezunu olurum, hem ikimizinde istediği olur dedim ama kabul etmedi. Bir kere bıraktım geri döndüm. Bir daha aynı şeyi yaşattığımda onları üzmek istemiyorum. Ama böylede ben çok üzülüyorum. Geceleri uyku bile tutmuyor bilmiyorum ne yapacağım :KK43:

canım babanın 4 yıllık olması isteği çok normal ama.. 2 yıllık ile 4 yıllık iş ararken aynı olmayacak.. örneğin bir bankaya girmek istesen ilk soracakları 4 yıllık üni.mezunu musun? açık öğretim ile örgün de aynı olmayacak işe alınırken.. tabiki herşey kader kısmet ama baban daha iyisi olsun istemiş kendince.. üni.mezunu ile lise mezununun turizmde aynı işi yapmayacaklarını sen de biliyorsun.. görümcem lise mezunu turizmci 10 yıldır terfi almadı.. açıköğretimişletme bitiryorki işinde 4 yıllık mezun olup yükselebilsin.. canım 2 yılın kalmış bitir okulunu al diplomanı eline madem.. sonra 2 yıllık istediğin bölümü de okursun.. y.lisans yaparsın şu an aklına bile gelmeyen iş olanakları çıkar karşına bilinmez.. ama yolun yarısına gelmişken tepme derim.. başkabir 4 yıllık hedefim var desen o zaman farklı.. okulu bitirip mesleğimi yapamazsam koyar diyip okul bırakılır mı? elinden gelen uğraşı o zaman vereceksin.. neden karamsarsın? arkadaşım ev hanımı 38 yaşında ve liseyi geçen yıl açıktan bitirdişimdi 2 yıllık okuyor.. ya keşke 4 yıllık hedefleseydim diyor.. bence duygularının esiri olmadan mantıklı düşün.. biliyorum sevmediğin bölümü okumak zordur ama..

bence bu kadar arkanda olan bır aileye bunu yapmaya hakkın yok.açıkoğretımde nedır arkadasım ya....kuçumsemek ıçın yazmıyorum yanlış anlaşılmasın ama yarın obur gun acıktan 4 sene okusanda kımse fakulte bıtırdın gözuyle bakmaz.yazık olur emegıne....hayat okadar kolay degıl.he dıyosan çalışır daha ıyı tutunacagım bır bolum tuttururum (acıkta kalmayan) o zaman bırak ama aksı bence şımarıklık olur kusura bakma.

bolumunle sorunun olsa, okulu dondur tekrar universiteye sinavina gir dicektim, ama problemin sanirim okula gitmemek. Bence sIk disini, uc yil dile kolay hemen gecer, bitir okulunu. Sonra daha cok buyuk sorunlarla bogusmak zorunda kalabilirsin, issizlik gibi mesela tabi eyer calismayi dusunuyorsan.

bolumunle sorunun olsa, okulu dondur tekrar universiteye sinavina gir dicektim, ama problemin sanirim okula gitmemek. Bence sIk disini, uc yil dile kolay hemen gecer, bitir okulunu. Sonra daha cok buyuk sorunlarla bogusmak zorunda kalabilirsin, issizlik gibi mesela tabi eyer calismayi dusunuyorsan.

Tabiki çalışmayı düşünüyorum. Hatta çalışmak istediğim için bir an önce, kafamda bu düşünceler dolaşıyor. İnşallah hayırlısı olur...

bence bu kadar arkanda olan bır aileye bunu yapmaya hakkın yok.açıkoğretımde nedır arkadasım ya....kuçumsemek ıçın yazmıyorum yanlış anlaşılmasın ama yarın obur gun acıktan 4 sene okusanda kımse fakulte bıtırdın gözuyle bakmaz.yazık olur emegıne....hayat okadar kolay degıl.he dıyosan çalışır daha ıyı tutunacagım bır bolum tuttururum (acıkta kalmayan) o zaman bırak ama aksı bence şımarıklık olur kusura bakma.

Zaten ailemi üzmemek için bu haldeyim. Annem sen yaparsın, sen güçlüsün diyor. Belki de bu kadar güvenin altında eziliyorum. Açık öğretimden mezun olup, çok iyi yerlere gelen akrabalarım var. Önümdeki örneklerde beni buna itiyor sanırım ama herkeste aynı olmaz öyle bir şeyde var tabi.

canım babanın 4 yıllık olması isteği çok normal ama.. 2 yıllık ile 4 yıllık iş ararken aynı olmayacak.. örneğin bir bankaya girmek istesen ilk soracakları 4 yıllık üni.mezunu musun? açık öğretim ile örgün de aynı olmayacak işe alınırken.. tabiki herşey kader kısmet ama baban daha iyisi olsun istemiş kendince.. üni.mezunu ile lise mezununun turizmde aynı işi yapmayacaklarını sen de biliyorsun.. görümcem lise mezunu turizmci 10 yıldır terfi almadı.. açıköğretimişletme bitiryorki işinde 4 yıllık mezun olup yükselebilsin.. canım 2 yılın kalmış bitir okulunu al diplomanı eline madem.. sonra 2 yıllık istediğin bölümü de okursun.. y.lisans yaparsın şu an aklına bile gelmeyen iş olanakları çıkar karşına bilinmez.. ama yolun yarısına gelmişken tepme derim.. başkabir 4 yıllık hedefim var desen o zaman farklı.. okulu bitirip mesleğimi yapamazsam koyar diyip okul bırakılır mı? elinden gelen uğraşı o zaman vereceksin.. neden karamsarsın? arkadaşım ev hanımı 38 yaşında ve liseyi geçen yıl açıktan bitirdişimdi 2 yıllık okuyor.. ya keşke 4 yıllık hedefleseydim diyor.. bence duygularının esiri olmadan mantıklı düşün.. biliyorum sevmediğin bölümü okumak zordur ama..

Gerçekten kafam çok karışık. Hırs yapmak istiyorum ama bi yerden sonra tükeniyorum bitiyor o hırs. Babama o kadar çok hak veriyorum ki ve onu hiç kırmak istemiyorum.

X