Dert yok, Sohbet var.... :)

benim annem kurban eti yemez, bizde kurban da pek kesilmez. genelde ya çocuk esirgeme'ye ya da mehmetçik vakfı'na bağış yapılır.

geçen gün kayınvalidemdeyim.
kaynım dedi ki, "baban kurban kesecekse 1 hisse eksik, bize ortak olabilir"

valla dedim bilmiyorum. aynen size söylediğimi söyledim ve ekledim. zaten bizimkiler ya küçükbaş keser ya da bağışlar.

valide hanımcığım hemen atladı.
"ayyyyyyyyyyy dedi hayatta yenmez kuzu. kokuyor"

"iyi de dedim " zaten biz yiyelim diye kesmiyorlar ki dağıtmak için.
"olur mu ya" dedi. "biraz da eve ayırıcan"

"doğru valla valideciğim. 10 senedir kesiyoruz. bizde hiç et olmuyor, hepsi sende toplanıyor, bu sene ben de sokayım bari eve" dedim.
anlamışmıdır acep:KK55:

evet malesef bazilari kurban olayini yanlis yorumluyor sanirim... evet eve de pay kalmali ama cok cok az... kesiyorsan zaten imkanin var demektir, e imkanin varsa et de alabilirsin.. ama hic yiyemeyenler....
bizim komsu da nasil oluyor hala cozemedik ama ortak paydan gelen kurban etini 1 yil buzlukta saklayabiliyor... :)) hersene cok guleriz buna evde... Allah gunah yazmasin, sadece eglence olsun die :)) sonra kapatiyoruz konuyu ama tam kapandi derken birimizden biri "vay bea 1 sene ha" diyor yine gulusmeler...

ay ben cok istedim simdi bayramda ailemin yaninda olmayi yaaaa....

Temizlendi iyi oldu sallıyordum hep bayrama yaparım diye enişte ücretalıyormu camlar için :KK53::KK53:
/QUOTE]

Makul bir ücret karşılığında gönderebilirim abla :KK1: Yalnız çok iyi temizler, eli biraz yavaştır ama bir yeri 15 kez siler :KK1:

Eli yavaşsa iş bitmez :KK1::KK1: hızlı olacak biraz :KK53::KK53:

Kurban Bayramını ankarada geçireceğim annem köyde köye gel diyor ama hava buz gibidir bizim köyde yazın bile soba yakılıyor bir de tahta ev şimdi daha beter soğuktur çocukla baş edemem gibi geliyor Ankarada kafamıza göre takılsam mi acaba ablam da gelin olarak kayınpederinin köyüne gidecek:44:

Dranascım senin içinde değişiklik olur aslında,kalın giyinirsiniz biraz olur ya gidin bence

Kurban Bayramını ankarada geçireceğim annem köyde köye gel diyor ama hava buz gibidir bizim köyde yazın bile soba yakılıyor bir de tahta ev şimdi daha beter soğuktur çocukla baş edemem gibi geliyor Ankarada kafamıza göre takılsam mi acaba ablam da gelin olarak kayınpederinin köyüne gidecek:44:

Kızınla gezer tozarsın yaa boşver gitme. Soğuksa üşütür falan uğraşma bi de oralarda. Bi de senin kantar olay cıkarmasın sonra...

ben de tam tersine cok seviyorum... elbette isi bilmeyen insanlarin bilmis bilmis is basina gecip hayvanlara eziyet etmelerine kiziyorum ama onun disinda kurban etini coooook seviyorum...

veeeee elbetteki herkesin kendi begenisi... alinti yaptim canim ama yanlis anlama... kimi insanlar hic et yiyemez...
benim kardesimde kesinlikle kurban eti yemez... o gunler evde bile duramaz :)

kaçacak bir yer olsa hiç durmayacağım ama :KK50:

benim annem kurban eti yemez, bizde kurban da pek kesilmez. genelde ya çocuk esirgeme'ye ya da mehmetçik vakfı'na bağış yapılır.

geçen gün kayınvalidemdeyim.
kaynım dedi ki, "baban kurban kesecekse 1 hisse eksik, bize ortak olabilir"

valla dedim bilmiyorum. aynen size söylediğimi söyledim ve ekledim. zaten bizimkiler ya küçükbaş keser ya da bağışlar.

valide hanımcığım hemen atladı.
"ayyyyyyyyyyy dedi hayatta yenmez kuzu. kokuyor"

"iyi de dedim " zaten biz yiyelim diye kesmiyorlar ki dağıtmak için.
"olur mu ya" dedi. "biraz da eve ayırıcan"

"doğru valla valideciğim. 10 senedir kesiyoruz. bizde hiç et olmuyor, hepsi sende toplanıyor, bu sene ben de sokayım bari eve" dedim.
anlamışmıdır acep:KK55:

bence de en iyisi bağış yapmak...bizim kayınvalideler de hep kendi yer,lahmacun kıymalı pide,kavurma vs vs değişik formlarda tüketirler :KK19:

Bende bayramları sevmem yaa allahtan olduğumuz şehirde hiç akraba tanıdık yokta kimseyle bayramlaşma faslı olmuyor...

bayramlaşma benim için evlendikten sonra kabus oldu resmen,eşimin sülalesi çok kalabalık ondan çık ona gir bitmiyo anacım :KK52:

Son düzenleme:
evet malesef bazilari kurban olayini yanlis yorumluyor sanirim... evet eve de pay kalmali ama cok cok az... kesiyorsan zaten imkanin var demektir, e imkanin varsa et de alabilirsin.. ama hic yiyemeyenler....
bizim komsu da nasil oluyor hala cozemedik ama ortak paydan gelen kurban etini 1 yil buzlukta saklayabiliyor... :)) hersene cok guleriz buna evde... Allah gunah yazmasin, sadece eglence olsun die :)) sonra kapatiyoruz konuyu ama tam kapandi derken birimizden biri "vay bea 1 sene ha" diyor yine gulusmeler...

ay ben cok istedim simdi bayramda ailemin yaninda olmayi yaaaa....

Ya Allah'ın gücüne gitmesin de benim elimde olsa etin hicbirini kimseye vermem hahahha. Yani bi kurban keserim bi de kendime keserim :KK1: Yaşasın etoburlar En Büyük KK

Ama bak temizlik garantili :KK70::KK70::KK70:

ben bayramları seviyorum yaa..

biraraya gelmek, birlikte bir sofraya oturmak..
sadece bayram düğün, cenaze ve mevlütlerde gördüğüm akrabalarımla karşılaşmak..

son dedikoduları almak.. :))
yaşlıları mutlu etmek.. bunlar benim hoşuma gidiyor..

eşim malesef hiç sevmiyor.. çünkü onun anne-baba ve kardeşlerinden başka kimsesi yok istanbulda.. benimse gidilmesi gereken çok yerim var..

ben gelenekselim galiba biraz.. evlenmeden ve de eşimle tanışmadan önceydi. bir bayram tatile gitmiştim arkadaşımla. hiç keyif almadım eksiklik hissettim. ben bayramda kalabalığı seviyorum..

Dranascım senin içinde değişiklik olur aslında,kalın giyinirsiniz biraz olur ya gidin bence

Kızınla gezer tozarsın yaa boşver gitme. Soğuksa üşütür falan uğraşma bi de oralarda. Bi de senin kantar olay cıkarmasın sonra...

Biizm köy çok dağlıktır yaz olsa seve seve giderim bizim hassas kantarın bir şey söylemeye hakkı var mı sence hafta sonu kuşadasında neler yaptı acaba:KK37:

kaçacak bir yer olsa hiç durmayacağım ama :KK50:

bence de en iyisi bağış yapmak...bizim kayınvalideler de hep kendi yer,lahmacun kıymalı pide,kavurma vs vs değişik formlar tüketirler :KK19:

bayramlaşma benim için evlendikten sonra kabus oldu resmen,eşimin sülalesi çok kalabalık ondan çık ona gir bitmiyo anacım :KK52:

En yisi uzak memleket:KK52: Geçen bayram eşimin memleketindeydik ama iki senelik evliyiz ilk kez bayram geçirdik orda dediler bir iki yere gidin dedim sevmem ben öyle bayramlaşma faslını gitmem hiçbir yere sadece bir amcasının oğlunu yanına gittik o kadarr ne işim var git el öp kimbilir ellrinin nerelere sürüp yıkıyorlarmı acaba hep bu gelir aklıma :KK52:

Geldim ayyy...15i bana uyar...
şu csi konusuna dalıciim ne yazmış bakam büyülü fallı...
hem burdayım hem orda...
bir bahçeli turu attım yoruldum be yawwww...

Keşke burdada olsa tatil olur ne güzel :KK1:

Bencede kurban bayramını iptal etsinler,her yer kan gölü resmen zaten mümkün olduğu kadarıyla et yemiyorum ben iyice içim kalkıyor gördükçe

abla iptali mümkün olmaz,hele ki bu zamanda (diyip açık vermeyeyim)

ama hayvanlara eziyet etmesinler en büyük isteğim bu :nazar:

Ya Allah'ın gücüne gitmesin de benim elimde olsa etin hicbirini kimseye vermem hahahha. Yani bi kurban keserim bi de kendime keserim :KK1: Yaşasın etoburlar En Büyük KK

Ama bak temizlik garantili :KK70::KK70::KK70:

Kesin diyon yani garantili :KK24::KK24:

Biizm köy çok dağlıktır yaz olsa seve seve giderim bizim hassas kantarın bir şey söylemeye hakkı var mı sence hafta sonu kuşadasında neler yaptı acaba:KK37:

O zaman soğuk olur dediğin gibi,birde kızın var şimdi hasta olmasın ..

ben bayramları seviyorum yaa..

biraraya gelmek, birlikte bir sofraya oturmak..
sadece bayram düğün, cenaze ve mevlütlerde gördüğüm akrabalarımla karşılaşmak..

son dedikoduları almak.. :))
yaşlıları mutlu etmek.. bunlar benim hoşuma gidiyor..

eşim malesef hiç sevmiyor.. çünkü onun anne-baba ve kardeşlerinden başka kimsesi yok istanbulda.. benimse gidilmesi gereken çok yerim var..

ben gelenekselim galiba biraz.. evlenmeden ve de eşimle tanışmadan önceydi. bir bayram tatile gitmiştim arkadaşımla. hiç keyif almadım eksiklik hissettim. ben bayramda kalabalığı seviyorum..

Ben de evlenmeden önce seviyordum kendi memleketimde güzeldi abilerim ablam ne eğlenirdik ne gülerdik
Ankarada bayram gezmesi gelin gibi süzülmeler falan bana göre değil çünkü burada pek kimsem yok
Sürekli eşimin tarafından oradan oraya koştur hizmet et kabus gibi bir de eşimin ailesinde ataerkil bir yapı hala var kadınlar sürekli hizmet eder erkekler oh keyif

Öle deme Dranas, tek kelime etmeye hakkı yok ama sonuçta baba, şambabası :KK1:

Tabi cnm ne cevizler kırmıştır o.

Geldim ayyy...15i bana uyar...
şu csi konusuna dalıciim ne yazmış bakam büyülü fallı...
hem burdayım hem orda...
bir bahçeli turu attım yoruldum be yawwww...

Zaten ayın 15 i özel bi gün dicektim ki vazgeçtim maaşlar erken yatıyor.

Çok güzel olacakkkkEn Büyük KK

En yisi uzak memleket:KK52: Geçen bayram eşimin memleketindeydik ama iki senelik evliyiz ilk kez bayram geçirdik orda dediler bir iki yere gidin dedim sevmem ben öyle bayramlaşma faslını gitmem hiçbir yere sadece bir amcasının oğlunu yanına gittik o kadarr ne işim var git el öp kimbilir ellrinin nerelere sürüp yıkıyorlarmı acaba hep bu gelir aklıma :KK52:

evet bende çok uzağım,eşimin anneleri,amcaları halaları hep bir aradayız maaşallah :KK52:

bizimki de BİZİM kestiğimiz etler 1 sene saklar.
kavurma ve kıyma modunda.
sanırım biz kayınvalideciğimiz için kesiyoruz. yazıkkk:KK55:
biz anca eğer ona 1.gün gittiysek yediğimiz et ile avunuruz.

5 senedir ilk defa bu bayram istanbuldayız. bakalım nolcek :KK51:

betty geç kaldın, konu kapandı:18:

Ben gitmekten ziyade eşimin ailesinde sürekli gelin edasıyla karşılanmaktan nefret ediyorum

Kesin diyon yani garantili :KK24::KK24:

Valla eve kadın alsam onun kadar iyi temizleyemez :KK1:

Yalnız cenesini de bağlamam lazım. Sürekli söyleniyo.

-Ben bütüne vin camını sildim sen bi mutfağı bitiremedin
-Ben balkonu yıkarım ama suyu sen getir
-Koltukları da cekmem lazım sen odanın koltuklarını nasıl cektin, cekmedin dimi?
:KK36:

Öle deme Dranas, tek kelime etmeye hakkı yok ama sonuçta baba, şambabası :KK1:

Tabi cnm ne cevizler kırmıştır o.

Zaten ayın 15 i özel bi gün dicektim ki vazgeçtim maaşlar erken yatıyor.

Çok güzel olacakkkkEn Büyük KK

Maaşların erken yatması iyi olmayacak ay sonu gelmeden dımdızlak kalacağız

X