Dert etmiyorum diyordum kendimi kandırmışım

Diyetisyene gidemedim ama bu hafta içerisinde endokrin bölümünden randevu aldım görüşeceğim harekete geçmem gerek.
Çevredekilerden o kadar sıkıldım ki evde olduğumu bile kimseye söylemiyorum kendimi temizliğe verdim halı perde çırpınıyorum

nelki sen hasas oldugun icin sana oyle geliyordurr inan bu site 10 tane arkadasim var ise bu derten muzdarip kilo vermeye calis pco engel degil ama kilo daha engel bu arada burdaki tanidiklarim hirs yapip kilo vrrip gebe kalan arkadaslar
Zaten hastaneye gidiyorum ve infertilite tüp bebek merkezi normal kadın doğumdan daha yoğun. Ciddi anlamda pcos sıkıntısı var. Bende hırs yaptığım noktaya geldim artık vericem kararlıyım

Yaşadığım ilde diyetisyen bölümü devlet hastanelerinde randevuya açık değil önce dahiliye yada diğer bölümlerden sıra alıp doktorun gerekli görüp yönlendirmesi dahilinde gidilebiliyor. Bahane değil. Özele harcayacak da param yok.
Şimdi düşüneceksiniz paranız yoksa neden çocuk yapıyorsunuz. Şuan için durumumuz yok. Genel anlamda dururumuz iyi.
Ayrıca insülin direnci ile pco birbiri ile gayet bağlantılı hastalıklar araştırmanızı tavsiye ederim.
Ben kilo almadan öncede saç dökülmesi yaşıyordum ara ara gecikmeler oluyordu ama şuan ilaçsız adet göremez duruma geldim. Zayıfkende hafif belirtiler oluyor. Bünyeden bünyeye değişiyor.

boyunuzu bilmiyorum ama eğer 185 falan değilseniz 70 de fazla bir kilo. Boyum 173 kilom 60 tüp bebek doktorum bana bile zayıfla demişti. Ve bikaç kilo vermiştim.
170im sabit kilom 65 di evlenmeye yakın almaya başladım evlendikten sonra hepten aldım. İstanbulda hareketli bi yaşamım vardı çalışıyordum spor vs beslenmeme de biraz dikkat ediyordum. Diyet değil ama belli saatlerden sonra yemezdim vs sonra birden patladı.

Insulin direncini kirmak icin protein agirlikli beslenip aralikli oruc tutuyorlar.
Sema Ozpekmezci’nin paylasimlarina gozatin derim, birde fitmuhendisce..
Ikisi de super tarifler veriyor, sema zaten ilacsiz diyabeti yenmis biri.

Saklasalar da sinir oluyorsunuz soyleselerde gozunuze sokmus oluyorlar bu insanlar daha ne yapacak ? Alıngan davraniyorsunuz bence şuan durumunzdan ötürü. Allah kucağınıza almayi nasip etsin

Saklasalar da sinir oluyorsunuz soyleselerde gozunuze sokmus oluyorlar bu insanlar daha ne yapacak ? Alıngan davraniyorsunuz bence şuan durumunzdan ötürü. Allah kucağınıza almayi nasip etsin
Smin teşekkür ederim. Sayfa 2de açıklama yaptım. Mesele saklaması yada anlatması değil ayarında olmaması.

Hassas bir dönemde olduğunuz için insanların doğal davranışlarını kendinizde yorumluyorsunuz muhtemelen.
Kilo veriliyor isteyince düzgün bir sekilde diyet yapılınca verilmeyecek kilo yok.
Sağlıkla sizinde olur inş

Bende pcoluyum ve söylediğiniz gibi bu bir kısır döngü . Bu döngüyü kırmak için insülininizi kontrol altına almalısınız . Yakın zamanda bir diyet programı uyguladım. Diyetimde şeker namına hiçbirşey yoktu buna meyve de dahil. Ve insülinimi düşük tuttuğum takdirde düzenli adette görüyorum tüylenmemde azalıyor . İlk etapta insülini kontrol altına almak amaçlı iyi bir diyetisyenle görüşün . 2. Adımınızsa spora başlamak olsun . Hareket pconun en büyük düşmanı . Bu ikisini yapın kiloda verirsiniz bebeğinizde olur Allahın izniyle . Stres yapmayı bırakın elinizden geldiğince bu söylediklerime çaba sarfedin elbet sonuç alırsınız

Çok teşekkür ediyorum endokrin bölümünden sıra aldım bekliyorum gidicem bu hafta. Sıkı bi düzenleme yapmam gerek yaşam şeklime

Çok teşekkür ediyorum endokrin bölümünden sıra aldım bekliyorum gidicem bu hafta. Sıkı bi düzenleme yapmam gerek yaşam şeklime
Çok iyi etmişsiniz . Endokrin doktorunuzda sizi yönlendirecektir zaten . Gerek görülürse ilaç + beslenme + spor ile aşılmayacak bir sorun değil sizinki :) olumlu yanından bakın stres yapmayın

Canim hersey kafanda biter sen ben bundan dolayi kilo veremiyorum aliyorum dersen almaya devam edersin.Oncelikle psikolojini topla kendine bi plan ciz spor yap insanlari dinleme ve bol bol dua et.Herseyin bi zamani var bebeginin sana gelecegi zamanda bellidir o zamandan once veya sonra degil o zaman gelicek sana.Sen tevekkul goster.Vucudunu kilo aliyorum veremiyoruma kitleme o zaman zaten veremezsin.Bi arkadasm sorunsuz ilk dogumunu yaptiktan sinra 2. Icin 2 yil ugrasti ve en sonunda tedavi fln birakip vazgectiginde kendilignden hamile kaldi olur inan bu kadar yipranmana gerek yok

Zaten bebek olmamasından ziyade kiloya taktım aynalara küstüm resmen. Bebek meselesi allahtan diyorum buda bir sınav hiç olmasa bile takdiri ilahi yapabileceğim hiç bişey yok diye teselli ediyorum.
İyi dileklerin için allah razı olsun

kıskanacakmışsın gibi saklamıyodur, benim de çocuk sahibi olmam çok zor, bebek sahibi olmak isteyen de bir arkadaşım var onun da olmuyor, eğer ben hamile olduğumu öğrensem ben de uzun sure söylemezdim, çunku gerçekten bilirdim ki benim için sevinse de kendisi için uzulurdu, çunku ben birinin hamileliğini duyduğmda öyle oluyorum.

Sevgililik fln neysede evlilikde kilolar cok kotu hamileligimde 20 kilo aldik canim 58den 78e ciktim bak bi hastaligimda yok ama vermek bilemiyorum bi yerde zor.Seni oyle iyi anliyorjmki kocam hic bisey demesede ben rahatsiz oluyorum giydiklerim yakismiyor .....

Yoo ben gayet olağan karşılayıp sevinirdim çünkü o benim canım ciğerimdi. Arkadaşımın zor olma gibi bi durumu da olmadı. İstediği an kalmış. Bence insan en yakınıyla hüznünü paylaştığı gibi mutluluğunu da paylaşmalı. Dışardan insan olsa üzülürüm kendim için ama bu kişi en yakınımdı.

Yakışmıyor gerçekten. Tesettürlüyüm örtebiliyorum kilomu ama boyluyum da dev gibi bişey oluyorum mutsuzum aynaya bakınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…