- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.721
- 108
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Diyetisyene gidemedim ama bu hafta içerisinde endokrin bölümünden randevu aldım görüşeceğim harekete geçmem gerek.etrafın çenesi niye durmaz ishal olmuş kıc gibiler aynı. yeminle sırf onların kudumsuz kıyaslamaları saçma sapan baskıları yüzünden olacak olan da stresten olmuyor.
diyetisyene gitmeni önericem ama illaki gitmişsindir. spor,egzersiz ve yürüyüşle beraber dene. bebekten önce kilo vermeye odaklan bence çünkü kilo problemi en büyük engelpkoya takılma pkolu olup hamile kalan çok insan var.
Zaten hastaneye gidiyorum ve infertilite tüp bebek merkezi normal kadın doğumdan daha yoğun. Ciddi anlamda pcos sıkıntısı var. Bende hırs yaptığım noktaya geldim artık vericem kararlıyımnelki sen hasas oldugun icin sana oyle geliyordurr inan bu site 10 tane arkadasim var ise bu derten muzdarip kilo vermeye calis pco engel degil ama kilo daha engel bu arada burdaki tanidiklarim hirs yapip kilo vrrip gebe kalan arkadaslar
Yaşadığım ilde diyetisyen bölümü devlet hastanelerinde randevuya açık değil önce dahiliye yada diğer bölümlerden sıra alıp doktorun gerekli görüp yönlendirmesi dahilinde gidilebiliyor. Bahane değil. Özele harcayacak da param yok.PKOS kilo ile tetiklenen bir durum yalnız. Kiloyu verirseniz bahsettiğiniz belirtilerin de azalacağını göreceksiniz. Bende de olabileceği şüpheli, görüntüsel olarak var yani hormonel olarak da tam sınırdasın geçmek için dedi bakılınca ama hiçbir belirtisi yok, ne regl düzensizliği ne saç dökülmesi ne tüylenme vb. Sordum doktor dedi ki bana, zayıfsın diye böyle, ömrün boyunca böyle beslenirsen, spor yapmaya devam edersen kısacası bu hayat düzenini devam ettirirsen hiçbir belirtisini de yaşamazsın.
O yüzden de sizin önce kilo vermeniz gerekiyor, sağlıklı bir gebelik için de hazırlık olarak düşünün bunu.
İnsülin direnci bambaşka bir konu, kendiniz diyetisyene gidin, yönlendirmedi doktor biraz bahane geldi bana.
170im sabit kilom 65 di evlenmeye yakın almaya başladım evlendikten sonra hepten aldım. İstanbulda hareketli bi yaşamım vardı çalışıyordum spor vs beslenmeme de biraz dikkat ediyordum. Diyet değil ama belli saatlerden sonra yemezdim vs sonra birden patladı.boyunuzu bilmiyorum ama eğer 185 falan değilseniz 70 de fazla bir kilo. Boyum 173 kilom 60 tüp bebek doktorum bana bile zayıfla demişti. Ve bikaç kilo vermiştim.
Doktor yönlendirmiyor. Diyetisyen bölümüne burada dahiliye sevk ediyor. Dahiliyeye gittim bi sorun görmedi. Sadece glifor yazdı dikkat et dedi diyetisyene oda yönlendirmedi. Gliforu kullandım bir süre onda da pek bi faydası olmadı yani evet açlık ihtiyacımı kesti azaldı biraz daha ama sonuç olmadı kilo yine veremedim
oste guclu bir kafin profiliZaten hastaneye gidiyorum ve infertilite tüp bebek merkezi normal kadın doğumdan daha yoğun. Ciddi anlamda pcos sıkıntısı var. Bende hırs yaptığım noktaya geldim artık vericem kararlıyım
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Takip edeceğimInsulin direncini kirmak icin protein agirlikli beslenip aralikli oruc tutuyorlar.
Sema Ozpekmezci’nin paylasimlarina gozatin derim, birde fitmuhendisce..
Ikisi de super tarifler veriyor, sema zaten ilacsiz diyabeti yenmis biri.
Smin teşekkür ederim. Sayfa 2de açıklama yaptım. Mesele saklaması yada anlatması değil ayarında olmaması.Saklasalar da sinir oluyorsunuz soyleselerde gozunuze sokmus oluyorlar bu insanlar daha ne yapacak ? Alıngan davraniyorsunuz bence şuan durumunzdan ötürü. Allah kucağınıza almayi nasip etsin
Herkesin ayarı farklıdır malesef.Smin teşekkür ederim. Sayfa 2de açıklama yaptım. Mesele saklaması yada anlatması değil ayarında olmaması.
Çok teşekkür ediyorum endokrin bölümünden sıra aldım bekliyorum gidicem bu hafta. Sıkı bi düzenleme yapmam gerek yaşam şeklimeBende pcoluyum ve söylediğiniz gibi bu bir kısır döngü . Bu döngüyü kırmak için insülininizi kontrol altına almalısınız . Yakın zamanda bir diyet programı uyguladım. Diyetimde şeker namına hiçbirşey yoktu buna meyve de dahil. Ve insülinimi düşük tuttuğum takdirde düzenli adette görüyorum tüylenmemde azalıyor . İlk etapta insülini kontrol altına almak amaçlı iyi bir diyetisyenle görüşün . 2. Adımınızsa spora başlamak olsun . Hareket pconun en büyük düşmanı . Bu ikisini yapın kiloda verirsiniz bebeğinizde olur Allahın izniyle . Stres yapmayı bırakın elinizden geldiğince bu söylediklerime çaba sarfedin elbet sonuç alırsınız
Çok iyi etmişsiniz . Endokrin doktorunuzda sizi yönlendirecektir zaten . Gerek görülürse ilaç + beslenme + spor ile aşılmayacak bir sorun değil sizinki :) olumlu yanından bakın stres yapmayınÇok teşekkür ediyorum endokrin bölümünden sıra aldım bekliyorum gidicem bu hafta. Sıkı bi düzenleme yapmam gerek yaşam şeklime
Canim hersey kafanda biter sen ben bundan dolayi kilo veremiyorum aliyorum dersen almaya devam edersin.Oncelikle psikolojini topla kendine bi plan ciz spor yap insanlari dinleme ve bol bol dua et.Herseyin bi zamani var bebeginin sana gelecegi zamanda bellidir o zamandan once veya sonra degil o zaman gelicek sana.Sen tevekkul goster.Vucudunu kilo aliyorum veremiyoruma kitleme o zaman zaten veremezsin.Bi arkadasm sorunsuz ilk dogumunu yaptiktan sinra 2. Icin 2 yil ugrasti ve en sonunda tedavi fln birakip vazgectiginde kendilignden hamile kaldi olur inan bu kadar yipranmana gerek yokSelam kızlar
Evliliğimin ilk zamanları çok problemli geçti ama artık durulduk bir yıla yakındır olaylı sürecimiz kalmadı gibi. İlk evlendiğimde bi kaç ay denedik olmadı problemlerde olunca ara vermiştik. Son 6 aydır yeniden deniyoruz. Tıbben eşimde sorun yok bendede engel olarak pco teşhisi var. Yaşadığım ilin en iyi tüp bebek doktoruna gidiyorum ama aşılamaya cevapsız kaldım. Sürekli kilo alıyorum. Eşimde artık ufaktan söylenmeye başladı kilo konusunda. Stres yaptıkça iyice kilo aldım. Sonsuz bi döngü içindeyim. Her allahın günü hastanede derdime çare arıyorum ama bulamıyorum kilo aldıkça artık ilaçsız adet de göremez oldum saçlarım iyice seyreldi tüylenmem lazer görmüş olmama rağmen eskiye döndü yüzümde de artmaya başladı. Sivilcem o kadar olmazdı ama artık oda olmaya başladı. Eşim görsellikçi bi insan hani takmıyorum o ne derse dese (çok kırıcı bişey demez de bi on kilo versen taş gibi olcaksın filan der) ama gittikçe psikolojik olarakta dibe batmaya başladım. Etrafımdaki herkes hamile ve sürekli sorulması kıyaslanması sıkıyor.
Son günlerde arkadaş grubumuzda biri doğum yaptı gözüme sokar gibi davranılması sinirlerimi hepten gerdi. Komşumun gelip binadaki yeni gelinin hamile olduğunu söylemesi de en yakın arkadaşımın da hamileliğini kıskanacakmışım gibi saklaması filan böyle saçma sapan durumlar artık bende stres ve üzüntü oluşturmaya başladı.
Pcolu kilo veremiyorum arkadaşlar bana fikir ve üzüntüme teselli verecekleri konuma bekliyorum...
Şimdiden teşekkür ederim hepinize.
Zaten bebek olmamasından ziyade kiloya taktım aynalara küstüm resmen. Bebek meselesi allahtan diyorum buda bir sınav hiç olmasa bile takdiri ilahi yapabileceğim hiç bişey yok diye teselli ediyorum.Canim hersey kafanda biter sen ben bundan dolayi kilo veremiyorum aliyorum dersen almaya devam edersin.Oncelikle psikolojini topla kendine bi plan ciz spor yap insanlari dinleme ve bol bol dua et.Herseyin bi zamani var bebeginin sana gelecegi zamanda bellidir o zamandan once veya sonra degil o zaman gelicek sana.Sen tevekkul goster.Vucudunu kilo aliyorum veremiyoruma kitleme o zaman zaten veremezsin.Bi arkadasm sorunsuz ilk dogumunu yaptiktan sinra 2. Icin 2 yil ugrasti ve en sonunda tedavi fln birakip vazgectiginde kendilignden hamile kaldi olur inan bu kadar yipranmana gerek yok
Selam kızlar
Evliliğimin ilk zamanları çok problemli geçti ama artık durulduk bir yıla yakındır olaylı sürecimiz kalmadı gibi. İlk evlendiğimde bi kaç ay denedik olmadı problemlerde olunca ara vermiştik. Son 6 aydır yeniden deniyoruz. Tıbben eşimde sorun yok bendede engel olarak pco teşhisi var. Yaşadığım ilin en iyi tüp bebek doktoruna gidiyorum ama aşılamaya cevapsız kaldım. Sürekli kilo alıyorum. Eşimde artık ufaktan söylenmeye başladı kilo konusunda. Stres yaptıkça iyice kilo aldım. Sonsuz bi döngü içindeyim. Her allahın günü hastanede derdime çare arıyorum ama bulamıyorum kilo aldıkça artık ilaçsız adet de göremez oldum saçlarım iyice seyreldi tüylenmem lazer görmüş olmama rağmen eskiye döndü yüzümde de artmaya başladı. Sivilcem o kadar olmazdı ama artık oda olmaya başladı. Eşim görsellikçi bi insan hani takmıyorum o ne derse dese (çok kırıcı bişey demez de bi on kilo versen taş gibi olcaksın filan der) ama gittikçe psikolojik olarakta dibe batmaya başladım. Etrafımdaki herkes hamile ve sürekli sorulması kıyaslanması sıkıyor.
Son günlerde arkadaş grubumuzda biri doğum yaptı gözüme sokar gibi davranılması sinirlerimi hepten gerdi. Komşumun gelip binadaki yeni gelinin hamile olduğunu söylemesi de en yakın arkadaşımın da hamileliğini kıskanacakmışım gibi saklaması filan böyle saçma sapan durumlar artık bende stres ve üzüntü oluşturmaya başladı.
Pcolu kilo veremiyorum arkadaşlar bana fikir ve üzüntüme teselli verecekleri konuma bekliyorum...
Şimdiden teşekkür ederim hepinize.
Sevgililik fln neysede evlilikde kilolar cok kotu hamileligimde 20 kilo aldik canim 58den 78e ciktim bak bi hastaligimda yok ama vermek bilemiyorum bi yerde zor.Seni oyle iyi anliyorjmki kocam hic bisey demesede ben rahatsiz oluyorum giydiklerim yakismiyor .....Zaten bebek olmamasından ziyade kiloya taktım aynalara küstüm resmen. Bebek meselesi allahtan diyorum buda bir sınav hiç olmasa bile takdiri ilahi yapabileceğim hiç bişey yok diye teselli ediyorum.
İyi dileklerin için allah razı olsun
Yoo ben gayet olağan karşılayıp sevinirdim çünkü o benim canım ciğerimdi. Arkadaşımın zor olma gibi bi durumu da olmadı. İstediği an kalmış. Bence insan en yakınıyla hüznünü paylaştığı gibi mutluluğunu da paylaşmalı. Dışardan insan olsa üzülürüm kendim için ama bu kişi en yakınımdı.kıskanacakmışsın gibi saklamıyodur, benim de çocuk sahibi olmam çok zor, bebek sahibi olmak isteyen de bir arkadaşım var onun da olmuyor, eğer ben hamile olduğumu öğrensem ben de uzun sure söylemezdim, çunku gerçekten bilirdim ki benim için sevinse de kendisi için uzulurdu, çunku ben birinin hamileliğini duyduğmda öyle oluyorum.
Yakışmıyor gerçekten. Tesettürlüyüm örtebiliyorum kilomu ama boyluyum da dev gibi bişey oluyorum mutsuzum aynaya bakıncaSevgililik fln neysede evlilikde kilolar cok kotu hamileligimde 20 kilo aldik canim 58den 78e ciktim bak bi hastaligimda yok ama vermek bilemiyorum bi yerde zor.Seni oyle iyi anliyorjmki kocam hic bisey demesede ben rahatsiz oluyorum giydiklerim yakismiyor .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?