Dert etmiyorum diyordum kendimi kandırmışım

Suleymanin Hurremi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
3.797
7.721
108
Selam kızlar
Evliliğimin ilk zamanları çok problemli geçti ama artık durulduk bir yıla yakındır olaylı sürecimiz kalmadı gibi. İlk evlendiğimde bi kaç ay denedik olmadı problemlerde olunca ara vermiştik. Son 6 aydır yeniden deniyoruz. Tıbben eşimde sorun yok bendede engel olarak pco teşhisi var. Yaşadığım ilin en iyi tüp bebek doktoruna gidiyorum ama aşılamaya cevapsız kaldım. Sürekli kilo alıyorum. Eşimde artık ufaktan söylenmeye başladı kilo konusunda. Stres yaptıkça iyice kilo aldım. Sonsuz bi döngü içindeyim. Her allahın günü hastanede derdime çare arıyorum ama bulamıyorum kilo aldıkça artık ilaçsız adet de göremez oldum saçlarım iyice seyreldi tüylenmem lazer görmüş olmama rağmen eskiye döndü yüzümde de artmaya başladı. Sivilcem o kadar olmazdı ama artık oda olmaya başladı. Eşim görsellikçi bi insan hani takmıyorum o ne derse dese (çok kırıcı bişey demez de bi on kilo versen taş gibi olcaksın filan der) ama gittikçe psikolojik olarakta dibe batmaya başladım. Etrafımdaki herkes hamile ve sürekli sorulması kıyaslanması sıkıyor.
Son günlerde arkadaş grubumuzda biri doğum yaptı gözüme sokar gibi davranılması sinirlerimi hepten gerdi. Komşumun gelip binadaki yeni gelinin hamile olduğunu söylemesi de en yakın arkadaşımın da hamileliğini kıskanacakmışım gibi saklaması filan böyle saçma sapan durumlar artık bende stres ve üzüntü oluşturmaya başladı.
Pcolu kilo veremiyorum arkadaşlar bana fikir ve üzüntüme teselli verecekleri konuma bekliyorum...
Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Kilo aldım , dediğinize göre önceleri daha zayıfmışsınız. Yani kilo verebilmişsiniz zamanin birinde.

Aynı yöntemi deneyin. Doktor diyet vermiyor mu mesela? Diyetisyen desteklemiyor mu?

Ben kilolu insanların "kilo veremiyorum" savunmasına inanmıyorum.

Kendimi tutamıyorum,yemeden duramıyorum, vb ifadeler daha inandırıcı olacaktır.

Ben kilo veremedim hiç. Önceden zayıftım. Evlendiğimde 70 kiloydum şuan 86. Evlenmeden önce de almaya başladım zaten ideal kilom 65 civarıydı sonra birden aldım ve hiç veremedim en son bu noktaya geldim.
Kilo veremiyorum çünkü insülin direnci kontrol altına alamıyorum ve sürekli açlık hissediyorum. Diyet denedim diyetle de veremedim.

arkadaş grubumuzda biri doğum yaptı gözüme sokar gibi davranılması sinirlerimi hepten gerdi.
en yakın arkadaşımın da hamileliğini kıskanacakmışım gibi saklaması filan böyle saçma sapan durumlar

Sizi incitmek istemem, hassas bir süreçtesiniz ama söylemeden edemeyeceğim; insanlar da bazen ne yapacağını şaşırıyor böylesi durumlarda tedavi gören insanların karşısında. Çünkü bebek beklediklerini-olduğunu söyleseler/paylaşsalar ayrı suç oluyor, paylaşmasalar ayrı.

Paylaşsalar "Benle paylaştı, sevincine beni de kattı" değil, "Gözüme sokar gibi" oluyor, paylaşmasalar "Belki ben buruk hissederim diye çekindi paylaşamadı" değil "Kıskanacakmışım gibi sakladı" oluyor. Daha olumlu tarafından bakmaya çalışın bu tarz şeylere.

Biraz kafanızı salıp rahat bırakarak başlayın; kilo da verilir verilmez değil, biraz da gayret.
Gönlünüzdekine kavuşursunuz umarım.

Doktor yönlendirmiyor. Diyetisyen bölümüne burada dahiliye sevk ediyor. Dahiliyeye gittim bi sorun görmedi. Sadece glifor yazdı dikkat et dedi diyetisyene oda yönlendirmedi. Gliforu kullandım bir süre onda da pek bi faydası olmadı yani evet açlık ihtiyacımı kesti azaldı biraz daha ama sonuç olmadı kilo yine veremedim

Kendi kendinize karatay diyeti ile leslinin günlük spor aktivitelerini yapsanız size bir zararı olur mu acana. eğer olmazsa bi de öyle deneyin.

Karatay diyeti tok tutuyormus diye biliyorum da.

Yani belki çok sığ öneriler veriyorum ama hayatımda hiç diyet yapmadım. Benim de bilgim bu kadar.

Ben gözüme sokanla saklayan seçimini ayırt edebilecek durumdayım.
Konu şöyle arkadaşım doğum yaptı her gün bebeğin resmini atıp ne yaptığını anlatıyordu. Bebek 20 günlük oldu hala devam etti. E tamam da 20 gün ben bunu görmek zorunda değilim. Sosyal medyada paylaşmadı direkt olarak whatsaaapta attı. Diğer arkadaşımda can ciğer arkadaşımdı. Bir hafta öncesi konusu konuşulduğunda yok diyip bir hafta sonra 3 aylık olduğunu başka bir arkadaştan öğrendim. Ben olağan olana bişey demiyorum takibi paylaşacak ama bunu bana nispet yapar gibi yapması hoş değildi.

İnşallah diyet yapmak zorunda kalmazsınız çok sıkıcı bi süreç :)
Karatay diyetini az önce bende kk da gördüm de kalp hastasıyım her diyeti uygulayamıyorum. Bir tıp fakültesine gitmem gerekiyor sanırım

Beni de yönlendirmedi kendim gittim....
Bakın ben günde 10 tane çikolata yiyip üstüne cips yiyordum
Üstüne de yemek...

açlıktan ziyade sürekli tatlı yemek istiyordum aşırı aşırı....
Ben ilaç da kullanmadım..
Ama adet olamamaktan aşırı rahatsız oldum yani herkes oluyor olamıyorum ben vücudumda çoğu şey doğru gitmiyor...

karaciğer yağlanması da olabilir bu yağ oranı bu şeker oranı her yerimizi etkiliyor...
Şuan size yansıyan hormonal ama aslında öyle değil....

ara öğünlerle destekleyin açlığınızı kavun karpuz ve üzüm bana yasaktı
Onun dışında meyve yiyin ama her ara öğünde bir tane fazlası yok yanına süt için...

meyve yoksa bir avuç kuruyemiş ama kavrulmuş olmayacak çiğ olacak...

hazır her yiyecek ve şekerli her içecekten uzak duracaksınız....

neden aç oldugunuzda kuru yemiş ya da meyve yemiyorsunuz ki?

bizim düşmanımız şeker ve hazır yiyecekler...
Benim diyetimde en son ara öğün 22:00 daydı..
Ki belli süre sonra ara öğünü ben bıraktım...

ve yemeklerdede 8 yemek kaşığı susuz nohut yanına salata ama mutlaka çorbayla başlamak şarttı 2 dilim kepek ekmeği

bir öğünde nohut yiyorsanız diğerinde et yemegi köfte yiyeceksem 2 köfte hakkım vardı...
Çorba hep var
Yine 2 dilim kepek ekmeği....

asla yemeklerin sularını yemiyoruz ve mutkaja salata yemeğe dikkat ediyoruz 2,5 lt su da mutlaka...

patates kesınlıkle yasak asla yemiyoruz pilav makarna mantı hamur işi de yasak...

Yarım yağlı süt ve peynir kesınlıkle...
Yoğurdunuzu evde yaparsanız daha iyi öyle demişti doktor..

başka ne demişti hareket etmek gerek mutlaka..
Ben size inanıyorum yaparsınız

Teşekkür ederim
Yoğurdumu evde yapıyorum zaten süt de paket değil kaynatma süt içiyoruz.
Meyveler hazır gıdalardan aldığım şekerden dolayı ekşi geliyor meyve yiyemiyorum ama yiyebildiklemi denerim. Çorba olması harika. Diyetiniz uygulanabilir kolaymış. İnanın ekmek tüketmiyorum. Bazen hiç.

Kuru yemişi de sakın abartmayın zeytin yiyeceksem 5 zeytine izin vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…