Dert değil sadece merak.

merhaba kızlar.

Başlıkta değindiğim gibi sadece meraktan soruyorum bu soruyu. Soruya gelirsek arada gelin evi programina denk gelip izliyorum,ve gözüme çarpıyor her seferinde kollardaki altınları,boynundaki altınlar yani o kadar altını gerçekten erkek tarafı mi yapiyor? Hayatımda hiç bu kadar altını bir arada görmedim ben :KK70: evlenirken de istemedim konusunu bile açmadık ne ben,nede ailem. Tabi ki ne ayıp ne günah. İste kafama takıldı o kadar altını kim takiyor bu gelinlere?o_O

Valla bana ne erkek tarafı ne ailem hiç birşey almadı Ak'a
bende daha yok canım. bakalım yarın regl olmazsam gün sayıcam test için. kısmet:KK15:
Hayırlısıyla hamile haberini alırız inşallah ❤❤

merhaba kızlar.

Başlıkta değindiğim gibi sadece meraktan soruyorum bu soruyu. Soruya gelirsek arada gelin evi programina denk gelip izliyorum,ve gözüme çarpıyor her seferinde kollardaki altınları,boynundaki altınlar yani o kadar altını gerçekten erkek tarafı mi yapiyor? Hayatımda hiç bu kadar altını bir arada görmedim ben :KK70: evlenirken de istemedim konusunu bile açmadık ne ben,nede ailem. Tabi ki ne ayıp ne günah. İste kafama takıldı o kadar altını kim takiyor bu gelinlere?o_O
Evet erkek tarafi takar bir de izleniyorlarya kredi cekip bile takarlar.Ne farkediyorsa artik namlari yuruyor sanki :)

:) senin oldu mu? Benim hiç altınım yok,istemedim,kimse de takmadı sadece eşim sağolsun tam tur ve pırlanta tek taş aldi yaklaşık 8 bin dolar civari ,arkadaslarim 8 bin dolara bir sürü altin alirsin diye beni avutur gibi oluyorlar :KK70: valla gözüm yok
Benim dirseğe kadar olmadı ne yazık ki , ama yaklaştı :))

bir makedon olarak bir de boşnak geliniyim. çoğunu damat takıyor. altın önemli bizde ne kadar takabiliyorsan o kadar takıyorsun geline. durumun elverdiğince tabi ama limiti sonuna kadar zorlarlar. gösterişi severler:halay:
Ehemm sizin oralardan uygun bir bey varsa o zaman ben talibim :D Bilekleri hazırladım bekliyorum :D

merhaba kızlar.

Aynen gerçek :) bana da takıldı ama snra borçlara verdik. Bizim sülalede adettir. Zaten biz söylemezsekde getirirler. Ki biz hiç bir zaman istemedikte.
Kuzenim evlendiği zaman altın pek sevmediği için istemedi :) urfalılara gelin gitti.
Ama onların adetinde oldugu için yınede getirdiler. Hatta kuzenim bari bi kaç tane tek getirin demesine ragmen altın kemerine kadar getirmişlerdi :KK70: bir tane başka kuzenimede 18 tane bilezik getrdiler anneside 2 tane taktı. Şimdi hala yapar kendine( ama bu biraz hava atmayı seven bir kuzenim asırı sever gösterişi) :KK70:

Evet damat tarafı takıyor.
Gelinin koluna trabzon burmalarını döşeyen erkek tarafları var.
Ki doğrusu da bu.
Bizde gelinin ailesi de takıyor 1-2 bilezik.

Aynen gerçek :) bana da takıldı ama snra borçlara verdik. Bizim sülalede adettir. Zaten biz söylemezsekde getirirler. Ki biz hiç bir zaman istemedikte.
Kuzenim evlendiği zaman altın pek sevmediği için istemedi :) urfalılara gelin gitti.
Ama onların adetinde oldugu için yınede getirdiler. Hatta kuzenim bari bi kaç tane tek getirin demesine ragmen altın kemerine kadar getirmişlerdi :KK70: bir tane başka kuzenimede 18 tane bilezik getrdiler anneside 2 tane taktı. Şimdi hala yapar kendine( ama bu biraz hava atmayı seven bir kuzenim asırı sever gösterişi) :KK70:
Hey masallah:D ben minik pırlantamla mutluyum . Hayır hayır teselli etmiyorum kendimi ciddiyim :p. Takipteydim bebek haberini alırım diye kuzum

Evet damat tarafı takıyor.
Gelinin koluna trabzon burmalarını döşeyen erkek tarafları var.
Ki doğrusu da bu.
Bizde gelinin ailesi de takıyor 1-2 bilezik.
Kime göre neye göre doğru? Peki diyelim damadın durumu yok borç mu yapsın? Nerde sevgi? Merhamet? Ask? Ben istemedim,kimse de yapmadi. Olsaydi da kullanamazdim,satamazdım öyle kalırdı elimde. Ama varsa imkan gelin hanımda istiyorsa tabi ki de alınsın

Biz de altın konusnda bişi demedik erkek tarafı aldı bende altını çok severim. Tabi dışarda takmıyorum ama özel günler de falan kullanırım. Genelde günlük kullanım altın küpe kolye bileklik takarım. Kulaklarım zaten imitasyon küpeye alışık değil sanırım yara olur hemen :)

Hepsini erkek tarafı takmıyor her kız ailesi durumları varsa en az birer bilezik takıyor. Benim ailemle erkek tarafı eşit bilezik takmışlardı mesela.
Amca teyze vs derken çoğalır. Yani ailenin sosya ekonomik durumu, erkek tarafının adetleri vs değişiyor.

Back
X