• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert Değil Ama Fikirleriniz Çok Önemli..

sevdicegim

Narsist'im :)
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.019
18
358
İstanbul
Merhaba bayanlar.. benim tecrübeli yahut fikir sahibi arkadaşlara sorum olacak.. belki bilmeyenler vardır ondan kısaca özetliyorum.. Erkek arkadaşımla güzel bir birlikteliğimiz var. Elimizden geldiğince de ailelerle vakit geçirmeye çalışıyoruz gönülleri hoş olsun ve bizleri daha iyi tanıyabilsinler diye. Biz söz işini senenin sonunda düşünüyorduk. Çünkü onun 2. üniv. okuma planı var sonuçlardan sonra yüzük takarız demiştik. Geçenlerde onlara gittiğimde babası dedi ki Bak kızım yanlış anlama çok güzel birbirinizle vakit geçiriyorsunuz sen geliyorsun oğlum size geliyor falan. Annen dul kadın etraftan laf gelmesin ( 21 yaşındayım Babamı 3 yaşımda kaybettim..) annenle konuş en azından bir söz yapalım dedi.. bende annemle konuştum eve gelınce tamam olur dedi.. Baba olmadığı için büyük dayımın karısı yengeme gittim konuştum. dedi ki çok güzel düşünmüşler, böyle gezeceğinize adı konur öyle daha rahat gezersiniz.. Ama ablan gibi yapma söz ayrı nişan ayrı yapma çok masraf olur dedi. Söz nişan bir arada yapın sözlülükle nişanlılık arasında pek fark yok zaten dedi..

Şimdi sormak istediğim şu... Mayıs ayında ablam nişanlanacak.. Annem daha zor duruma düşerek kredi çekti nişan için. Ona yüklenmemek adına da kendi nişanım için erkek arkadaşımla altın hesabı açtık biz yeri tutarız diye. Temmuz gibi de nişan yaparız diyoruz.. Sormak istediğim şu bayanlar.. Söz nişan bir arada nasıl oluyor? İstemeye gelip yüzük takılacak sonra nişan mı olacak? Malum temmuz patlama yaşandığı bir zaman yeri ne kadar önceden tutmak lazım? Daha henüz büyük dayımın haberi yok bu olaydan.. Martta aileler tanışsa, 1-2 ay gidip gelme kaynaşma süreci olsa yeri tutmak için geç kalmış olmaz mıyız? dayım bilmediği için de çekiniyorum şuan yer tutmaya benden habersiz nelere kalkıştınız der diye... işin içinden bir türlü çıkamadım anlayacağınız.... :50:
( bu arada unutmada diyim, ablamın sözünde tanıştı dayım eniştemin ailesiyle. katı bir insan olduğu için önceden tanıştırıılmadı sadece yengem tanışmıştı)

söz nişan bir arda olablir ama illa da yer tutmak zorunda değilsiniz madem durumunuz müsait değil

gerçi kendiniz bilirsiniz ama çoğu tanıdığım evde aile arasında nişan yapıyor

illa salona gerek yok diye düşünüyorum
:34:

Bencede nişan için yer tutmaya gerek yok madem durumunuz müsait değil,
hem yer telaşına düşmemmiş,hem de böylece dayınızda gizli iş yapmamış olursunuz.
Tabi karar sizin yine de.

onların tarafı eve sığmayacak kadar çok. yani mecburen tutmamız gerekiyor. sadece aile arasında desek de olmuyor çünkü işi dolayısı ile babasının çevresi çok.. sadece 1. dereceden akrabalar toplam 100 kişi eder.. o yüzden evde olması imkansız :(

bizde zaten söz diye birsey yok,yani istenir sonra nisan gününe karar verilir sonra nisan olur o ara söz nasil oluyor hic bilmiyorum...

isteyen aile icinde nisan yapar ister salonda ama sözün nisandan farkini bilmiyorum...

bende sadece nisan yapacam..

ama arkadaslarim vardi söz yaptilar sonra nisan yapmadan dügün yaptilar ama zaten bence o da nisan demek yani..

bizde zaten söz diye birsey yok,yani istenir sonra nisan gününe karar verilir sonra nisan olur o ara söz nasil oluyor hic bilmiyorum...

isteyen aile icinde nisan yapar ister salonda ama sözün nisandan farkini bilmiyorum...

bende sadece nisan yapacam..

ama arkadaslarim vardi söz yaptilar sonra nisan yapmadan dügün yaptilar ama zaten bence o da nisan demek yani..

peki istenirken yüzük takılır mı? çevremde hep uzun arayla yapılan söz-nişanlar olduğu için bilemiyorum. onlar istemede yüzük taktılar sonra nişanda da taktılar... :44:

Bizim şu şekilde oldu anlatıyorum :) 23 nisanda fatihler geldi bize tanışmaya. 1 hafta sonra 30 nisanda biz gittik. Sonra perşembe günü hayırlı günmüş diye perşembe günü 5 mayısta istemeye geldiler. İstendim verildi sonra o gün söz-nişan günü kararlaştırıldı. 21 mayıs dendi. Bizim evimizde ufacık ama sığılıyo :) ben normal abiye elbise giydm saçımı başımı yaptırdım yani. Ses düzenide ayarlamıştık. Geldiler önce Yüzük takıldı sonra kısa bir takı merasimi. Sonra oynamalar zıplamalar. Sonra pasta kestik. Akşamda gençler olarak yemeğe gittik. :) Böyle yapabilirsiniz. :1:

önce gündüz bayanlar arası tanışma olur evinizde.bir kaç gün sonra istemeye gelinir.istemeye geldiklerinde sembolik bir yüz takılır sadece bayana.sonra nişan tarihi konur ve nişanda alyanslar takılır ikinize.bizde o şekilde oldu.eşim tek taş taktı istemede,sonra nişanda alyanslar takıldı ikimize..

peki istenirken yüzük takılır mı? çevremde hep uzun arayla yapılan söz-nişanlar olduğu için bilemiyorum. onlar istemede yüzük taktılar sonra nişanda da taktılar... :44:

takildigi zamanda oldu,takilmadigida ya aslina bakarsan bizde pek adet yok yani aile olarak,

bizim tarafta mesela kiz ya da erkek tarafiysan herkes üstüne düser karsidan birsey istemez..

mesela kiz tarafi olarak beyaz esyada alinir yine erkek tarafi olarak da evin tüm esyasi alinir...

o yüzden ben kim ne ister bilemiyorum..kimisi takiyi filan konusur ama bizde kiz verilirken taki,esya su bu kime ne alacak konusulmaz...

Bizim şu şekilde oldu anlatıyorum :) 23 nisanda fatihler geldi bize tanışmaya. 1 hafta sonra 30 nisanda biz gittik. Sonra perşembe günü hayırlı günmüş diye perşembe günü 5 mayısta istemeye geldiler. İstendim verildi sonra o gün söz-nişan günü kararlaştırıldı. 21 mayıs dendi. Bizim evimizde ufacık ama sığılıyo :) ben normal abiye elbise giydm saçımı başımı yaptırdım yani. Ses düzenide ayarlamıştık. Geldiler önce Yüzük takıldı sonra kısa bir takı merasimi. Sonra oynamalar zıplamalar. Sonra pasta kestik. Akşamda gençler olarak yemeğe gittik. :) Böyle yapabilirsiniz. :1:

anladım sizde istemede yüzük takılmadı demekki.. ablamda takılmıştı istemede. ama ben de sürekli farklı şeyler duyduğum için kestiremiyorum tam olarak... hayırlı uğurlu olsun bu arada Allah sonsuz mutluluk versin..

önce gündüz bayanlar arası tanışma olur evinizde.bir kaç gün sonra istemeye gelinir.istemeye geldiklerinde sembolik bir yüz takılır sadece bayana.sonra nişan tarihi konur ve nişanda alyanslar takılır ikinize.bizde o şekilde oldu.eşim tek taş taktı istemede,sonra nişanda alyanslar takıldı ikimize..

aaaa.. erkek arkadaşımın annesi bizim adette erkeğe sözde yüzük takılmaz kıza tek taş takılır demişti.. ben de kendi kendime olur mu öyle şey demiştim.. demekki oluyormuş :30: o zaman yüksek ihtimalle sizin dediğiniz gibi olacak sanırım.. çok teşekkür ederim aydınlattığınız için..

Canım bizim nişan isteme bir arada oldu , evimiz de büyüktü evde yaptık nişanı. Güzel oldu valla. Şimdii evliyim :):16:.Bu arada senin kayınpederi öp başına koy canım çok ince fikirliymiş Maşallah...:42:

tatlim sen ve erkek arkadasin ne dusunuyor?bence ortak bir karar alin..ben nisan bile yapmadim,hic hoslanmadigim icin oyle muhabbetlerden..sadece aileler arasinda yuzuk takildi..eger hevesliysen salon tut..ama o kadar da onemli degil diyosan isteklerini dugune sakla derim

Canım bizim nişan isteme bir arada oldu , evimiz de büyüktü evde yaptık nişanı. Güzel oldu valla. Şimdii evliyim :):16:.Bu arada senin kayınpederi öp başına koy canım çok ince fikirliymiş Maşallah...:42:

Teşekkür ederim, evet Allah için iyi bir insan:nazar: Allah mutlu mesut için fikrin için teşekkür ederimm :54:

tatlim sen ve erkek arkadasin ne dusunuyor?bence ortak bir karar alin..ben nisan bile yapmadim,hic hoslanmadigim icin oyle muhabbetlerden..sadece aileler arasinda yuzuk takildi..eger hevesliysen salon tut..ama o kadar da onemli degil diyosan isteklerini dugune sakla derim

aslında ikimiz de salon düşünüyoruz. çünkü öbür türlü sadece aile arasında yapmaya kalksak insanlar çok zorlanacaklar. çünkü sığdıramam eve :44: sadece babası 7 kardeşler buradan pay biç teyze dayıları katmıyorum yani.. e bizim taraf da dayılar falan.. işin içinden çıkamayız.. düğünü zaten erkek tarafı yapacak.. Hatta annesi eşyalara da masraf etmeyin sen sadece çeyizini hazırla tabağını tencereni falan al dedi.. onlar düğünden falan kısmayacaklar zaten.. ama işte birikimimiz yeterli olur inşallah piyasayı da bilmiyorum napıcağımı düşünüyorum kara kara.. :14:

benim sözüm şöyle olmuştu. eşimin ailesi üçüncü gelişlerinde babam beni verdi bir dahaki gelişlerinde söz yüzüklerini takmak için ufak bir tören yapmak üzere benim ailem ablamlar abimler vs. onun ailesi dedesi gil halasi amcası. toplanıldı. bu şekilde tek taş taktılar bana böyle ufak bir merasim oldu.nişanımda iki ay sonra yapıldı.söz nişan bir arada nasıl olur sorusu da söyle olur etrafta gördügüm kadarıyla isteme olur kız verilince zaten sözleşilmiş olur sözdeki mantık bu zaten söz verilir iki taraf arasında. illa yüzük takmak şart değil.ama nişan tarihi uzaksa kıza bir yüzük takılması lazım derim ben. velhasıl kız verilir sözleşilmiş olunur ve nişan tarihi alıncaklar verilceker tutulcak yer vs konuşulur.ama söz ile nişan ayrı olunca masraf oluyo demişler bence alkası yok. sana tavsiyem en güzel anlarını imkanlarını zorlayarak yapmaya çalışma sabırlı olun bence once bir söz yapın zaten bekliyorsunuz aileler arasında yüzük takın. nişanı da kalabalıksınız büyük olacak belli durumunuzu biraz düzeltince yaparsınız .

Madem Temmuz gibi yapacaksınız nişanı neden dışarda yapmayı düşünmüyorsunuz yada varsa bahçede hem fazla masraftan kaçınmış olursunuz hemde daha güzel olur:)

Back