- Konu Sahibi sevdicegim
Merhaba bayanlar.. benim tecrübeli yahut fikir sahibi arkadaşlara sorum olacak.. belki bilmeyenler vardır ondan kısaca özetliyorum.. Erkek arkadaşımla güzel bir birlikteliğimiz var. Elimizden geldiğince de ailelerle vakit geçirmeye çalışıyoruz gönülleri hoş olsun ve bizleri daha iyi tanıyabilsinler diye. Biz söz işini senenin sonunda düşünüyorduk. Çünkü onun 2. üniv. okuma planı var sonuçlardan sonra yüzük takarız demiştik. Geçenlerde onlara gittiğimde babası dedi ki Bak kızım yanlış anlama çok güzel birbirinizle vakit geçiriyorsunuz sen geliyorsun oğlum size geliyor falan. Annen dul kadın etraftan laf gelmesin ( 21 yaşındayım Babamı 3 yaşımda kaybettim..) annenle konuş en azından bir söz yapalım dedi.. bende annemle konuştum eve gelınce tamam olur dedi.. Baba olmadığı için büyük dayımın karısı yengeme gittim konuştum. dedi ki çok güzel düşünmüşler, böyle gezeceğinize adı konur öyle daha rahat gezersiniz.. Ama ablan gibi yapma söz ayrı nişan ayrı yapma çok masraf olur dedi. Söz nişan bir arada yapın sözlülükle nişanlılık arasında pek fark yok zaten dedi..
Şimdi sormak istediğim şu... Mayıs ayında ablam nişanlanacak.. Annem daha zor duruma düşerek kredi çekti nişan için. Ona yüklenmemek adına da kendi nişanım için erkek arkadaşımla altın hesabı açtık biz yeri tutarız diye. Temmuz gibi de nişan yaparız diyoruz.. Sormak istediğim şu bayanlar.. Söz nişan bir arada nasıl oluyor? İstemeye gelip yüzük takılacak sonra nişan mı olacak? Malum temmuz patlama yaşandığı bir zaman yeri ne kadar önceden tutmak lazım? Daha henüz büyük dayımın haberi yok bu olaydan.. Martta aileler tanışsa, 1-2 ay gidip gelme kaynaşma süreci olsa yeri tutmak için geç kalmış olmaz mıyız? dayım bilmediği için de çekiniyorum şuan yer tutmaya benden habersiz nelere kalkıştınız der diye... işin içinden bir türlü çıkamadım anlayacağınız....
( bu arada unutmada diyim, ablamın sözünde tanıştı dayım eniştemin ailesiyle. katı bir insan olduğu için önceden tanıştırıılmadı sadece yengem tanışmıştı)
Şimdi sormak istediğim şu... Mayıs ayında ablam nişanlanacak.. Annem daha zor duruma düşerek kredi çekti nişan için. Ona yüklenmemek adına da kendi nişanım için erkek arkadaşımla altın hesabı açtık biz yeri tutarız diye. Temmuz gibi de nişan yaparız diyoruz.. Sormak istediğim şu bayanlar.. Söz nişan bir arada nasıl oluyor? İstemeye gelip yüzük takılacak sonra nişan mı olacak? Malum temmuz patlama yaşandığı bir zaman yeri ne kadar önceden tutmak lazım? Daha henüz büyük dayımın haberi yok bu olaydan.. Martta aileler tanışsa, 1-2 ay gidip gelme kaynaşma süreci olsa yeri tutmak için geç kalmış olmaz mıyız? dayım bilmediği için de çekiniyorum şuan yer tutmaya benden habersiz nelere kalkıştınız der diye... işin içinden bir türlü çıkamadım anlayacağınız....
( bu arada unutmada diyim, ablamın sözünde tanıştı dayım eniştemin ailesiyle. katı bir insan olduğu için önceden tanıştırıılmadı sadece yengem tanışmıştı)