Dert değil ama canımı sıkan bir durum

BellaBellucci

Guru
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
1.418
120
363
Merhaba sevgili hanımlar,

Konu başlığında da belirttiğim gibi dert değil ama canımı sıkan bir durumdan bahsetmek istiyorum.

Biliyorsunuz ki dershanelerin kapatılması vs olaylarıyla bir sürü etüt merkezleri açıldı. Neredeyse her mahallede bir etüt merkezi var. Şikayetim bu duruma değil yanlış anlaşılmasın.

Bizim apartmanın hemen arka ara sokağına da bir etüt merkezi açıldı ve öğrenciler gerçekten çok ses yapıyorlar. Bu sesler sabah 8 den akşam 5'e kadar sürüyor. Sadece ders saatlerinde sessizlik oluyor. 10 dakikalık tenefüslerde çok rahatsız oluyoruz. Oluyoruz diyorum çünkü alt komşumuzun bakıcısı da bu durumdan şikayetçi. Alt komşumuz felçli yatalak bir hasta ve kadıncağız acıları dinsin diye sürekli uyumak istiyor. Ve tahmin edersiniz ki bu etüt merkezindeki öğrencilerin sesleri onu rahatsız ediyor.Bundan 1 sene önce bakıcısı gelip " Ya bunlar teyzeyi uyutmuyorlar.Ben cahil kadınım oraya gidip nasıl konuşulur,nasıl şikayet edilir bilmem.Hem gitsem de beni önemsemezler üstüme başıma bakıp. Hoca hanım siz gitseniz de apartmanımız adına ricada bulunsanız ?" diye benden etüt merkezine gidip durumu anlatmamı rica etti. Birlikte gitmemizi önerdim,birlikte gidersek en azından bahsedilen yaşlı teyzenin bakıcısı olarak söyleyeceklerime onay verin o yeter dedim.Ama gelmek istemedi.Durum böyle olunca etüt merkezine sadece kendim gittim. Durumu usul usul güzel bir şekilde anlattım. Apartmanca rahatsız oluyoruz,ayrıca bir yatalak teyzemiz var o çok huzursuz oluyor bu seslerden uyuyamıyor vs derken etüt merkezinin müdürü olacak kişi "Ben eski müfettişim !! Neyi nasıl yapacağımı bilirim !! Çocuklar ses yapmıyor hep başlarındayız,asıl sizin apartmandan etüt merkezine kayıtlı olmayan öğrenciler geliyor siz onlara sahip çıkın hele !! Bana bunlarla gelmeyin !!! " vs vs gibi sesini çok çok yükselterek cevap verdi. Şok oldum.

Yine sakinliğimi bozmayarak "Bakın x bey ben de eğitimciyim,öğretmenim. Okul ve benzeri ortamlarda haliyle ses olacaktır,bu normal bir şey ama sizin öğrencileriniz gerçekten çok gürültü yapıyor ve apartmanımız bundan şikayetçi.Ben onların şikayetlerini dile getirmek için buradayım. Eğer bizim apartmanın çocukları da buraya geliyorlar ise ki sanmıyorum hepsi 2 bilemediniz 3 yaşında bebekler daha,ailelerine söylerim gelmezler bir daha" dedim. Çünkü bu eski müfettişim diye bas bas bağırmayı kendine hak sayan müdür sadece konuyu değiştirmek ve haklı çıkmak için "Sizin apartmanınızın çocukları da buraya gelmesin !!!" demişti,adım gibi eminim. 2-3 yaşındaki çocukları komşularımız neden etüt merkezine yollasın değil mi ? :)

Her neyse ben daha birkaç bir şey daha söylüyordum ki bu adam ayağa kalktı odasının kapısına doğru yürümeye başladı ve kapıdan dışarı çıktı. Yani bir bakıma "Çık da git" demeye,kovmaya getirdi henüz ben konuşuyorken. Ben de ayağa kalktım ve hiçbir şey söylemeden çıktım.

Yapılan şey gerçekten çok ağrıma gitti,yine de apartmana döndüğümde komşumuza bakan bakıcı bayana "Ben durumu anlattım,daha çok dikkat edeceklerini söylediler" dedim. Halbuki böyle bir şey denmemişti,ben sırf olay daha da büyümesin diye bunları dedim. Zaten okulların tatile girmesine 1 ay gibi bir süre vardı,seneye de Allah kerim belki de etüt merkezi seneye kapatılır diyerek uzatmak istemedim bu durumu. Nitekim araya yaz tatili girdi ve 2,5 ay bu seslerden kurtulduk taaa ki okullar açılana dek. Yine çok fazla gürültü var ve üstelik bu sefer yine aynı bakıcı bayan çocuklara " Evladım yaşlı yatalak teyzemiz var,uyuyamıyor gürültüden,biraz daha sessiz olun" dediğinde erkek bir öğrenci çok ağır bir küfür etmiş. Yine yanıma gelip dert yandı kadın az önce. Dedim apartmandan imza toplayalım o halde gerekli kurumlara şikayet edelim. Kadın yanaşmadı,ben imza mimza atmam dedi. Diğer apartman sakinlerini dolaştım,böyle böyle bir durum var imza topluyoruz şikayet için dedim. İmza konusunu açmamışken "Evet yaaa biz de çok rahatsızız" diyen komşular imza lafını duyunca "İmza atmayalım,gidip konuşalım" dediler. Fakat hiçbiri gidip de konuşacağından değil,normalde apartman toplantısı olur ona bile katılmazlar yani sırf imza atmamak için öyle dediklerine eminim.

Çok zamanınızı aldım biliyorum yazdıklarımla,helal edin hakkınızı. Şimdi ne istiyorsun diyeceksiniz bana haklı olarak. Bana bir akıl fikir vermenizi istiyorum,başka ne yapılabilir bu konuda ? Önerileriniz benim için çok önemli. Teşekkür ediyorum vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için...

etut merkezı tek bı ısım altında bırbırıne baglı etutlerı olan yerse genel merkeze dırek olanı anlatıp sıkayet edın
yok kendı basınaysa apartman toplantısı yapıp ımza toplayıp veya bı gun belırleyıp hep bırlıkte merkeze gıdılsın ayrı ayrıda degıl
mudur o kalabalıgı bı gorsun
olmadı sadece erkekler gıtsın
size diş gecırebılmıs ama erkek gorunce erkekler gorunce bı gerı adım atar dıye dusunuyorum

Küstah herif ya. Muhakkak ses oluyordur eski mufettis tenefuslerde ogrencilere cicek olun mu diyorki ses gelmiyor diyor. Ayrica sizin apartmandan geliyorlar gibi sacma bir aciklama da nedir ya? Cahil insanlarla ugrasmak cok zor. Madem kimse yanasmiyor siz de bosverin. O sese bu kadar odaklanmayin. Iki senedir bizim mahallede insaat bitmez o kadar bagimlilik yaptik ki artik insaat sesini duymuyoruz.

Çevre apartmanlarda Suriyeli komşular var,onlar bu durumdan rahatsız değiller. Sordum çünkü oradan biliyorum.

İmza işini gündeme getirdim ve kimse yanaşmadı. Apartman erkeklerini de işin içine katmak istemiyorum olay çok büyür diye. Etüt merkezi bir yere bağlı bir şube değil,tek başına bir şey.

Diş geçirmek demeyelim de onun seviyesine inmemek için cevap dahi vermedim diyelim.

Daha önce böyle bir şey başıma gelmediği için epey gerildim. Şu anda tek başıma şikayette bulunabileceğim kurum neresi ona da karar veremiyorum. Ayrıca adam eski müfettiş olduğunu iddia ediyor,benim şikayetim ortaya çıkarsa benim mesleğime zarar getirebilecek bir şeyler yapabilir mi,o kadar sağlam arkası var mı bilemiyorum. Henüz 2 yıllık öğretmenim,çok yeniyim bu idare işlerinde ve hiç böyle kaba bir üslup ile karşılaşmadığım için aklım fikrim durmuş vaziyette.

Bizim site okula bitişik, gürültüden aklını kaçırır insan
Hele sabahları mikrofonu kapıp çocuklar çocuklaaaaarrr diye bağıran bir öğretmen var, kadına her seferinde sesin kısılsın diye söyleniyorum. Üstelik okul saatleri dışında bahçe top sahası olarak kullanılıyor hiç olmazsa bahçeyi kapatın dedik o da kar etmedi. Şikayet ettik, bizim sitedekiler öyle çekingen değildir, hem yazılı, hem de sözlü olarak ancak bir sonuç çıkmadı, en son belediye ile görüştük, okullara ceza kesemeyiz ya da bir yaptırımımız olmaz onlar öncelikli kurum dediler, neticede çekiyoruz hala...

Sevgili esraab sesler keşke duymamazlıktan gelinebilecek düzeyde olsa. Ben zaten hafta içi sabahları okuldayım,öğleden sonra bile bu kadar ses oluyorsa sabah sessizliğinde kim bilir nasıl rahatsız ediyordur. Hafta içi 1 gün boşum var onda da sesten uyuyamıyorum. Yaşlı yatalak teyzemiz ne yapsın

Sese naparsiniz bilemiyorum da, yani zaten onumuz kis ses ne cok olur ne cok gelir.
Fakat size tavsiyem yasli teyzenin bakicisinin lafiyla basiniza is acmayin.
Beraber gidelime yok, imzaya yok, ohooo.

ne kadar ses oluyor ki demekten kendimi alamıyorum şuanda

Sese naparsiniz bilemiyorum da, yani zaten onumuz kis ses ne cok olur ne cok gelir.
Fakat size tavsiyem yasli teyzenin bakicisinin lafiyla basiniza is acmayin.
Beraber gidelime yok, imzaya yok, ohooo.

Geçtiğimiz yıl bu durumu fark etmemiştim ama şimdi puzzle ı birleştirince benim kafama da dank etti.Bakıcı kadın işi benim üstüme atıyor,beni öne sürmeye çalışıyor ama artık yemezler. İmza işi zaten olmadı,kimse imzalamadı ama şikayete gelince herkes şikayetçi nasıl oluyorsa o :)

Yazılı şikayete cevap vermediler, durumun ne olduğunu sorgulamak için tekrar gittiğimizde sözlü olarak cevap verdiler.

Yazılı olarak cevap vermedilerse hiçbir üst kuruma durum danışılmamış demektir,uğraşmamışlar bile yani.
Söz uçar,yazı kalır.

Ne diyeyim size de sabır diliyorum sevgili ATTRAENTE..

Evlerde ses olunca polisi çağırıyoruz normalde.
O tarz bir şikayet yeri yok mu acaba? İlla da imzayla mı olmalı?

Bu arada yaşadığım şehre kış gelmiyor pek,en fazla yağmur yağar o da haftada 2-3 gün.

Yani kışın zaten bahçeye çıkamayacakları için ses olmaz gibi bir durum da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…