" Dert Bizde, Dermanda Bizde " Diyen Bayanlar Topiğimize Buyrun..

lalcim her evlilikte iyi kötü giden şeyler oluyor hep herşey güzel olmuyoki mutlaka tartışmalar oluyor onlar tuzu biberi derler ya sonuçta iki insan herşeyi birlikte paylaşıyor herşeyin güzel olması beklenemez çocuk konusuna gelince de diyorlarya önce anne kendini hazırlamalı diye bence öyle değil hamilelikten önce sen ne kadar istesende kendini hazırlayamazsın insan kendini hamilelik süreci boyunca hazırlıyor bence çünkü onu hissetmeye başladığın andan itibaren oluyor ne oluyorsa ne yapman gerektiği mantıklı düşünerek geliştiriyorsun kendini mesela bi örnek vereyim sana ben kızım doğmadan önce uykuyu çok severdim annem hep derdi sen uyur kalırsın kız ağlar duymazsın aman dikkatli ol şöyle böyle inan doğduktan sonra tık sesine ayaktaydım hala da öyle yani diceğim ona şimdiden kendini hazırlayamazsın istiyorsan bi bebek fazla bekleme derim herşey vaktinde güzel çünkü eşine de hak ver belki o da çok istiyor çocuğu olmasını bunu sana açıkca ifade edemiyor ha şöyle bi durum da var bizim kız olmadan önce tartışmalarımız sen şunu dedin ben şunu yaptım üzerineydi ama şimdi kızın yanında tartışmıyoruz ayrıca buna vakit yok ki tartışmalarımız çok kısa sürüyo çünkü kızın bi hareketi ikimizinde yüzünü güldürmeye yetiyor

esim kendi acisindan mantikli düsünüyor...33 yasinda kendisi cocuk bana dede mi desin diyor...yasim ilerliyor diyor....tamam hakli onu anliyorum...

esimin en kötü huyu tartisma aninda cok kirici olabilmesi ve benim o anda ilk düsündügüm sey (belki cok abartiyorum ileri düsünüyorum ama) ya cocugun yaninda da yaparsa...

bazen o kadar gereksiz seyler yüzünden tartisiyoruz ki anlatamam...

o anlarda bu evliligin yürüyecegine dair hic inancim kalmiyor...

lalcim her evlilikte iyi kötü giden şeyler oluyor hep herşey güzel olmuyoki mutlaka tartışmalar oluyor onlar tuzu biberi derler ya sonuçta iki insan herşeyi birlikte paylaşıyor herşeyin güzel olması beklenemez çocuk konusuna gelince de diyorlarya önce anne kendini hazırlamalı diye bence öyle değil hamilelikten önce sen ne kadar istesende kendini hazırlayamazsın insan kendini hamilelik süreci boyunca hazırlıyor bence çünkü onu hissetmeye başladığın andan itibaren oluyor ne oluyorsa ne yapman gerektiği mantıklı düşünerek geliştiriyorsun kendini mesela bi örnek vereyim sana ben kızım doğmadan önce uykuyu çok severdim annem hep derdi sen uyur kalırsın kız ağlar duymazsın aman dikkatli ol şöyle böyle inan doğduktan sonra tık sesine ayaktaydım hala da öyle yani diceğim ona şimdiden kendini hazırlayamazsın istiyorsan bi bebek fazla bekleme derim herşey vaktinde güzel çünkü eşine de hak ver belki o da çok istiyor çocuğu olmasını bunu sana açıkca ifade edemiyor ha şöyle bi durum da var bizim kız olmadan önce tartışmalarımız sen şunu dedin ben şunu yaptım üzerineydi ama şimdi kızın yanında tartışmıyoruz ayrıca buna vakit yok ki tartışmalarımız çok kısa sürüyo çünkü kızın bi hareketi ikimizinde yüzünü güldürmeye yetiyor

cnm bunların hepsini inan hepimiz yaşıyoruz bunlar yüzünden de hayatımızdaki en önemli şeyleri ertelememiz onun için haksızlık olmaz mı yani benim eşimde çok kırar düşünmeden bazen ama öfkesi geçicidir o konuda yapılacak bişey yok çünkü onların huyu böyle ki huyu böyle diye de çocuğun yanında aynı şeyleri yapacak değil ya zaten o bi baba demeye başlasın direk değişir herşey bu sefer sen çocuğun yanında bişey dersen o başlar çocuğun yanında deme diye
yani eşinde haklı bence yaşı gereği o da bu duyguyu yaşamak ister sonuçta kendini onun yerine koy bence ve hiçbişeyi böyle nedenlerden yada çok fazla ileriyi düşünerek şöyle mi olur böyle mi olur diyerek erteleme yada bu kadar güzel bi duyguyu yaşamamazlık etme bence yanlış olur sorumlulukları çok fazla ama bir o kadar da güzel bi duygu inan bunun yerini alabilecek başka bişey yok o nedenle hemen çalışmalara başla derimmm

ya tabiki her evlilikte yasaniyor ama i´nsan bunu her an böyle aligilamiyor....biz gerekli gereksiz bi cok sey icin yiprattik evliligimizi...

cocugun yaninda tartismayi ben asla istemem...

benimde kötü huyum cok fazla ileriyi ve geriyi düsünüyorum malesef....

haklısın cnm ama hiçbişeyi düzeltmek için geç değil birazda psikolojik olarak kendini talkinle bakalım bak onu dene iyi oluyor yani karşındakinin yerine kendini koy onun haklı olabiliceği ihtimalini de düşün vs ne bileyim üzme kendini ve inan çok fazla ileriyi düşünme yani mutlaka insan düşünmeli geleceğini ama takıntı haline gelmeden aşırıya kaçmadan sürekli ileri düşünürsen yaşadığın andan zevk almaz yaşadığın anı anlayamazsın geçmişi sürekli düşünürsen de yaşadığın zamandaki kararlarını alırken hep hata yaparsın gelceği ve geçmişi hayatından çıkar demiyorum ama sürekli de hayatında tutma onları yaşadığın zamana ana bak o anı en güzel şekilde yaşamaya çalış geçmiş geçmiştir,gelecek ise henüz gelmemiştir. elde olan sadece yaşanmakta olan andır.
(biraz fazla mı konuştum ne ama benim de huyum bu işte bildiğimi yaşadığımı paylaşmak istedim)

yok canim ya rica ederim konusmak iyi geliyor bana bence hic susma sen terapi gibisin....

geçmiş geçmiştir,gelecek ise henüz gelmemiştir...cok güzel söylemissin...

yok canim ya rica ederim konusmak iyi geliyor bana bence hic susma sen terapi gibisin....

geçmiş geçmiştir,gelecek ise henüz gelmemiştir...cok güzel söylemissin...

tşk ederim cnm sana bi nebze olsun faydam dokunduysa ne mutlu bana bende aşağı yukarı aynı düşüncelere kapıldığım oldu o nedenle seni çok iyi anlıyorum tatlım

cok saol canim....

sende cocuk birmiydi?

evet cnm 1 tane kızım var adı ayşe zeren 14 aylık dünya tatlısı kelimeleri yeni söylüyo yani konuşalı baya oldu ama bazı kelimeleri tam çıkartamıyo babasına çok düşkün bi anneci anneci deyişi var o kadar güzel ki içimden bişeyler akıp gidiyor çalışıyorum aynı zamanda o yüzden gündüzleri özlüyorum kızımı ama çok seviyorum herşeyden çok o yüzden iyiki doğurmuşum bi evlat sahibi olmuşum diyorum bu duygunun eşi benzeri yok dünyada ha bu arada çok beğendiğim bi yazı var netten bulabilirsem paylaşırım birazdan

Allah bagislasin canim...bak merak ettim simdi kizini?

varsa bi resmini koysana bakayim cimcimeye

sen yokken kim bakiyor peki kizina?

Anne olmadan önce: Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı düşünmezdim.Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim... Kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini bilmezdim.Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon oyunları yapardım. Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı aklıma bile gelmezdi... Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini... Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim. Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim. Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi... Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini... Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini.. Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu... Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...Düşünemezdim... Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma.Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime.Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine.Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine.İnanamazdım...

Allah bagislasin canim...bak merak ettim simdi kizini?

varsa bi resmini koysana bakayim cimcimeye

sen yokken kim bakiyor peki kizina?

amin cnm tabiki koyarım resmini akşam yada yarın olur mu ben yokken üst kat komşum bakıyor sağolsun kendi çocukları gibi bakıyorlar geçen hafta evden taşındık ev sahibi oğlunu ayırcakmış çıkın dedi bizde bakan ablamızda ayrılmayalım diye onlara en yakın evi tuttuk bu arada yazıyı paylaştım

cok anlamli bir yazi gercekten...o kadar güzel duyguyu bir araya getirmis....

ben yarin bakamam yani foruma giremem pazartesi ancak....bakicidan yana sanslisin o zaman...ama yinede calismak zor gelmiyor mu?

özel degilse neden calisiyorsun yani bebegin henüz kücük?

bakan ablaya bıraktığımda 9 ayı bitmişti ben kızım olmadan önce de evlenmeden öncede çalışıyodum ssk baya oldu ara verirsem bi daha zor olur işimi de seviyorum alıştım iş yerime burayıda bırakmak istemedim ayrıca ee malum bu zamanda tek başına olmuyor zor oluyor mutlaka geçinirsin ama böyle daha rahat oluyor istediğimi kızıma alabiliyorum gözüm hiç bişeyde kalmıyor hemde gelecek açışından çalışmam lazım biraz birikim yapmamız lazım kızımız için öyle işte nedenler bunşar özel değil yani cnm bilindik nedenler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…