Olumlu yaklaşırsak eğer,belkide sana bir süpriz yapacaktır yada gerçekten arkadaşlarıyla çıkmak istiyordur sadece senin tepkini deniyor olabilir....Şuan sessiz kalmanı tavsiye ediyorum..Hiç öyle konuşmaya falan gerek yok,bu insan evli bir adam,üstelik baba ve kaç yıllık evlilik tecrübesi var,eşini çocuğunu evde bırakıp arkadaşlarla takılmanın yanlış olduğunu bilmiyor mu,elbette biliyor..Niye konuşup kendini yorasın.Bekle bakalım,belkide süpriz yapar..Zaten o kararlıysa ve sende kurduğun baskılarla onu pes ettirip beraber olursanız o gece,keyif alamazsınız bile..Çünkü evlilikte,sadece bedenin yanında olması yetmiyor,yürekte akılda düşüncede eşte olması lazım..Bedeni yanımda,aklı gönlü başka yerlerde,istemem...
İşe bir de diğer tarafından bakacak olursak,bu adam gerçekten size fikrini söylemişse,gerçekten arkadaşlarıyla olmak istiyorsa eğer...Biz yılbaşını kutlamayız,ne ben ne eşim..Benim eşim Allah'a şükür öyle bencillik yaparak üzmez beni..Fakat kendimi sizin yerinize koyduğum zaman,bizim özel olarak kabul ettiğimiz bir gecede,eşim beni yalnız bırakıyor kendi de keyfine bakıyorsa,bende onun yaptığını yapardım,onun gittiği mekana kendi arkadaşlarımla gider,onun gibi keyfime bakardım..Kararlı olun arkadaşım,tek taraflı yürümez ki..Üzmemeye çalışın kendinizi,umarım eşiniz bundan sonra her zaman,tüm varlığıyla yanınızda olur