" Dert Bizde, Dermanda Bizde " Diyen Bayanlar Topiğimize Buyrun..

selam kızlar
bısı sorcam bnm halıma sarap dokuldu bnde o kafayla koslayı doktum ustune koslada pembe oldgu ıcın pespeme kaldı
sonra c suyu doktum bıraz hafflettı ama oda sararttı
sımdı bu halı sıgortalı
ben arıcam adamı ne dıyım bole anlatrsam yınede alırmı acaba

Halıdaki şarap lekesi yerleşmeden önce lekeyi çıkarmaya koyulmanız halıya dökülen içecekler (şarap, bira, çay, kahve, vb.) için belki de yapacağınız en iyi şey olacaktır. Lekeye neden olan şarap sıvısını dikkatlice beyaz ve temiz bir beze, kağıt havluya veya süngere bastırarak emdirin.
Şarabı emdirirken lekeli alanı ovmamaya gayret gösterin, aksi taktirde şarap lekesinin yayılmasına ve daha derine işlemesine neden olabilirsiniz. Şarap lekesi, halı elyafının derinine işleyip çıkmış gibi görünse bile belli bir süre sonra tekrar ortaya çıkacaktır.
Sonra bir çay kaşığı alkali olmayan ve ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın.
Hazırladığınız karışımı, bir bez veya kâğıt havluya emdirdikten sonra halıdaki şarap lekesi üzerinde ovalamadan bastırarak şarap lekesinin emilmesini sağlayın.
Şarap lekesi, bez veya kağıt havluya geçmeyinceye kadar bu işlemi birkaç kere tekrarlamanız gerekebilir. İşlem sırasında şarap lekesi geçen bez veya kağıt havluyu arada bir değiştirmeniz de gerekebilir.
Daha sonra, olabilecek en az temiz ve ılık suyla halıyı durulayın ve kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bezle bastırarak alın.

Şarap Lekesi Çıkarılırken Kullanılabilecek Alternatif Yöntemler

Yukarıdaki işlemlerden sonra şarap lekesi halıdan veya koltuktan çıkarılamazsa, profesyonel destek almanız yararlı olacaktır.
Riski olmasına rağmen kendiniz uğraşmaya devam edecekseniz aşağıdaki yöntemi de kullanabilirsiniz:

Halıya kırmızı şarap döküldüğünde, beyaz şarap bazen çare olabilir. Beyaz şarap, bazı durumlarda kırmızı şarabı nötralize ederek halıdaki şarap lekesinin kaldırılmasını kolaylaştırabilir.
Şarap lekesi olan bölgenin üzerine biraz beyaz şarap dökün.
Beyaz ve temiz bir havluya, döktüğünüz şarabı emdirin.
Beyaz şarabın büyük bölümünü emdirdikten sonra, yeni ve ıslak bir havlu kullanarak şarap lekesini, halı üzerindeki küçük bir lekeyi temizlermiş gibi bastırarak temizleyin.
Daha sonra halıyı kurulamak için kuru ve temiz bir havlu kullanın.
Son olarak, halıyı eski formuna gelebilmesi için süpürebilirsiniz.

bende netten böyle bi yazı buldum işine yararmı bilmiyorum

Adama şarabı döktüğünü söle baska bişi sorarsa sarhoştum hatırlamıyorum dersin

acmıolar telı
esımden aldım faturasını ınsallah acarlarda deıstrrler yoksa cıldrıcımmmmm
1 kezde yıkattım onuda solemıyım
banae ya kullanıcı hatası ıste buda
yanma kesme
leke
nolursa deıstrıolar dedı banane mahkemeye verırım fururm onları

sarap lekesınden eser kalmadı zaten hıc lekesı yok ama dırek camasır lekesı cıkarma deterjaını doktum ve deterjaının ardındanda c suyun lekesı kaldı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…