• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert başkasının mi benim mi?

uykusuzgibi

Sabretmek için sabır ver Rabbim...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
372
177
53
Oldu bitti hep Güzin abla modunda dostuma cevreme akil tavsiye verdim dert dinlerim. Ama insanin elinden birşey gelmemesi çaresizlik çok kötü birşeymis..

Kizkardesim hayati boyunca ya askerle yada polisle evlenmek isterdi. Sonunda Allah nasip etti esi polis oldu. Bebek için çok uğraştılar ama bariz bi kusur olmamasına ragmen bi türlü nasip olmadı, tam tedavi olacaklar derken malum olaylar yüzünden ihraç oldu. Evinden barkindan oldu KV yanina sığıntı oldular dedik, 3 ay sonra içeri aldılar. Eniştem içeride perisan,kardeşim bizden uzakta perişan, KV tarafı umursuz. Dusunun enisteme parayi surekli kardesim veriyor.KV babanın parası da hic kalmadı diyip duruyor diyor. Halbuki hac parası için bankada 50 bin kusur para varmış. Kardesime nerden geliyor bu para diyen yok, kardesim dugun takilarini bozdurmaya basladi halbuki. Enistemin memurken olan tel, kredi borçlarını da kardeşim odedi . hic umurlarinda değil. Bi odanın içinde hapis gibi, kp sürekli evde, KV anormal temizlik hastasi ve sürekli aşırı derecede kızını öven biri. Biraz kafa dinlemek için 1 ay yanımıza geldi durdu. Dun gitti hemen KV gorumcesinin hamile olduğunu müjdelemiş. Kardeşim gorumcesiyle hic anlasamiyor birbirlerini bariz sevmiyorlar. Hiçbirimiz seviyoruz ayrı meselede.. Sürekli mimar kocasının aldığı maaşı anlatıyor aylık market eksiklerinin tutarını söylüyor, evine aldığı 7 aylık eşyaları sifirlayacagini anlatıyor, evine gelen herkesin onu çok kiskandigini ve eşyalarının nazara geldiğini falan söylüyor. Vs vs.. Yani insanin biraz düşünceli olması gerekmez mi, senin gelininin sıkıntıları hali ortada ne diye daha çok can sıkıyosun? Aksam bi suru canini sıktı durdu. Benim suçum gunahim ne? Diyerek.. Anlatıyorum konuşuyorum ama anlamıyor. Dua et esin başına tez zamanda gelsin diyorum ama hic ümit bırakmadılar insanda. Sadece bağlılık sebebiyle 7 yıl yiyenler var. 7 yıl ceza alırsa kardeşim ne yapacak ne olacak boyle diye kurdeşen dokuyorum aylardır.
Çok uzun oldu.. Dert benim galiba..

Görümce kardeşine acımıyor gelinin yanında öyle konuşuyor. Kv oğluna değil parasına acıyor. Öyle bi ailenin yanında psikolojisini iyice bozunca mı gelecek yanınıza. Bi an önce çıksın ordan kendine de iş bulsun yanınızdayken

Kardeşin bi iş bulup çalışmayı düşünmez mi? Kocası ve kendisi için daha güçlü olur. Böyle hazıra dağ dayanmayacak o zaman ne yapicak?

Kardeşin bi iş bulup çalışmayı düşünmez mi? Kocası ve kendisi için daha güçlü olur. Böyle hazıra dağ dayanmayacak o zaman ne yapicak?

Burada olsa zaten kesin var aklında öyle birşey. Ama orda mümkün değil. Çünkü çok saygıdeğer titiz kp asla izin vermez. Kızı çalışabilir ama gelin çalışmaz ona gore.. Ah bi inat etmese

Kardeşiniz çalışsın annesinin yanına dönsün ya da. Annesinin yanına dönse görüş günü geldikçe gider oraya. Haftada kaç kere görüş var?
Allah o kv gibilerini bildiği gibi yapsın. Oğlu gelini ne halde o mobilyanın mimar damadının derdine düşmüş berbat bir kadın.

Kardesinize uzuldum acikcasi .
Ama ikna edin yaniniza donsun ..
Hapis olayina gelince de
Aptallar cezasiz kalmamali ..
Acimiyorum bu tiplere ..
Kv zaten tam dayaklik ...

Allah yardımcınız olsun. sizin yanınızda kalsın ne diye yabancı insanların yanında stres çekiyor. zaten eşinden dolayı bir stresi var. derdine dert ekliyor

Allah yardımcınız olsun benim ablam da aynı durumda ama ihraç olmadı eşi cezaevinde. Ablamın yanına hemen annem gitti kv den önce. Şimdi başa gelmeden bilmezsiniz ama hüküm yer mi yemezmi tutuklu kaç ay yatar bilinmiyor. Böyle bi bilinmezlikle de kardeşinizizn ruh sağlığı için yanınızda olsun. Hafta da bir gün kapalı ayda Birgül açık görüş var ona göre gelir gider eşini görür.

Burada olsa zaten kesin var aklında öyle birşey. Ama orda mümkün değil. Çünkü çok saygıdeğer titiz kp asla izin vermez. Kızı çalışabilir ama gelin çalışmaz ona gore.. Ah bi inat etmese
Çalışmama izin vermiyorsunuz? Para vermiyorsunuz bu borçlar neyle ödeniyor demiyorsunuz benden ne bekliyorsunuz parayı saksıda mı yetiştiriyorum sanıyorsunuz diyemiyor mu?

Ah ikna etsek diye bir şey yok, anne baba gelip kızlarını alsınlar çok mu zor?
Sanki işinize gelmiyor gibi.

Çalışmama izin vermiyorsunuz? Para vermiyorsunuz bu borçlar neyle ödeniyor demiyorsunuz benden ne bekliyorsunuz parayı saksıda mı yetiştiriyorum sanıyorsunuz diyemiyor mu?

Biliyor musunuz benim sıkıntimda tamda bu iste. Herkese çatır çatır laf yetistiren , kendisini asla ezdirmeyen kardeşim en basit lafi bile söylemiyor. En basitinden para olmadığı soyle diyorum ne zamana kadar bozduracaksin. Hic olmazsa elinde is yap internete verelim ben sana müşteri bulurum diyorum. Kp kargo işiyle falan uğraşmaz götürmez beni diyor. Bende tikandim kaldım. Onu yap yok bu olsun yok. Kuru kuru can sıkıntısı benimki

Ah ikna etsek diye bir şey yok, anne baba gelip kızlarını alsınlar çok mu zor?
Sanki işinize gelmiyor gibi.

İşimize nasıl gelmesin sizce? Sizin kardesiniz israrla gelmek istemese ne yaparsınız? Düşünün bir ay burada kaldı. Ramazanda kalmaya ikna edemedik. Bak orası çok sıcak dayanamazsın ama yok. Dik kafalı inat bi kardesiniz varsa anlarsiniz

Biliyor musunuz benim sıkıntimda tamda bu iste. Herkese çatır çatır laf yetistiren , kendisini asla ezdirmeyen kardeşim en basit lafi bile söylemiyor. En basitinden para olmadığı soyle diyorum ne zamana kadar bozduracaksin. Hic olmazsa elinde is yap internete verelim ben sana müşteri bulurum diyorum. Kp kargo işiyle falan uğraşmaz götürmez beni diyor. Bende tikandim kaldım. Onu yap yok bu olsun yok. Kuru kuru can sıkıntısı benimki
Valla bence hiç kendinize dert etmeyin. Bu durum herkesin işine geliyor gibi. Kargoya götürmez beni ne ya.. Eşya mı kardeşiniz? Edilgen olmak kolayına gelmiş bence siz üzülmeyin.

İşimize nasıl gelmesin sizce? Sizin kardesiniz israrla gelmek istemese ne yaparsınız? Düşünün bir ay burada kaldı. Ramazanda kalmaya ikna edemedik. Bak orası çok sıcak dayanamazsın ama yok. Dik kafalı inat bi kardesiniz varsa anlarsiniz
Aynı dikkafalılığı kayınpederine de gösterseydi iyidi.

Back