• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dershaneye gitmeden evde çalışarak atanan ,var mı ? Nasıl Motive oldunuz ?

Kızlar ben de Allahın izniyle bu yıl kursa gitmeden evde hazırlanmayı düşünüyorum aslında korkuodum güncel olanlardan haberimiz olmucak falan die ne kadar neti takip etsek de kursta arkadaşlarla bile sohbet ederken tek derdin kpss oluyor fakat kurs maddi ve manevi külfet oluyor tek ii tarafı verdileri bol kaynak oluo ama onun parasını zaten fazlasıyla alıolar.Geçen yıl bi yandan ücretli öğr.yapmıştım bu yıl 1. dönem yapıp 2. dönem bırakmayı düşünüyorum.Benim arkadaşım aynen bu şekilde 86 aldı ve şimdi memleketine atandı.rabbim bize de nasip etsin.Elimde yargının eğtm kaynağı var yediiklim alsammı diyorum bi yandan da evdeki kitaplara bakıp tiksiniyorum ünivrsite mezunlarını işsiz bırakan bu sistemden :63:

Kızlar ben de Allahın izniyle bu yıl kursa gitmeden evde hazırlanmayı düşünüyorum aslında korkuodum güncel olanlardan haberimiz olmucak falan die ne kadar neti takip etsek de kursta arkadaşlarla bile sohbet ederken tek derdin kpss oluyor fakat kurs maddi ve manevi külfet oluyor tek ii tarafı verdileri bol kaynak oluo ama onun parasını zaten fazlasıyla alıolar.Geçen yıl bi yandan ücretli öğr.yapmıştım bu yıl 1. dönem yapıp 2. dönem bırakmayı düşünüyorum.Benim arkadaşım aynen bu şekilde 86 aldı ve şimdi memleketine atandı.rabbim bize de nasip etsin.Elimde yargının eğtm kaynağı var yediiklim alsammı diyorum bi yandan da evdeki kitaplara bakıp tiksiniyorum ünivrsite mezunlarını işsiz bırakan bu sistemden :63:

leylass bana kalırsa evde kendin yapabilirsin... eğitim bilimleri kendi rekorunu kırıyor, her sene daha saçma soruları nerden buluruz diye uğraşıyorlar sanki. bence gk gy kısmına önem ver. çoğu insan, özellikle bizim branş nedense o kısımda daha zayıf. eğitim için konu anlatımın vardır zaten, sen bilirsin ama yeni baskı soru bankası alırsın belki... bu arada ben yargıyı hiç sevemedim. ama arkadaşım o yayınlarla 88 aldı, oturduğu yere atandı. ben ihtiyacın 2009 modüler setinden çalışmıştım, ama keşke 2011 den çalışsaydım, 2009 da bir sürü terim yokmuş :50:

bende günlerce gitsemmi gitmesem mi diye kendimi yiyip durdum.
Ailem pek yanaşmıyor.
Kendin yapabilirsin inanıyoruz diyorlar.
çünkü maddi yönden de pek parlak değiliz.
Dersanelerin hepsiyle görüştüm. Haftanın tüm günü adam gibi ders vereni zaten yok. Parası desen en az 1.500 lira.
Zaten bu paranın 200 lirasıyla muhteşem setler alınır.
Ki ben böyle yapacağım.
Tek korkum matematik onuda 3 ay kurs almıştım zaten netten istemediğim kadar video var onlardan hallederim diye düşünüyorum.
Dershane her yönden yavaşlatıyor insanı bunu tüm inancımla söylüyorum.
Evden çıkıp dersaneye gidene kadar 1 saatim gidiyor üstüne kaç lira yol parası ve o kadar insanla uğraş.
Dershane sadece motive edermiş insanı, gerçekten başarmak isteyen bir insanın buna ihtiyacı yok.
Bizim ülkemizde dershan olmadan kazanılmaz gibi saçma bir düşünce yerleşmiş. Halbuki en iyi dershane kişinin kendi odasıdır. Sessiz,sakin kendi kendinin öğretmeni olmasıdır.
Ben evde düzenli çalışarak dershanelerden çok daha önce konuları bitirip soru bankalarına geçebileceğimi düşünüyorum.
Tarihim çok iyi olmasa da sözel ders yazarak ve tekrar ederek yapılabilir.

Sonuç olarak hangi dershaneye gidersen git sana kazanmayı garanti edemez.
Sana dersi anlatır, verir testi önüne al çöz der.
Konu tekrarı yapacak olanda, elinden soru bankası düşmeyecek olanda sen olacaksın.

Tek çözüm ne biliyo musun..
Sürekli test çözmek, piyasada ne kadar yayın varsa çözmek. özellikle "yargı"yı hatmetmek.
Dershaneymiş oymuş buymuş fasa fiso..
Tek gerçek kişinin istemesi, çalışması ve başaracağına inanması:)

hepimize başarılar. Umarım evde çalışarak yapabildiğimizi herkese gösteririz. Dershaneye gidiyorum diye bize yapamayacakmısız gibi davrananları utandırıcaz...:34::34:

kesinlikle azimle çalışırsan yüksek bir puan alabilirsin, atanabileceğine söz veremem çünkü onun için kadronun açılması gerek. ben de ekimde doğum yaptım evde kendi çabalarımla oğlumu gece 11de uyuttuktan sonra yarım saat 1 saat ne kadar dayanabilirsem çalışarak 89 yaptım, gerçi atanamadım o ayrı. ama çalışınca yapıyorsun gerisi de biraz şansına kalmış.(şans nerde mi : geçen sene sınavım iptal edilmeseydi daha az puanla çoktan atanmıştım - 31 ekim sınavına doğumdan dolayı giremedim, bu sene girdim puanım arttı ancak alım çok az olunca o da yetmedi)
hem bu arada geçen sene dersaneye gitmişsin en azından bir alt yapın var. bu sene onları düzenli çalışmayla pekiştirebilirsin. şimdiden iyi çalışmalar ve bol şanslar...

kesinlikle azimle çalışırsan yüksek bir puan alabilirsin, atanabileceğine söz veremem çünkü onun için kadronun açılması gerek. ben de ekimde doğum yaptım evde kendi çabalarımla oğlumu gece 11de uyuttuktan sonra yarım saat 1 saat ne kadar dayanabilirsem çalışarak 89 yaptım, gerçi atanamadım o ayrı. ama çalışınca yapıyorsun gerisi de biraz şansına kalmış.(şans nerde mi : geçen sene sınavım iptal edilmeseydi daha az puanla çoktan atanmıştım - 31 ekim sınavına doğumdan dolayı giremedim, bu sene girdim puanım arttı ancak alım çok az olunca o da yetmedi)
hem bu arada geçen sene dersaneye gitmişsin en azından bir alt yapın var. bu sene onları düzenli çalışmayla pekiştirebilirsin. şimdiden iyi çalışmalar ve bol şanslar...

cnm ya tebrık ederım bir de bebekle o puanı almıssın maşallah ben o puanı alsaydım sımdı memleketıme bıle atanrdım:( bıraz taktik verırsen sevınırım ama bu aada sen sayısalcısın sanırım ben sözelcıyım en fazla 15 mat yapabılıorum..

hergün 10 tane aile derdi dinlliycem eve gelcem kafam kazan....evde birde buna hazırlancam bakalım.. ümit oldunuz bana da:60:

Son düzenleme:
Atanamadım... iyi bir örnek değilim galiba ama ben de kpssye dersaneye gitmeden hazırlandım...83 aldım.
Bu konuda işin kişide bittiğine inanıyorum.Ders çalışma konusunda disiplin sağlayamıyorsanız dersane size bir tempo sağlayabiliyor. Verdikleri kaynaklar da iyi tabi ama bazı dersaneler yayınlarını satabiliyor anlaştığı yerlerle, giden arkadaşlarınız da varsa notları da paylaşabilirsiniz. Ben İhtiyaç 2011 set almıştım ve yargı, beyaz kalem,uzman kariyer, yedi iklim, data gibi çok farklı kaynaklardan soru çözmeye çalıştım.Matematik de sıkıntılar yaşadım ama. O benim hep sorunum olmuştur zaten. Kendinize inanıyorsanız dersanesiz de olabilir bir şeyler...Tabi nasip olması da önemli....

ben atandım, oluyor zor da olsa. dersaneye gitmedim, üstelik çalışıyordum ve evliydim. sadece çocuk yoktu. eşim de çok destek oldu sağolsun. ha bir de haftada 3 gün birkaç saat ablamın çocuğuna bakıyordum. benim sistemim şu, fırsat bulduğun her an ders çalışmak... inş. başarırsın.

tabiki kazanılabilir ama bu kişiden kişiye ve kaç puan almak istediğine göre değişir...ben sadece evde zor çalışırdım kurstaki rekabet ortamı bana çok ders çalıştırdı..kurstakilerle yarışma ve onları geçme isteği yani.bölümüm gereği ((giyim üretim teknolojisi öğretmenliği)) 90 puan üzeri almam gerekiyordu ve bunu evde çalışarak benim yapmam oldukça zordu o yüzden de kursa giderek çok motive olup çok çalıştım ve 91 alarak atandım...ama dersaneye gitmeden de kazanılabilir bu tamamen çalışabilmeye bağlı..

bende evde hazırlanmayı düşünenenlerdenm çeko 4.sınıftayım ancak şöle bir problem var ev arkadaşlarımın 2sde kursa gtcekler acaba bu beni olumsuz etkiler mi keşke bende gtseydm die pişman olur muyum die düşünüyorum ama bu sene gidemem ztn il dışında okuyorum üstelik kardeşim öss hazırlanıyor ve dershaneye gidicek bide ben aileme külfet olmak istemiyorum üstelk brde dershaneye gdp başarılı olamazsam bu daha kötü bir durum bundn korkuyorum.kursa gden arkdşlrm başarılı olup ben olamzsm bunada çok üzülcem ama kafam çok karışık ya sizce gitmeli miyim ailem zor olur ama istersen gt diolar bu seçimi yapmak bana kaldı verdiğim karardan pişman olmak istemyorum genel kanı olarak evde çalışıp başarabilirisniz sonucu çıkıo ama çok geç olmadan da kara veremem gerekio:S:S :(

bende evde hazırlanmayı düşünenenlerdenm çeko 4.sınıftayım ancak şöle bir problem var ev arkadaşlarımın 2sde kursa gtcekler acaba bu beni olumsuz etkiler mi keşke bende gtseydm die pişman olur muyum die düşünüyorum ama bu sene gidemem ztn il dışında okuyorum üstelik kardeşim öss hazırlanıyor ve dershaneye gidicek bide ben aileme külfet olmak istemiyorum üstelk brde dershaneye gdp başarılı olamazsam bu daha kötü bir durum bundn korkuyorum.kursa gden arkdşlrm başarılı olup ben olamzsm bunada çok üzülcem ama kafam çok karışık ya sizce gitmeli miyim ailem zor olur ama istersen gt diolar bu seçimi yapmak bana kaldı verdiğim karardan pişman olmak istemyorum genel kanı olarak evde çalışıp başarabilirisniz sonucu çıkıo ama çok geç olmadan da kara veremem gerekio:S:S :(

zorlandığın konularda ev arkadaslarından yardım alırsın canım. üstelik nette sayısız video var.

canım ben hemşireyim çok yoğun çalıştığım için dersaneye vakit ayıramadım. bi set aldım test çözerim diye onun bile çoğu kitabına dokunmadım. akşam eve gelince yemek yiyip duş almaya takatim kalmıyordu. sınava girdim 70 aldım. 16 aağustos atamalarında atandım allahın izniyle. bence önce allahtan iste sonra da kndine güven.

70 çalışmadan bizde alıyoruz ama hemşireler en düşün puanlarla atanıyor gel işletme muhasebe mühendislik vs. bitirde 90 alarak atan bizim bölümü bitirenler zehir gibi adamların puanı uçuyor siz 47 alsanızda atanıyorsunuz .

canım ben hemşireyim çok yoğun çalıştığım için dersaneye vakit ayıramadım. bi set aldım test çözerim diye onun bile çoğu kitabına dokunmadım. akşam eve gelince yemek yiyip duş almaya takatim kalmıyordu. sınava girdim 70 aldım. 16 aağustos atamalarında atandım allahın izniyle. bence önce allahtan iste sonra da kndine güven.

70 çalışmadan bizde alıyoruz ama hemşireler en düşün puanlarla atanıyor gel işletme muhasebe mühendislik vs. bitirde 90 alarak atan bizim bölümü bitirenler zehir gibi adamların puanı uçuyor siz 47 alsanızda atanıyorsunuz .

Back