Ders çalışmayan çocuklar için ne yapılmalı?

Sldozturk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
15
4
37
Çocuğum okulda başarısız. Evde bir türlü ders çalıştıramıyoruz. Varsa yoksa televizyon tablet. Biraz üzerine gidince de hırçınlaşıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık lütfen tavsiye verin.

Disiplin şart. Tablet yasak, telefon sınırlı olmalı. Birden yaparsanız tepki verebilir, alışmış çünkü ama yavaş yavaş yasaklamanız lazım.

Televizyona sınır getirmek, tableti ödevi olmadığı zaman eline almasını yasaklamak gerekli.

Pardon yaşını yazmamışım. Oğlum 10 yaşında. 4. sınıf.

Oğlum 4. sınıf 10 yaşında
ders ilgisizligi ve tv tablet aliskanliklari yeni baslamadi sanirim. daha once onlem almaliydiniz. hircinlik yapmasi beklenilen bi durum siz bunlardan uzaklastirinca cunku bu zamana kadar bu konuda net bi tavir gormedi. esnetmeye calisacak. istisnalar elbette vardir ancak ilk okul nasilsa drvami da oyle gelir. derslerine engel oldugunu dusundugunuz seyleri tv tablet gibi uzak tutun. odevlerini bitirmesi yapmasi durumunda belirlediginiz bi sure icinde tv ve tablet imkani sunun. men edemeyiz bunlardan tabi ama kesinlikle mesafe koyun.

Aynindan bende de var canim. Zoraki yaptirmaya calisiyoruz ama istek, merak olmayinca verim de olmuyor. Nette bakinirken şurda denk geldigim tavsiyeler cok mantikli geldi. Konuya bi de oyle yaklasmayi deniycem. Tabi her seyin bi ilmi usulu var. Bakmak istersen linkini buraya birakiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz de ders çalışacaksınız bunun başka yolu yok bence. Varsa da çocuğu da anneyi de yıpratıyor...

Oturup çocuğunuzun derslerine bakacaksınız. O dersler çocuğunuzun nasıl ilgisini çeker bunun yollarını arayacaksınız. Dersleri ile ilgili merak uyandıracak şeyler anlatacaksanız. İlla tablet olacaksa, internet şifresini değiştirecekseniz, o tablete konu ile ilgili bulabilirseniz aktivite, belgesel, bilgi yarışması vs yükleyeceksiniz. Böylece amaca uygun kullanmayı öğrenecek. Öyle kafasına göre takılmak için küçük zaten. Sınırları öğrenmeli.
Her gün yada gün aşırı kitap okuma zamanı olacak, ama siz de okuyacaksınız...
gibi...

ders ilgisizligi ve tv tablet aliskanliklari yeni baslamadi sanirim. daha once onlem almaliydiniz. hircinlik yapmasi beklenilen bi durum siz bunlardan uzaklastirinca cunku bu zamana kadar bu konuda net bi tavir gormedi. esnetmeye calisacak. istisnalar elbette vardir ancak ilk okul nasilsa drvami da oyle gelir. derslerine engel oldugunu dusundugunuz seyleri tv tablet gibi uzak tutun. odevlerini bitirmesi yapmasi durumunda belirlediginiz bi sure icinde tv ve tablet imkani sunun. men edemeyiz bunlardan tabi ama kesinlikle mesafe koyun.
Haklısınız tavrımızı baştan koyamadık, şimdi de uğraşıyoruz böyle.

Çocuğum okulda başarısız. Evde bir türlü ders çalıştıramıyoruz. Varsa yoksa televizyon tablet. Biraz üzerine gidince de hırçınlaşıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık lütfen tavsiye verin.

Ödullendirerek deniyebilirsiniz mesela
Tablet televizyon sinirli olsun bir saat gunde . Yavas yavas onuda azaltirsiniz pedagogla görusun mutlaka
Ve aile bireyleri olarak sizde tv yi kesin cok zordaysaniz kaldirin .

Beraber cocugunuzla kutuphaneye gitseniz , kendinizde onunla birlikte kitap okuyun sizide kitap okurken görsun ve ufak ufak öduller verin .

Aniden herseyi kesmeniz tepkisine yol acar ..
Ögretmen arkadaslar daha saglam fikirler sunucaktir size ben bu sekilfe denerdim

Aynindan bende de var canim. Zoraki yaptirmaya calisiyoruz ama istek, merak olmayinca verim de olmuyor. Nette bakinirken şurda denk geldigim tavsiyeler cok mantikli geldi. Konuya bi de oyle yaklasmayi deniycem. Tabi her seyin bi ilmi usulu var. Bakmak istersen linkini buraya birakiyorum
Canım çok teşekkürler. Ciddi ve çözüm odaklı bakış açıları gerçekten. Uygulamaya çalışıcam.

Biri 17 biri 7 yasinda iki oglum var . Okul basladigi an birinin laptop digerinin tabletini aldim. Haftasonu denetimli ps4 hakları var . Yalvarsalar vermem.
Kararli olun . Yasak deyin. Bu kararinizdan dönmeyin
Bu kadar.

Biri 17 biri 7 yasinda iki oglum var . Okul basladigi an birinin laptop digerinin tabletini aldim. Haftasonu denetimli ps4 hakları var . Yalvarsalar vermem.
Kararli olun . Yasak deyin. Bu kararinizdan dönmeyin
Bu kadar.
Kararlı olmak işin püf noktası sanırım. Beni zor bir süreç bekliyor.

çok basit bir nedeni var, rol model aldığı kişilerde muhtemelen vaktini tvde ve ya tablet, pc, telefonda geçiriyor yani anne babası. Eğer böyleyse siz ona ne yapsanızda çalışmaz.

Noir desir seninki kız mı oğlan mı yaşı kaç merak ettim.

Otoriter olmak zorundasınız. Siz “ödev bitmeden tablet yasak” dediğiniz zaman sizi takmayan bir çocuğa sahipseniz onun gözünde otoritesiz ve saygı duyulmayan bir annesiniz demektir. Çocuk kendini yırtsa da, çığlıklar atsa da, hatta yemek yemese dahi o tableti ödevi bitmeden eline vermeyin. Hatta sinir krizi anlarını hiç görmüyormuş gibi davranırsanız bu olumsuz davranışları sönmeye uğrayacaktır. 24 saat çığlık atamayacağına ve günlerce yemek yemeden yaşayamayacağına göre; teslim olup otoritenizden olmayın. O size teslim olmak zorunda. Sınırlarınızı çizin.

Ders calis derken sizin elinizde telefon var ,karsinizda tv açıksa cocuk niye ders calissin ki ?
O ortam daha caziptir .Hele ki 10 yasindaki bir çocuğa. Bir öğretmen olarak nacizane tavsiyem çocuğunuzu ders calismaya tesvik etmek icin örnek olun.Alin elinize bir kitap okuyun. Hem siz kulturlenin hem çocuğunuz çalışmış olsun.

X