ders çalışmaktan yoruldum...

cornella

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
9.922
3.088
373
mrb arkadaşlar...şu an ne yapacağımı bilemediğim bir konu var...sizinle paylaşmak istedim...
2008 yılında üniden mezun oldum..fen edebiyat mezunuyum...mezun olmadan önce birçok iş için çalışmalar yaptım,sen yeter ki mezun ol işin hazır dıyenler ortadan kayboldular...o zamanlar kpss nın de tam farkında değildim...zaten çok sıkıntılı bır dönem gecırıyordum...2009 ,2010 da polislik için uğraştım olmadı...2011 de evlendim 2012 kpss ye hazırlandım 84 aldım...ama hiçbir işe yaramıyor...bende bu puanla neler yapabilirim diyorum...
katiplik için çalısıyorum...sanırım şuan başka da birşey yok yapabileceğim...onun dışında aöf işletmeye yazıldım ama kitaplara baktıkça midem bulanıyor...nasıl çalışacagımı bilemedım..etrafımda aöf nı çok basıtmıs gıbı anlattılar hep .çıkmış sorulara çalısıp gıdıyorlardı....ben çok gec kaldım okumak için eşim önceden uyarmıstı ama ben okumadım.kabul edıyorum ders çalısmaya bayılan biri değilim...ama bu kadar zorlanacagımı düşünmemiştim sanki yapamıcakmısım gıbı gelıyor.sınava 2 hafta kaldı ve ben hala hıcbırsey bılmıyorum.hepsi ezber.....dün eşime ben istemıyorum dedim sinirlendi ...ve benım için önemli sorunlardan biri de ilçede oturuyoruz il e uzaklık 2 saat ve gıdecegımız yerde eşimin ailesının tanıdıkları var onlarda kalacakmısız bu 1-2 sınav değil 4 yıll...bunu da dert ettım içime...içim sıkıldı sizinle paylaşmak istedim..bu kadar dert tasanın içinde belkı benım kı sorun değil ama ne yapabileceği mi bilemedim...

herkes yapabılıorsa sen nıye yapamayasınkı kendıne guven :)) bende gecen sene cok onemlı bı sınava gırdm gırmeden once aay nasıl yaparım ya sorular zor olursa ya yapamazsam fılan ustelık kagıt uzerınde sınav dııldı bılgısayardaydı.. bende hıc sevmem elımde kalem olsun ısterım ama allaha sıgın cok calıs ..

emıın ol yuksek puan alırsın. ustelık ocakta cok onemlı sınavım var ona calısıorum korkuoyrum azcık ama korkunun ecele faydası yok sadece bana zararı var.. ondan heycanlanmamaya calıscam ..bugunlerde canla basla ona calısıorum (

şöyle işe gidip yorulanlara bayılıyorum ya bende yorulmak istıyorum..eve geldiğimde tek düşüncem temizlik olsun vs olsun istıyorum..ama evlendıgımden berı kafam hep derslerle meşgul...sürekli ders çalışıp sınavlara gırdıgım için çocugu bile hep erteliyoruz...

neden üni mezunuyken tekrar aöf gereği duydun ki

neden üni mezunuyken tekrar aöf gereği duydun ki

çünkü fen edebıyatlara atama çok az verılıyor ve en az 90 almam lazım kpss den.....işletmeler daha kolay atanıyor o yüzden..gerçi 4 yıl sonra işletmelerde 90 da kalır gıbı gelıyor...

Kendine güven.
çok gözünde büyütüyorsun,bu seni psikolojik olarak daha da yoruyor haliyle.
bak bende evliyim.hemde örgünde üniversite okuyorum.bu sene son senem ve 2014 kpss için şimdiden bişeyler yapmaya başladım.
bunun için bizde çocuğu erteledik.
sen bi başla adam akıllı çalışmaya gerisi gelir.84 puan çok düşük bir puan değil neticede.10 net daha fazla yapsan bi dahaki sınava büyük olasılıkla atanırsın.
ben iibf den bir bölümde okuorum.
hemde en zor bölümü,ekonometri.
insan isteyince yapamayacağı şey yoktur.
birde sen fen edebiyat mezunusun,banka sınavlarına girmeyi düşünür müsün?
kpss den 84 aldıysan banka sınavında da zorlanmazsın kanımca.

çünkü fen edebıyatlara atama çok az verılıyor ve en az 90 almam lazım kpss den.....işletmeler daha kolay atanıyor o yüzden..gerçi 4 yıl sonra işletmelerde 90 da kalır gıbı gelıyor...
şaka gibi aynı anda yazmışız:))

aynen bak bu atama taban yaklaşık 86.5 ta kaldı ki geçen 2010 kpss ye göre bu 87 küsür demekti sıralama bazında. 4 seneye kadar iyice yükseleceğini düşünüyorum ben. siirtte üni memurluğu ki üni memurluğu hemen hemen hiç avantajı olmayan kadrodur 85 le kapadı. bilemiyorum gittikçe yükselecek ve bir süre sonra da kpss de kaldırlacak gibi geliyor bana.

ha bi de o var 84 almışsın demek ki taban sağlam sen bunu bolca test çözerek 88-90 bandına çekmek yerine işletmeyi neden okuyorsun ki? ha sen yine oku isterse 7 senede bitsin. bi yandan 90 almaya çalış bi yandan oku. o olmadı o olur.

Arkadaşım senin yerinde olsa idim eğer gidip 4 yıl işletme okuyacağıma 2 yıllık çok daha güzel bölümler vardı örneğin sağlık yada sekreterlik veya büro bunlardan atanman çok daha kolay olurdu işletmede rağbet çok biliyorsun kime sorsan işletme okuyor bence 4 yılını bu şekilde heba etme derim

Turkiye'nin egitim sistemini bir turlu anliyamadim gitti.
Universiteden mezun oluyorsunuz ama ona bile sevinemiyorsunuz. Is hayati beni bekliyor diye umitlenemiyorsunuz bile, ozel sektor malum.
Haydeeee sinava girecem, okudugum bolumle alakali olmayan bir bolum secme durumundayim sonucta puan/atama onemli.
Bir ton sinav gecirmeliyim, yok kpss, yok aof, yok ales vs vs

Bir kac yil sonra bende bu yoldan gecicem, iki sinava katilmak zorundayim (diploma denklik + turkce sinavi)
Tabi sonra bunlar yetmiyormus gibi, okul tamamlama + staj yapma ihtimalim var.

Vallahi ne diyeyim, Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Sabrin sonu selamet...

cnm maalesef öyle olmuyor...ben zaten 4 yıllık mezun olduğum için 2 yıllıgı bitirsem de sınava giremıyorum...yanı yıne 4 yıllık okumak zorundasın....

Anladım, bende lisans işletme ile tamamlamıştım gerçekten sınavları çok kolaydı sadece çıkmış soru ile 9 dersi vermiştim sende verirsin merak etme hiç.

Anladım, bende lisans işletme ile tamamlamıştım gerçekten sınavları çok kolaydı sadece çıkmış soru ile 9 dersi vermiştim sende verirsin merak etme hiç.

inş cnm.....biraz önce eşimi aradım yapamıyorum sıkıldım bunaldım dedimm....çok sinirlendi bırak o zaman dıye bagırdı((( sistem değişmiş kredılı sıstem getırmısler bu yıl o yuzden cıkmıs sorulara bakmak yeterli değilmiş..oturup bayagı bayagı ders çalısmam lazımmışş......:26:

aslında eşim de bıraz benı sıkıyor kendısı de kamu da çalısıyor ve 4 yıl sonra tayınımız doğuya cıkacak ama uç noktalara yanı sınır kapılarında görev yapıyorlar....eşimin tayınını ise belli meslekler durduruyor sadece beledıye mmeurlugu veya hastanelerde ,unı de memurluk gıbı....bu yıl çok umıtlenmıstı yuksek alacagıma...ama stresten öldum terledım sınavda acayip derecede üstumde bır baskı var.bıktım artık..oldugumuz yer zaten kucuk ve çevremız dolayısıyla hep eşimin iş arkadasları...herkes kamu da karı koca çalısıyor. aralarında kendımı salak gibi hissedıyorum bazen....siz ne iş yapıyorsunuz,siz demı aynı kurumda görevlisiniz sorularından bıktım.ayrıca evde oturup hiç çevrenın olmaması ,bakımsızlık ve kilo almak da cabası(((((

Son düzenleme:
aöfde okumak yerine kpssden daha çok çalışıp atanmak daha iyi diye düşünüyorum. aöf okuduğum için çokta kolay olduğunu düşünmüyorum. soruları ezberleyerek geçmedim. oturdum çalıştım... 4 yıl ders çalışmak yerine 1 yıl çok çalışmak daha mantıklı tabi siz bilirsiniz.

Ben de geçen yıl aöf kolay diye girdim.. günlerim ders çalışmakla geçiyor..sabahlara kadar çalışıyorum...
Normal ünide okuyan arkadaşlarım biz bu kadar not tutmadık diyorlar
Geçmiş yılların sorularına çalışmak artık kar etmiyor.. Ama iyi de oluyor bence.

Siz ders çalışmaktan ziyade, üzerinizde oluşturulan baskıdan dolayı bunalmışsınız.
Eşinizle bunu ciddi ciddi oturup konuşmalısınız. Yaptığı psikolojik baskının sizi olumsuz etkilediğini, başarınızı engellediğini söyleyin.
Hayattaki çalışma olanakları kamudan ibaret değil. Özel sektörde çalışın, kendinize güveniniz gelir.
Aynı zamanda aöf derslerinize de çalışırsınız.. Bu baskıyı ortadan kaldırırsanız bence başarabilirsiniz.
Oldukça iyi puan almışsınız.. Stres faktörü etkilemiş..

Bu arada;
Kamuda çalışıp, özel sektörde çalışanları küçümseyenleri ben de küçümsüyorum.
Neler söylediğimi burada belirtmeyeyim topa tutulurum

Canımm sen örgün üniversite bitirmişsin onca zor dersleri çalışmışsın buna mı çalışmayacaksın. Yardımcı kitaplar var onlardan al gerçi bu sene sistem değişti yine sisteme göre yardımcı kitap çıakrıldı mı bilmiyorum ama çıok faydalı oluyor özet ve sınavda çıkacak yerlerden konular. Konuları çalış geçmiş soruları, ünite sonundaki soruları çöz inan 60 aşağısı almazsın. Bak ben direk açıköğretim okudum matematiğim sıfır olan biriyken kursa gittim 70 aldım. Bir de istatistikten gittim 4 senenin dersleri içinde sadece bu ikisinden kursa gittim diğerlerini kendim çalıştım ve konularını bitiridğim sorularını çözdüğüm hiçbir dersten kalmadım sen de yaparsın merak etme odaklanman lazım bir de severek çalışman bence sende biraz istekte yok bu konuda. İşletmeyi sadece gerektiği için çalışacaksın ama azmet.

öncelikle yediklerine ve içtiklerine dikkat et derim........ders çalışırken çayını şekerli içme.......fazla şekeli yemek dikkatini toparlamaya engeldir......bir de sana tavsiyem carlson limonlu balık yağı iç hergün iki tatlı kaşığı ve solgarın dilaltı b 12 vitaminini al derim......bunlar bende çok işe yaradı........tabi düzenli uykuyu unutmamak lazım

Okumanın yaşı var mı? Bence de var… yani bir yaştan sonra okuyan insanlara çok saygı duyuyorum ama benim de gözüm yemez yani bu yaştan sonra..
İkinci olarak aöf işletme okuman hayatta sana ne katacak? Yani hangi amacına hizmet edecek? Minimum 4 yıl boyunca çalışma ızdırabı verip de bir şey olmayacaksa ki bence öyle çok kasma kendini..önce neden okuduğunu ve bundan sonra ne yapmak istediğini söylersen daha çok yardımcı oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…