Derin Endometriozis (Çikolata Kisti) sebepli Rahimin bağırsaklara yapışması - Bağırsak Ameliyatı-Yapışıklıklar

merhaba doktorunuz kim aynı sorun bede var

Merhaba ben bı gece yarısı çikolata kistı amelıyatına alındım 8-9 cm fi kıstım sag yumurtalıgım ve tupum alındı amelıyatımla ılgılı cok sukur agrım bıle oyle cok olmadı ama bır ay sonra bagırsak yapışması ilius hastalıgı cıktı enfeksıyon dan dolayı bagırsaklarım yapısmıs ve amelıyatkma cerrah dahil olmus ayrımıslar her karın amelıyatından sonra bagıstak yapısması devam edermıs on gun once bana yatıs verdıler bagırsaktan dolayı uc gun hastanede yattın burundan mıgdeye hortum saldılar bır gece o hortum durdu mıhdemı bosalttılar vs. Sonrasında duzeldı dedıler taburcu ettıler on gun oldu taburcu olalı ama dort gundur grılarım var devamlı hep elım karnımda agrıyo ama düşünmemeye calısıyotum çok korkuyorum hıc gecmıcek gıbı benım durumumu yaşayan varsa aşlah rızası ıcın cevap yazdın geçiyomu ben neyapmam lazım ?

Merhaba çok geçmiş olsun bende sizin gibi gece yarısı çikolata kisti ameliyatına alındım benimde sol tüp ve yumurtalığım alındı. Ameliyat olalı 5 ay oldu benim, ilk ameliyat olduğum dönemde tuvalete çıkarken zorluk yaşamıştım bende. Doktorların önerisi ile kabız yapmayacak gıdalar yemeye ve ekmek yememeye çalıştım yinede zorluyordu tuvalete gitmek ama şuan iyiyim çok şükür inşallah sizde en kısa zamanda düzelirsiniz çok geçmiş olsun doktorunuzun önerdiği diyete uyarsanız daha rahat atlatırsınız bu süreci

Size de cok gecmıs olsun

merhaba bahsedilen yapışma olağan bir yapışma değil bence .
hatalı birşeyler olabilir işinin ehli iyi bir doktora gitmenizi tavsiye ederim enfeksiyon kaynaklı bir yapışma olağan olamaz birşeyler ters gitmiş olabilir daha kötü sonuçlar doğurabilir bence çok beklemeyin

Cok gecmis olsun simdi nasılsınız

BENİM DURUMUM AYNI ZATEN KONUYU OKUMUŞSUNUZ
TORBA DENİLEN ŞEY EĞERKİ BAĞIRSAKTA SIZINTI OLURSA TAKILIYOR
BENDE SIZINTI OLMADI HERŞEY İYİ GİTTİ VE TAKILMADI
AMELİYATINIZI KESİNLİKLE ERCAN BEYE OLUN DERİM
Merhaba kendim için araştırma yaparken konunuza denk geldim yaklaşık 3 yıl kadar önce apandisit patlaması yaşadım ve laparoskopik ameliyat oldum. Ameliyattan önce yumurtalıklarımda kistler olduğu görüldü ve ameliyattan sonra muayene olduğumda 7cm nurtopu gibi bir cikolata kistim vardi. Çoğu doktor farklı yorum yaptı kanlı kist, dermoid vs. 2sene düzenli dogum kontrol hapı kullanımı sonucu 2cm kedar indi hiç kaybolmadı tabii.. Sol yumurtalığım rahime yapışık fakat bağırsaklarla ilgili kadın doğum muayenemde bir tanı almadım. İbs olduğum söylendi bağırsak yapışıklıkları yani derin endometriozis için hangi yöntem ile teşhis koyuluyor? Kolonoskopi kan tahlillerim normal. Ca125 hep yüksek cıkardı son yaptırdığımda sınırda çıktı ilk defa. Ama bağırsak şikayetlerim asla geçmiyor ibs tanı kriterine uyuyor ama stres halinde değilken, ibs için diyet yapıyorken şikayetlerim azalmıyor.

Regl döneminde veya regle yakınken bagirsak sorunlarınız artiyorsa derin endometriozisten suphelenebilirsiniz tani bildiğim kadariyla laparoskopik cerrahi sirasinda konuluyor

Merhaba BN da hep ibs dendi ama alakası yokmuş, derin endo tanısın Ercan bey jinekolojik muayenede koyabiliyor, hem vajinadan hemde makattan el ile muayene ediyor o sırada zaten eğer bağırsak ile rahim arasında nodül ve yapışıklık var ise tanı koyabiliyor bende ilk muayenede tanrıyı koydu

Ercan beyin soyadını öğrenebilir miyim? Bir de hangi şehirde?

Doktorumuz aynıymış

Son durumunuz nedir benimde adenomyozis tanısı konuldu 2 aşılama ve düşük oldu. Simdi tüp bebek başlayacağız yanıtınız benim için değerli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…