ah be tatlım yapman gereken de sadece biraz güleryüz biraz yakınlık göstermek...
zaten hem sevaba girersin hem de sen mutlu olursun...en önemlisi bebeklerin mutlu huzurlu bir ortamda yetişir...
dediğim gibi gün doğmadan neler doğar....sen sabırlı ol yeter...
anladığım kadarıyla sorununuz senin soğuk uzak durman...yoksa eşin seni seviyor ve ilgili...baksana seni aradığına göre...
seni dövmeye kalkması tabiki kabul edilebilir birşey değil fakat şartların seni kabul etmeye zorluyor maalesef...
o zaman sen de içinde bulunduğun şartları iyileştirmek için elinden geleni yapmaya çalış...
30 undan sonra insan değişmez ama anne olunca çok değişir...bunu bebeklerini kucağına aldığın zaman karnında olduğundan daha kuvvetli olarak yaşayacaksın...
doğumdan sonra da takma kafana ne derse "he" geç...3-4 ay kalacakmış ya yanında bırak kendini yorsun dursun çok istiyorsa...zaten 1 bebekle bile çok zor oluyor 2 bebekle çok çok zordur...sana yardımcı kalacak olması iyi...aranı düzeltirsen rahat edersin.
işten niye ayrıldın ki bence izin alsaydın keşke sonra izin süren bittiğinde de kaynanaya baktırsaydın çocukları.
geçmiş olsun. eğer evliliğiniz ruhen bitmişse bebekler için katlanmayın. size göstermeme gibi bir durum yok. kanuni haklarınızı kullanırsınız. hatta size iddet uyguladığı için onun hakları sınırlandırılır. siz iddeti raporla tespit ettirin.
çözümsüz değil hiç bir şey biraz cesaret
kesinlikle katılıyorum.. madem yapıcak bişey yok arkadaşın dediği gibi yapmak zorundasın..eşine karşıda daha cilveli ol..şakalar yap..başlarda yadırgar belki geri teper ama sabret eninde sonunda sana yakınlık göstericektir..işten geldimi masaj yap mesela erkekler buna hayır demez hoşuna gider..Allah yardımcın olsun..
yuh artık ne bu adamların ve kaynanaların derdi.evlenince değerli oluyolar.bak canım hamileymişsin bebişleri düşün ve ağlama üzülme.onlarıda etkiler.yapacak tek şey kaynanana biraz yalakalıkaslında çek git demek isterdim ama annen babanda destek olmuyomuş.ozaman kaynanana biraz yalakalık yapman lazımço yokkende eşine yapcan ve kendine bağlayacan.bunu sırf bebişler için söylüyorum.seni çok iyi anladığım için böyle söylüyorum.benimde annem babam yok ve kaynanam böyle yapsa gidecek kimsem yok.kendimi senin yerine koyarak söylüyorum yanlış anlama beni.tabi bu söylediklerimi yapman çok gurur kırıcı ama düşünce yapacak fazla bişey yok.
canım arkadaşlar epey şey yazmış ben de sana haklarını hatırlatayım
öncelikle eşin senden bebekleri alamaz çünkü zaten 12-13 yaşına kadar çocuklar anneye muhtaç sayılıyor ve anneden almak için çok çok ağır şartlar lazım anne alkolik uyuşturucu bağımlısı veya hayat kadını olursa ancak alırlar bebekleri
bu haller dışında velayeti istediğinde bebekleri sana verirler eşin de sana bebekler için nafaka vermek zorunda kalır hatta çalışmıyorsun bu durumda sana da yoksulluk nafakası vermek zorunda artı şu anlattıkların nedeniyle sana manevi tazminat da verir ayrıca evlilik içinde aldığınız mal varsa çalıştığın için o dönemde o malardan pay da vermek zorunda
yok eğer boşanmam diyorsan eşin veya kayınvaliden sana şiddet uyguladığında gidip rapor alıp eşine eve yaklaşmama cezası verdirme şansın var zaten hamilesin eşini evden uzaklaştırmayacak hakim olduğunu sanmıyorum bence en azından bunu kullanacağına dair tehdit edebilirsin
ama tabi ki boşanmak istemezsen eşinin de kayınvalidenin de suyuna git azıcık güler yüz göster bırak büyüklük sende kalsın büyüklük yaşla başla değil yürekle olur çünkü
Canım,öncelikle yaşadıkların gerçekten çok kötü.
bi ev içinde yaşananları biz dışarıdan bilemeyiz
ama ben bi kaç noktaya takıldım.
diyorsun ki "annesiyle ilgili ne zaman konuşmaya başlasam sonu kötü oluyor"
eh be güzelim madem biliyorsun laf ettirmiyor sen de hiç annesi hakkında konuşma hatta güzel konuş,
içinden gelmese bile güzel şeyler söyle o kadın hakkında.sen eşinin ne olduğunu bile bile adamın üstüne gidiyorsun sonra tabiki kabahatli sen oluyorsun.
soğuk durma bende çok soğuk bir insanımdır.normal arkadaşlarıma karşıda mesafeliyimdir ancak
olay aile olunca ağzım kulaklarımda karşılıyorum hep eşimin ailesini.
canım gülmek istemese bile onlarla takılmak istemesem bile hep onlara karşı iyi davranıyorum.
bu bana bişey kaybettirmedi yıllardır.aksine kocamın sevgisi ikiye katlandı annesine iyi davranıyorum diye...bana sıkıldın yaa benim yüzümden diyor mesela bazen eşim eğer ailesinde takılıyorsak ben de yooo aksine çok güzel vakit geçirdim niye sıkılayım diyorum.
yani kusura bakma ama bizim ailedede var senin gibi soğuk bir gelin,bize komşu gibi davranır hatta insan komşusuna bile daha yakın davranır.biz onu dövüp hakaretler etmiyoruz ama o kişiyi sevmiyoruz da...yüzü gülmeyen insan,yakın olması gerekirken uzak duran yabancı gibi davranan hiçbir insan sevilmez.seninkiler abartıp şiddet uyguluyor.o da onların cahilliği.
kısaca Sardunya zakkum un yazdığı herşeye harfi harfine katılıyorum.bi işin olsaydı ya da sahip çıkacak bir ailen olsaydı hiç düşünmeden bırak o adamı derdim ama ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin demişler.sen bu deveyi gütmek zorundasın.
allah yardımcın olsun.
evet herşey çok kötü görünüyor ama herşeyin bir çaresi mutlak vardır. mademki sığınacak bir dalın yok o halde kayınvaldenle iyi geçinmeye çalış. o zaman herşey biraz daha kolaylaşır. Allah daima mazlumun yanındadır. sen hep iyi niyetli ol kazanan sen olacaksın. İnşallah bebişlerin tüm hayatını değiştirir. sana güzellikler getirir. Allaha emanet ol.
ah be güzelim madem bu kadar sorunların vardı
hamilelik için bir kez daha düşünseydin ya.
sen çekiyorsun şimdi zavallı yavrucaklar da çekiyorlar.
Allah ıslah etsin.
işten niye ayrıldın ki bence izin alsaydın keşke sonra izin süren bittiğinde de kaynanaya baktırsaydın çocukları.
ah canım benim ya..allah yardımcın olsun..
çok üzüldüm ben..burda okuduğum öyle çok şeye doluyoki gözlerim..,
keşke çözümler olsa...ne dicem bilemiyorum..
nasıl hallolur bilemiyorum..umarım allah o kocan olacak adamın gözlerini açar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?