Derdime çare yok malesef

evladım kötü bir duruma düşecekse ve benim gidecek bir yerim işim evim param yoksa şartları iyileştirene kadar gerekirse değil kayınvalideme tüm dünyaya yalakalık yaparım hatta canımı bile hiç tereddüt etmeden veririm...

evladım benden önce gelir...

doğdukları zaman sende aynı şeyleri hissedeceksin...

yalakalık değildir ama sen öyle diyorsan yalakalık yapacaksın başka çaren yok.

ilerde ne olur bilemem dediğim gibi gün doğmadan neler doğar şartlarını iyileştirene kadar başka çaren yok arkadaşım üzgünüm ama yalakalık yapmak zorundasın...yüzüne gülmek ve sohbet etmek zorundasın...kendi hatanın bedelini bebeklerine ödetmemek için bunları yapmak zorundasın tatlım en azından şimdilik yapmak zorundasın.

canım bunca sıkıntıya zaten onlar için katlanıyorum ya yoksa saniye yüzüne bakılacak insanlar değil ama bebeklerim için kendimden vaz geçtim onlar benim herşeyim yoksa çoktaaaaan bitmişti boşanma işlemi

sığınmak mı. onlar anne babanız. gidip bir ele sığınmıyorsnuz. sizi bu dünyaya getiren insanların evine tekrar dönüyorsunuz...
dayak var dediniz. bu bir kere de değil ,sanırım.
onun sözlerine ne çabuk inandınız da, tüp bebek yaptınız ki.
bu adam şiddet bağımlısı,, demek. onu tedavi olmadan,bir psikoloğa gitmeden, bu şiddet bağımlılığını tedavi etmeden, ne kabul edecektiniz ve affedecektiniz ne de tüp bebek yapacaktınız...

canım bi kere baba evinden çıkınca iş bitiyor malesef bizdeki zihniyet böyle sonrası sığınmak oluyor aslında eşim annesi yokken çok iyi yani idare ediyoruz çok iyi olmasada kavgamız gürültümüz olmuyo ama hafta sonu annesi bi geliyor 2 gün kalıyor dünyam tersine dönüyor çok çabuk dolduruşa gelip beni siliyor biriki gün sonra geçiyor herşey normale döndü derken yine haftasonu geliyor kabus başlıyor

canım yaa çok üzüldüm, Allah o insanların kalbine tez zamanda merhamet versin inşallah , Sardunya_Zakkum çok haklı canım sen şimdi nasıl huzurlu olacaksan o şekilde davranmak zorundasın en başta bebişlerin sonra da kendin için adı herneyse yalakalık veya ikiyüzlülük ne dersen de yapmak zorundasın senin durumunda olan nice insanlar var, ne yapabilirsin hayat madem bir oyun o zaman sende kuralına göre oynayıp huzurun için onların istediği gibi davran bitanem çünkü şu an başka çaren yok gibi, en azından şimdilik... dur bakalım meleklerin bir doğsun inşallah onlar sana tüm güzelliğiyle gelicekler şans getirecekler , senin için iyi olan ne varsa diliyorum umarım bütün sıkıntıların kısa sürede son bulur...

Oncelikle Allah onlari islah etsin...Hamileyken bile size el kaldirabiliyor ya, yaziklar olsun !
Eger ki, herseyinizi birakip ailenize donmek istemiyorsaniz, o zaman, bir aksam, yani haftasonu kayinvalideniz geldiginde, ikisini de karsiniza alin, ve konusun. herseyi anlatin, içinizdeki kirginliklari anlatin, ve sorun bakalim, dertleri neymis...
Baska çareniz yok...Ya ailenize doneceksiniz onlari da sikayet edeceksiniz, yada onlarla konusup bir çozum bulacaksiniz...
Allah yardimciniz olsun...

Oncelikle Allah onlari islah etsin...Hamileyken bile size el kaldirabiliyor ya, yaziklar olsun !
Eger ki, herseyinizi birakip ailenize donmek istemiyorsaniz, o zaman, bir aksam, yani haftasonu kayinvalideniz geldiginde, ikisini de karsiniza alin, ve konusun. herseyi anlatin, içinizdeki kirginliklari anlatin, ve sorun bakalim, dertleri neymis...
Baska çareniz yok...Ya ailenize doneceksiniz onlari da sikayet edeceksiniz, yada onlarla konusup bir çozum bulacaksiniz...
Allah yardimciniz olsun...

canım bunca sıkıntıya zaten onlar için katlanıyorum ya yoksa saniye yüzüne bakılacak insanlar değil ama bebeklerim için kendimden vaz geçtim onlar benim herşeyim yoksa çoktaaaaan bitmişti boşanma işlemi

--------------------------------
çok güzel böyle düşündüğüne ve hareket ettiğine göre evlatlarının huzurlu bir ortamda olmaları için de el öpeceksin senin deyiminle yalakalık yapacaksın....

ne gelinler var ki eşinin tüm sülalesine yalakalık yapsalarda sevilmezler istenmezler...

sen dua et yalakalık yaparsan işler yoluna girecek...

aileni de dinlememiş dik başlılık yapmışsın, başını eğ biraz tatlım...bu seni insanlıktan çıkarmaz aksine mutlu uyumlu bir insan yapar...

6 aylık hamile bir kadını dövmeye kalkan insanlarla konuşmaya çalışmak sana fayda getirmeyeceği gibi daha da kavga etmenizi sağlar diye düşünüyorum...

üstelik bu koca "tüp bebeği karambole getirdin" diyecek kadar cahilse....

bu yüzden hiç birşey olmamış gibi hiç deşmeden kurcalamadan güleryüz yakınlık göster diye tavsiye ediyorum.

Bazı aileleri anlamak gerçekten güç. Ne demek sen istedin deyip evladının zor gününde yanında olmamak.
Eşiniz ve kayınvalideniz ne kadar kötüyse kendi ailenizinde onlardan aşağı kalır yanı yok.
Çalışıyormuşsunuz, hemen ayrılın o evden ve boşanma davasını açın. Kusura bakmayın ama sizi karnınızda ikiz bebelerinizle döven, ayrıca yanınızda bulunmayan insanlarla da irtibatınızı kesin.

Eşin seni çaresiz zannediyor sanırım.Bence ileri gidiyorsa-ki gidiyor ağlatmalar ,dövmeler...Şikayet edeceksin ki hizaya gelsin.

nekadar çok zor bir durum insan ne diyeceğini şaşırıo...valla burda kayınvalidelerin kışkırtmalarına acımasızlıklarına nebilim nekadar kötü şey varsa alıştık ama annen ve babanın yaptığına anlam veremiyorum bir anne bilhassa evladının bukadar acı çekmesine nasıl göz yumar aklım almıyor..inş evlatların sana huzur getirir şans getirir canım..ben olsam ne yapr ne eder annemi ikna etmek için çalışırdım nebilim ana yüreği dayanamaz yaa....Allah yardımcın olsun canım...:teselli:

hepinize tek tek teşekkür ediyorum desteğiniz için arkadaşlarım konuşmak çare değil bunu çok iyi biliyorum iki dakika sonra kavgaya dönüyo çünkü eşim annesine en ufak laf ettirmiyo hele kaynanamla hiçten mümkün değil değiştiriyo işine nasıl geliyosa öyle anlıyo ve bana eşimden daha fazla bağırıyor eşimde bana sahip çıkmayınca ezilen yine ben oluyorum meleklerimin hatırına ona katlanmak zorundayım konu başlığındada yazdığım gibi benim derdimin çaresi yok malesef tek yapacağım şey eşime asla kadınlık yapmıcam bundan sonra yapamamda zaten yemeği çamaşırı tamam daha ötesi yok benim için nefret ettirdi kendinden çünkü onu görmeye bile tahammülüm kalmadı az önce telefon etti bana hiç bişey olmamış gibi davranıyo yine allahım yaaaaaa dünkü adam gitti yine yok ilacını al napıyosun dra gittinmi yuh ya bi insan bukadarmı yüzsüz olur

bu insanlarla konuşulamayacağı çok belli...konuşmak işlerin daha kötüye gitmesine senin daha çok üzülmene sebep olur....

bak işte bunu keşfettiğine göre "tatlı dil güler yüz yılanı bile deliğinden çıkarır" sözünü hatırla ve evlatların için kendini değiştir...

kocana karılık yaparsın yapmazsın onu bilmem ama evlatların için çok fedakarlık yapman gerektiğini biliyorum...üstelik senin yalakalık dediğin şey aslında bir gerekliliktir.

bak farkındaysan neden böyle yaptın ettin çek cezanı diyen yok....bizler hepimiz kendi hayat görüşümüze göre sana ve bebeklerine yardımcı olmak için çareler üretmeye çalışıyor çeşitli tavsiyelerde bulunuyoruz....

en uygun olanı seçmek sana kalmış....

dediğim gibi sana otur çek diyen yok...yani aynı şekilde devam et demiyoruz.... tavsiyelerimiz değişikte olsa ortak görüşümüz şartlarını iyileştirmen için birşeyler yapman.

Allahım yardımcın olsun canım yaaaa hamile olmasaydın bukadar yapamazlardı elin kolun bağlı biliyorlar.Allah bildiği gbi yapsın..

canım inşallah bebekler eşinin aklını başına getirir...Allah yardımcın olsun..onlar bu cesareti senin ailenin sana sahip çıkmayaşından alıyo sanırım..baban şöle kendini bi gösterse belki çekinicekler ama kaynanan bütün ipleri ele almış...kayınpeder ölünce kaynanan bu sefer oğlunu kendine çekip yanlızlığını onunla paylaşmaya çalışıyo ama unutuyo ki o evli ilgi göstericeği hamile bi eşi var..eşin annesine yüz vermeye devam ettikçe bu ilişki çok daha kötü bi hal alıcak gibi görünüyo...güzelim ya şimdi bi hamle yaparsın yada hayatın boyunca çok zor günler geçirip gençliğinin güzelliklerinden mahrum kalarak yaşarsın..git babana yada telefon aç seni kabul etmiyolarsa gelip konuşsun en azından gözlerini korkutsun..evlatları ve torunları için bu kadarını yapabilir herhaldeeeee..:oklava::oklava:

Dıyecek sÖz bulamıyorum canım senı Çok ıyı anlıyorum dengesız ınsanlar saĞı solu bellı olmayan allah yardımcın olsun arkadaŞım

bu insanlarla konuşulamayacağı çok belli...konuşmak işlerin daha kötüye gitmesine senin daha çok üzülmene sebep olur....

bak işte bunu keşfettiğine göre "tatlı dil güler yüz yılanı bile deliğinden çıkarır" sözünü hatırla ve evlatların için kendini değiştir...

kocana karılık yaparsın yapmazsın onu bilmem ama evlatların için çok fedakarlık yapman gerektiğini biliyorum...üstelik senin yalakalık dediğin şey aslında bir gerekliliktir.

bak farkındaysan neden böyle yaptın ettin çek cezanı diyen yok....bizler hepimiz kendi hayat görüşümüze göre sana ve bebeklerine yardımcı olmak için çareler üretmeye çalışıyor çeşitli tavsiyelerde bulunuyoruz....

en uygun olanı seçmek sana kalmış....

dediğim gibi sana otur çek diyen yok...yani aynı şekilde devam et demiyoruz.... tavsiyelerimiz değişikte olsa ortak görüşümüz şartlarını iyileştirmen için birşeyler yapman.

30 yaşından sonra bazı şeyleri değiştirmek zor üstelik eşim bunu için hiçbir çaba sarf etmiyorken dahada zor mecburum zaten o şekilde yapmaya bebeklerimi onlara bırakamam onalrsızda yaşayamayacağıma göre seve seve çekecem bu derdi belki yaradanım beni deniyordur sabrımı sessizliğimi bozmayacağım bakalım daha ne kadarını yapabilecekler zamanla görücem destek ve yardımların için teşekkür ederim arkadaşım dayanılması zor ama yapıcam kocamıda bebeklerimide o kadına bırakmıcam elinden geleni ardına koymasın isterse ben kendimi düşünememki kendimden önce iki canım var düşünmem gereken

Allahım yardımcın olsun canım yaaaa hamile olmasaydın bukadar yapamazlardı elin kolun bağlı biliyorlar.Allah bildiği gbi yapsın..

amin çok sağolasın arkadaşım allah büyüktür kimsenin ettiği yanına kalmaz ben allaha sığındım ondan başka kimsem yok dünyada bide iki küçük meleğim onlar için yenilmeyeceğim onlara

canım inşallah bebekler eşinin aklını başına getirir...Allah yardımcın olsun..onlar bu cesareti senin ailenin sana sahip çıkmayaşından alıyo sanırım..baban şöle kendini bi gösterse belki çekinicekler ama kaynanan bütün ipleri ele almış...kayınpeder ölünce kaynanan bu sefer oğlunu kendine çekip yanlızlığını onunla paylaşmaya çalışıyo ama unutuyo ki o evli ilgi göstericeği hamile bi eşi var..eşin annesine yüz vermeye devam ettikçe bu ilişki çok daha kötü bi hal alıcak gibi görünüyo...güzelim ya şimdi bi hamle yaparsın yada hayatın boyunca çok zor günler geçirip gençliğinin güzelliklerinden mahrum kalarak yaşarsın..git babana yada telefon aç seni kabul etmiyolarsa gelip konuşsun en azından gözlerini korkutsun..evlatları ve torunları için bu kadarını yapabilir herhaldeeeee..:oklava::oklava:

evet canım aynen öyle sahipsiz olmam daha çok işlerine geliyor bu zamana kadar her dediğine sustum boyun eğdim evliliğimi kaynanam burnumdan getirdi şimdide ortak çalışıyorlar allah büyük canım şimid bi hamle yapamam neden yapamam babam kalp hastası ve ameliyat olması gerekirken olmadı dr bidahaki kalp krizinde yüzde doksan öleceğini söyledi onlarıda daha fazla üzmek istemiyorum çünkü bebekler doğunca eşim başımızı çok ağrıtacak biliyorum rezillikler çıkaracak babamda bunlara dayanamaz o yüzdende babaya bişey diyemiyoruz açıkçası

30 yaşından sonra bazı şeyleri değiştirmek zor üstelik eşim bunu için hiçbir çaba sarf etmiyorken dahada zor mecburum zaten o şekilde yapmaya bebeklerimi onlara bırakamam onalrsızda yaşayamayacağıma göre seve seve çekecem bu derdi belki yaradanım beni deniyordur sabrımı sessizliğimi bozmayacağım bakalım daha ne kadarını yapabilecekler zamanla görücem destek ve yardımların için teşekkür ederim arkadaşım dayanılması zor ama yapıcam kocamıda bebeklerimide o kadına bırakmıcam elinden geleni ardına koymasın isterse ben kendimi düşünememki kendimden önce iki canım var düşünmem gereken

ah be tatlım yapman gereken de sadece biraz güleryüz biraz yakınlık göstermek...

zaten hem sevaba girersin hem de sen mutlu olursun...en önemlisi bebeklerin mutlu huzurlu bir ortamda yetişir...

dediğim gibi gün doğmadan neler doğar....sen sabırlı ol yeter...

anladığım kadarıyla sorununuz senin soğuk uzak durman...yoksa eşin seni seviyor ve ilgili...baksana seni aradığına göre...

seni dövmeye kalkması tabiki kabul edilebilir birşey değil fakat şartların seni kabul etmeye zorluyor maalesef...

o zaman sen de içinde bulunduğun şartları iyileştirmek için elinden geleni yapmaya çalış...

30 undan sonra insan değişmez ama anne olunca çok değişir...bunu bebeklerini kucağına aldığın zaman karnında olduğundan daha kuvvetli olarak yaşayacaksın...

doğumdan sonra da takma kafana ne derse "he" geç...3-4 ay kalacakmış ya yanında bırak kendini yorsun dursun çok istiyorsa...zaten 1 bebekle bile çok zor oluyor 2 bebekle çok çok zordur...sana yardımcı kalacak olması iyi...aranı düzeltirsen rahat edersin.

Back