Derdime çare yok malesef

geçmiş olsun. eğer evliliğiniz ruhen bitmişse bebekler için katlanmayın. size göstermeme gibi bir durum yok. kanuni haklarınızı kullanırsınız. hatta size iddet uyguladığı için onun hakları sınırlandırılır. siz iddeti raporla tespit ettirin.

çözümsüz değil hiç bir şey biraz cesaret

ah be tatlım yapman gereken de sadece biraz güleryüz biraz yakınlık göstermek...

zaten hem sevaba girersin hem de sen mutlu olursun...en önemlisi bebeklerin mutlu huzurlu bir ortamda yetişir...

dediğim gibi gün doğmadan neler doğar....sen sabırlı ol yeter...

anladığım kadarıyla sorununuz senin soğuk uzak durman...yoksa eşin seni seviyor ve ilgili...baksana seni aradığına göre...

seni dövmeye kalkması tabiki kabul edilebilir birşey değil fakat şartların seni kabul etmeye zorluyor maalesef...

o zaman sen de içinde bulunduğun şartları iyileştirmek için elinden geleni yapmaya çalış...

30 undan sonra insan değişmez ama anne olunca çok değişir...bunu bebeklerini kucağına aldığın zaman karnında olduğundan daha kuvvetli olarak yaşayacaksın...

doğumdan sonra da takma kafana ne derse "he" geç...3-4 ay kalacakmış ya yanında bırak kendini yorsun dursun çok istiyorsa...zaten 1 bebekle bile çok zor oluyor 2 bebekle çok çok zordur...sana yardımcı kalacak olması iyi...aranı düzeltirsen rahat edersin.

kesinlikle katılıyorum.. madem yapıcak bişey yok arkadaşın dediği gibi yapmak zorundasın..eşine karşıda daha cilveli ol..şakalar yap..başlarda yadırgar belki geri teper ama sabret eninde sonunda sana yakınlık göstericektir..işten geldimi masaj yap mesela erkekler buna hayır demez hoşuna gider..Allah yardımcın olsun..:delphin:

yuh artık ne bu adamların ve kaynanaların derdi.evlenince değerli oluyolar.bak canım hamileymişsin bebişleri düşün ve ağlama üzülme.onlarıda etkiler.yapacak tek şey kaynanana biraz yalakalıkaslında çek git demek isterdim ama annen babanda destek olmuyomuş.ozaman kaynanana biraz yalakalık yapman lazımço yokkende eşine yapcan ve kendine bağlayacan.bunu sırf bebişler için söylüyorum.seni çok iyi anladığım için böyle söylüyorum.benimde annem babam yok ve kaynanam böyle yapsa gidecek kimsem yok.kendimi senin yerine koyarak söylüyorum yanlış anlama beni.tabi bu söylediklerimi yapman çok gurur kırıcı ama düşünce yapacak fazla bişey yok.

canım arkadaşlar epey şey yazmış ben de sana haklarını hatırlatayım

öncelikle eşin senden bebekleri alamaz çünkü zaten 12-13 yaşına kadar çocuklar anneye muhtaç sayılıyor ve anneden almak için çok çok ağır şartlar lazım anne alkolik uyuşturucu bağımlısı veya hayat kadını olursa ancak alırlar bebekleri

bu haller dışında velayeti istediğinde bebekleri sana verirler eşin de sana bebekler için nafaka vermek zorunda kalır hatta çalışmıyorsun bu durumda sana da yoksulluk nafakası vermek zorunda artı şu anlattıkların nedeniyle sana manevi tazminat da verir ayrıca evlilik içinde aldığınız mal varsa çalıştığın için o dönemde o malardan pay da vermek zorunda

yok eğer boşanmam diyorsan eşin veya kayınvaliden sana şiddet uyguladığında gidip rapor alıp eşine eve yaklaşmama cezası verdirme şansın var zaten hamilesin eşini evden uzaklaştırmayacak hakim olduğunu sanmıyorum bence en azından bunu kullanacağına dair tehdit edebilirsin

ama tabi ki boşanmak istemezsen eşinin de kayınvalidenin de suyuna git azıcık güler yüz göster bırak büyüklük sende kalsın büyüklük yaşla başla değil yürekle olur çünkü

Canım,öncelikle yaşadıkların gerçekten çok kötü.
bi ev içinde yaşananları biz dışarıdan bilemeyiz
ama ben bi kaç noktaya takıldım.
diyorsun ki "annesiyle ilgili ne zaman konuşmaya başlasam sonu kötü oluyor"
eh be güzelim madem biliyorsun laf ettirmiyor sen de hiç annesi hakkında konuşma hatta güzel konuş,
içinden gelmese bile güzel şeyler söyle o kadın hakkında.sen eşinin ne olduğunu bile bile adamın üstüne gidiyorsun sonra tabiki kabahatli sen oluyorsun.
soğuk durma bende çok soğuk bir insanımdır.normal arkadaşlarıma karşıda mesafeliyimdir ancak
olay aile olunca ağzım kulaklarımda karşılıyorum hep eşimin ailesini.
canım gülmek istemese bile onlarla takılmak istemesem bile hep onlara karşı iyi davranıyorum.
bu bana bişey kaybettirmedi yıllardır.aksine kocamın sevgisi ikiye katlandı annesine iyi davranıyorum diye...bana sıkıldın yaa benim yüzümden diyor mesela bazen eşim eğer ailesinde takılıyorsak ben de yooo aksine çok güzel vakit geçirdim niye sıkılayım diyorum.
yani kusura bakma ama bizim ailedede var senin gibi soğuk bir gelin,bize komşu gibi davranır hatta insan komşusuna bile daha yakın davranır.biz onu dövüp hakaretler etmiyoruz ama o kişiyi sevmiyoruz da...yüzü gülmeyen insan,yakın olması gerekirken uzak duran yabancı gibi davranan hiçbir insan sevilmez.seninkiler abartıp şiddet uyguluyor.o da onların cahilliği.

kısaca Sardunya zakkum un yazdığı herşeye harfi harfine katılıyorum.bi işin olsaydı ya da sahip çıkacak bir ailen olsaydı hiç düşünmeden bırak o adamı derdim ama ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin demişler.sen bu deveyi gütmek zorundasın.
allah yardımcın olsun.

evet herşey çok kötü görünüyor ama herşeyin bir çaresi mutlak vardır. mademki sığınacak bir dalın yok o halde kayınvaldenle iyi geçinmeye çalış. o zaman herşey biraz daha kolaylaşır. Allah daima mazlumun yanındadır. sen hep iyi niyetli ol kazanan sen olacaksın. İnşallah bebişlerin tüm hayatını değiştirir. sana güzellikler getirir. Allaha emanet ol.

ah be güzelim madem bu kadar sorunların vardı
hamilelik için bir kez daha düşünseydin ya.
sen çekiyorsun şimdi zavallı yavrucaklar da çekiyorlar.
Allah ıslah etsin.

işten niye ayrıldın ki bence izin alsaydın keşke sonra izin süren bittiğinde de kaynanaya baktırsaydın çocukları.

ah canım benim ya..allah yardımcın olsun..
çok üzüldüm ben..burda okuduğum öyle çok şeye doluyoki gözlerim..,
keşke çözümler olsa...ne dicem bilemiyorum..
nasıl hallolur bilemiyorum..umarım allah o kocan olacak adamın gözlerini açar..

geçmiş olsun. eğer evliliğiniz ruhen bitmişse bebekler için katlanmayın. size göstermeme gibi bir durum yok. kanuni haklarınızı kullanırsınız. hatta size iddet uyguladığı için onun hakları sınırlandırılır. siz iddeti raporla tespit ettirin.

çözümsüz değil hiç bir şey biraz cesaret

teşekkür ederim fikirlerin için arkadaşım fakat eşim öyle gözle görülebilecek hasarlar bırakmıyor üzerimde öyle rapor alıcak derecede şiddet uygulamıyor daha ziyade özellikle psikolojik işkence yapıyor ağladığımda bile sen delisin rapor almak lazım sana falan çok duygusal bi insan olduğum için daha çok sözleriyle vuruyor ama inan bi tokatın acısı geçiyorda bir sözün acısı yıllarca kalabiliyor insanda

kesinlikle katılıyorum.. madem yapıcak bişey yok arkadaşın dediği gibi yapmak zorundasın..eşine karşıda daha cilveli ol..şakalar yap..başlarda yadırgar belki geri teper ama sabret eninde sonunda sana yakınlık göstericektir..işten geldimi masaj yap mesela erkekler buna hayır demez hoşuna gider..Allah yardımcın olsun..:delphin:

canım yapmammı eşimle bildiğin bi bebek gibi ilgileniyordum her akşam garson gibi tepesinde dikiliyordum acaba bişey istermi masajını yaparım öper koklardım çünkü eşimi çok severek evlendim ama şimdi açıkçası içimden gelmiyor gelse bile iki çocukla karnım davul gibi kendime hayrım kalmadı anlayacağın

yuh artık ne bu adamların ve kaynanaların derdi.evlenince değerli oluyolar.bak canım hamileymişsin bebişleri düşün ve ağlama üzülme.onlarıda etkiler.yapacak tek şey kaynanana biraz yalakalıkaslında çek git demek isterdim ama annen babanda destek olmuyomuş.ozaman kaynanana biraz yalakalık yapman lazımço yokkende eşine yapcan ve kendine bağlayacan.bunu sırf bebişler için söylüyorum.seni çok iyi anladığım için böyle söylüyorum.benimde annem babam yok ve kaynanam böyle yapsa gidecek kimsem yok.kendimi senin yerine koyarak söylüyorum yanlış anlama beni.tabi bu söylediklerimi yapman çok gurur kırıcı ama düşünce yapacak fazla bişey yok.

canım malesef bebeklerim çok etkileniyor o bana bağardığında kıpır kıpır oynayan bebeklerim iki gün hiç kıpırdamıyorlar dahada yıkılıyor dünyam onlara bişey olursa dayanamam ozaman ona neler yapacağımı kestiremiyorum bile

canım arkadaşlar epey şey yazmış ben de sana haklarını hatırlatayım

öncelikle eşin senden bebekleri alamaz çünkü zaten 12-13 yaşına kadar çocuklar anneye muhtaç sayılıyor ve anneden almak için çok çok ağır şartlar lazım anne alkolik uyuşturucu bağımlısı veya hayat kadını olursa ancak alırlar bebekleri

bu haller dışında velayeti istediğinde bebekleri sana verirler eşin de sana bebekler için nafaka vermek zorunda kalır hatta çalışmıyorsun bu durumda sana da yoksulluk nafakası vermek zorunda artı şu anlattıkların nedeniyle sana manevi tazminat da verir ayrıca evlilik içinde aldığınız mal varsa çalıştığın için o dönemde o malardan pay da vermek zorunda

yok eğer boşanmam diyorsan eşin veya kayınvaliden sana şiddet uyguladığında gidip rapor alıp eşine eve yaklaşmama cezası verdirme şansın var zaten hamilesin eşini evden uzaklaştırmayacak hakim olduğunu sanmıyorum bence en azından bunu kullanacağına dair tehdit edebilirsin

ama tabi ki boşanmak istemezsen eşinin de kayınvalidenin de suyuna git azıcık güler yüz göster bırak büyüklük sende kalsın büyüklük yaşla başla değil yürekle olur çünkü

canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için eşime bunuda söyledim dedim mahkemeye verir uzaklaştırırım seni evden diyorum bana dediği şey 3 ay 5 ay sonra cezada bitecek ondan sonra kim kurtarcak seni benden beni rezil edeceksin madem bende tam rezillik çıkarırım diyor eşim de kayınvalidemde dayktan çok psikolojik baskı ve şiddet uyguluyor bunun için yapacak bişeyim varmı nasıl ispatlanır bilmiyorum kayınvalidem sinir hastası ilaçlar kullanıyor benide hasta etmek için uğraşıyorlar ben dayanıyorum bi şekildede aklım dayanmıyor bu baskılara psikolojim bozuldu resmen

Canım,öncelikle yaşadıkların gerçekten çok kötü.
bi ev içinde yaşananları biz dışarıdan bilemeyiz
ama ben bi kaç noktaya takıldım.
diyorsun ki "annesiyle ilgili ne zaman konuşmaya başlasam sonu kötü oluyor"
eh be güzelim madem biliyorsun laf ettirmiyor sen de hiç annesi hakkında konuşma hatta güzel konuş,
içinden gelmese bile güzel şeyler söyle o kadın hakkında.sen eşinin ne olduğunu bile bile adamın üstüne gidiyorsun sonra tabiki kabahatli sen oluyorsun.
soğuk durma bende çok soğuk bir insanımdır.normal arkadaşlarıma karşıda mesafeliyimdir ancak
olay aile olunca ağzım kulaklarımda karşılıyorum hep eşimin ailesini.
canım gülmek istemese bile onlarla takılmak istemesem bile hep onlara karşı iyi davranıyorum.
bu bana bişey kaybettirmedi yıllardır.aksine kocamın sevgisi ikiye katlandı annesine iyi davranıyorum diye...bana sıkıldın yaa benim yüzümden diyor mesela bazen eşim eğer ailesinde takılıyorsak ben de yooo aksine çok güzel vakit geçirdim niye sıkılayım diyorum.
yani kusura bakma ama bizim ailedede var senin gibi soğuk bir gelin,bize komşu gibi davranır hatta insan komşusuna bile daha yakın davranır.biz onu dövüp hakaretler etmiyoruz ama o kişiyi sevmiyoruz da...yüzü gülmeyen insan,yakın olması gerekirken uzak duran yabancı gibi davranan hiçbir insan sevilmez.seninkiler abartıp şiddet uyguluyor.o da onların cahilliği.

kısaca Sardunya zakkum un yazdığı herşeye harfi harfine katılıyorum.bi işin olsaydı ya da sahip çıkacak bir ailen olsaydı hiç düşünmeden bırak o adamı derdim ama ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin demişler.sen bu deveyi gütmek zorundasın.
allah yardımcın olsun.

ah be canım sende yapmışsın beni tam bi samut yok yahu ben hayat dolu kıpır kıpır hayatı dolu dolu yaşayan bi insandım düne kadar kavgada etsek iki dakika sonra dayanamaz haklıda olsam yanaşırdım kocama gönlünü almak için muhabbette muhabbet gülmekse gülmek herşey vardı taki eşim annesine bu kadar yüz verip tepeme çıkarıncaya kadar oda bazı şeylerin farkında aslında ama annesi onu anneden başka kimseye güvenilmez başka kadınlar hep kandırır onlar dış kapının mandalıdır mantığıyla büyütmüş babasına bile çok kötü davranırdı annesinin bi sözüyle buda beni çok üzerdi kardeşide aynı şekilde annesi hala bile benim bitane oğlum var öbürü hayırsız yok gözümde diyor güzellikle konuşuyorum hayatım inan laf söylemesin diye sen böyle yaparsan bana kötü davranırsan herkes davranır bana birazcık sahip çık çocuklarına sahip çık diyorum arkamda kocamı görmek istiyorum diyorum yürekleniyo birden ama annesi geliyo bi laf söylüyo adam tersine dönüyo kesinlikle annesini memnun etmekte mümkün değil yüzüne gülsen bu seferde başka şeyler bulup çıkarıyo

evet herşey çok kötü görünüyor ama herşeyin bir çaresi mutlak vardır. mademki sığınacak bir dalın yok o halde kayınvaldenle iyi geçinmeye çalış. o zaman herşey biraz daha kolaylaşır. Allah daima mazlumun yanındadır. sen hep iyi niyetli ol kazanan sen olacaksın. İnşallah bebişlerin tüm hayatını değiştirir. sana güzellikler getirir. Allaha emanet ol.

inşallah canım tek yaşam kaynağım bebeklerim zaten onlar için yaşıyorum iyi davranıyorum kayınvalideme bir dediğini iki etmiyorum şu halimle bile ağrım sancım varkende kalkıp hizmetini yapıyorum bi bardak su bile almıyor yerinden kalkıpta ancak o sadece bana eşimin yanında iyi davranıyor eşim olmayınca tam tersine dönüyor bıktım açıkçası iki yüzlü insanlardan halime aldırmıyorlar bile geçen gece uzandım biraz kalkıp onlara elmalı kurabiye yapıcakmışım saat gecenin 11.30u allahtan malzeme eksikti evde ne acıma var ne merhamet kullanıyolar resmen beni ne kadar gülersemde yüzlerine okadar fazlasını istiyolar benden

ah be güzelim madem bu kadar sorunların vardı
hamilelik için bir kez daha düşünseydin ya.
sen çekiyorsun şimdi zavallı yavrucaklar da çekiyorlar.
Allah ıslah etsin.

amin canım aslında eşim baba olmayı haketmiyormuş anladım ama geç oldu şimdi bebeklerim var benim için sadece bunu eşime güzelce izah etmeye çalışıyorum aldığım cevap ne gelinler var hem çalışıyolar kem kaynanasının temizliğini yemeğini yapıyolar hem kendi evlerine yapıyolar sen ne biçim insansın diyor

işten niye ayrıldın ki bence izin alsaydın keşke sonra izin süren bittiğinde de kaynanaya baktırsaydın çocukları.

canım benimde aklımda öyle diyordu taki kaynanamın çocuk bakma hikayelerini dinleyene kadar resmen kanım dondu eminim anlatsam sizinde içiniz donardı böyle bi anneye nasıl çocuk emanet edebilirimki

ah canım benim ya..allah yardımcın olsun..
çok üzüldüm ben..burda okuduğum öyle çok şeye doluyoki gözlerim..,
keşke çözümler olsa...ne dicem bilemiyorum..
nasıl hallolur bilemiyorum..umarım allah o kocan olacak adamın gözlerini açar..

inşallah canım açılacağına daha beter kapanıyo ama bakalım allah sonumuzu hayır etsin

öncelikle destekleriniz fikirleriniz için teşekkür ederim ancak bazı arkadaşlar tarafından yanlış algılandığımı görüyorum ben eşime kayın valideme yada başka birilerine kasten surat asıp soğukluk yapıp kendimden uzaklaştırmıyorum ha öyle öldüresiye bi dayakta yemiyorum bi kaç tokat hırpalanma tarzında daha çok psikolojik olarak şiddet görüyorum zaten hamileyim bebeklerime bişey olursa eşim elimden kurtulamayacağını çok iyi biliyor ben 5 senedir çalışıyorum her hafta sonu gidip kayın validemin temizliğini yaptım senelik izinlerinde gidip bütün badanasını temizliğini tek başıma ben yaptım gıkımı bile çıkarmadım pazar akşamları yorgunluktan öldüğüm halde bide gelip gece yarılarına kadar kendi temizliğimi yaptım kaynanamla eşim arkamdan konuşurken duyduğumda eşime yazıklar olsun dediğimde ikisinin birden üzerime yürüyüpte eşimin bana hepsinin içinde tokat attığında bile haklı iken ben arayıp özür diledim evi terk ettiğimde kayınvalidemin arayıpta binlerce hakaretini dinledikten sonra yine gidip ben özür dileyip elini öptüm ben büyük olarak en başta saygı duyarım ona asla ağzımı açıp onun seviyesine inmem ama psikolojik yönden aşırı yıprandım kendime zarar veriyordum sadece kimsenin ruhu bile duymadı benim kayınvalidem evime gelipte kayınpederim öldükten sonra evin reisi benim ben ne dersem onu yapıcaksınız aynı evde oturucaz maaşlarınızı bana vericeksiniz evi ben idare edicem çocuklarınıza ben bakıcam sizde çalışıcaksınız diye hükümdarlık kurmaya başladığında çileden çıktım artık dayanamaz hale geldim sadece kaynanama değil dünyaya küstüm gülmeyi unuttum ben istemezmiyim mutlu olmayı kahkahalarla evimin çınlamasını ama olmuyo işte yılların birikimi böyle patlak verdi ne mi yapıcam tabiki çocuklarımı babasız annesiz bırakmıcam elimden geldiğince mutsuz olsamda onları mutlu yetiştirmeye çalışıcam ben yanında olmazsam meleklerimin onalr kendini nasıl koruyacak kayınvalidem daha 49 yaşında ve bakıyorum bizim iş yerindeki ablalara 50-60 yaşında hala çalışıyorlar evlerinede bakıyorlar onalrın canımı yok diyorum bizimkisi sultanlar gibi herşeyi ayağına bekliyor yanımda aşırı sigara içiyorlar evim leş gibi kokuyo sigaradan kapıları açıyorum hava almak için soğuk deyip kapıyorlar eşime dediğimde ne var canım sende içiyordun zamanında dedi bebekler için içmesin dediğmde annesine söyledi aldığı cevap çok netti sen bana karışamazsın ben içerim kimseyi ilgilendirmez dedi eşim ağzını bile açamadı bunlar en küçük örnekler daha anlatsam ne bu sayfaya ne foruma sığar şimdi böyle bi kaynanayla nasıl uğraşılır nasıl başa çıkılır merak ediyorum eğer beni yanlış anlayan yada farkında olmadan kırdığım arkadaşlarım varsa özür dilerim

Back